Jaunais «Volkswagen Passat» ierodas Baltijas tirgū 6

 
1.decembris 2010 9:55

Jaunais Volkswagen Passat jau tagad ir pieejams pie visiem Volkswagen partneriem Latvijā.

Ar 4,2 l/100 km degvielas patēriņu kombinētajā ciklā šis ir līdz šim degvielu taupošākais Passat

Vairāk kā 15 miljonos eksemplāru pārdotais Volkswagen Passat ir viens no veiksmīgākajiem automobiļiem pasaulē. Nu ir ieradies jaunais Passat. Kopš 1973. gada šī ir jau septītā paaudze. Labāk pārdotā automobiļa dizains tika pilnībā pārveidots, tā aizmugurējā daļa līdzinās Phaeton modelim un ir iespaidīgāka kā jebkad.

Passat vienmēr ir atspoguļojis tehnoloģiskā progresa gaitu. Tas pats attiecas arī uz septītās paaudzes Passat, kas vienlaikus tiks piedāvāts gan kā sedans, gan universālis. Tehnoloģisko inovāciju klāsts, ar ko aprīkoti Passat Trendline (bāzes līmenis), Passat Comfortline (vidējais līmenis) un Passat Highline (augstākais līmenis), ir sasniedzis pakāpi, kāda līdz šim bija sastopama tikai augstākās un luksus klases automobiļos.
 

Kvalitatīvāks: tehnoloģijas un uzlabotā apdare, kā arī materiālu kvalitāte atšķir automobili Passat no tā konkurentiem vairāk kā jebkad. Šī kvalitāte jūtama salonā, kur izmantoti jaunākie materiāli, jauna sēdekļu un durvju apdare, kā arī jauns salona apgaismojums. Īpaši elegantu iespaidu rada izmainītais priekšējais vadības panelis un pārveidotie vadības pogu akcenti, kas ir vizuāli pievilcīgi un kam patīkami pieskarties.

Klusāks: jaunais Passat ir iespaidīgi kluss. Iemesls: izolējošais materiāls, kas speciāli iestrādāts mērinstrumentu paneļa zonā un durvīs, apslāpē virsbūves un dzinēja radīto troksni. Turklāt, vējstiklā ir iestiprināta jauna akustiska plēve, tā pieejama arī priekšējiem sānu logiem kā papildaprīkojums; šī plēve aiztur vēl vairāk trokšņu.

Drošāks: arī drošības jomā ir panākta izaugsme. Jau iepriekšējais modelis bija ieguvis 5 zvaigžņu novērtējumu Euro-NCAP triecienu testos. Tālāki uzlabojumi ietver tādas ierīces, kā drošības jostu uztveršanas sistēmu aizmugurējā sēdekļu rindā un galvas baltus, kas priekšējos sēdekļos tagad regulējami arī horizontālā virzienā (standartaprīkojums modelī Comfortline). Jaunie autovadītāja un blakussēdētāja galvas balsti samazina kakla skriemeļu traumu risku sadursmes gadījumā. Passat drošību vairo arī jaunas palīgsistēmas, piemēram, joslu maiņas palīgsistēma.

 

 

 



 

 
Visi komentāri
 
280478. viesis 2.decembris 2010 14:53
0 0 Atbildēt

Nu, būs atkal īstens "praktiskā latvieša" auto. Jauns ir jauns - protams, smuks un labs. Bet kad noveco, tad arī visi prieki vējā. Aceros lielo ažiotažu ar t.s. 88.gada modeļa passatiem variantiem - lauku ļaudīm tas teju par kulta auto kļuva. Arī autozagļiem savulaik ļoti patika. Bet faktiski no tā auto NEKĀ nebija : skaļš salons, pašaurs, maz ekstru, patika rūsēt, pavāja piekare...

Uz nākamo 1994.gada modeli jau "praktiskie latviešī" vairs tik viegli neuzrāvās, turpmākie bija vēl mazāk populāri. Treknajos gados popularitāte lēnām atgriezās, cik atceros - 2006 gadā passāts bija pat latviešu "gada"auto.

280485. viesis 3.decembris 2010 8:23
0 0 Atbildēt

Ko nozīmē-88. gada modeļiem patika rūsēt? Vēl tagad šur tur ir, veči brauc, un , lai arī atsevišķi eksemplāri, tomēr mazāk rūsē nekā citi. Parādi kaut vienu braucošu 88 gada francūzi? Japāņu arī pamaz....

280486. viesis 3.decembris 2010 8:27
0 0 Atbildēt

Vēl šodien ar maz auto, kuriem aizmugurējā beņķī ir tik daudz vietas, kā B3 Passat. Ta kā taja auto ir DAUDZ KAS :)

280498. viesis 3.decembris 2010 16:32
0 0 Atbildēt

88tajam piekare kā reiz bija stipra un detaļas lētas. Auto ietilpīgs, visiem patika. Nākošo popularitātes vilni Passat ieguva ar B5 1.9tdi, elegantā izskata un motora dēļ. B5 piekare jau bija Passat vājā vieta.

Šodienas auto vispar kādam ir izturīga piekare? Nerunājot par SUViem un subaru/evo. Es šeit nedomāju ekspluatāciju pa asfaltu, bet arī pa grants un zemes ceļiem.

280505. viesis 4.decembris 2010 11:01
0 0 Atbildēt

ak 119 [?] pirms 1 dienas

Vēl šodien ar maz auto, kuriem aizmugurējā beņķī ir tik daudz vietas, kā B3 Passat. Ta kā taja auto ir DAUDZ KAS

-------------------------------

Kā reiz B3 Pasātam un Ford Scorpio bija visvairāk vietas starp

priekšsēdekļu atzveltnēm un pakaļsēdekli - visgarākie un ērtākie

aizmugurē sēdētājiem :-)

Manam radiniekam, pārliecinātam "lauķim" vēl tagad ripo 1984.

gada Passat B2. Viņa specifiskajām prasībām bezmaz vai ideāls -

Variant virsbūve, 1.6 turbodīzelis + 4x4 , identisks Audi 80Q :-)

Ikdienai bezmaz ideāls auto ziemai un vasarai :-) Protams, ir

remontēts un metināts, bet jau pērkot kaut kādā 1993. gadā

viņš bija samērā nedārgs un tagad jau kādu pusmiljonu km būs

noskrējis, turklāt konstrukcija tikai bik sarežģītāka par gaļas

maļamo mašīnu :-)

280514. viesis 6.decembris 2010 9:22
0 0 Atbildēt

1.6D + 4x4 tajā gadā-tas tak vispār kaut kāds retums :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti