Jaudīgākais Scania kravas vilcējs ar īpašu atbalsta sistēmu vadītājiem 7

 
25.novembris 2011 11:45

Latvijā tika prezentēts jaunākās paaudzes un līdz šim jaudīgākais Scania kravas vilcējs Latvijā Scania R 730 V8.

Vilcējs aprīkots ar īpašu atbalsta un sagatavošanas sistēmu transportlīdzekļa vadītājam – Scania Driver Training, kas izstrādāta 27 valodās atbilstoši ES direktīvai.

Šis Scania modelis ir aprīkots ar visiem iespējamiem papildu risinājumiem, lai automašīnas vadīšana būtu ievērojami vienkāršāka un ērtāka. Tāpat jaunais modelis ir aprīkots ar 1500 litru bāku, kas ļauj iepirkt degvielu vairumā tur, kur tā ir lētāka vai kvalitatīvāka.

Jaunākās paaudzes Scania kravas vilcējs ir videi īpaši draudzīgs transportlīdzeklis, jo tā izmešu līmenis atbilst EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle) starptautiskajiem standartiem.
Latvijā līdz šim jaudīgākā Scania kravas vilcēja jaunais saimnieks, viena no vadošajām kravu pārvadājumu kompānijām SIA „Rigel-Z”, jaudīgo spēkratu izmantos galvenokārt kravu importam un eksportam uz tādām valstīm kā Itālija, Francija un Spānija.

Svinīgā pasākuma laikā viens no Latvijas spēcīgākajiem vīriem Ivars Kazeļņiks klātesošajiem pirmo reizi demonstrēja 9,18 tonnas smagās automašīnas vilkšanu.

Kopumā 2010. gadā „Scania Latvia” pārdevusi 124 kravas transportlīdzekļus, savukārt 2011. gadā uzņēmums plāno realizēt divreiz vairāk smagās kravas automašīnas.

Aigars Pušinskis, “Scania Latvia” vadītājs: „Scania V8 kravas automašīnas tirgū kļuvušas par spēcīgu un pieprasītu nišas produktu. Šie specifiskie spēkrati paredzēti smagiem kravas pārvadājumiem kalnainos apvidos – tie nodrošina lielu vidējo ātrumu, zemu degvielas patēriņu un kopumā minimālas ekspluatācijas izmaksas. Jāatzīst, ka Scania V8 kravas auto izvēlas visprasīgākie klienti, kuriem ir svarīga gan automašīnas jauda un ekonomija, gan zīmola prestižs un augstā kvalitāte.”

Kirils Strokovs, “Rigel-Z” komercdirektors, Latvijā jaudīgākā Scania kravas vilcēja īpašnieks: „Lēmumam iegādāties tieši Scania R 730 ir gan racionāls, gan emocionāls pamatojums. Pirmkārt, šis ir labākais risinājums smagu kravu pārvadāšanai, jo lielā motora jauda ļauj efektīvāk manevrēt intensīvas satiksmes apstākļos pie noslogotiem autoceļiem, kā, piemēram, Polijā. Turklāt jāatzīmē, ka lielā jauda īpaši būtiska ir pārvietojoties pa nelīdzenu reljefu, piemēram, Itālijā, Francijā un Spānijā, kas būs jaunā spēkrata biežākie galamērķi. Tāpat jāatzīmē, ka motora jaudas rezerves arī pie pilnas noslodzes ļauj izmantot zemus apgriezienus, tādējādi būtiski ietaupot degvielu. Savukārt Scania kvalitāte un veiksmīgā līdzšinējā sadarbība rada pamatotu drošības sajūtu.”

Par Scania R 730 V8 modeļa tehnisko specifikāciju

Jaunais Scania R 730 V8 modelis aprīkots ar automātisko Scania Opticruise sistēmu – ar automātisko sajūgu vai sajūga pedāli, ko nodrošina hidrauliskais sajūga vadības mehānisma pievads. Auto papildināts praktiski ar visiem papildus risinājumiem vadītāju ērtībai, tostarp tas aprīkots ar ādas salonu, īpašo kabīnes apgaismojumu, ādas stūri ādas sēdekļiem u.c.

Tikai Scania markas automašīnas ir aprīkotas ar vadītāja atbalsta sistēmu Scania Driver Support, kas reālā laika režīmā profesionāliem kravas automašīnu vadītājiem sniedz vajadzīgos ieteikumus un informāciju ar mērķi ļaut vadītājiem pilnveidot braukšanas stilu.

Šī inovatīvā sistēma ir iekļauta standarta komplektācijā lielākajai daļai Scania automašīnu, kas tiek izmantoti kravas pārvadājumiem lielos attālumos un paredzēta autovadītāju sagatavošanas gaitā iegūto iemaņu saglabāšanai nemainīgi augstā līmenī.

 
Visi komentāri
 
284414. viesis 25.novembris 2011 16:15
0 0 Atbildēt

Polijā un Vācijā gan jāmanās tādu dārgumu izmantot! Viens vilcējs vakar jau pazuda ar visu kravu un šoferi ...

284415. viesis 25.novembris 2011 17:19
0 0 Atbildēt

Ar šādu bāku varbūt ir izdevīgāk braukt uz Krieviju un atpakaļ? Ja tik nebūtu to rindu uz robežas...

284418. viesis 25.novembris 2011 19:46
0 0 Atbildēt

Žēl ka to papildlukturu kaudzi var izmantot tikai Skandināvijā... Kirils drīz droši vien notirgos vai nu tie bija uzlikti tikai prezentācijai. Vācijā ar tik daudz lukturiem drīz vien noņemtu no trases ;)

284423. viesis 28.novembris 2011 8:52
0 0 Atbildēt

:D:D:D:Dlol

284425. viesis 28.novembris 2011 9:00
0 0 Atbildēt

Bils 19

Vācijā ar tik daudz lukturiem drīz vien noņemtu no trases ;)

-----------------------------

Tā nav, pats to droši vien labi zini :-) Var karināt, ko gribi,

jautājums, vai izmanto , kad vajag vai nevajag. :-) Mums

kantorī bija Kenworth vilcējs ar 20 (!) lukturiem priekšā,

nekādu problēmu ...

284428. viesis 28.novembris 2011 9:10
0 0 Atbildēt

vov ta tik ir masina

gribetu sev tadu

284440. viesis 28.novembris 2011 12:25
0 0 Atbildēt

ASV arī var likt cik un kādus gribi lukturus, tikai visiem jābūt darba kārtībā. Par katru izdegušo izraksta sodu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti