Jaunais hečbeks «Chevrolet Cruze» - panākumu stāsta nākamā nodaļa 3

 
7.septembris 2010 8:02

Chevrolet Cruze „stāsts” no sākuma līdz beigām ir spēka caurstrāvots, bet tā pēdējā nodaļa ir par jaunā piecdurvju hečbeka prezentāciju.

Tas ir vēl viens pierādījums Chevrolet nodomiem piedāvāt visos iecienītākajos automobiļu segmentos produktus ar izcilu praktisko vērtību.

Chevrolet kompaktā auto īpašā versija būs pirmoreiz redzama Parīzes auto izstādē 30. septembrī. Tā būs viena no četrām Chevrolet modeļu debijām šajā izstādē.

Pēc jaunā Cruze hečbeka ieviešanas tirgū pircējiem būs iespēja izvēlēties vēl vienu virsbūves versiju, ne tikai tradicionālo sedanu. Chevrolet atkal ir izdevies pakāpties soli augstāk ar automašīnu, kam piemīt izcila praktiskā vērtība pretstatā daudziem jau iecienītiem šī segmenta pārstāvjiem.

Saskaņā ar Chevrolet Europe prezidenta un rīkotājdirektora Veina Brenona teikto, šim modelim ir visas iespējas atbilst pircēju būtiskākajām vēlmēm. "Cruze turpina savu panākumu virkni. Mēs to pārdodam 70 valstīs visā pasaulē un tikko tas tirdzniecības rezultātu ziņā ir pārspējis Aveo, kas vēl nesen bija mūsu pārdotākais auto.”

"Hečbekiem ir īpaša loma auto tirgū. Kopējais kompaktās klases auto segments Eiropā ir 4,8 miljonus vienību liels, tas atbilst vairāk nekā ceturtdaļai visa tirgus, bet hečbeki savukārt ir 65% no šīs tirgus daļas. Tādēļ mēs redzam izaugsmes iespējas daudzos reģionos, vienlaicīgi paziņojot, ka Chevrolet tagad ir nopietns spēlētājs Eiropas tirgū."

Kopš ienākšanas tirgū 2009. gada septembrī Cruze sedans ir bijis gaidīts auto visā pasaulē, tas visur uzņemts kā nākamā pakāpe šīs senās markas attīstībā, tas vienmēr ir piesaistījis potenciālo pircēju uzmanību ar kupejas izskatu, uzbūves kvalitāti, 5 NCAP zvaigznīšu reitingu un brauciena dinamiku. Tāpat tas tika izvēlēts par AUTOBEST labāko 2010. gada auto – balsoja labākie Centrālās un Austrumeiropas auto žurnālisti.

Chevrolet Cruze ir automašīna, kas ir īpaši piemērota tieši Eiropas autovadītāju gaumei, šo faktu ir pierādījuši pārdošanas rezultāti. Līdz šim brīdim 2010. gadā Cruze atrodas daudzu lielāko Eiropas valstu sedanu pārdošanas rezultātu sarakstu augšgalā, šeit būtu jāpiemin Dānija, Vācija, Šveice, Itālija, Spānija, Portugāle un Lielbritānija, kur šie rezultāti pārsniedz visas prognozes.

Ārpus Eiropas Cruze pārdošanas rezultāti ir aptuveni tādi paši. Tikai Ķīnā vien Chevrolet kopš gada sākuma pārdevuši gandrīz 90 000 Cruze, sedanam arīdzan labi veicas Krievijā, dažviet Dienvidamerikā, Indijā un citos augošajos tirgos.

Hečbeka dizains

Ar tā pievilcīgo kupejas jumta līniju un īsajām pārkarēm gan priekšā, gan aizmugurē jaunajam Cruze hečbekam ir tā pati dinamiskā stāja kā sedanam – tā padara šo auto vienā mirklī atpazīstamu. Arī šim modelim būs tās pašas stingrās virsbūves priekšrocības uz ceļa, jo tas ražots, izmantojot jauno virsbūves – rāmja integrēto sistēmu (BFI), kas tagad ir papildināta ar dažādu šasijas elementu uzlabojumiem. BFI sistēmas rezultāts ir augsts stabilitātes un pamatīguma līmenis.

Cruze hečbeka kravas tilpums ir aptuveni 400 litri, bet lielisks papildinājums lielāka tilpuma nodrošināšanai būs proporcijā 60/40 dalāma aizmugurējā sēdekļa atzveltne.

Arī Chevrolet Cruze dalībai pasaules salonautomobiļu čempionātā WTCC pašlaik ir liela nozīme. Šajā sezonā gan vēl atlikušas četras sacīkstes, taču šobrīd Cruze atrodas priekšgalā gan vadītāju, gan komandu sacensībā, kā arī vienlaicīgi praktiski parāda automobiļa dinamisko raksturu.

Jaunais Chevrolet Cruze 5 durvju hečbeks nonāks tirdzniecībā Eiropā 2011. gada vidū, tā cenas tiks paziņotas, kad tuvosies tirgū ieviešanas brīdis.
 

 
Visi komentāri
 
278608. viesis 7.septembris 2010 9:08
0 0 Atbildēt

heh - Mazda 3 ar Focusa "pēcpusi", bet nu ja vēl tehniski spēj līdzināties kaut vienam no viņiem - kāpēc gan ne !!!

278647. viesis 9.septembris 2010 9:00
0 0 Atbildēt

Vajag par to tehnisko speeju pavaicaat David Coulthard, ka tik vinjsh

ikdienaa nebraukaaja ar "kruuziiti", pashreizeejo, protams :-) Kaut

kaadaa intervijaa taads teksts paviideeja :-)

278706. viesis 11.septembris 2010 11:07
0 0 Atbildēt

manuprāt Opel Astra

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti