Pieaudzis OCTA un KASKO atlīdzību pieteikumu skaits

 
14.decembris 2010 9:18

BTA: Pagājušās nedēļas pēdējās divās darba dienās saņemts vidēji par 28,4% vairāk atlīdzību pieteikumu KASKO un OCTA veidā nekā visās citās dienās kopš decembra sākuma.

Ziemas periodā attiecībā uz OCTA un KASKO apdrošināšanu BTA ik dienu tiek pieteiktas vidēji 50 atlīdzības jeb aptuveni 2000 atlīdzības mēnesī. Savukārt attiecībā uz Nelaimes gadījumu apdrošināšanu tiek saņemti vidēji 160 pieteikumi mēnesī jeb 8-10 pieteikumi dienā.

Kopš pagājušās ceturtdienas, kad visas Latvijas teritoriju pārklāja bieza sniega sega, BTA saņēmusi jau vairākus simtus atlīdzību pieteikumu KASKO un OCTA apdrošināšanas veidos. BTA prognozē, ka pieteikumu skaits varētu palielināties, ņemot vērā laika apstākļus pagājušajās brīvdienās, kad sniegs turpināja snigt un pieturējās sals.

Aldis Eņģelis, AAS „BTA” Auto apdrošināšanas produktu riska parakstītājs: „Ceļu satiksmes negadījumi slideno ceļu dēļ notiek biežāk. Lielākoties negadījumu iemesls ir tas, ka autovadītāji nav ievērojuši pienācīgu distanci no priekšā braucošās automašīnas un apledojuma un sniega dēļ nav spējuši laicīgi nobremzēt, kā rezultātā notikusi sadursme. Ar to arī izskaidrojams, ka lielākā daļa negadījumu, aptuveni 59%, notiek tieši pilsētās, kur ir blīva satiksme, rīta un vakara stundās, kad cilvēki dodas uz darbu vai no tā.”

Tāpat BTA saņem atlīdzību pieteikumus no autovadītājiem, kuri novietojuši savas automašīnas brauktuvju malās un atgriežoties konstatējuši dažādus bojājumus – buktes vai skrāpējumus. Šajos gadījumos, kā likums, vainīgos atrast nav iespējams. „Tādēļ mēs iesakām vairāk piedomāt pie tā, kur atstājam savas automašīnas. Ņemot vērā, ka braukšana pa pilsētas ielām ir apgrūtināta un manevrēšanas iespējas autovadītājiem ir ierobežotas, nereti notiek negadījumi, kuru rezultātā cieš braucamās daļas malā atstātās automašīna,” brīdina A. Eņģelis.

Ziemas periodā BTA daudz biežāk nekā citkārt saņem atlīdzību pieteikumus no cilvēkiem par gūtajām traumām. 65% no „ziemas traumām” tiek iegūti paslīdot. Savukārt visbiežāk gūtās traumas ir kaulu lūzumi, mežģījumi, sastiepumi, smadzeņu satricinājumi.

Katrīna Radzinska, AAS „BTA” Personu apdrošināšanas departamenta direktore: „It īpaši jāuzmanās, izejot no mājas, lai nepaslīdētu uz apledojušā mājas sliekšņa, kas ir viens no visbiežāk sastopamajiem negadījuma un traumu cēloņiem. Jāuzmanās arī no sniega un lāstekām, kas var krist no jumtiem un labākajā gadījumā mūs tikai savainot. Krītošas lāstekas un sniega bluķi sastāda 3% no visiem negadījumiem. Lai arī procents salīdzinoši ar citiem traumu cēloņiem nav liels, šādā veidā gūtās traumas ir vienas no vissmagākajām.”

Savukārt ap 30 % no traumām ziemā tiek gūtas, baudot ziemas priekus. Slēpošanas, snovošanas laikā bieži gadās ne vien kaulu lūzumi, mežģījumi un sastiepumi, bet arī apsaldējumi un galvas traumas. Piemēram, ik gadu ziemas sezonā uz viena no Latvijas lielākajām slēpošanas trasēm tiek gūtas vidēji 230 traumas. Līdzīga situācija ir arī uz citiem kalniem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti