Rīgā tiksies 48 miljonus autovadītāju apvienojoša Eiropas autoklubu organizācija

 
26.oktobris 2010 9:18

No šā gada 27. līdz 29.oktobrim Rīgā notiks Starptautiskā konference, kuras mērķis ir veicināt mobilitāti, palīdzību autovadītājiem uz ceļa un autotūrismu.

To organizē vadošos Eiropas autoklubus apvienojoša organizācija „ARC Europe”, kas sadarbojas ar autoklubiem vairāk nekā četrdesmit Eiropas valstīs, un tajā ir tādi klubi kā ADAC Vācijā, ANWB Holandē un OAMTC Austrijā, kopumā apvienojot 48 miljonus biedru. Latvijā šo organizāciju pārstāv Autoklubs LAMB, kura segumā ir vairāk nekā 160 000 automašīnu. Ņemot vērā, ka šogad konference notiks Rīgā, viesnīcā „Radisson Blu Hotel Latvija”, tieši Autoklubam LAMB ir uzticēta dalībnieku uzņemšana, uzturēšanās programmas izstrāde un īstenošana.

Konferenci atklās „ARC Europe” tīkla direktors Hans Bikmans (Network Director Hans Biekmann), dalībniekus Rīgā sveiks Ekonomikas ministrs Artis Kampars, savukārt LAMB prezidents Juris Zvirbulis stāstīs par Latvijas sadarbību ar Eiropas partneriem un moderno tehnoloģiju lomu satiksmes drošībā.

Konferences laikā notiks gan plenārsēdes, gan darba grupu pārrunas un semināri, kuru laikā Eiropas autoklubu dalībnieki iepazīsies ar autoklubu aktualitātēm, jaunākajiem tehnikas sasniegumiem īstenojot palīdzību autovadītājiem uz ceļa, piemēram, eZvana ieviešanas gaitu Eiropas Savienībā. Sākotnēji Eiropas Komisija izvirzīja plānu ieviest eZvanu ES līdz 2010. gadam, tomēr prakse liecina, ka vispārēja ieviešana iespējama ne ātrāk par 2013. gadu. Arī Latvijā vēl daudz darāms, lai ieviestu šo autovadītāju un pasažieru drošībai būtisko informatīvo sistēmu.

Ņemot vērā tūrisma nozīmi Rīgas un visas valsts ekonomiskajā attīstībā, konferences nozīmi nosaka arī mērķis, sekmēt mobilitāti un autotūrismu Eiropā. Lai sniegtu pēc iespējas efektīvāku palīdzību autovadītājiem, konferences laikā tiks apspriestas arī tādas novitātes kā uzlabojumi informācijas menedžmentā, mobilitātes programmas, kvalitātes problēmu monitoringa paātrināšana, personiskās brīdinājuma aparatūras ieviešana un automašīnas atrašanās vietas noteikšana, izmantojot satelīta tehnoloģijas.

LAMB vienmēr ir augstu vērtējusi Eiropas autoklubu sadarbību un pieredzes apmaiņu. Jau 1992. gadā Latvija atjaunoja dalību Starptautiskajā autoklubu aliansē AIT (tagad FIA), kurā Latvijas autoklubs bija pārstāvēts vēl pirms Otrā pasaules kara. Turpinot starptautisko integrāciju 1997. gadā LAMB kļuva par „ARC Europe” partneriem.

Latvijas Automoto biedrības preses dienests

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti