«Chevrolet» svētki Parīzes auto izstādē

 
5.oktobris 2010 0:00

Parīzē Chevrolet pirmoreiz publikai prezentēs jaunu hečbeku Aveo, spilgto minivenu Orlando, SUV Captiva un Cruze 5 durvju hečbeku.


Chevrolet Parīzes autoizstādē  Foto: Chevrolet

Tikai dažas nedēļas pirms oficiālās tirdzniecības uzsākšanas ASV tirgū, izstādē būs pārstāvēts arī Chevrolet revolucionārais elektroautomobilis Volt. Arīdzan kā būtisks sacīkšu panākumu un ierindas autobūves pieredzes apvienojums izstādē būs pārstāvētas Cruze un Corvette sērijveida un sacīkšu auto versijas.

Jaunais Orlando

Orlando ir Chevrolet pirmais modelis Eiropas ģimenēm minivenu segmenā – tas ir patiess ģimenes automobilis, īpaši labi piemērots šī laika straujajam ritmam, tajā apvienots septiņvietīga auto praktiskums un salona daudzpusība ar izteiksmīgu dizainu krosovera stilā. Orlando ģimenes auto segmentā ienāk ar aizraujošu jaunu funkcionalitātes un stājas apvienojumu – tam ir raksturīgie Chevrolet sejas vaibsti un zems jumts ar siluetu, kam iedvesma smelta krosoveru pasaulē.

Papildus virsbūvei, arī Orlando salons ir moderns un atsvaidzinoši jauneklīgs, tam piemīt tādas inovatīvas iezīmes kā “teātra’’ stilā izvietotie sēdekļi otrajā un trešajā rindās un daudz pārdomātu novietņu sīklietām. Tam ir arī liels bagāžnieks.

Kad 2011. gada sākumā pie pircējiem dosies jaunais Orlando, būs iespēja izvēlēties kādu no trim Chevrolet jaunākajiem ekonomiskajiem motoriem - 1.8 litru benzīna vai kādu no diviem 2.0 litru dīzeļdzinējiem ar dažādu jaudu.

Jaunais Aveo

Chevrolet jaunais 5 durvju auto Aveo ienesīs stilīga hečbeka vēsmas mazo auto segmentā, un ražošanai pilnībā gatavā versija izskatīsies tikpat labi kā Aveo RS izstāžu konceptauto, kas tika demonstrēts šī gada Detroitas un Ženēvas auto izstādēs.

Jaunais Aveo izmantojis visas priekšrocības, ko sniedz plaša Eiropas tirgus attīstības programma, tā rezultātā radies automobilis, kas apmierinās eiropiešu vēlmes gan dizaina, gan dinamikas ziņā. Chevrolet sagaida, ka jaunais Aveo, tāpat kā Spark, kas pie pircējiem devās jau šī gada sākumā, patiks jauniem cilvēkiem, vienlaicīgi saglabājot arī savu praktiska, ietilpīga mazā hečbeka raksturu.

Jaunais Aveo, kas nonāks tirgū Eiropā 2011.gada vasarā, ir gan garāks, gan platāks par pašreizējo modeli. Tam ir plašs salons un bagāžnieks, kas uzskatāms par vienu no lielākajiem savā segmentā. Taču Aveo jaunais salons ir īpašs ne tikai ar savu ietilpību, tā motocikla stila iespaidotais instrumentu panelis, augstas klases instrumentu skalu apgaismojums un aptverošais priekšējā paneļa dizains paceļ Aveo pavisam jaunā līmenī.

Plašajā jaunā Chevrolet Aveo motoru klāstā ietilpst četrcilindru benzīna un dīzeļmotori ar maināmu vārstu atvēršanās laiku, dubultu mainīgu vārstu pacēlumu un common rail degvielas iesmidzināšanu dīzeļdzinējiem.Tāpat ar dažiem dzinējiem būs pieejama Chevrolet pirmā 6 pakāpju pārnesumkārba tik mazam auto.

Jaunā Captiva

Jaunais SUV Captiva debitēs Parīzes autoizstādē, demonstrējot jaunu priekšpuses dizainu, daudzus salona uzlabojumus, jaunus dzinējus un pārnesumkārbas. Captiva tirdzniecību Eiropā plānots sākt 2011.gada pavasarī.

Captiva ieguvis daudz cienītāju sava ārējā izskata dēļ jau kopš pirmās parādīšanās tirgū 2006. gadā, un ar jauno modeli situācija ir tikai uzlabojusies; tagad pēc pēdējām izmaiņām, kas veiktas jaunās Chevrolet dizaina valodas virzienā, tas izskatās vēl atlētiskāks un praktiskāks. Četri jauni, spēcīgi dzinēji, kas kombinējami vai nu ar manuālo, vai jauno sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu pierāda, ka Captiva izmaiņas ir krietni dziļākas, tādēļ ir skaidrs, ka Captiva spēj piedāvāt daudz SUV raksturīgu īpašību par izdevīgu cenu.

Ieviešot jauno 3.0 litru 258 ZS V6 benzīna dzinēju ar tiešo iesmidzināšanu un mainīgu vārstu vadību, Captiva kļūst par vienu no jaudīgākajiem SUV tirgū, bet jaunais  2.2litru common rail turbodīzeļdzinējs būs pieejams vai nu ar 163, vai 184 ZS jaudu. Jauno dzinēju klāstu noslēdz 2.4 litru benzīna agregāts ar dubulto augšējo sadales vārpstu ar maināmu vārpstu vadību un 171 ZS jaudu.

Jaunā Captiva šasija ir tikusi pārveidota, lai vēl vairāk uzlabotu automobiļa dinamiku, uzlabojot pagriezienu un rites raksturlielumus un braukšanas izjūtu. Ar elektronisko stabilitātes kontroli (ESC), saķeres ar ceļu kontroles sistēmu (TCS) un bremžu asistenta sistēmu (BAS) standartaprīkojumā, kā arī ar priekšējiem, sānu un galvas drošības spilveniem Captiva nodrošina augstu drošības līmeni.

Vienlaicīgi Captiva salonā iespējams izvēlēties kādu no jaunajiem apdares variantiem ar pavisam jauniem audumiem un faktūrām, kas nodrošina automašīnai augstākas klases sajūtu un izskatu. Inženieri arī uzlabojuši salona akustiku, lai samazinātu braukšanas un vēja trokšņus, ļaujot braucējiem visā pilnībā izbaudīt jauno audio sistēmu.

{page}

Izstāžu modelis Cruze hečbeks

Chevrolet Cruze starptautiskie panākumi solās kļūt vēl lielāki, kad nākamajā gadā sedana versijai pievienosies 5 durvju hečbeks. Parīzē tiks atklāta jaunā hečbeka izstāžu auto versija.

Ņemot vērā Chevrolet centienus panākt labu praktiskās vērtības attiecību visos populārajos tirgus segmentos, 5 durvju hečbeka versija balstīsies uz lieliskajiem starptautiskajiem sedana pārdošanas rezultātiem – tas tiek tirgots jau 70 valstīs un nesen ir apsteidzis Aveo, kļūstot par visā pasaulē pārdotāko šī zīmola auto.

Ar tā pievilcīgo, slīpo, kupejai līdzīgo jumta līniju un īsajām pārkarēm gan priekšā, gan aizmugurē jaunajam Cruze hečbekam piemīt tā pati dinamiskā stāja, kas sedanam, padarot šo auto uzreiz atpazīstamu. Tāpat būs iespēja izbaudīt tās pašas stingrās virsbūves sniegtās priekšrocības uz ceļa – šī auto uzbūvē izmantota tā pati virsbūves – rāmja integrētā sistēma (BFI), kurai ir veikti vēl pēdējie uzlabojumi vairāku jaunu šasijas komponentu veidā. Hečbeka bagāžas tilpums ir gandrīz 400 litri, tāpat šī modeļa aizmugurējais sēdeklis būs dalāms 60/40 proporcijā.

Jaunais Chevrolet Cruze 5 durvju hečbeks nonāks tirdzniecībā Eiropā 2011. gada vidū. Informācija par cenām un papildu ziņas būs pieejamas tuvāk tirdzniecības sākuma laikam.

Chevrolet Volt

Trīs gadus pēc pirmā elektroauto ar pagarinātu nobraucamo distanci Volt koncepta prezentācijas Detroitas autoizstādē, 2010. gada Parīzes autoizstāde iezīmē šī Chevrolet modeļa tirdzniecības sākšanos ASV, kur tas nonāks pārdošanā dažos īpaši izvēlētos tirgos jau pēc pāris nedēļām. Eiropas pircēji Volt Chevrolet tirdzniecības vietās ieraudzīs 2012. gada sākumā, bet ražošana Eiropas tirgum tiks sākta 2011. gadā – tas būs lielisks veids kā atzīmēt auto markas simtgadi.

Chevrolet Volt ir elektroauto ar pagarinātu nobraucamo distanci. Tas atšķiras no citām hibrīdpiedziņas automašīnām, jo šim auto riteņu piedziņa nepārtraukti norit elektriski. Volt kā primāro enerģijas avotu izmanto elektrību, kā sekundāro – benzīnu, kas tiek izmantots elektrības radīšanai. Hibrīdautomobiļiem ir nepieciešami abi enerģijas avoti – motors un baterija – lai nodrošinātu nepārtrauktu automobiļa sniegumu. Hibrīdautomobiļiem tipiski, ka aizdedzes dzinējs ir lielākais no enerģijas avotiem un nodrošina lielāko enerģijas devu īpaši jaudīgu automašīnas manevru gadījumos.

Volt atšķiras no citām elektriskās vai hibrīdpiedziņas automašīnām. Tas līdz pat 60 kilometrus nobrauc tikai ar elektrību, kas tiek uzkrāta 16 kWh litija jonu baterijā. Kad baterijas enerģija ir iztērēta, pieslēdzas ģenerators un ražo elektrību, lai nodrošinātu elektrisku piedziņu, vienlaicīgi spēcinot bateriju. Tas pagarina Volt nobraucamo attālumu līdz vairāk kā 500 kilometriem. Lai atkal papildinātu krājumus, Volt iespējams uzlādēt pie jebkura 230V kontakta, kas atrodams jebkurā mājsaimniecībā, pilnīga uzlāde notiek mazāk kā trīs stundu laikā.

Volt "Efektivitātes mērītājs” digitālajā instrumentu skalā sniedz vadītājam informāciju par braukšanas konkrētā brīža efektivitāti. Volt "Zaļās lapas" pogas nospiešana nodrošina pieeju automobiļa jaudas plūsmai, uzlādes režīmam un informācijai par enerģiju. Vadītājam ir iespēja uzstādīt uzlādes režīmu atkarībā no diennakts laika un izmaksām.

Piecdurvju Chevrolet Volt ar priekšpiedziņu ir piemērots visām vajadzībām, tajā ir daudz vietas četriem pasažieriem un 300 litriem bagāžas kravas nodalījumā. Pateicoties 370 Nm griezes momentam, Volt paātrinās no nulles līdz 100 km/h tieši deviņās sekundēs, tā maksimālais ātrums ir 161 km/h. Salīdzinājumā ar parastajām piedziņas sistēmām, tūlītējais Volt griezes moments nodrošina tādu dzinējspēku kā jaudīgs V6 motors.

Kopīgās tehnoloģijas: no sacīkšu auto līdz ikdienas automašīnai

Kamēr izdomas bagātais inženieris Luiss Ševrolē priecātos atzīmēt uzņēmuma, ko viņš dibināja 1911. gada novembrī, 100 gadu jubileju ar elektroautomobili Volt, sacīkšu braucējs, kas mita viņa sirdī būtu vienlīdz lepns par sasniegumiem autosacīkšu jomā, ko uzņēmums ir krājis visu iepriekšējo gadu laikā, tāpat kā par to māku, ar kādu šī pieredze tiek likta lietā, ražojot standarta modeļus.



Divi no pēdējiem šī gara piemēriem tiks demonstrēti Parīzes auto izstādē: Corvette ZR1 un tā sacīkšu līdzinieks C6.R, kas piedalījās 24 stundu Lemānas sacīkstēs un Amerikas Lemānas sacīkšu sērijā, kā arī Cruze sedans, kas pašlaik ar lieliem panākumiem piedalās WTCC sacīkstēs – šobrīd atrodas vadībā, līdz sacīkšu beigām atlikušas vien divas kārtas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti