«Opel Corsa» jaunais izskats 2

 
25.novembris 2010 14:05

No 2011. gada janvāra "Opel" lieliskais mazais auto iegūs jaunu "tērpu". Tas izskatīsies sportiskāk un izteiksmīgāk un uzreiz būs atpazīstams kā jaunākā Opel dizaina ģimenes loceklis.


Foto: Opel

Gan no iekšpuses, gan ārpuses pieejamas jaunas, modernas krāsas un apdares.  Salonu iespējams ietērpt ne tikai modernā ogļmelnā tonī, bet arī izteiksmīgākā Tabasco Orange oranžā vai  Steel Blue tēraudpelēkā krāsā. Jaunā virsbūves krāsojumu palete iepriecina ar izsmalcinātu gandrīz baltu toni Guacamole, pievilcīgu zaļo krāsu Grasshopper (sienāzis), kā arī drosmīgu toni ar nosaukumu Henna. Bez tam veiksmīgā  Color Line sērija iepriecinās ar speciālām, sportiskām versijām, kas papildinātas ar “Linea” aprīkojuma paketi, kas būs pieejama par papildu samaksu – tajā ietilpst divas platas svītras automašīnas sānos un atbilstošas krāsas 17 collu riteņi un atpakaļskata spoguļi. 

Jaunā seja piešķir Corsa izteiksmīgu, ekskluzīvu izskatu

 

Corsa pēdējie vizuālie uzlabojumi tapuši, pamatojoties uz Opel ģimenes veiksmīgā dizaina panākumiem. Tam vēl arvien piemīt laipnais, draudzīgais raksturs, taču tagad sejas vaibsti ieguvuši drosmīgas, dinamiskas aprises, kuras mēs jau pazīstam saistībā ar jauno Opel dizaina valodu.

Sportiskais iespaids panākts, mainot augšējās un apakšējās radiatora restes proporcijas.  Apakšējā daļa kļuvusi platāka un garāka, tādējādi vizuāli paplašinot automašīnu. Bez tam ieskatoties ciešāk, kļūst redzams, ka īpaši liela uzmanība tikusi veltīta restes tīklojumam, kas aizvieto agrākos horizontālos stieņus. Rezultātā radusies mašīna, kas uz ielas uzreiz ir pamanāma ar savu dinamisko stāju. Lepnais Opel logotips ir ietverts no jauna izveidotajā hromētajā stienī, tādējādi piešķirot mašīnas priekšpusei vēl izteiksmīgāku izskatu.

Color Line sērija ļauj braucējam atrast pašam savu stilu

Corsa ģimene turpina pilnveidot savu īpašo, drosmīgo un sportisko modeļu klāstu, sauktu par Color Line sēriju. Veiksmīgā Color Edition versija ar tās melnā tonī krāsoto jumtu un spoži pulētajiem 17 collu melnajiem riteņiem, spilgtajām salona apdares krāsām un plašu aprīkojuma klāstu jau tagad var lepoties ar 20 procentiem no visu pārdoto Corsa skaita Vācijā. Šo lielo panākumu rezultātā Opel ievieš Color Edition visā Eiropā.

Jaunā “Linea” aprīkojuma pakete radīta, lai gados jaunākiem potenciālajiem pircējiem ļautu pašiem izveidot saviem ieskatiem atbilstošu Corsa. Šajā aprīkojuma paketē ir divas baltas vai melnas svītras Corsa sānos, pieskaņotas krāsas 17 collu riteņi un atpakaļskata spoguļi.

Corsa pieejama divos īpašos virsbūves veidos: kupejai līdzīgā trīsdurvju un ģimenei draudzīgā piecdurvju versijā. Tāpat šis automobilis turpinās iepriecināt ar vienu no ietilpīgākajiem un pievilcīgākajiem saloniem savā klasē. Šis mazais auto ir ārkārtīgi populārs visā Eiropā, tas ir viens no vadošajiem savā segmentā un sastāda 27 procentus no visām pārdotajām Opel/Vauxhall automašīnām. Pagājušo trīs gadu laikā tika pārdots vairāk kā 400 000 automobiļu.

{page}

Salons izceļas ar modernām krāsām, patīkamām apdares virsmām un 21. gadsimta tehnoloģijām

Visi salona apdares līmeņi ir papildināti ar jauniem audumiem un dekoratīviem elementiem.  Turklāt tiem ir arī jaunas formas instrumentu panelis, kas izceļas ar strukturētiem materiāliem, izteiksmīgām krāsām, ļoti labi nostrādātām detaļām un ļoti augstu vispārējo kvalitātes līmeni. Papildus klasiskajai ogļmelnajai salona apdarei, Enjoy komplektācijā pievienojas jauns, atsvaidzinošs stils ar tēraudzilu Steel Blue vai oranžu Tabasco Orange apdari – tām abām veikta TopTec apstrāde, lai labāk pasargātu audumu. Dzīvīgās, krāsainās salona apdares ir papildinātas ar kontrastējošām aplikācijām, piemēram, pērļu baltiem dekoriem uz konsoles. Šī divu toņu efekta krāsas un instrumentu paneļa raksti padara vispārējo salona iespaidu vēl harmoniskāku.

Lai saglabātu saikni ar pasauli, Opel Corsa modelī savu debiju piedzīvos multimediju izklaides sistēma ar septiņiem  4x20 vatu skaļruņiem. Šajā daudzpusīgajā sistēmā, sauktā  “Touch & Connect,” ietilpst piecu collu skārienjutīgs ekrāns, navigācijas sistēma ar pārklājumu 28 valstīs,   Bluetooth,  iPod un USB pieslēgvieta.

Taupa naudu un pasargā apkārtējo vidi: Corsa 1.3 CDTI ar 94 g/km

Jaunā Opel Corsa motoru klāsts sniedzas no 65 ZS līdz 192 ZS. Šo dzinēju saimi 2010. gadā papildināja vairāki jauni agregāti, kas kopumā samazina degvielas patēriņu un CO2 emisijas līdz pat 13 procentiem, vienlaicīgi palielinot motoru jaudu vairumā gadījumu.
 
Sākot no šī brīža, apkārtējai videi draudzīgā Start/Stop tehnoloģija pieejama standartaprīkojumā Corsa ecoFLEX modelim ar 1.3 CDTI 70 kW/95 ZS dzinēju. Pateicoties šim jaunajam aprīkojumam, degvielas patēriņu iespējams vidēji samazināt no 3.7 līdz 3.5 litriem uz 100 km, bet kaitīgo izmešu emisijas no 98 līdz 94 g/km CO2 trīsdurvju versijā. Piecdurvju variants sasniedz 3.6 l/100 km degvielas patēriņu un emisijas – tikai 95 g/km CO2.  Start/Stop demonstrē savas priekšrocības galvenokārt pilsētas ciklā, samazinot degvielas patēriņu līdz 4.2 l/100 km iepriekšējo 4.6 l/100 km vietā.

1.3 CDTI motors jaunajā Corsa ecoFLEX 70 kW/95 ZS izmanto turbokompresoru ar maināmu ģeometriju, tā griezes moments ir 190 Nm pie 1 750 līdz 3 250 apgriezieniem minūtē. Degvielas cieto daļiņu filtrs ir standartaprīkojumā. 1.3 CDTI motoram ir slēgtās cilpas sadegšanas kontroles sistēma; tas ir retums, ka tik sarežģīta tehnoloģija tiek izmantota tik mazā dīzeļmotorā. Slēgtās cilpas sistēma izmanto spiediena sensorus katrā kvēlsvecē, lai pastāvīgi mērītu sadegšanas kvalitāti cilindrā. Tad motora vadības sistēma veic nelielas izmaiņas, lai optimizētu sniegumu un degvielas patēriņu dzinēja dzīves ciklā.

Papildus atlētiskajam, dinamiskajam izskatam un lieliskajām braukšanas īpašībām, Corsa iepriecina pircējus ar augstas klases kvalitāti. Vācijas tehnisko ekspertu organizācijas DEKRA 2010.gada kvalitātes ziņojumā Corsa pasludināts par uzvarētāju ar vismazāko defektu koeficientu no visiem testētajiem automobiļiem. DEKRA (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein) ir pilna pakalpojumu spektra nodrošinātājs drošai un efektīvai autobraukšanai un Eiropas vadošā tehniskā organizācija.

 
Visi komentāri
 
280351. viesis 27.novembris 2010 1:48
0 0 Atbildēt

Opel koroza beidzot sāks pēc mašīnas izskatīties?

280386. viesis 29.novembris 2010 13:37
0 0 Atbildēt

Ļoti maz vizuali atšķiras no iepriekšējā modeļa. Iepriekšējais jau pirms gadiem pieciem ES tika uzskatīts kā labākais no jebkad labākajiem.... Publikai jau patika - treknajos gados pirka uz nebēdu.... Tagad jau visiem ar tām naudiņām tā pašvaki.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 49

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti