Britiem patīk braukt ar auto 3

 
11.novembris 2010 11:24

Neskatoties uz sastrēgumiem, stingrajiem ceļu satiksmes noteikumiem un augstām degvielas cenām, 90 procentiem britu autovadītāju patīk braukt ar auto.

Pie šāda secinājuma nonāca kompānijas AXA Car Insurance analītiķi, aptaujājot piecus tūkstošus Lielbritānijas iedzīvotāju, raksta The Daily Telegraph.

Galvenais iemesls, kāpēc britiem labāk patīk braukt ar savu automobili, nevis ar sabiedrisko transportu, ir iespēja pašiem izvēlēties brauciena maršrutu. Lielākā daļa respondentu atzina, ka viņiem nepatīk pieturā gaidīt autobusu.

Tikai divi procenti aptaujāto atzinās, ka viņiem baudu sagādā braukšana pa Londonu un citām lielajām pilsētām. Pārējie autovadītāji paziņoja, ka viņus biedē lielais ātrumkameru skaits, sastrēgumi un maksa par iebraukšanu Londonas centrālajā daļā.

Septiņi no desmit respondentiem uzskata, ka pēdējā laikā vadīt automobili ir kļuvis nepatīkamāk, jo ir palielinājies automobiļu skaits uz ceļiem. Pieci procenti britu sūdzējās par sastrēgumiem, bet vēl 43 procenti - par citu autovadītāju nepieklājību.

Par braukšanas baudas samazinošajiem faktoriem briti nosauca slikto ceļu stāvokli (80%), ātruma ierobežojumus (41%), nelabvēlīgos laika apstākļus (39%), pārāk dārgo auto apkopi (20%) un iespēju iekļūt nopietnā avārijā (8%).

Pēc statistikas datiem patreiz Lielbritānijā ir 34,5 miljoni autovadītāju.

 

 
Visi komentāri
 
280042. viesis 11.novembris 2010 16:24
0 0 Atbildēt

Tas ir interesants fakts, ka 80% britu akcentē tur esošo salīdzinoši slikto ceļu stāvokli. Pār dārdzību gan tur sūdzas tikai 20 % autovadītāju - tas ir maz. Bet nākamgad, domājams, par dārdzību britanijā sūdzēsies vismaz puse autovadītāju, ja ne vairāk - jo tur arī būs totālais piegrieziens budžetam...Godīgi sakot, esmu pārliecināts, ka viņi no pārāk labas dzīves ir totāli izlaidušies. Visam savs laiks.

280053. viesis 12.novembris 2010 2:18
0 0 Atbildēt

un tā tev arī ir tāda biš no malas iršana ne?

34,5 milj. autovadītāju - sliktākajā gadījumā bez darba valsts organizācijās paliks aptuveni 2 milj. iedzīvotāju! Tātad aptuveni 1 - 1,5 milj. autovadītāju. Kur tur sanāk vismaz puse no atlikušajiem 80% kas šobrīd par dārdzīvu nesūdzās?

280076. viesis 13.novembris 2010 11:49
0 0 Atbildēt

britiem ir slikts ceļu stāvoklis???

lai atbrauc pie mums Latvijā pabraukalēt!

un kad atgriezīsies atpakaļ savā britānijā, tad tiešām būs laimīgi! :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti