Startē autovadītāju atbalsta akcija «Autogaismas – Kārtībā» 11

 
17.septembris 2010 14:17

Šodien Rīgā pie tirdzniecības parka „Alfa” startēja autovadītāju atbalsta akcija „Autogaismas Kārtībā”.

LAMB prezidents Juris Zvirbulis uzsvēra pareizi noregulētu autogaismu nozīmi tumšajā diennakts laikā, savukārt populārais autosportists Ivars Caune aicināja autovadītājus izmantot šo bezmaksas iespēju, lai rūpētos par savu un citu satiksmes dalībnieku drošību.

Jau pirms akcijas atklāšanas pie pārbaudes vietas pulcējās autovadītāji, kas vēlējās pārbaudīt un noregulēt sava auto gaismas. Kāds no autovadītājiem atzinās, ka pagājušajā gadā saņēmis vienu soda punktu tehniskajā apskatē par autogaismu bojājumu. Šogad nav gribējis riskēt, tādēļ devies uz akcijas „Autogaismas – Kārtībā” norises vietu.

Akcija finišēs 31. oktobrī Rīgā, bet tās norises laikā autovadītājiem būs iespēja pārbaudīt un noregulēt gaismas arī Liepājā, Ventspilī, Jēkabpilī un Daugavpilī www.lamb.lv.

Katru gadu diennakts gaišajam laikam kļūstot īsākam, palielinās ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuru rezultātā cieš gan autovadītāji, gan kājāmgājēji. Latvijas Automoto biedrība ik gadu pievērš tam autovadītāju uzmanību, aicinot pārbaudīt un noregulēt automašīnu gaismas.

Nav gaismu – nav auto!

LAMB preses dienests

 
Visi komentāri
 
278829. viesis 17.septembris 2010 16:17
0 0 Atbildēt

Labi, ka pie manis Liepājā arī būs. Pārbaudīšu gaismas.

278830. viesis 17.septembris 2010 16:20
0 0 Atbildēt

Es jau paspēju! Biju pie Alfas uz pašu sākumu:) Domāju, ka ir viss kārtībā, bet tomēr nē - bija par augstu.

278831. viesis 17.septembris 2010 16:34
0 0 Atbildēt

Akcijas organizētāji varēja vairāk uzmanības pievērst satiksmes organizēšanai ap akcijas vietu. Vislabāk to būtu darījuši uz daudzstāvenes jumta.

278839. viesis 18.septembris 2010 20:11
0 0 Atbildēt

Es ari parbaudiju sodien, operativi un atri apskatija, man pat prieksa bija 4 masinas, visi ka pa konveijeri leni bidijamies uz prieksu, iesaku visiem parbaudit Savas gaismas auto.

278842. viesis 18.septembris 2010 22:38
0 0 Atbildēt

Viņi miglas lukturus arī pārbauda?

278845. viesis 19.septembris 2010 14:51
0 0 Atbildēt

tiem kam tic ka gaismas pie viņiem noregulētas, silti iesaku aizbraukt uz servisu pārbaudīt un tad padomāt vai ir vērts tērēt laiku citu gadu! Kaut vai elementāri pie sienas perpendikulāri piebraukt pustumsā/tumsā un paskatīties, cik augstu krīt gaismas. Ir bijusi pieredze - vienu gadu, šādā akcijā izstāvēju garu rindu, tipa noregulēja gaismas, bet pēc tam aizbraucot uz servisu, veči saka ka gaismas galīgi šķērsām - krietni dabūjuši noņemties, lai noregulētu!

278848. viesis 19.septembris 2010 22:55
0 0 Atbildēt

Manējam jau skatē tikko pārbaudīja :)

278859. viesis 20.septembris 2010 13:59
0 0 Atbildēt

Viņiem itin bieži prasību parametri nesakrīt ar tiem, kas pieņemti TA. Pirms pāris gadiem, kad braucu vēl ar Mondeo, minētās akcijas ietvaros pie t.c. Olimpija attiecīgie spečuki pārbaudīja un pieregulēja autogaismas. Bet, kad nākamajā dienā braucu jau uz TA, tur jau piekasījās par gaismu neatbilstību. Labi, ka TA vīrs nebija kašķis un pats tās gaismas pieregulēja pēc saviem "gostiem"....

278864. viesis 20.septembris 2010 15:42
0 0 Atbildēt

bezmaksas ir tikai siers peļu slazdā, mm tikai otrai pelei...

278911. viesis 21.septembris 2010 19:08
0 0 Atbildēt

šodien -VIADA- (blakus man,pa ceļam),nolēmu iebraukt(atkal).

šoreiz mašina baidzot jāliek,lai stāv taisni(taisnvirzienā ,cit gadu tas nebija svarīgi :D ).

Vnv sakot gaidīju, ka trešo reizi piesiesies lukturim vadītāja pusē(nepamatoti).

Biju izbrīnīts par jaunā cilvēka izpratni/sapratni un kompetenci.Pat atvainojās par divus gadus atpakaļ- gļjuku-(kas nebija viņa vainas dēļ). Pirmais -gļuks- arī bija S-daugavas Statoil(6 1/2 gadi atpakaļ). Lukturi nekad nebija regulēti,tik pirmoreiz "noregulēja",ko ātri atregulēja atpakaļ,kad teicu 'tā tā lieta neies ! divi gadi atpakaļ NEĻĀVU. un šogad viss bija -OKI,par ko es biju pārliecināts tāpat,vnk gribēju redzēt kas mainījies(meklēju kašķi :D )

Šogad esmu patīkami pārsteigts.

279022. viesis 27.septembris 2010 9:57
0 0 Atbildēt

Gadījās pasen Jelgavā iziet rinda bija kādu 30 min vai mazāk bet man jau apnika , cik pareizei noteica( saregulēja )neatceros bij mega fiksi , bet .... kā mušas spietoja riņķi večuki kas piedāvāja stāties tajā LAMBā , cik sapratu galvenais savākt večus rindā un tad rindu apstrādāt ar stāšanos tajā organizācijā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti