Mainoties laika apstākļiem OCTA gadījumu skaits varētu pieaugt 4

 
29.decembris 2011 11:44

Šī gada novembra mēnesī kopsummā reģistrēti 2370 Ceļu satiksmes negadījumi (CSNg), no kuriem 1192 reģistrēti ar Ceļu policijas starpniecību*, bet 1178 ar Saskaņoto paziņojumu.

Tomēr, kā norāda Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs, CSNg skaits pieaugs līdz ar aukstāka laika iestāšanos un pastiprinātu nokrišņu daudzumu.

Kā liecina LTAB statistika par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, 2010. gada novembra – decembra mēnešos kopā reģistrēti 6068 apdrošināšanas gadījumi, no kuriem liela daļa radušies tieši laika apstākļu dēļ - apledojušu un sniegainu ceļu seguma rezultātā. Lai gan 2011.g. novembrī un decembrī reģistrēto CSNg skaits ir salīdzinoši neliels, LTAB norāda, ka lielais negadījumu skaits vēl tikai priekšā. OCTA gadījumu skaits stipri palielināsies tiklīdz kā būs nopietnāki nokrišņi un parādīsies sniega sega.

„Atšķirībā no šī gada nogales, 2010.gada izskaņā jau bija bieza sniega sega, vietām sasniedzot pat pusmetru. Tas ir arī galvenais iemesls, kāpēc šī brīža CSNg statistika ir pozitīvāka kā pērn. Tomēr arī tagad auto vadītājiem jābūt uzmanīgiem, jo šī brīža laika apstākļi ir ļoti mānīgi. Temperatūrai noslīdot zem nulles vietām jūtams tā saucamais kailledus, kas ir ļoti bīstams. Īpaši piesardzīgiem vajadzētu būt auto vadītājiem ar nelielu transportlīdzekļa vadīšanas pieredzi, jo pastāv lielāks risks, ka viņi, pieredzes trūkuma dēļ, var iekļūt avārijā – ieslīdēt pretējā braukšanas joslā vai nobraukt no ceļa vispār”, situāciju skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

Kā norāda LTAB, lai gan Latvijā ar 1.decembri transportlīdzekļiem ir jābūt aprīkotiem ar ziemas sezonai atbilstošām riepām, vēl joprojām ir tādi autoīpašnieki, kuri turpina piedalīties ceļu satiksmē ar vasaras riepām, maldīgi uzskatot, ka šobrīd valdošais, ziemai neraksturīgais siltums pasargās auto īpašniekus no avārijām.

„Pats bīstamākais, kas var būt ir pārvietoties ar vasaras riepām, uzskatot, ka ziemas riepas ir uzmontējamas tikai pie liela sniega daudzuma. Tieši pārvietošanās ar sezonai neatbilstošām riepām ir viens no galvenajiem iemesliem CSNg, kā arī tas ir ļoti nopietns apdraudējums savai un citu mantai, veselībai un pat dažreiz dzīvībai. Turklāt nevajag aizmirst arī par faktu, ka apdrošināšanas sabiedrības var vērsties ar regresa prasību gadījumā, ja tiks konstatēts, ka par avārijas iemeslu kalpo sezonai neatbilstošas riepas. Iespējams, ka ne visi autovadītāji atceras autoskolās mācīto, ka vasaras riepām uz slidena ceļa ir mazāka saķere, līdz ar to ir nepieciešams garāks bremzēšanas ceļš, kā arī ir iespējama liela sānslīde, citiem vārdiem – drošs garants avārijai”, komentē Juris Stengrevics.

* Izmantoti CSDD dati
 

 
Visi komentāri
 
284742. viesis 29.decembris 2011 13:45
0 0 Atbildēt

Kāda jēga publicēt normālam cilvēkam saprotamas, loģiskas lietas?

284743. viesis 29.decembris 2011 13:53
0 0 Atbildēt

kas tas par OCTA gadījumu skaitu???

sāks apdrošināt aktīvāk???

284744. viesis 29.decembris 2011 13:59
0 0 Atbildēt

Bet kā ir ar KASKO gadījumiem? To skaits samazināsies? Un kā ir ar TO? Vai paliekot aukstākam, mašīnās ar TO nodarbojās mazāk vai vairāk?

284754. viesis 31.decembris 2011 9:35
0 0 Atbildēt

a kur tad regulārais ieņaudējiens atklātā tekstā par octistu mīnusiem?

vai lasītājam pašam jānojauš, ka šis ir cūka un nesīs octistiem tikai zaudējumus

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti