Francijas Žandarmērija izvēlas «Renault Sport»

 
25.oktobris 2010 11:40

Renault uzvarējis Francijas Nacionālās Žandarmērijas izsludinātajā iepirkumu konkursā un līdz gada beigām Žandarmērijai piegādās 70 trafarētas Mégane R.S. modeļu automašīnas.

Francijas Nacionālā Žandarmērija izvēlējusies “Chassis Cup” versiju, kuru raksturo precīzā vadāmība, it sevišķi pie liela braukšanas ātruma. Modelis aprīkots ar 18 collu riepām. Īpaši izvēlētā bremžu sistēma arī bija izvēles pamatā, jo tas ir ļoti svarīgi pie liela braukšanas ātruma. Dzinējs tika pielāgots Žandarmērijas īpašajām vajadzībām, ņemot vērā, piemēram, paātrinājuma rādītājus, kas ir ļoti būtiski Žandarmērijas darbā.

Mégane R.S. aprīkojums tiks pilnībā pielāgots Žandarmērijas vajadzībām. Nacionālā Žandarmērija ir atbildīga par ikdienas Francijas sabiedrības drošību aptuveni 95% no kopējās teritorijas, no kuras lielākā daļa ir ceļu un maģistrāļu tīkls. Jaunais modelis un tā piedāvātās iespējas ļaus Žandarmērijai cīnīties ar tieši šai videi raksturīgajiem pārkāpumiem, ieskaitot pakaļdzīšanās uz auto maģistrālēm, kur ir lielas braukšanas ātrums, kravas zādzības un uzbrukumi, ko izdara augsti mobili noziedznieki, kā arī narkotiku pārvadāšana.

Jaunais līgums turpina Mégane Renault Sport panākumus un stiprina sadarbību starp Renault un Francijas Žandarmēriju. „Sirpa-Žandarmērija” (Žandarmērijas sabiedrisko attiecību birojs) darbinieki piedalās “Safety for All” („Drošība visiem”) programmā, ko 2000.gadā uzsāka Renault. Īstenojot dažādas iniciatīvas ar mērķi veicināt bērnu un pusaudžu izpratni par satiksmes drošību.

Jaunā automašīna pievienojas jau esošajam Žandarmērijas automašīnu parkam, kur Renault zīmols ir plaši pārstāvēts. 2010.gadā Renault saņēma pasūtījumu – 900 vienības Mégane hečbeku, Mégane Estate, Clio, Master un Kangoo.

Renault jau ir piegādājis Nacionālajai Žandarmērijai savus sporta klases modeļus, ieskaitot Alpine A110 un A310, kā arī Renault 21 2.0 litru turbo.

 

Mégane Renault Sport ir vadošā automašīna savā segmentā Francijā ar kopējo tirgus daļu 44% 2010.gada septembra beigās.

Mégane Renault Sport vadošais Lielbritānijas patērētāju žurnāls What Car? 2010.gada janvārī piešķīra titulu „Gada labākā sporta automašīna”.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti