«Hyundai ix35» Euro NCAP testā piešķirtas 5 zvaigznes 3

 
3.septembris 2010 9:12

Euro NCAP paziņojusi, ka jaunais Hyundai kompaktklases SUV ix35 tās stingrajā sadursmes testu programmā ieguvis augstāko drošības vērtējumu – piecas zvaigznes.

Rezultāts nozīmē, ka ix35 ir viens no drošākajiem auto savā klasē, kā arī tam ir sava segmenta labākais rezultāts kategorijā „bērnu drošība”.

Modelis ix35 ir trešā Hyundai automašīna pēc kārtas, kas Euro NCAP testos iegūst 5 zvaigznes, sekojot i20 supermini un i30 hečbeka sasniegtajam augstākajam vērtējumam.

Bērnu drošības kategorijā šis C segmenta SUV saņēma labāko vērtējumu savā klasē – 88%, uzrādot labus rezultātus testos gan ar 18 mēnešus veca bērna manekenu, gan ar trīsgadnieka manekenu. Testa rezultāti ar pieaugušo manekeniem sasniedza 90%, un auto drošības palīgierīces testā ieguva 71% vērtējumu.

Elektroniskā stabilitātes kontrole, kas ietilpst visu modeļu standartaprīkojumā, un drošības jostu atgādinājuma sistēma nospēlēja galveno lomu ix35 vērtējumā drošības palīgierīču kategorijā. Hyundai likto uzsvaru uz pasažieru drošību izceļ augstie rādītāji frontālās un aizmugures sadursmes triecientestos, un stabilais salons nodrošina labu aizsardzību sadursmes gadījumā.

Alans Rašforts (Allan Rushforth), Hyundai Motor Europe viceprezidents, komentē: „Piecas zvaigznes sadursmes testos pierāda mūsu apņemšanos piedāvāt patērētājiem automašīnas ar visaugstāko kvalitātes un drošības līmeni. Autobraucējiem Eiropā ir ļoti augstas prasības, un mūsu dizaina un inženieru komandas Hyundai Eiropas Izpētes un attīstības centrā ir radījušas auto, kas attaisno šādas cerības.

Modelis ix35 ir ļoti populārs Eiropas pircēju vidū – kopš tā pārdošanas sākuma pavasarī trīs mēnešu laikā ir pārdoti 60 000 auto. Ar jaudīgu, taču racionālu dzinēju izvēli un nepārspēto Hyundai piecu gadu trīskāršās aizsardzības programmu ix35 ir klases vadošais SUV visos aspektos, sniedzot saviem pircējiem pilnīgu dvēseles mieru. Šī drošības garantija apliecina Hyundai līdera pozīcijas klientu apmierinātībā.”
 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
278587. viesis 3.septembris 2010 12:26
1 0 Atbildēt

Vispār jau glīts un patīkams auto - apskatiju to autosalonā. Teicams mantinieks jau tā nesliktajam Tuksonam. Būtu "treknie" gadi, cilvēki rindā pēc tā auto stāvētu... Kā savulaik pēc CRV hondas. Bet tagad tā ķibele visiem ar tām naudām - par jauniem auto var tikai pasapņot. Bet vispār, hundaji ir labi auto un labi kalpo. Manai Sonatai arī jau nākamgad būs pirmā piecgade, bet līdz šim vispār nekādu problēmu. Skeptiķiem par lielām bēdām varu galvot, ka joprojām NEKAS vēl negrab salonā un paneļos - viss ir OK. Meita arī jau otro sezonu brauc ar 2004.gada "jaguarveidīgo" sonātu - arī īpašu problemu nav. Vasarā bija gan jānomaina kloķenes Holla datčiks, arī ģeneratoram bija kaut kādas problemas dēļ mitruma, bet viss ir savests kārtībā. Arī krustdēls BEZ jebkādām problēmam brauc 4-gadīgu ar hundai-elantra un ir priecīgs, ka ticis vaļā no rijīgā bembja e-46. Arī paziņu aprindās neviens hundai braucējs par savu auto nav sūdzējies.

Vispār jau skandi motors šloseru aprindās pēdējā laikā populārs ir teiciens: ar hundajiem problemas nav - problemas ir ar mitcukiem...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti