«Mercedes-Benz» saņem trīs Auto Trophy 2011 godalgas

 
5.decembris 2011 9:02

24.reizi pēc kārtas Vācijas specializētā izdevuma Auto Zeitung 100 000 lasītāji izvēlējušies savus favorītus 29 automobiļu kategorijās.

2011. gada balsojumā par uzvarētājiem savā klasē atzīta pirms divām nedēļām Latvijā prezentētā Mercedes-Benz M=klase automobiļu kategorijā „Apvidus automobilis virs 30 000 eiro”. Savukārt Mercedes-Benz SLS AMG – rodsters ieguvis divas uzvaras kā labākais kabriolets cenu kategorijā virs 30 00 eiro un kupeja kā līderis super sporta automobiļu kategorijā.

Auto Zeitung lasītāji atzinīgi novērtējuši ne tikai Mercedes-Benz M-klasei raksturīgo dizainu un uzlaboto salona komfortu, bet arī panākto enerģijas efektivitāti, kas sekmē premium klases apvidus automobiļa vides draudzīgumu. Nepamanīta nav palikusi izcilā braukšanas dinamika uz ceļa un bezceļa braukšanas apstākļos.

Mercedes-Benz SLS AMG spārnotā kupeja uzvar jau trešo gadu pēc kārtas sporta automobiļu kategorijā, turklāt šajā gadā tā guvusi dubultuzvaru, vinnējot arī kabrioletu kategorijā virs 30 000 eiro. Viens no lielās atzinības iemesliem ir tā valdzinošais dizains, kas atgādina 1950. gada leģendāro 300 SL. Otrkārt, tas pārsteidz ar vadošām tehnoloģijām, pie kurām ir pieskaitāma alumīnija virsbūve, 6,3 litru AMG V8 no automobiļa priekšdaļas uz centru novirzīts motors ar bezkartera eļļošanas sistēmu un jaudu 420 kW (571 ZS), kā arī griezes momentu 650 Nm, septiņpakāpju dubultsajūga pārnesumkārbu caurejošo vārpstu izpildījumā un veiklu sporta balstiekārtu ar alumīnija šķērssvirām. Šī unikālā Hightech kombinācija nodrošina braukšanas dinamiku visaugstākajā līmenī – gan spārnotajai kupejai, gan rodsteram.

Tradicionāli, izvēloties gada labāko spēkratu, tiek izcelti tieši šajā gadā izlaistie Mercedes-Benz automobiļi. 2010. gadā Mercedes-Benz CLS un SLS AMG jau otro reizi tika atzīmēti ar Auto Trophy balvām, bet gadu iepriekš šādu godu būt pirmajam guva Mercedes-Benz E-klase un arī SLS AMG.

Auto Trophy balvas Diseldorfas retro automobiļu muzejā Meilenwerk pasniegtas koncerna Daimler AG valdes priekšsēdētājam un Mercedes-Benz Cars vadītājam Dr. Dīteram Ceče (Dr. Dieter Zetsche), koncerna pētniecības un Mercedes-Benz Cars attīstības vadītājam, Daimler valdes loceklim profesoram Dr. Tomasam Vēberam (Dr. Thomas Weber), kā arī Dr. Joahimam Šmitam (Dr. Joachim Schmidt), Mercedes-Benz Cars valdes loceklim, tirdzniecības un mārketinga vadītājam.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti