Ikdienā biežāk izmanto personīgo nevis darba auto 6

 
29.novembris 2011 8:28

Ikdienas gaitās personīgo auto izmanto puse jeb 54% Latvijas iedzīvotāju, noskaidrots tirgus un sabiedriskās domas centra SKDS un Gros Auto veiktajā pētījumā.

Tikai 5% ikdienas autobraucēju atzīst, ka izmanto darba auto.

Savukārt, kā noskaidrojās SKDS un Gros Auto aptaujā, trešā daļa jeb 33% iedzīvotāju ikdienā automašīnu neizmanto vispār. Ar darba automašīnām pārvietojas galvenokārt augstākā un vidējā līmeņa vadītāji, kas dzīvo Pierīgā, un privātuzņēmēji. Interesanti, ka darba auto, kā savu ikdienas transportlīdzeklī norāda 7% aptaujāto vīriešu un tikai 1% sieviešu. Jautāti, kuros veikalos iedzīvotāji visbiežāk pērk auto nepieciešamās lietas – riepas, rezerves daļas, eļļu, utml, biežākās atbildes ir Gros Auto (15%), autoservisi Latvijā (10%), degvielas uzpildes stacijas (4%), autoveikali (4%), pēc sludinājuma (4%).

Personīgās automašīnas lietošana ikdienā, piespiež autovadītājus mainīt attieksmi gan pret auto kopšanu, gan pret braukšanas drošību: Gros Auto tīklā, piemēram, novērots, ka šī gada augusta – novembra periodā ziemas riepas ir pārdotas par 31% vairāk nekā šādā pat periodā 2010.gadā.

„Šogad autovadītāji jau laicīgi gatavo savus auto ziemai, tas ir redzams gan pēc servisa, gan veikala datiem. Lai arī aukstuma un sniega vēl nav, tiek pirkti akumulatori, logu slotiņas, mainītas eļļas. Iepriekšējo ziemu pieredze, kā arī ekonomiskā situācija ir likusi iedzīvotājiem kļūt apzinīgākiem un mainīt savus ieradumus”, stāsta Kristīne Kalēja, Gros Auto pārstāve, atgādinot, ka 1.decembris ir datums, kad Latvijas teritorijā ir noteikts, ka transportlīdzeklim jābūt aprīkotam ar ziemas apstākļiem atbilstošām riepām.

 
Visi komentāri
 
284454. viesis 29.novembris 2011 8:54
0 0 Atbildēt

Laba reklāma

A_P

284455. viesis 29.novembris 2011 9:08
0 0 Atbildēt

Laikam jau tomēr krize ir beigusies, cilvēkiem naudiņas ir vairāk. Arī auto Rīgas ielās šoruden ir daudz vairāk nekā iepriekšējos divos gados. Laukos gan situacija nav īpaši mainījusies. Nesen braucu pa ceļu Tukums-Jaunpils, pa ceļam saskaitīju tikai TRĪS pretimbraucošus auto un divus traktorus....To par aktīvu satiksmi nenosauksi.

284459. viesis 29.novembris 2011 14:15
0 0 Atbildēt

Toties Rīga-Tukums, kā vilciena sastāvs, virkne nepārtrauktas auto plūsmas, tikai bez sakabes.

284467. viesis 30.novembris 2011 13:50
0 0 Atbildēt

šķiet, vairāk gan tas apliecina, ka lai nemaksātu mājāsbraucamo nodokli tiek lietots "personiskais" transports

284468. viesis 30.novembris 2011 13:50
0 0 Atbildēt

Padomjlaikos darba auto bija prestiža lieta. Šodien situacija ir pretēja, sabiedrība diezgan pašķibi skatās uz cilvēkiem, kuri izmanto dienesta auto. Par to iespēju lietotājiem pēd likuma ir jāmaksā attiecīgs nodoklis. Daudzi (īpaši jau privātfirmu darboņi) gan ir iemācijušies nodokli apiet, attiecīgi "privatizejot" attiecīgo transporta līdzekli. Valdība,ministri un daudzi valsts iestāžu vadītāji gan joprojām īpaši nekautrējas izmantot valsts dienesta auto. Bet arī vairumā gadījumu tikai darba lietās - uz darbu un atpakaļ daudzas valsts amatpersonas parasti brauc ar privātauto. Pat vairāki mūsu parlamenta prezidija pārstāvji ikdienā uz darbu un atpakaļ brauc ar saviem privatauto, daudzi parlamenta deputati arī neizmanto dienesta mašinas, kaut reali tādas iespējas būtu. Daļa deputatu ikdienā uz darbu brauc ar sbiedrisko transportu, daļa ar saviem privatauto.

284469. viesis 30.novembris 2011 14:16
0 0 Atbildēt

Darba auto es izmantojo tikai haltūrām un metāllūžņiem. Neies tak savējo smērēt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 2

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti