Žans Tods Latvijas fotoradaru zvaigznājā jeb 2011. gads LAMB acīm 134

 
2.janvāris 2012 9:33

Gadu mijā bieži vērojam zvaigznes, lasām horoskopus, analizējam dažādu planētu ietekmi un tādejādi cenšamies meklēt astroloģiskās likumsakarības pagātnes notikumos un pareģot nākotni.

Arī autovadītājiem varētu būt savs „satiksmes drošības zvaigznājs” ar dažādām zvaigznēm, kuru intensitāti daudzi no mums izjūt ikdienā. Kā sūtnis no šī zvaigznāja novembrī Latvijā nolaidās viena no spilgtākajām zvaigznēm globālajā satiksmes drošībā Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents Žans Tods. Vizītes mērķis bija atbalstīt mūsu valstī īstenotos satiksmes drošības pasākumus un popularizēt šogad uzsākto ANO Ceļu drošības dekādi, kuru aktīvi īsteno FIA un tās dalīborganizācijas, kā Autoklubs LAMB un LAF Latvijā.

Pašmāju mērogā visilgstošāk spīdošās un autovadītājus gada beigās jau reāli ietekmējošās zvaigznes bija fotoradari. Nesen tās nolaidās uz zemes, jo uz ceļiem sāka darboties 15 jaunas ierīces. To ikdienā ievērojuši arī autovadītāji, jo acīmredzami ir samazinājies vidējais braukšanas ātrums Rīgā un tās tuvumā, bet bezbēdīga traukšanās gar ātruma mērierīci varētu būt interesanta tikai atsevišķiem finansiāli hiperpatstāvīgiem dīvaiņiem. Tomēr neviena medus muca nav bez savas darvas karotes. Joprojām turpinās diskusija par sodīšanas kārtības tiesiskumu, uzliekot naudas sodu tikai īpašniekam, pirms tam nenoskaidrojot reāli atbildīgo personu. Savukārt, neskaidrības ar ātruma pārsniegšanas pieļaujamo „koridori” liek daudziem autovadītājiem radara tuvumā vairāk skatīties uz spidometru nevis ceļu, kas var izraisīt avārijas situāciju. Satiksmes astroloģija prognozē, ka fotoradaru zvaigznes ietekmēs autovadītājus arī nākamgad.

Savukārt citas „satiksmes drošības zvaigznāja” zvaigznes mirdz nestabili un astrologiem nav vienkārši izskaidrot to iespējamo ietekmi. Šīs zvaigznes ir aizvadītā gada ceļu infrastruktūras objekti. Zvaigznes vēsta, ka vairāku ceļu pārvadu un mezglu dižprojektu plānošana un īstenošana Rīgā, kamēr nav pabeigti vecie, piemēram, Dienvidu tilts, ir nesaprātīgas administrēšanas piemērs.

„Autoklubs LAMB jau vairākkārt ir aicinājis plānojot un attīstot ceļu infrastruktūras projektus, vairāk ieklausīties autovadītājos, sabiedriskajās organizācijās un ekspertos, lai katrs jaunais projekts būtu pēc iespējas efektīvāks. Piemēram, jaunuzceltais Viestura ielas pārvads Rīgā neatrisina aktuālo Sarkandaugavas dzelzceļa pārbrauktuves sastrēgumu problēmu, bet būtu varējis risināt, ja atbildīgās amatpersonas vairāk ieklausītos autovadītājos”, uzskata Autokluba LAMB prezidents Juris Zvirbulis.

Prognozējot nākamo gadu „satiksmes astrologi” ir pārliecināti par fotoradaru zvaigžņu ietekmes turpinājumu, pagaidām nav pazīmju, ka nemainot plānošanas un īstenošanas tradīcijas, redzēsim spožas ceļu būves zvaigznes, toties ņemot vērā līdzšinējo statistiku, arvien spožāk spīdēs jauno it īpaši apvidus automašīnu zvaigznes.


Autokluba LAMB preses dienests

 
Visi komentāri
 
284763. viesis 2.janvāris 2012 13:25
0 0 Atbildēt

Da cik var ņemties, par to sodāmo! Īpašniekam ir jāatbild par to, kam uztic savu auto. Un tai ir jābūt tikai īpašnieka problēmai, kā iekasēt naudu no vainīgā.

Ja valstij uzliek par pienākumu meklēt vainīgo, tad lai soda naudai pieskaita vēl izmeklēšanas izmaksas, un tad to visu iekasē no vainīgā.

284764. viesis 2.janvāris 2012 13:41
0 0 Atbildēt

Fotoradaru zvaigzne vēl spīdēs ilgi

284766. viesis 2.janvāris 2012 14:10
0 0 Atbildēt

njāā, kad auto nepareizinoparkots, tad nezkāpēc nemeklē vainīgo un piestāda īpašniekam

diez kāda atšķirība piemēro sodu par ātrumu vai par parkingu - lai maksa īpašnieks, nav vainīgs - lai piedzen no pats zina, kam devis...

284767. viesis 2.janvāris 2012 14:13
0 0 Atbildēt

Nu nav jau nu gan skaidrs, kādēļ īpašniekam būtu jāatbild par to, kam devis auto - ja tas uzticēts nedzērušam cilvēkam, kam ir CSDD oficiāla atļauja vadīt attiecīgās kategorijas transportlīdzekli. Vai tad, ja Vasja, kam būšu uzdāvinājis savas novalkātās kedas, ar tām atspārdīs savu pudelesbrāli, man būs arī par slepkavību jāatbild?

284768. viesis 2.janvāris 2012 14:16
0 0 Atbildēt

Bet kāpēc tad auto vajag numurus, tehpasi, TA, octa, ja kedām to nevajag?

284769. viesis 2.janvāris 2012 14:32
0 0 Atbildēt

[c]Seene[/c]

Būtu jāatbild arī, ja tavas kedas tiktu atrastas blakus līķim. Tad tomēr nāktos taisnoties kā tur tās nonāca un vai tik pats nebiji blakus.

Soda izrakstīšana un apmaksāšana ir divas dažādas lietas. Nekas neliedz sodu apmaksāt vainīgajam, piestādi šim rēķinu.

284770. viesis 2.janvāris 2012 14:32
0 0 Atbildēt

Tāpēc, ka auto ir paaugstinātas bīstamības objekts un nav uzticams kuram pagadās. Tikai cilvēkiem, kurus attiecīgās iestādes ir apstiprinājušas par tiesīgiem vadīt attiecīgās kategorijas TL. Ja šī daļa ir ievērota, tad es uzskatu, ka valstij ir jāizdara izvēle - kurš tad īsti ir atbildīgs. Ja īpašnieks, tad CSDD noraujam podā un ar autro brauc tas, kas to māk pēc īpašnieka uzskatiem. Ja CSDD, tad viņu pienākums ir uzraudzīt un sodīt tos, kam paši ir izsnieguši tiesības. Bet man, kā īpašniekam, ir pamats uzticēties kompetentas iestādes lēmumam un par šādu rīcību nesaņemt sodu.

284771. viesis 2.janvāris 2012 14:38
0 0 Atbildēt

Kanibaal - sodīšana ir valsts iestāžu kompetence. Man, kā īpašniekam, nav tiesību sodīt vainīgo. Saskaņā ar likumu īpašniekam ir pienākums sniegt ziņas par tiesisko valdītāju - t.i. personu, kuras rīcībā ir bijis TL. Ja šādas ziņas tiek sniegtas, tad vainīgās personas sodīšanai jau jābūt policijas ziņā. Ja ne - īpašnieku jāsoda par šādu ziņu nesniegšanu. Pašlaik sods tiek piemērots personai, kas nekādu pārkāpumu nav izdarījusi. Man tas nešķiet īsti pareizi... Bet var jau būt, ka tomēr sodīt vajag visus, no kā var kaut ko iekasēt. Nu vienkārši, lai budžets labāk pildītos.

284772. viesis 2.janvāris 2012 14:40
0 0 Atbildēt

Seene, ja kādam uzdāvina auto, tad to pārraksta uz aplaimotā vārda...

Ja kādam aizdod savu ieroci šaušanai, ir jāatbild par to, kas sašauts ar to šaujamo...Proti - nevajag dot savu auto kam pagadās, ja nespēj no tā aizņēmēja piedzīt samaksu par pārkāpumiem.

Ja vajadzēs pārcelt sistēmu tieši uz vadītaja sodīšanu, kas pieķerts ar fotoradaru - nāksies paaugstināt galvenās izmaksas "bingo segšanai" - celt sodanaudu apmēru, jo būs jāpieskaita izdevumi personas identificēšanai... Neskatoties, ka pie stūres pats īpašnieks - būs jāmaksa lielāka soda nauda!

Vēlreiz jautāju - kāpēc sodu par nepareizi noparkotu auto var piestādīt īpašniekam, bet par braukšanu ar pārak lielu ātrumu pēkšņi nevar?

Un vēl - ja nesi pamanījis mums ir transporta līdzekļa apdrošināšana, nevis vadītāja apdrošināšana... Tas pašā saknē maina un savādāk nostāda civiltiesiskās atbildības juridisko pamatoumu. Davai tad kā Anglijā (man, piemēram, ir pofig) apdrošinam vadītāju kombinācijā ar konkrētu auto.

Būs dārgi, bet uz ielas būs klusāk. Nezinu gan, vai tas būs valsts ekonomikai kopā labāk... toties varēs sodīt vadītāju, gan identificēt vadītaju būs vienkāršāk, jo būs zināms personu loks, kuri ar konkrēto auto drīkst braukt - lētāka un vienkāršāka identifikācija Tad gan nevarēsi savam dēlam vai meitai iedot aizlaist līdz bodei, ja tiem nebūs spdrošināšanas uz tavu vāģi...

284773. viesis 2.janvāris 2012 14:49
0 0 Atbildēt

Nazis ir paaugstinātas bīstamības objekts?

284774. viesis 2.janvāris 2012 14:52
0 0 Atbildēt

nezinu kā patreiz, bet savulaik sporta klase kādā no cīņu sporta veidiem automātiski rokas klasificēja kā aukstos ieročus...

284775. viesis 2.janvāris 2012 14:57
0 0 Atbildēt

Nu bet tad lai paaugstina sodanaudu apmēru, ja tas nepieciešams tiesiskuma ievērošanai. Interesants tev viedoklis - gribu pārkāpt "pa lēto". Vēl lētāk tad jau ir likvidēt policiju vispār - iedomājies cik naudas budžetā ietaupītos.

Par apdrošināšanu un stāvēšanas sodiem ir pilnīga taisnība. Abi ir nepareizi - par stāvēšanu tas pats, kas fotoradariem. Un apdrošināšana tikpat nejēdzīga - civiltiesiskā atbildība nevar būt priekšmetam. Loģiski būtu apdrošināt vadītāja atbildību attiecīgās kategorijas ietvaros.

Un visbeidzot par Angliju - labāko piemēru atradi. Ne velti tieši anglis sarakstīja "1984". Ir vērts padomāt, kādēļ. Lai gan šķiet, ka šāda dzīve tev būtu pa prātam. Ja tādi, kā tu, nemainīs savu attieksmi, tad mūsu nākotne ir redzama tādos darbos, kā angļa Orvela "1984", angļa Velsa "Laika mašīna" un "Ārsta Moro sala". Žila Verna tehniskā fantastika ir kļuvusi par realitāti. Un lieliem soļiem ejam uz to, lai par tādu kļūstu arī viņu laikabiedru sociālā fantastika.

284777. viesis 2.janvāris 2012 15:03
0 0 Atbildēt

Un - Tavs piedāvājums? 2012?

Kur problēma pieprasīt sodu apmaksāt vainīgajam?

Aizdevi kollegam - noliec uz galda protokolu un palūdz lai apmaksā. KUR PROBLĒMA???

Ja draugs nemaksā - tad viņam vairs nedod to auto! Un piedzen soda naudu civiltiesiskā kārtā! Ātri vien sapratīsi, kam vari un kam nevari dot auto.

Un kas slikts autovadītāja apdrošināšanā ja salīdzina ar transportlīdzekļa drošināšanu?

284778. viesis 2.janvāris 2012 15:12
0 0 Atbildēt

tur jau taa lieta, ka sodu piestaadiishana - cp un csdd darbs/pienaakums, lai tad pashi arii meklee iisto vainiigo - kaut vai privaatie fotopartneri - nevis auto saimnieks

visam jaabuut pareizi sakaartotam jau pashaa sakneee - citaadi re kaa sanaak - izdomaaja nepareizu sisteemu ar Parking sodiishanu, un tagad shii sisteema tiek izmantota kaa paraugs Aatruma/foto sodu piedzinjai

284779. viesis 2.janvāris 2012 15:16
0 0 Atbildēt

Un kā milicim noskaidrot/uzzināt kas tiesi neatļauta vieta noparkojis auto?

Neviena tak automašīnā nav!

Sievu arī vieglprātīgi aizdodam visiem čomiem, pa labi un pa kreisi?

Visvienkāršākais risinājums - nedot savu auto tādiem, kas savus pārkāpumus nespēj nomaksāt. Un ja pārkāpējs būs dēlēns, kas vēl nav sācis pastāvīgu dzīvi? Vieglāk paliks, ka no ta paša ģimenes budžeta tikai caur dēla personas kodu izvilks to naudu?

284780. viesis 2.janvāris 2012 15:17
0 0 Atbildēt

Palaidniex - jau teicu - mans piedāvājums ir šajā gadījumā viegli identificējamajai personai (t.i. īpašniekam) noteiktajā kārtībā sniegt informāciju par vainīgo personu - t.i. auto vadītāju. Policijas uzdevums ir uzlikt sodu un to piedzīt no vainīgās personas. VISS. Un īpašniekam viela pārdomām, vai komunikācija ar policiju ir tā vērta, lai nākamreiz dotu auto.

Soda uzlikšana personai, kas nekādu pārkāpumu nav izdarījusi, ir prettiesiska pašos pamatos.

284781. viesis 2.janvāris 2012 15:26
0 0 Atbildēt

Sēne. Un kā garantēsi, ka īpašnieks godprātīgi norāda vainīgo?

It īpaši, ja tas ir uzņēmuma auto kuru lieto 5 cilvēki un sods ir par neatļautu parkingu grūti izsekojamā procesā? kad vienā dienā var braukt dazādi cilvēki ar to mašīnu?

Kā zināsi - kurš tieši to ir izdarījis? Un ja to izdarījusi kāda 3 persona, kas nav pazīstama, bet zināma tam, kuram tajā brīdī vajadzēja būt pie stūres, bet bildē nav redzams?

Nav vienkāršāk NEDOT auto pa labi un pa kreisi un atbildēt pašam par savu īpašumu? Priekš kam paaugstināt izmaksas un sarežģīt piedzīšanas procesu? Mums tāda kā finansu leiputrija valda policijā? Te tak jau rakstīja - sodu piestāda soda aprīkojuma īpašniekam, bet apmaksāt drīkst arī īpašnieka prāt vainīgais. Ja nezini pie kā ir Tavs auto - neko labu par Tevi tas neliecina...

284782. viesis 2.janvāris 2012 15:30
0 0 Atbildēt

P.S.

Soda punktus tak par fotobildītēm nedod - tātad 3. personas izdarīts ātruma pārkāpums tieši neietekmē īpašnieka "CV" policijas registros...

Kāpēc policijai jāmeklē tie cilvēki, kurus lieliski zina īpašnieks, tātad arī ir uzticējis arī nokārtot paša radīās naudassodu saistības...

Vai tev labāk patīk vecā sistēma, ka visus liek mierā un i/u ceļu policists Gaidis Kukulis stāda protokolus?

284783. viesis 2.janvāris 2012 15:35
0 0 Atbildēt

par to "piedzīšanu" no vainīgā - bet ja vainīgais tevi pēc tam policijai nosūdzēs par izspiešanu? un paņems ciet, naudas nodošanas brīdī?

ja bildē redzētu vadītāja fizonomiju, tad tas viss būtu nedaudz vieglāk. bet tā... slideni :)

284785. viesis 2.janvāris 2012 15:39
0 0 Atbildēt

kalfonso - nu bet te jau variants, ka īpašnieks norāda vienkārši jebkuru cilvēku, kam nav alibi - un tad ej un pierādi.

Labāk ir tā - neuzticies cilvēkam - nedod mašīnu!

Un te par godaprātu runājot seenem kā reizi vajadzēja spiest ne tikai uz vadītaja atbildību par noteikumu pārkāpumiem, bet arī par vadīāja atbildības apdrošināšanu CSN gadījumā. Bet lūk tas viņam hvz kāpēc nepatīk, jo tad pēkšņi atkal viss ir slikti.

284786. viesis 2.janvāris 2012 15:48
0 0 Atbildēt

Palaidniex - ja īpašnieka norādītā persona pārkāpumam nepiekrīt, jautājums ir risināms tiesas ceļā. Tieši tāpat, kā tava vēlme piedzīt sodu no vainīgā civiltiesiskā kārtā - kā tu to piedāvā. Vienīgi ar atšķirību, ka sods netiek uzlikts, kamēr nav noskaidrots vainīgais.

Un par apdrošināšanu kaut ko jauc. Tepat iepriekš tieši rakstīju, ka vajadzētu apdrošināt tieši vadītāja atbildību. Nevis automašīnas, kurai pašos pamatos nekāda atbildība nevar būt.

Kāpēc policijai jāmeklē vainīgo? Vai tev pašam šāds jautājums nešķiet dīvains? Kāds tad tavuprāt ir policijas uzdevums - izrakstīt budžeta papildināšanas kvītis cilvēkiem, kas ir maksātspējīgi? Vai tomēr nodrošināt likumu ievērošanu un sodīt pārkāpējus?!

284787. viesis 2.janvāris 2012 15:51
0 0 Atbildēt

bet kāpēc tev jādod masīna tiem, kas savus pārkāpumus nespēj nomaksāt?

Savu sievu arī dod visiem, kuri šķiet, nesaliks ragus?

Savu bisi arī uztici dajebkam?

Un ka izkontrolēsi, ka aizdoto auto nevada slēptais narkomāns vai alkoholiķis???

Vai nu neaizdod, vai nu aizdod tiem, kas par savien pārkāpumiem samaksā...

Kāpēc policijai jāvēršas pie Tevis noskaidrot kurš tieši ir izdarījis pārkāpumu ar Tev piederošu auto?

284788. viesis 2.janvāris 2012 15:56
0 0 Atbildēt

nu, protams, ka nav labi savu autiņu dot, kam pagadās.

bet nu

es vnk par to CP argumentu, ka auto saimniekam pēc tam ir jātiek galā ar aktuālo vadītāju un problēmām, ar ko tas var saskarties.

btw, kur ir problēma, kāpēc nevar portretus sūtīt?

pilnas ielas tak ar parastajām kamerām

un nav jau tā, ka nav tauta informēta par to, ka bildē viņus.

nerāda jau pa tv tās bildes un nelīmē pie reklāmas stendiem, privāti izsūta, turklāt jāparaksstās laikam ar tak ir par saņemšanu.

284789. viesis 2.janvāris 2012 15:59
0 0 Atbildēt

Ir daudz iemesli, kādēļ auto nevada īpašnieks. Savukārt policijas primārais uzdevums ir meklēt un sodīt vainīgos. Par to arī viņi saņem naudiņu no maniem nodokļu maksājumiem. Ja policija savus pienākumus pildīt nespēj, tad kam tāda vispār ir vajadzīga?

284790. viesis 2.janvāris 2012 16:15
0 0 Atbildēt

kalfonso - Seene jau te uzcepa bezjēdzīgu šumu par valsts numurzīmju iespējamo sakombinēšanu ar datumu vietu un laiku par mega personiskās informācijas bagātību kura nezkā jāglabā, tas nekas, ka bez otras puses - CCSD reģistra un personas informācijas tai datubāzei nav nekādas vērtības...

Tu vēl piedāvā cilvēku sejas un videofilmēšanu - seene dabūs vēl inparktu!

Sēēne - tu laikam nesaproti - soda naudas uzlikšana un piedzīšana ir [pašā saknē preventīva metode. Ja tu ikreiz mēģini ielīst tur, kur Tevi sit, tad laikam esi mazohists vai nu prāta neturās cēloņsakarību pamatlikums, it īpaši - ja zini par ko sit...

Un tagad jautajums - kādu tieši ieguvumu sabiedrības attīstībā, morēles normu maiņā utt sverot pret birokrātiskajiem procesiem un juridiskajiem ieguvumiem panāksim, ja tiks identificēti vainīgie? kas to darīs - valsts deleģēta privātfirma (atkal kliegsi par datu zādzību), valsts par līdzekļiem, kuru nava, cik ilgi/ātri nonāksim pie vainīga atrašanas un sodīšanas? Kāds būs kopējais sabiedriskais ieguvums uz kādu izmaksu rēķina?

Es tādu pārliecinošu ieguvumu nespēju saskatīt...

284791. viesis 2.janvāris 2012 16:37
0 0 Atbildēt

Palaidniex - uzaicini Zivtiņu kompānijā un aizejat uz kādu vakarskolu pamācīties. PREVENTĪVAS metodes pielieto, lai pārkāpums netiktu izdarīts. Sods par jau izdarītu pārkāpumu nekādi nav preventīvs. PREVENTĪVS fotoradars tiek uzstādīts "melnajā punktā" ar LABI pamanāmām brīdinājuma zīmēm pirms tā. Un šādas uzstādīšanas mērķis ir sasniegts tad, ja soda nauda netiek iekasēta vispār - t.i. izmantotās metodes rezultātā pārkāpumi netiek izdarīti un šadi tiek uzlabota satiksmes drošība.

Un ja tu spēj pajautāt, kāds būs sabiedrības ieguvums, ja tiks sodīti pārkāpumu izdarītāji, nevis likumpaklausīgi pilsoņi, tad jau rodas jautājums par tavu rīcībspēju.

To, ko rakstīju par datu drošību neesi sapratis ne tuvu. Bet esi gatavs bezgalīgi aizstāvēt policijas visatļautību un pārkāpēju izvairīšanos no likumīga soda, aicinot uz personīgu iztrēķināšanos. Interesanta gan tev nostāja...

284793. viesis 2.janvāris 2012 16:53
0 0 Atbildēt

Es neaizstāvu visatļautību

Padoma pats - vecāki bērnam saka - nebāz pirkstus sienas rozetē - dabūsi pa pirkstiem - tur ir spriegums 220V kas reāli dod pa nagiem

Bet cilvēks bāž un bāž tos pirkstus rozetē LIELISKI ZINĀDAMS, ka dabūs pa nagiem.

Tas neliecina par prātaa esamību vispār!

Pat kaķis, kas reiz uzlecis uz karstas plīts uz tās vairs nelec, na kad tā ir karsta, ne kad auksta!

Tātad - ja cilvēks zinot preventīvo pasākumu - ka pārkāpjot būs jāmaksā sods turpina pārkāpt, tad jāatzīmē, ka prāta mazāk kā kaķim. Kādi varianti panākt lai cilvēks nepārkāpj? Sods ar tr.līdzekļ a konfiskāciju? Un kāpēc nedrīkst pārkāpt tikai melnajā punktā, bet drīkst pirms un pēc tā? Tad kāda velna pēc nachren vajag CSN kā tādus? Atceļam tos nevajadzīgos noteikumus un izdzīvos stiprākais! Urrā anarhijai uz ceļa!

Vai tiešām Tu, kā daudzi pārējie CĪNIES PAR TIESĪBĀM PĀRKĀPT NOTEIKUMUS, kuri pieņemti kopējam sabiedrības ieguvumam un labumam - kaut kādai kontrolējamai kārtībai uz ceļiem...

CSN ir jāievēro neatkarīgi no ta ir blakus milicis, vai nav, vai Teviu spēj disciplinēt tikai atpakaļskata spogulī redzama sekojoša CP ekipāža?

284794. viesis 2.janvāris 2012 17:02
0 0 Atbildēt

Lasīt vispār māki?

Sods NAV preventīvs pasākums, jo tiek uzlikts par jau izdarītu pārkāpumu. Preventīvi pasākumi ir tādi, ka novērš pārkāpumu izdarīšanu, nevis plāno ienākumus no sodīšanas.

Vēlreiz - es cīnos par to, lai tiktu sodīti pārkāpēji. Lai ceļu policija rūpētos par kārtību uz ceļiem, nevis Parex parāda atdošanu un personīgo kabatu pildīšanu.

284795. viesis 2.janvāris 2012 17:09
0 0 Atbildēt

Sabiedrības informēšana par soda apmēriem, pirms izdarīts pārkāpums un fotoradari kā tādi nav preventīvi pasākumi paši par sevi?

Ko tad gribēji - visiem elektronisku dzinēja ierobežotāju, kas piesiets GPS koordinātām un veinkārši neļauj pabraukt ātrāk nekā noteikumos paredzēts?

Ja nepatīk eošie ātruma ierobežojumi - pie vainas nav ne milicis, ne radars. Pie vainas ir zīmju uzstādīāji - kāpēc neviens neprotestē zem viņu logien? Un drīkst taču prasīt palielināt ātruma ierobežojumus. Bet pilsēta ja uzliks kaut 70 - lielākā daļa uzskatīs par pienākumu braukt vismaz 75... Nešķiet stulbi?

284796. viesis 2.janvāris 2012 17:20
0 0 Atbildēt

Man nepatīk policijas prettiesiska rīcība par kuru pat īsti nav paredzēts sods. Jo atbildība no amatpersonām mūsu valstī prasīta faktiski netiek. Man nepatīk vēlme sodīt likumpaklausīgus pilsoņus, kuri paši vēl ir gatavi šādu sistēmu atbalstīt. Man nepatīk cilvēki, kas nespēj atšķirt prevenciju no sodīšanas.

Tad, kad aptversi, ka "preventīvas" nozīmē tādas metodes, kas novērš motivāciju pārkāpt, nevis rada bailes no soda, tad būs vērts ar tevi šo sarunu turpināt.

284797. viesis 2.janvāris 2012 17:25
0 0 Atbildēt

Nu, demagog...

Šito lūdzu izvērstāk: "Tad, kad aptversi, ka "preventīvas" nozīmē tādas metodes, kas novērš motivāciju pārkāpt, nevis rada bailes no soda, tad būs vērts ar tevi šo sarunu turpināt."

Kād Tavuprāt būtu pareizā preventīvā metode, lai cilvēki šajā valstī sāktu ievērot un kaut mazliet respektēt CSN rakstīto? Dikti interesanti palika. Guļošos policistus pav visu valsti saliksi? Tāpat jau ceļi drausmīgi un vēl tad prāva daļa pamanās pārkāpt vienlaicīgi cepjoties, ka tos fotografē vai aptur un soda...

Jo lielākā daļa šo pašu ļautiņu šķērsojot Igaunijas robežu nezkāpēc burtiski pārvēršās - pēkšņi prot pabraukt lēnāk utt...

284798. viesis 2.janvāris 2012 17:42
0 0 Atbildēt

Nekas jau sarežģīts. Derētu sākt ar sabiedrības vairākuma interešu ievērošanu, pārdomātu izglītošanu un visbeidzot vispusīgu "izlecēju" sodīšanu.

Ātruma pārsniegšana kā galvenais ļaunums ir CP izdomājums, atrakstoties jebkurā CSNg ar "nepareizu ātruma izvēli". Bīstams ir būtiski atšķirīgs ātrums no kopējās plūsmas - gan lielāks, gan mazāks! Bīstama ir "visvareno" riepu un elektrostabilitātes ierīču propoganda - daudz bīstamāka, nekā apzināta un kontrolēta braukšana vasaras riepām pa ledu. Bīstama ir lielu reklāmas līdzekļu veltīšana dažādu satiksmes dalībnieku grupu sanaidošanai.

Bet nekas nemainīsies, ja sabiedrība akli ticēs, ka tam visam pamatā ir rūpes par satiksmes drošību, nevis personīgās mantiskās intereses. Mūsu CP rīcība ir viennozīmīgi vērsta uz sodāmu pārkāpumu skaita palielināšanu, nevis satiksmes drošību.

284799. viesis 2.janvāris 2012 17:49
0 0 Atbildēt

Un kā tev šķiet, kāpēc Igaunijā mūsu bāleliņi pēkšņi brauc akurātāk un vairs netēlo mažo uz ceļa?

Noteikumu grāmatiņa tur ir +/- tāda pati. Nekādu pārāko atšķirību tur salīdzinoši nav. Arī tur ir lielā ātruma bubulis...

284800. viesis 2.janvāris 2012 17:56
0 0 Atbildēt

palaidniex - un pretēji - pārbraucis latvijas robežu, rātnais igaunis pārtop par dusmīgo kurratu un min grīdā :)

soda neizbēgamības apzināšanās ir visai spēcīgs prevencijas līdzeklis

bet - no otras puses - tiek,kam kāposta dakuja, ātrā braukšana būs vnk maksas pakalpojums

un atkal nonākam pie tā ko sēne teica par iznireļiem

ja vien nepiesaista sodu pie ienākumiem/rīcībā esošajiem īpašumiem, kā pie somiem. bet nu....tikai pie mums laikam var braukt ar x5 un skaitīties maznodrošināts :)

284801. viesis 2.janvāris 2012 18:06
0 0 Atbildēt

Starptautiskos maršrutos regulāri braucoši autovadītāji ātri pielāgojas vietējām satiksmes īpatnībām. Un Igaunijā patiešām ir mazāk "aunu", kas nekontrolēti pārvietojas starp joslām vai brauc nepamatoti lēni - tādejādi ir iespējama vienmērīga satiksmes plūsma. Par ātruma bubuli esmu dzirdējis, bet personīgā pieredze rāda ko citu - pirmkārt ļoti daudz kur ir atļauts lielāks ātrums par 90km/h. Otrkārt - arī pie 90km/h ierobežojums plūsmas ātrums gar CP posteni ir 100-110 robežās un tas nesatrauc ne vadītājus, ne CP.

Fotoradariem tiešām ir zema "pielaide", bet tie ir uzstādīti vietās, kur pārkāpums patiešām ir bīstams, nevis tikai ienesīgs. Un personīgā saskarsme ar igauņu CP ir viennozīmīgi radījusi iespaidu par to, kas mums rēgojas tikai sapņos. Viņu policisti ceļa pajautāšanu vai ceļa apstākļu noskaidrošanu neuzskata par traucējumu ārkārtīgi svarīgajā sodīšanas drabā.

284803. viesis 2.janvāris 2012 18:12
0 0 Atbildēt

seene - Igaunijas CP ir Igaunijas sabiedrības spogulis

Savukārt mūsējie ir mūsu spogulis...

ko sēsi to pļausi. Laikam neko labāku neesam pelnījuši. Kamēr kasīsimies par juridiskām niansem par to, kam un kāpēc sods jāmaksā, kāda "dīkst būt pielaide" radaram utt, tikam pašu galveno esam aizmirsuši - pārkāpums taču bija!

Pie mums cilvēki ir gatavi nopirkt liecības, sarunāt draugus, izdomāt stundu garu aizstāvības runu, lai vienkārši atzītu - biju vainīgs, samaksāt sodu un nākamreiz nepārkāpt, nevis censties "neuzrauties"...

284804. viesis 2.janvāris 2012 18:14
0 0 Atbildēt

Tieši tā - ko sēsi, to pļausi - tava pārliecība par to, ka policija ir nekļūdīga un vaina jāatzīst arī nevainīgajam, ir tieši tas, ko Zitiņš&Co vēlas.

284805. viesis 2.janvāris 2012 18:16
0 0 Atbildēt

piekritīšu palaidniekam

par to, ka cp ir sabiedrības spogulis

tāpat, kāv valdība

un arī visas citas iestādes

ne jau no kosmosa tur strādājošie ļautiņi te ieradās, no pašu vidus vien ir

kamēr normāli šķitīs, ka "drusku jau var" (pārkāpt, nozagt, piekukoļot utt.) tikmēr nekas labāks mums nespīd. un tam vajadzēs uj, cik daudz laika :)

284806. viesis 2.janvāris 2012 18:17
0 0 Atbildēt

un - jo augstāk kāds no masas uzrāpjas, jo tas "drusku" kļūst lielāks :)

284807. viesis 2.janvāris 2012 18:20
0 0 Atbildēt

seene - saku vēlreiz - man nav neviena paziņas kuram liktu būt vainīgam, nevainīgam esot -visiem izskanēja frāze, es jau tikai mazliet, drusciņ, tik uz 5 minūtēm un tmldz.

ļoti sadalu kalfonso viedokli.

Valsts esam nevis viņi, bet ikkatrs no mums. Te nav citplanētiešu vai uzspiesto, paši vien esam, paši ievēlam un pašiem patīk kā ir...

Ja nepatīk - jāsāk mainīties pašam ar sevi!

284808. viesis 2.janvāris 2012 18:32
0 0 Atbildēt

Palaidniex - katrs savus paziņas izvēlas pēc savas gaumes. Apzināti vai neapzināti. Un spriežot pēc tavas nostājas - ir tikai loģiski, ka esi dzimtļaužu vidū, kas neuzdrošinās apšaubīt vagara teikto. Diemžēl tā ir mūsu lielākā problēma. Tieši tādēļ latvieši nespēj aptvert, ka valsts esam "mēs", nevis "viņi". Tieši tādēļ mēs runājam krieviski, nevis krievi latviski - salīdzini arī šo ar igauņiem! Tieši tādēļ mēs meklējam darba vietu, nevis darbu! Un tieši tādēļ mēs esam gatavi saņemt pērienu kā pierādījumu mūsu vainai - jo vagaram vienmēr ir taisnība.

Un ko ieteiksi darīt, ja sevī vairs nav ko mainīt? Ja tālākā izvēle ir tikai censties panākt, lai mainās arī citi, vai arī atteikties no tā, kā daļa esi? Vari jau skriet ar pieri sienā un teikt, ka visi likumi pedantiski jāievēro, tikai atceries, ka likumos nav iespējams aprakstīt visas dzīves situācijas. Likumi daudzās jomās atstāj apbrīnojamu rīcības brīvību varas pārstāvjiem. Bet tev liekas normāli un pieņemami, ka šie paši varas pārstāvji pārkāpj savas pilnvaras pat tur, kur viņu rīcība ir ļoti skaidri nodefinēta. Un cik tālu tā? Līdz uz vietas izpildāmam nāvessodam par to, ka ne tā paskatījies uz policijas priekšnieka jauno draudzeni?

284809. viesis 2.janvāris 2012 18:40
0 0 Atbildēt

sēne - aiziet, ja nav ko mainīt sevī, tad sāc mainīt savu apkārtni. kā? nav uzreiz uz saeimu jākandidē, bet ar savu labo piemēru kaut radus vari motivēt mainīt uzskatu, "ka drusku jau drīkst, ja neviens neredz"

par vagariem... sūdīgi, ka noteikumi, kaut arī it kā visiem vieni, uz visiem vienādi neatiecas.

tas nenozīmē, ka noteikumi sūdīgi un ka vajadzētu tagad visu nodedzināt, kā grieķijā vai francijā - ja neievēro daži, neievēros neviens - bet panākt, lai tā saujiņa vienlīdzīgākā saprot, ka nav nemaz tik visvarena. un ne jau ar spēku to panākt tikai var :)

284810. viesis 2.janvāris 2012 18:58
0 0 Atbildēt

kalfonso - tieši to jau arī mēģinu darīt. Pateikt, ka arī policija NEDRĪKST "nedaudz" pārkāpt likumu. Bet kur nu... tas tak nekas. Mums ministrs publiski drīkst teikt, ka "nedaudz pārkāps likumu", par to sodu nesaņemot.

Jāsāk ir ar sevi... Jāatzīst vaina... u.t.t. Es netaisos savu vainu noliegt, bet vēlos sodu saņemt likumīgā veidā. Toties Zivtiņa "prevencija" nekādi nespēja novērst sā gada sākuma traģisko negadījumu. Tajā pat laikā sabiedrības samierināšanās ar policijas visatļautību šķiet mūs ir izvirzījusi ļoti augtā vietā attiecībā uz "tiesībsargu" ar dienesta ieroci izdarītajām slepkavībām. Par to gan mediji klusē, bet gribētos uzzināt kādu oficiālu statistiku.

Atšķirībā no daudziem, es neuzskatu, ka policists ir "tāds pats cilvēks" un var kļūdīties kā visi. Ja kādam tiek piešķirtas īpašas pilnvaras un vēl jo vairāk dienesta ierocis ar mērķi nodrošināt likuma ievērošanu, tad šim cilvēkam ir jāatbild par jebkuru savu likumpārkāpumu vainu pastiprinošos apstākļos.

284811. viesis 2.janvāris 2012 19:13
0 0 Atbildēt

"tiesībsargs" nav "likumsargs"

tiesībsargs mums ir viens un viņš aģitē to pašu, ko tu :)

par jaungada nakti runājot - tikai sajūta, ka "nekas jau nenotiks, ja brauksim 7i mašīnā bez skates, ar vasarenēm un bez tiesībām" bija pašā pamatā tam, kas notika... pārējais jau ir nelaimīgu sakritību ķēde. nu ir traki laukos, tur, pie līdzīgām apstākļu sakritībām katru dienu varētu līdzīgas figņas notikt.

tā ka....

nu nav viennozīmīgi ne tas, ko es saku, ne sēne, ne palaidnieks. katram sava daļa taisnības. un daļa netaisnības.

un par policistiem - pareizi - jābūt apziņai, ka esi tas, kas likumu ne tikai sargā, bet - vēl striktāk kā citi arī pats ievēro. un, ka mundieris nevis atbrīvo no atbildības, bet uzliek pat lielāku kā citiem.

bet te atkal sākas riņķa dancis....par to, ko kurienes nāk utt...

284812. viesis 2.janvāris 2012 19:25
0 0 Atbildēt

seene, parādi kaut vienu nedaudz poliču pārkāpto likumu.

Ja ir - sūdzi tiesā nevis gaudo forumā. Sūdzi tiesā un vinnē prāvu. Citādi nevar, vai domā ka ar tukšu gaudošanu forumā to mainīsi?

Par tiem vagariem - paši ievēlot likumdevējus pastarpināti esam ievēlējuši ministru kabinetu, kas pieņem CSN, kurš nosaka vienādus noteikumus visiem. Savādāk nevar. Tas ir demokrātiskākais veids kā ko tādu sarunāt, bet visiem tak uzspļaut un cepiens pa forumiem, ka neļauj pārkāpt...

Un par to latgales jauniešu trakumu - ja kaut vienu no daudzām "vagaru noteiktajām" lietām "vergi" nebūtu pārkāpuši - visi jaunieši būtu dzīvi.

Un ko no tiem radariem gribi, kad visus ieviesīs policijai būs vairāk brīvu roku apkarot citus "mazliet jau drīkst" klases pārkāpumus!

Pagaidām izklausies, piedod, pēc veca demagoga-anarhista...

284813. viesis 2.janvāris 2012 19:31
0 0 Atbildēt

kalfonso - sakritība? Nez vai. Kā lai jaunieši uzzina, ka drošu braukšanu nodrošina auto vadītājs, nevis fotoradari? Mazliet ciniski, bet diemžēl tā ir :( Ne skates, ne ziemas riepu, ne tiesību neesamība pati par sevi nav iemesls avārijai. Domāt ar galvu nevienam nemāca jau sen.

Man diviem labiem draugiem ir bērni vienā vecumā - tajā, kam mūsdienu auto ir domātas "bērnu durvis". Vienā ģimenē šī funkcija tiek izmantota, otrā ne. Kā tev liekas - kurš bērns patiesībā ir lielākā drošībā ilgtermiņā? Tas, kuram reiz gadīsies durvis, kuras var atvērt, vai tas, kurš zina, ka no braucošas mašīnas nav jākāpj ārā?

284814. viesis 2.janvāris 2012 19:38
0 0 Atbildēt

ja vecāki nav muļķi, tad to zinās abi bērni.

Kad mēs augām - krievu auto durvis bieži vien bērnam nebija pa spēkam atvērt...

Un kas ir labāk netavērt durvis, vai uzzināt cik, slikti kāpt ārā no braucoša auto... ...reanimācijā?

Tik pat labi - kam bērni vairāk zina par sprādzēšanos - tie kurus kopš bērnu dienām sprādzē, vai tie,kas pa salonu lēkā kā pa bērnu bumbiņu bedri?

284815. viesis 2.janvāris 2012 19:42
0 0 Atbildēt

Palaidniex - tev tikai VIENU?

Lai nebūtu pārāk gari paliksim pie CP un plašāk izplatītajiem.

Stāvēšana vietās, kur apstāšanās ir aizliegta un stāvošs auto vistiešākajā veidā apdraud satiksmes drošību. Regulāri - uz ieskriešanās/bremzēšanas joslām, tur papildus vēl apturot citas automašīnas. Izcilākais - naktī, miglā bez jebkādām ugunīm trīs trafarētas mašīnas krustojuma vidū un autovadītāji tiek apturēti uz dzelzceļa pārbrauktuves.

Jau minētā nevainīgu personu sodīšana, ignorējot policijas tiešo pienākumu noskaidrot vainīgo.

Regulāra neizbēgamu pārkāpumu radīšana, "aizmirstot", ka pavadāmās kolonnas beigās jābrauc auto ar zilajām bākugunīm. Saskaņā ar CSN visiem autovadītājiem ir jāpaliek stāvot... Cik ilgi?

Un par negadījumu - domā, ka kaut kas mainītos, ja mašīnā būtu 5 cilvēki? Vai tad ja vadītājam būtu tiesības? Vai tomēr tikai tad, ja jauniešiem būtu iemācīts apzināties, ka katrai rīcībai ir sekas un auto vadīšanas tiesības nebūt nav tas pats, kas prasme vadīt auto.

284816. viesis 2.janvāris 2012 19:51
0 0 Atbildēt

ja būtu 5, varbūt būtu spējis kāds izgrozīties un kaut logu izdauzīt un ārā tikt.

bet nu, ko nu vairs

loģiski, ka vecāki ir atbildīgi par to, kādi bērni izaug. ja nav, tad audzināšanu pārņem televizors, dators un citi, nedaudz vecāki tādi paši indivīdi.

284817. viesis 2.janvāris 2012 19:53
0 0 Atbildēt

seene - Tu esi neglābjams!

Miliči jau kādu laiku drīkst stāties kur un kā grib. Pieņēma tādus grozījumus. Drīkst bez bākugunīm, bez gabarītiem utt...

Ja redzi pārkāpumu - panāc ka ierosina kaut dienesta izmeklēšanu. Kamēr klusē NEKAS NEMAINĪSIES! tevis, tava kūtruma dēļ! Paskaties spogulī uz līdzvainīgo...

Ja mašīnā būtu 5 cilvēki būtu vismaz par 2 nāvēm mazāk. Vai iespējams auto dēļ vismaz 110 kg mazākā svara sanestu citādāk un tie 5 nenonāktu upē. Ziemas riepas piešķirtu citu trajektoriju, iespējams tehniskais stāvoklis neļāva novaldīt auto; vadīt auto bez skates, drošināšanas un vadītāja apliecības jau ir pārkāpums. Nav kaut viens no trim - auto paliek sētmalē, ejam kājām un lekšana ar auto upē izpaliek pēc definīcijas...

Šaurs gan Tev redzējums...

284818. viesis 2.janvāris 2012 19:55
0 0 Atbildēt

ps.

Pēdējā laikā vienmēr esmu redzējis noslēdzošo auto. Labāk pasaki cik autovadītāji redzot kolonnu patiešām apstājas pēc iespējas tuvāk brauktuves malai vs tie, kas mazliet pavirzās, bet turpina kustību?

284819. viesis 2.janvāris 2012 21:16
0 0 Atbildēt

Klau, tu laikam vēl neesi pamanījis, ka es neklusēju :D

284820. viesis 2.janvāris 2012 21:58
0 0 Atbildēt

jā! portālos bļausties, ka sienas zaļas...

Iesniegumi tiesībsargājošajās iestādēs arī ir?

Vai ar muti Rīgā ar darbiem aizkrāsnē?

284821. viesis 2.janvāris 2012 23:13
0 0 Atbildēt

Cik labi,ka pipeli nevar iedot citam palietot, vai ne, Seene?

284823. viesis 3.janvāris 2012 8:22
0 0 Atbildēt

Vispār jau 110 kilo papildus svara nozīmē labāku saķeri, bet tas tā... :D

284824. viesis 3.janvāris 2012 8:38
0 0 Atbildēt

msh - par vasaru un raupju asfaltu vēl varētu viennozīmīgi piekrist, bet atkalā ar koka vasaras riepu atliekām?

Ņu, ņu, laikam fizikā stundas par inerci esi riktīgi nobastojis un ieskaiti nopoircis... :D

284832. viesis 3.janvāris 2012 12:11
0 0 Atbildēt

Palaidniex, ir arī iesniegumi, bet tu lasi tikai portālus un no tā izdari secinājumus...

284821, viesi - es saprotu, ka tavuprāt arī 40% pipelu ir kādam aizdotas, jo saskaņā ar CSDD statistiku vizmaz 40% Latvijā reģistrēto transportlīdzekļu pie stūres nesēž īpašnieks.

Paliadniex, fiziku vien pats esi bastojis - jo tieši tev vajadzētu paskaidrot, kāds sakars saķerei ir ar inerci? Pieaugot svaram, pieaug abas, tikai starp šiem rādītājiem nav tiešas saistības - visi pārējie faktori, izņemot masu, ir atšķirīgi.

284835. viesis 3.janvāris 2012 13:27
0 0 Atbildēt

Mhm, kā tad - esi pamērījis cik procentuāli/proporcionāli spēka (berzes) vajag vairāk uz samazinātas berzes virsmas (atkala), lai mainītu objekta kustības virzienu ja tas sver 2t vai 2,1t...

Tākā enerģija ir masas un ātruma kvadrāts, tad šāds nepieciešamais spēks pieaug visai būtiski...

284836. viesis 3.janvāris 2012 13:29
0 0 Atbildēt

P.S.

Seene, tad, kad TU būsi vinnējis kādu prāvu par tiesībsargājošās iestādēs celtu prasību par citu tiesībsargājošo iestāžu pretlikumībām - padalies. Kamēr nav ne iesnieguma, ne uzvaru, bet tikai spams forumā - neticu nevienam vārdam... ;)

284840. viesis 3.janvāris 2012 13:57
0 0 Atbildēt

Palaidniex - esi drošs, padalīšos. Bet iespēja uzvarēt cīņā ar sistēmu būtiski palielinās, ja to cenšas darīt lielāka sabiedrības daļa. Un jautājums, kam tu netici - tam, ka tiesībsargājošas iestādes ir savstarpēji pārkāpumus piesedzošas? Tam, ka ir grūti, ko panākt, ja paši cietušie priecājas, ka tiek sodīti. Tādēļ arī cenšos pievērst citu uzmanību tam, kas notiek apkārt.

Un par to, vai smagāks auto ir grūtāk vai vieglāk vadāms, runā tad, kad būsi pamēģinājis uz apledojuša asfalta savākt tukšu un piekrautu busu. Jā - tīrajā fizikā inerce pieaug ātrāk nekā berze, bet auto vadāmība nav tikai berze - ir liela nozīme svara sadalījumam u.c. faktoriem. Un tā kā šajā gadījumā auto svara sadalījums tieši tika izlīdzināts (motora dēļ nepiekrautam auto vienmēr būs pārsvars uz priekšējās ass), mana pieredze rāda, ka auto bija vieglāk vadāms.

284842. viesis 3.janvāris 2012 14:02
0 0 Atbildēt

Seene - ar ziemas riepām vadāmība pieaug būtiski, ar plastmasas kaltētam vasarenēm - nav īpašas starpības. Ir pieredze. Un kāpēc ledusgonkās tad neizvēlās smagākus auto? Tak lielāka masa labak stūrējas... :D

Autosportisti ar dorņi - vēlas pēc iespējas vieglāku auto... :D

Bet visumā secinu - balamutīgs demagogs un punkts!

284843. viesis 3.janvāris 2012 14:05
0 0 Atbildēt

Demagogs esi tu - es uzrakstu par auto izsvarojumu, bet tu atkal tikai par svaru. Un neko neteicu par ziemas riepām. Bet saprātīgi argumenti laikam tev nav saprotami :D

284845. viesis 3.janvāris 2012 14:16
0 0 Atbildēt

Pagaidām ir redzams, ka pielaiko Hitlera ūsiņas un Napoleona cepurīti.

Kviec un kauc par to, ka viss ir slikti, bet kā ir labi un pareizi arī nevari noformulēt.

nav liela māka kritizēt citus, lielāka māka ir parādīt, kā ir par labāku atzīst ne tikai viens pats Tu.

Ta arī nesapratu - kā tieši vainīgi ir parasta grāvja nenožogotāji un radaru uzstādišanas uzņēmiums, kas tikko sāk šo darbu pie tā, ka

1. Kāds bezatbildīgi uzticēja automašīnu

a)bez jau sen neizietas skates (droši vien skati nevarēja iziet tehnisku iemeslu dēļ),

b)bez juridiskas atļaujas piedalīties satiksmē,

c)bez OCTAs

2. Bēniem un jauniešiem, starp kuriem nevienam nav autovadīāja apliecība

a) nav atbilstošā vecuma

b) nav bijis laika un vēlmes tikt pie tādām

3. Braukāšanai pa koplietošanas ceļiem

a) bez tiesībām, bez drošināšanas

b) at tehniskām prasībām neatbilsošu auto

c) ar lielu varbūtību, ka nav iemaņu vadīt

d) būtiski pārsniedzot razotaja noteikto pasažieru skaitu

Kā tieši miličiem bija jānovērš srradaru šo murgu?

Tur jaunieši un viņu vecāki izdarīja visu, lai notiktu nelaime, nevis nelaimes gadījums.

Ja ko tādu izdara pieaugušais - (daži tur par tādiem uzskatāmi) unn paliek dzīvi - to kaunina pa visu valsti, tagad taisa nacionālās sēras.

Ir idejas ka nepieļaut tādas situācijas?

Un ja nu ievilktu tajās margās? Un ietu bojā no trieciena? Atkal margu izgatavotaji un radaru uzstādītāji būtu vainīgi?

Ja ārsts kādu dzērājšoferi neizglābj, vai neatjauno 100% veselību pēc pašizraisītas avārijas, tad dakteris ir kretīns, jo nenosalucīja pakaļu pēc paša bikšu pielikšanas.

Karoč - Seeni par prezidentu! Viņam mums ir zināma vienīgā un neapstrīdami pareizākā no vispareizākajām idejām kā, kur un ko sakārtot! VIsi sitīs plaukstas un metīs gaisē cepures, cik neapstrīdasms debesu spīdeklis viņš ir...

284847. viesis 3.janvāris 2012 14:30
0 0 Atbildēt

1.

a) jā (bet skate ir finansiāls, ne tehnisks pārbaudījums)

b) juridiskais statuss nekādi tiešā veidā neitekmē auto vadāmību

c) OCTA esamība nekādi neietekmē auto vadāmību.

2. Jā

a) vecums ir absolūti neobjektīvs atbildības rādītājs

b) ticamāk, ka nebija naudas dārgajiem obligātajiem kursiem un CSDD nodevām

3.

a) ja atkārtosies, domā ka pēkšņi šie faktori jebkā ietekmēs auto vadāmību?

b) VIENĪGAIS punkts no tava garā uzsaitījuma, kuram šajā gadījumā IR nozīme

c) ne lielāku, kā lielākajai daļai tiesības ieguvušo vadītāju

d) šim faktam ir nozīme pasīvajā drošībā un seku smagumā, bet nekādi ne kā cēlonim avārijai.

Jā - ir idejas. Atbildīgajām amatpersonām pārstāt gvelzt muļķības un nodarboties ar budžeta papildināšanu, bet pievērsties reālajiem problēmu cēloņiem.

284849. viesis 3.janvāris 2012 14:40
0 0 Atbildēt

Sēni par prezidentu!

1 - Ja nevari atļauties auto uztiurēt valstī noteiktajā kārtība, iet skati, apdrošināt - AUTO NAV PRIEKŠ TEVIS!

Mašīnu savest TEHNISKĀ KĀRTĪBĀ ir finansiāls ieguldījums. Ja nevari tad par ko runājam???

Pieaugušais uzticēja (nenosargāja) auto lietošanu tam likumīgi neatbilstošām persoinām?

Nu mļ Tu sajēdz ko runā?

Auto bija ideālā stāvoklī, pie stūres bija tomijs mjakinens, dzēruši nebija (jo atrastas tik dažas tukšas pudeles). Vienīgais sīkums - nebija pareizās riepas.

Tu vispār sajēdz ko tur buldurē????

Sanāk, ka man nav naudas, tad es varu braukt pa ielu ar dajebkādu šrotu, bez skates, octas, tiesībām utt Galvenais izvēleties pareizas riepas. Ja būs pareizas riepas, tad vainīgs Zivtiņš, Ceļa uzturētāji, Bebri, kas uzrīkoja dambi...

Alleluja - Seeni par visuma valdoni! Urrā!

284852. viesis 3.janvāris 2012 14:57
0 0 Atbildēt

Mašīnu savest tehniskā kārtībā ir finansiāls ieguldījums, kas ir nepieciešams paša un citu drošībai. Skates iziešana, kam nav nekāda sakara ar mašīnas patieso tehnisko stāvokli, ir jau pavisam cits finansiāls ieguldījums, kura mērķis ir caurā budžeta papildināšana, nevis satiksmes drošība.

Ja valstī noteiktā kārtība ir orienetēta uz pie varas esošu indivīdu finansiālajām interesēm, tā nav priekš manis. Šādā situācijā ir divas izvēles - aizbēgt (to latvieši labi māk), vai cīnīties pret šādu kārtību (kas ir mana izvēle).

284853. viesis 3.janvāris 2012 15:04
0 0 Atbildēt

Seene - aizvien vairaku apbrīnoju Tavu debesu spīdeklismu...

Ka piespiedīsi lielāko daļu cilvēku vispār kaut ko automasīnā remontēt???

Paši, savas un citu drošības laba to dara skaitīti indivīdi. Pārējie brauc, kamēr kaut kas nenolūzt vai kamēr uz skati nav spiesti savest to savu lamatu kārtībā.

ir savādākas idejas ka piespiest kaut MAZLIET sekot auto tehniskajam stāvoklim? kaut reizi gata do savest, lai izietu skati. Kontrole nav ideāla, jo ir miljoniem marku, modeļu un to specifikas, bet tā ir vismaz kaut kāda pusuniversāla shēma (labākas pagaidām nav) kas kaut kādu kārtību tomēr nodrošina. Saki - tevi izlaida nepamanot reālu problēmu. A cik ir tādu, kas bez skates turpinātu braukt ar vēl lielākām problēmām???

284855. viesis 3.janvāris 2012 15:11
0 0 Atbildēt

Vēl neesi sapratis, ka skatei ir jābūt objektīvai, lai no tās būtu kāda jēga. Pašlaik tā ir tikai formalitāte, kas nodrošina sodu iekasēšanas mehānismu.

Rūpīgi tiek pārbaudīta virkne nebūtisku sīkumu, kas kalpo par iemeslu atkārtotai skatei, un pavirši tiek apskatītas būtiskas problēmas.

Kādēļ gan neieviest kārtību, kāda ir daudzviet pasaulē - kur skati var iziet jebkurā sertificētā servisā, kam ir jāuzņemas līdzatbildība, ja ekspertīze pēc avārijas konstatē tehnisku defektu kā cēloni? Vai ne tādēļ, ka tas traucēs gūt peļņu monopolam, kam par savu darbību nekāda atbildība nav jāuzņemas?

284857. viesis 3.janvāris 2012 15:20
0 0 Atbildēt

Cik ta ir tās CSDD nepamanītas kļūdas uz reāli pamanīto fona? 1:100, 1:50, da kaut 1:10. Tas tāpat ir efektīvi!

Ja atdos privātās rokās - skates uzlīme kļūs par tieši tādu pat komercpreci kā maize - dos pa labi, pa kreisi var/nevar dot, jo izkontrolēt simtiem servisu izsniegto skates talonu pamatotību būs nereāli!

Es negribu lai uz ielas parādās kaudzēm skates talonu nepelnījušu šrotu!

Mūsu valsts ir pārak maza, un tās sabiedrīa ir pārāk slima, lai būtu gatava tik liberālam pavērsienam.

284860. viesis 3.janvāris 2012 15:26
0 0 Atbildēt

Cik?! No manas pieredzes 100% visiem auto, kas paši objektivi neseko tehniskajam stāvoklim. Auteko pārbauda, vai deg visas lampiņas un strādā skaņas signāls. Brīnos, ka vēl riepas nepaspārda. Bet noslēpt reālas vainas nav nekādu problēmu, ja nejēdz pat atrast tās uz kurām ir īpaši pievērsta uzmanība.

Tieši šobrīd skate ir komercprece, jo svarīga ir tikai iekasētā nauda, neuzņemoties nekādu atbildību. Ok - ja tev tik ļoti patīk kāda privāto interešu monopols, tad vai tev būtu kas iebilstams, ja CSDD pienākums būtu segt 50% no avāriju radītajiem zaudējumiem, ja ekspertīze pierādītu tehnisku defektu kā cēloni?

284870. viesis 3.janvāris 2012 15:45
0 0 Atbildēt

Ķipa privātais serviss kompensēs kaut 1% no avārijas sekām. Kāds naivums

Uzrakstīs papīru, ka uz skates brīdi viss bija tip/top, bet tas ka nākamā dienmā ar izgrieztiem ratiem un izspiestām bremzēm uzleci uz trotuāra vairs jau nav viņa problēma...

Kur tu tādus šrotus ņem, ka 100% visi tavi auto nedrīkst iziet skati, dēļ nepamanītajām lietam? Un ko tad dodies uz skati ar tādiem mēsliem? Grūti sakārtot/novērts problēmas???

Tiešām Dainis, kas Dainis!

284876. viesis 3.janvāris 2012 15:57
0 0 Atbildēt

Es teicu, ka 100% auto KAS PAŠI NESEKO teshniskajam stāvoklim. Sava auto tehniskajam stāvoklim sekoju un tādēļ ļoti labi zinu, kādas lietas skate nepamana. Zinu arī ar kādiem defektiem skati iziet draugi un paziņas.

Uz skati ar "tādiem mēsliem" ir sanācis doties tādēļ, ka skates terminš beidzas pirms vajadzīgas piekares detaļas piegādes. Attiecīgi apzinoties šīs bojātās detaļas ietekmi uz auto vadāmību, likumā paredzētajā kārtībā plānoju iegūt "slimības lapu", lai varētu auto saremontēt, jo bez šī dokumenta man nav tiesību pat aizbraukt līdz servisam. Skati neizgāju... Jo, redziet, miglas lukturim bija izdegusi lampiņa. Ja miglas lukturu nebūtu vispār, skatē saņemtu 0! Bet būtisks piekares defekts vispār netika pamanīts. Interesantas rūpes par drošību.

284880. viesis 3.janvāris 2012 16:02
0 0 Atbildēt

Nu Tev nepamanīja, citiem pamana!

Vēlreiz saku - pamanītās lietas VS nepamanītās vienalga ir vairākumā!

Vēlreiz atkārtoju pārāk liberāli ir palaist skati privātās rokās.

Sabiedrīa tam nav gatava. Autiņu ar "pirktu skati" skaits palielināsies nevis par procentiem, bet par reizēm...

284889. viesis 3.janvāris 2012 16:35
0 0 Atbildēt

Nekādi nepalielināsies. Jo šobrīd autiņi ar pirktu skati ir 100% dēļ tā, ka patreizējā sistēma garantē tikai maksas iekasēšanu, ne tehniskā stāvokļa kontroli.

284892. viesis 3.janvāris 2012 16:45
0 0 Atbildēt

Stulbs vai izliecies?

Ar ko simtiem privāto izsniegtās skates neskaitīsies pirktākas?

Kur garantija, ka tie nemaina (neliek mainīt) liekas daļas, kur garantija, ka tiem nebūs cenrādis - ar kādiem defektiem pa cik $ ielīmēs skati pat auto neapskatot? Kur garantija, ka tie pamana 100% visus trūkumus. Kur garantija, ka tie saka ka nomainījuši detaļu, bet īstenībā tikai ielīmējuši skates talonu?

Tas velk uz plašāku korupciju un auglīgaku augsni krāpniecībai...

284895. viesis 3.janvāris 2012 16:54
0 0 Atbildēt

Plašāka korupcija par 100% bez jebkādas atbildības vairs nav iespējama. Jebkurš cits risinājums var būt tikai labāks, ne vairs sliktāks.

Un jau teicu iepriekš - vienīgā garantija ir līdzatbildībā! Vienalga, CSDD vai privāta servisa gadījumā.

284899. viesis 3.janvāris 2012 17:07
0 0 Atbildēt

Kā tu demagog to panāksi?

Parādi reāli strādājošu mehānismu, kurs 340 dienas pēc skates talona izsniegšanas uzliks dajebkādam servisam līdzatbildību par mašīnas "defekta" izraisītu CSN.

Da kaut pēc 2 dienām pēc skates saņemšanas... jo arī 2 km ir iespējams nofist auto līdz brošai, ja nepavaicas vai labi pacenšas...

284900. viesis 3.janvāris 2012 17:08
0 0 Atbildēt

Ja to nevar panākt, tad skatei nav citas jēgas, kā vien iekasēt naudiņu.

284901. viesis 3.janvāris 2012 17:12
0 0 Atbildēt

Nu tups, kas tups...

Cilvēki vismaz kaut ko savam auto salāpa uz to skati, nevis vienkārši samaksā kaimiņam un brauc tālāk...

284903. viesis 3.janvāris 2012 17:18
0 0 Atbildēt

Neko nelāpu uz skati, kaimiņam nemaksāju, bet CSDD naudiņu iekasē par pakalpojumu, kas netiek sniegts. Klau - negribi man samaksāt 5Ls par to, ka iesperšu tavam auto pa riepu un pateikšu, ka esi foršs džeks? Nu katru dienu kaut vai...

284910. viesis 3.janvāris 2012 20:14
0 0 Atbildēt

Pat ja pieņem ka sēne ir demagogs, palaidnieks ir vairākas reizes lielāks demagogs - vai vienkārši auns, jo visu laiku maļ vienu un to pašu uz riņķi...

Iesākumam jau tā mietpilsoniskās domāšanas izraisītā frāze "Ja nevari atļauties auto uztiurēt valstī noteiktajā kārtība, iet skati, apdrošināt - AUTO NAV PRIEKŠ TEVIS!". Bet nu šī tēma par atšķirību starp "vajadzēt" un "varēt" jau vienreiz tika izmalta, tikai ar mietpilsoņa - aunapieres lomā GB12 :D Pieņemu ka tavuprāt man manu konstruktoru nesen pie metinātāja arī vajadzēja aizgādāt nevis to puskilometru aizbraucot, bet gan izsaucot no liepājas ejakulatoru, aizvedot, un pēc tam atpakaļ, kopā par ejakulatoru nolocot vairāk nekā par metināšanu? :D Motora izvēdināšanai arī noteikti jānotiek slēgtās trasēs?

Bet par TA - vesela viena komentāru lapa pilna ar tuftu. Piesauci apvienoto karalisti aptirsināšanas sakarā, varēji arī piesaukt TA sakarā, jo tur kā reiz ir tā sēņotāja pieminētā sistēma. Kā darbojas, nezinu. Nav dzirdēts ka briti arī varētu nopirkt TA - ir vienīgi lasīts par diviem naudiņas ieslaukšanas veidiem - 1) nevajadzīgi remonti 2) serrviss, kas arī pārdod mašīnas, mēdz iedot mašīnai MOT lai tiktu no tās v aļā, neizdarot remontus otras mašīnas vērtībā. Un tad jaunais īpašnieks pēc gada brīnās ka visa piekare fizģec un bremžu trubas sapuvušas. Bet tie ir tādi atsevišķi gadījumi.

Pastāsti labāk, ko tādu nopietnu TA var nodiagnosticēt. Var pārbaudīt lukturu noregulējumu - pie noteikuma ka viņējā lamata ir normālā stāvoklī, bet ja nav, tad jau pokuj - drāž ārā cilvēkus par pareizi noregulētiem lukturiem. Kā arī drīkst piesipties smukuma pēc ieliktam korektoru slēdzim, ja arī pašu korektoru nav, ķipa "nedarbojas", lai arī neviens lukturis negrozās, nevis viens. Var palūrēt vai nav bremžu un degvielas trubas sapuvušas - kaut gan degvielas trubas var sapūt tādās vietās, kur šie nemaz nelūr. Var pakratīt piekari - tas nekas, ka vislabākā diagnostika ir paceltai mašīnai paraustīt un pagrozīt riteņus, un tā, kā viņi to dara, diezgan daudz var palaist garām - jo sevišķi tās lietas, kas pašam braucējam vismanāmākās - beigtus gultņus utt. Zinu arī ka uz TA noteikti mašīnai uzlikšu oriģinālos zem motortelpas esošos plastmasas vākus - ne tikai kārtības labad, bet arī tāpēc, ka būs garantija ka pat ja pusrāmja buksēm kaut kas būtu, tām nepiesipsies, jo nav redzamas :D Palūr kaut ko uz bremzēm - bet atkal, daudz dzirdēts par sūdīgi nokalibrētiem stendiem... Var pārbaudīt atgāzes - benzīnniekiem brīvgaitā, it kā pamatā motors darbotos brīvgaitā, bet ķīseļi mēdz tās gāzēšanas reizēm arī neizvilkt... Ko vēl šie tur tādu dara? Vēl kaut kāda tufta laikam bija..

284911. viesis 3.janvāris 2012 20:38
0 0 Atbildēt

un ko tāds anglis dara? Izmēra atgāzes un palaiž uz ielas... :D

284914. viesis 3.janvāris 2012 21:34
0 0 Atbildēt

Normālais MOT punkts? Piefišas visādām kuiņām, kādām pie mums nepiefišas - kaut vai izfisīs par ABS ne tikai ja ABS lampiņa deg, bet arī tad, ja nedeg nemaz, tb ieslēdzot aizdedzi neiedegas. Vai arī ja nav logu šķidruma :D Nespēju arī saprast kā tas viņu MOT nosaka ka bremžu supporti sprūst - tā ķipa ir vecāku audī pakaļas supportu slimība - bet kāpēc viņiem sprūstošu supportu vienmēr pamana MOT, nevis pats vadītājs?!

284915. viesis 3.janvāris 2012 22:32
0 0 Atbildēt

msh, diezgan viegli - ja atlaižot bremzes saglabājas bremzēšanas spēks, nevis ritenis ripo brīvi, tātad suports sprūst. Un stends var "pamanīt" griešanās pretestību, kuru tu, kā vadītājs, vēl kādu brīdi nejutīsi savādāk, kā vien pastiprinātu uzliku dilšanu.

284918. viesis 4.janvāris 2012 9:08
0 0 Atbildēt

Tātad viņiem ir vai nu speciāli superjūtīgi bremžu stendi, vai arī tur vienkārši ******* strādā :D Pastiprināta kalotku dilšana būs cik - 0,1 [kas tur tās bija par mērvienībām?]? Es par "sprūstošs supports" saucu tādu parādību, kāda savulaik tika novērota ar kaimiņa mucu - liepājas vienā galā piešķiļu aukstu mašīnu, aizbraucu pāris kilometrus līdz centram un gļukainais 3A 2.0 8v trešajā robā pie divām štukām [~50 kmph] nespēj vairs paātrināties, jo pakaļas kreisais supports smuki bremzē. To gan noteikti uz stenda varētu pamanīt - bet vadītājs pamanītu ilgi pirms tā stenda.

284919. viesis 4.janvāris 2012 9:11
0 0 Atbildēt

Seenes sapnis - lai izčakarē par logu mazgājamā šķidruma trūkumu bačokā... :D

284922. viesis 4.janvāris 2012 10:42
0 0 Atbildēt

284919. viesi - nē mans sapnis ir satiksmei bīstamu bojājumu kontrole. Pašlaik tieši čakarē par logu mazgājamo šķidrumu. Vari pateikt, kas jāpīpē, lai visā teiktajā izlasītu tieši pretējo?

284923. viesis 4.janvāris 2012 10:51
0 0 Atbildēt

Nezinu - kādai bērnības traumai jābūt, lai ticētu, ka atdodot nekontrolējamās masās (simtiem privātu servisu) skates uzlīmes izsniegšanu, uz ielām, ņemot vērā sabiedrību, netiktu vairākkāršots bīstamu un norakstāmu auto skaits...

284924. viesis 4.janvāris 2012 10:57
0 0 Atbildēt

Maksu par sodu jau īpašnieks no a/m lietotāja piedzīs, bet soda punkti ta nedzēsīsies!

284925. viesis 4.janvāris 2012 10:58
0 0 Atbildēt

284923. - nezinu, kādai bērnības traumai ir jabūt, lai ticētu, ka "nekontrolējamā" masa "simtos privātu servisu" tā uzreiz radīsies, ja būs jāiziet sertifikācija un jāuzņemas atbildība.

284926. viesis 4.janvāris 2012 11:01
0 0 Atbildēt

284924. viesi - ilgi domāji šādu analfabētismu? Tiesiskā ceļā sodu nav iespējams piedzīt, vienīgi ar beisbola nūju! Bet soda punktus neskaita par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem.

284927. viesis 4.janvāris 2012 11:13
0 0 Atbildēt

Kāda atbildība būs jāuzņemas? Par ko murgo?

Atver servisu un uzņemies atbildību! Vēlu veiksmi!

Gribu redzēt ko dziedāsi, kad pie Tevis nāks un saks siet klāt līdzatbildību CSN...

Cik sapratu ,Llatgales jauniešnāvē auto īpašnieka līdzatildību nezkāpēc nesaskati nunemaz... Tehnisko stāvokli uzskati par atbilstošu un tikai ziemas riepu trūkums čuķ-čuķ patraucēja... Tu pats filtrē kurā topika un ko raksti?

284928. viesis 4.janvāris 2012 11:20
0 0 Atbildēt

284927. - teicu jau - mans piedāvājums bija PIRMKĀRT noteikt līdzatbildību tehniskās kontroles iestādēm un tikai otrkārt likvidēt Auteko monopolu. Vai fakts, ka visiem liekas pašsaprotami, ka neviens atbildību negribēs uzņemties, jau nav skaidra liecība, ka tehniskā apskate nekādi negarantē drošību uz ceļiem, bet ir tikai piespiedu maksas iekasēšana.

284929. viesis 4.janvāris 2012 11:24
0 0 Atbildēt

bet kā piespiest tos sanīmu iefist gribošos auto lietotājus kaut vismaz reizi gadā kaut ko saskrūvēt un iziet skati?

un kurs uzņemsies atbildību (kā piespiedīsi uzņemties) ja pēc skates saņemšanas var tajā pat dienā auto nošķilt lupatās, kaut kā salīmēt un ar tādu - sūdīgi salīmētu iekļūt CSN, tad kāda velna pēc kontrolētājam būtu jāuzņemas atbildība?

95% lietotāju pēcgarantijas mašīnu remontē tikai tad, kad vairs nekust, vai jāiet skate. Nebūtu jāiet skate VISPĀR NEREMONTĒTU!

284931. viesis 4.janvāris 2012 11:29
0 0 Atbildēt

Palaidniex - vai tu apgalvo, ka skate spēj nodrošināt to, ka ceļu satiksmē piedalās tikai tehniskā kārtībā esošie auto? Vai tomēr to, ka to neviens nevar nodrošināt, bet man ir jāmaksā par pilnīgi bezjēdzīgu pakalpojumu - kas nespēj ne veikt pārbaudi personīgi manam auto, ne pasargāt sabiedrību no bīstamības?

284933. viesis 4.janvāris 2012 11:35
0 0 Atbildēt

Dainis, kas Dainis.

Tehniskā apskate nodrošina vismaz kaut kādu minimumu kontroles.

Tas ir tāpat kā ar policiju - liec ekipāžas un radarsus cik gribi, bet noteikumus pārkāps tāpat, tikai IEVĒROJAMI maaāk, nekā ja tādas CP vispār un radaru nebūtu kā šķiras.

Tu velc no viena grāvja otrā. Un gribi teikt, ka skatē maz izčakarē par nodilušām riepām, būiskām balstiekārtas problēmām, par neesošām bremzēm utt. Tipa neviena pamatota izbrāķējuma un piespiešanas savest auto kārtībā? Tākā daudzās privātās rokās nodots apskates mehānisms nodrošinās caurmērā labāku rezultātu. Te nu gan nepiekritīšu, jo parādīsies lielāka iespēja "sarunāt" skates uzlīmi līdz ar to vidējais auto tehniskais stāvoklis KRASI pasliktināsies!

Un ir pamatoti ja drāž par nesaregulētiem lukturiem, ir pamatoti ja drāž par klaudzošām šarām un izļurkātiem plauktiem, ir pamatoti ja drāž par neesošām bremzēm. ne vienu vien tur pamatoti neizčakarē. Ja atcelsi skati kā tādu - uz ielas būs totāls šrots ar retiem izņēmumiem, jo daži kops savus auto, pārējiem būš pajāt - kamēr kust tikām brauc, nekust - piečibina un brauc tālāk vai izmet.

284949. viesis 4.janvāris 2012 12:27
0 0 Atbildēt

To Palaidniex

Nepiekrītu, ka "ne vienu vien tur pamatoti neizčakarē". Ir bijuši vairāki gadījumi, kad pēc skates aizbrauc uz servisu un maini veselu detaļu, vai mēģini novērst neesošu defektu.

Arī par policijas efektivitāti.

Jā, šobrīd ir panākts, ka vairums velkas pa lielajām ielām ar 45 km/h, bet toties nobraucot nost var "atvilkt". Nemaz nerunājot par laukiem, kur poličus neviens nav redzējis vispār un par CSN, TA un citu sīkumu esamību ir tikai dzirdējuši ka tādi kaut kur eksistē...

284953. viesis 4.janvāris 2012 12:31
0 0 Atbildēt

gribi teikt tur drāž tikai nepamatoti un privātais tikai pamatoti drqāzīs... Augs auto stāvoklis un viss būs kā debessmanna?

Un kā iesaki kontrolēt csn ievērošanu? Piedāvā anarhiju?

Seeni par prezidentu!

284955. viesis 4.janvāris 2012 12:42
0 0 Atbildēt

Kapēc nepamototi? Pamatoti. Tā, lai budžeta plāns un statistika būtu kārtībā.

Bet ne jau satiksmes drošība.

284958. viesis 4.janvāris 2012 13:33
0 0 Atbildēt

un privātgie servisi momentā pacels satiksmes drošību neredzētos augstumos? :D:D:D

284961. viesis 4.janvāris 2012 13:36
0 0 Atbildēt

284958. kur atkal izlaidi daļu par atbildību? Visirms - ATBILDĪBA! Un pēc tam monopola likvidēšana.

284966. viesis 4.janvāris 2012 14:00
0 0 Atbildēt

seene, neesi mēģinājis galvu ar foliju aptīt? :D

284968. viesis 4.janvāris 2012 14:14
0 0 Atbildēt

Nē, mēģinu notīt kādam no tiem, kas to ir izdarījuši.

284971. viesis 4.janvāris 2012 15:41
0 0 Atbildēt

seene?

Un tu būsi tas kas garantē un ir līdzatbildīgs klienta auto krašā?

Tu būsi tas serviss, kas vēlēsies un patiešām līdzatbildēsi par crašu dēļ klienta bezatbildīgās attieksmes pret mašīnas tehnisko stāvokli?

Un cik naudas gribēsi par šādu servisu?

284973. viesis 4.janvāris 2012 16:05
0 0 Atbildēt

Palaidniex, pasaki man kāds ir iemesls nevēlēties garantēt? Vai ne tas, ka šāda pārbaude nespēj nodrošināt to, ko sola?

284974. viesis 4.janvāris 2012 16:08
0 0 Atbildēt

tu vari garantēt mašīnas tehnisko stāvokli pēc mēneša, sešiem, vienpadsmit?

Un kā atbildēsi CSN gadījumā? kā izpaudīsies līdzatbildība?

Un cik papildus pie pakalpojuma maksās atbildība?

Jo bezmaksas atbildības kā zināms nav... Visi riski kaut ko maksā...

Izskatās pēc vēl vienas papildus OCTAs vai piespiedu kasko...

Un kā garantēsi, ka nebūs simtiem pirktu skates uzlīmju?

A?

Umņik?

284975. viesis 4.janvāris 2012 16:13
0 0 Atbildēt

Pag, tu tiešām saki, ka skate NEVAR garantēt mašīnas tehnisko stāvokli? :D

284976. viesis 4.janvāris 2012 16:18
0 0 Atbildēt

klients ar izgrieztiem ratiem un izspiestām bremzēm uzlec uz bordas...

Kāds tehniskais stāvoklis?

Uzliec piekares plauktu, kas tur 20 kkm pa mūsu ceļiem, klients brauc 80 kkm gadā... Kāda garantija? Tehniskais stāvoklis???

Un kā tieši izpaudīsies servisa līdzatbildība? Kā konkrēti? Un ar ko atšķirsies no esošās sistēmas? A? Konkrēti pastāsti demagog...

284977. viesis 4.janvāris 2012 16:38
0 0 Atbildēt

Pag tad kā - skate var vai nevar garantēt satiksmē piedalošos auto tehnisko stāvokli? Visu laiku saki, ka skate ir drošības garants, bet tagad sāc apgalvot pretējo?

284979. viesis 4.janvāris 2012 16:43
0 0 Atbildēt

es neteicu,ka patreiz ka kaut ko garantē vairāk kā privātie.

Privātie tikai būs citi naudas saņēmēji un lielāka korupcija...

pastāsti, kā privātie garantēs un atbildēs, kā uzlabosies drošība...?

284980. viesis 4.janvāris 2012 16:55
0 0 Atbildēt

Pašlaik tev tiek piedāvāts obligāts pakalpojums, kuru tu faktiski nesaņem, bet monopoluzņēmums diktē cenas pēc savas patikas.

Likvidējot monopolu rastos kokurence un pakalpojuma cenas kristos, lai arī faktiksi nekāds pakalpojums netiktu sniegts tāpat kā līdz šim.

Ieviešot atbildību, nāktos sniegt pakalpojumu. Bet kā tu diezgan pareizi norādi - šāda pakalpojuma sniegšana visticamāk tiktu pārtraukta vispār, jo vienīgais pakalpojums, kas tiek sniegts un šadā veidā vispār ir iespējams - ir uzlīmes ielīmēšana. Un vienīgā garantija ir, ka tā neatlīmēsies un nenomazgāsies gada laikā.

Pārmaiņas ļoti vienkāršas. Transportlīdzekļu tehniskais stāvoklis uz ceļiem nemainās. Palaidniex var ziemassvētkos nopirkt par vienu dāvanu vairāk. Bet Lukstiņam jādomā kā nopelnīt naudiņu, ko līdz šim ir saņēmis par siltu krēslu.

284981. viesis 4.janvāris 2012 16:57
0 0 Atbildēt

duriks, auto parka tehniskais stāvoklis kļūs katastrofāls, nevis nemainīgs...

284982. viesis 4.janvāris 2012 17:04
0 0 Atbildēt

duriks esi tu - pats pirms mirkļa apgalvoji, ka TA nekādi nevar garantēt automašīnu tehnisko stāvokli.

284983. viesis 4.janvāris 2012 17:27
0 0 Atbildēt

tu lasi tikai to, ko gribi?

Patreizējā skate atsijā krietnu daļu a/m ar bojājumiem. Protams ne visas.

Un spiež vismaz atrasto savest kārtībā.

Un ko privātie vairāk darīs? Un kā atbildēs?

284988. viesis 5.janvāris 2012 1:51
0 0 Atbildēt

Elementāri - tāpat kā līdz šim - izdrāšanas norma. Kad šad un tad kādu vienkārši normas pildīšanai paķer uz muļķi un iedod divinieku ne par ko, kā arī vieniniekus arī ne par ko. Palaidniek, noņem tak vienreiz tās savas rozā brilles, patlaban TA drāž ne jau stāvokļa dēļ - stāvoklis ir tikai atmazkas. Ja vajadzēs, izdrāzīs tāpat, bez sūdīgā tehniskā stāvokļa. Vienkārši, nu, mašīnai, kurai ir mazāk par desmit gadiem aiz neko darīt droši vien vairāk par vieninieku neliks, bet 15+ ja vadītājs liksies zaļāks, arī divinieku iešķiebs. Piemēram, par "vaļā esošu stūres pirkstu", kuru ar kārtīgu atslēgu no visa spēka velkot kādu pusapgriezienu var pievilkt. Tur tas kantoris ir lieli speciālisti uz šādiem izdrāzieniem :)

284990. viesis 5.janvāris 2012 7:46
0 0 Atbildēt

msh - un domā privātais nepiedāvās šādā situācijā jaunu stūres pirkstu? piedāvās un kāvēl, īstenība pat nepievils esošo, bet piestādīs rēķinu par jaunu un par darbu tā nomaiņai... Tākā neredzu atšķirību

Un saku vēlreiz - nav tā, ka tas kantoris tikai pilda plānu, ir prāva daļa auto, kas neko nekrāpjoties nodrošina plāna izpildi.

Vēlreisz saku - nododot skates uzlīmes izsniegšanu privātās rokās automašīnu tehniskais stāvoklis neuzlabosies! Tikai pasliktināsies.

Un halucinogēnā seene taa arī nespēja uzburt ainiņu - kā tieši privāto servisu-skatītāju gadījumā izpaudīsies atbildība par skates uzlīmi?

Uz doto brīdi ir serviss, kam tāpat ir jādod kaut kāda garantija darbam/detaļām, un neieinteresēts pārbaudītājs, jo ne jau pārbaudītājs remontē atrastos defektus vai ietekmē pacienta izvēli kur to darīt.

Ja patreiz uzskati, ka skatē izčakarē bez pamata - aicini maiņas vecāko un norādi uz mēģinājumu izčakarēt. Reizēm palīdz, ja vien brēkšana izrādās nepamatota un defekts patiešām ir...

284991. viesis 5.janvāris 2012 8:21
0 0 Atbildēt

Piedāvāt ir viens, bet pieņemt ir kas cits. Cik tagad bija TA cena - kaut kas uz 20 lašiem? Nu tad zato cena par izdrāzienu būs, teiksim, 5 vai 10, jo klients var arī aizbraukt uz citu tādu kantori. Un ar to prāvo daļu - nu jā, tas jau ir tāpat kā sēnes teorijā par fotoradaru rēķinu piestādīšanu 4 mēnešu laikā atkarībā no nepieciešamības iekasēt. Un vispār - aizmirsu gan no kura, bet savulaik kādam te, iauto, bija teorija, ka tā kā TA ir oficiālā diagnostika, tad vajag braukt uz TA, ja tur izfiš, tad to arī saremontēt :)

P.N. Ienāca vēl prātā atkal nesen stiliņā lasīti varianti ar TA bremžu stendiem un to neprecizitātēm - kaut kur bija viens 1x vai 2x ar gļukainu bremžu stendu izfists, tad beigās šis ar sertificēta stenda izdruku uztaisīja šiem izfisienu. A nafig tas ir vajadzīgs? Jāatgriežas pie sēnes punkta - kāpēc maksāt par dianostiku, kas neko nediagnosticē, jo lai mašīna būtu normālā stāvoklī, tas jādara pašam?

284992. viesis 5.janvāris 2012 8:46
0 0 Atbildēt

Klau un cik patreiz pie privāta izmaksātu tāda pati NEdiagnostika? Nu čista - par cik (ja nemaldos Auteko to dara par Ls 16,5 vai 20 lašiem attieciigi bencīns/diesels)?

Par cik to darīs privātais? Viņam tak arī jāsertificē visa pārbaudes tehnika, jānopērk, jāatpelna utt.

Un gribi teikt ka nevienu CSDD skatē pematoti neizfis? Lūk tikai liberālajā privāto sistēmā visi baigi nu sekos un ievēros, bet lūk auteko fufeli dzen...

Es nesaku, ka esošā kārtība ir lieliska, bet es arī nesaskatu NEVIENU IEGUVUMU no tā ka to baisi liberalizēs. Es pamatoti uzskatu ka paliks tikai sliktāk! Argumentējiet - kāpēc varētu palikt labak? Kur garantija ka tajos privātajos servisos diagnosticēs labāk, ka tie nepieies pie skates tikai/tikpat formāli un par naudu izsniegs atļauju piedalīties satiksmē tik pat nepārbaudīiem vai pat klaji bīstamiem tr līdzekļiem?

Vienīgā itkā pozitīvā atšķirība, ko redzu, ir tas, ka par skati naudu saņems nevis auteko, bet to pašu pīrāgu itkā sadalīs vairāki privātie...

Tiesa nezinu, kas jau patreiz traucē:

1. Uztaisīt kantori "Seene ūber kišmiš ķuff" Sabiedrība bez atbildības un nenosertificēties un nepiedāvāt alternatīvus skates pakalpojumus?

2. Darīt to lētāk, bet trāst baisāk nekā to dara Auteko patreiz?

3.Un kur rausiet tos klientus, kas neapturami rausies turp - uz smagāku trāzienu?

284995. viesis 5.janvāris 2012 9:17
0 0 Atbildēt

Kas viņiem ir tāds baigi jāsertificē no tā aprīkojuma, kas patlaban tiek izmantots pakalpojuma, kas maksā 0 - 5 ls, sniegšanai? Bremžu stends, kas krutākos autoservisos jau ir sertificēts [lai varētu fist TA ļoļikus] un vēl atgāzu analizators. Ā, un vēl laikam tas sūc, ar ko pārbauda lukturus. Krateklim vai pacēlājam diez vai vajag sertifikātu.

Kas patlaban traucē? Nu laikam valsts nodrošināts monopols. Vai ne? :D

Kas varētu uzlaboties? Jā, tā pati kvalitāte. Piemēram, ja zinātu ka vienā no pieciem pilsētas TA servisiem mēdz būt gļukains lukturu pārbaudāmais bet otrā bremžu stends, trešajā kāds no pārbaudītājiem ir fimpis, tad brauks uz pārējajiem diviem, vai ne? Tagad alternatīva ir tikai aizbraukt uz citu pilsētu, kā arī cilvēki mēdz darīt. To pašu piekari varbūt arī kaut cik sakarīgi kāds diagnosticētu, nevis kā tagad - mašīnu uzbrauc uz kratekļa un tad nu TA ļoļiks ar vienu roku sit kulakā, ar otru spaida pogas, da ko tur nodiagnosticēt var :D

284996. viesis 5.janvāris 2012 9:25
0 0 Atbildēt

99,7% cilvēku neko nejēdz no servisa aprīkojuma un neko necērt kur un kā ko pārauda

viņi brauks turp, kur tos mazāk trāzīs! Tātad turp, kur lielāka iespēja atstāt "nepamanītus" auto defektus.

Un tici man, tiklīdz tavam secinājumam (skates apliecinājumam) būs jākļūst leģitīmam - tā piefisīs sertifikāciju JEBKURAM aprīkojumam, prasīs sertifikāciju un kvalifikācijas kursus personālam utt, lai novērstu "cilvēcisko faktoru" utt.

No tiem 16,5 un 20 lašiem, 2 ir par atļauju piedalīties satiksmē (saņēmējs valsts) un 1,55 par uzlīmi, sausais atlikums 13 un 16,5 lati. Parasts serviss par datordiagnostiku paņem no 15-25 tikai par ODB štekera pieslēgšanu un no lata līdz piečukam par katras kļūdas dzēšanu. Kāpēc lai privātais strādātu ka ļoļiks-mecenāts Māte terēze???

Tev pašam ir serviss? Nu ta kā pašam pieder autoserviss?

Neesi vienkārši saskāries.

284999. viesis 5.janvāris 2012 14:14
0 0 Atbildēt

Palaidniex - servisā, kas apkalpo manu auto, pašlaik nav vien bremžu stends. Diagnostika (tāda, kurai var uzticēties un zināt, ka ritenis nenokritīs braucot) maksā 15Ls. Šīs izmaksas man ir jāmaksā jebkurā gadījumā, ja vēlos braukt droši. Attiecīgi "sausais atlikums" CSDD tiek samaksāts par NEKO. Ai nē - sajaucu - par to, ka pārbauda, vai deg visas lampiņas, skan skaņas signāls un ir logu šķidrums. Tos pārbaudu pats - man servisā kauns prasīt... :D

285002. viesis 5.janvāris 2012 14:56
0 0 Atbildēt

Sēēni par prezidentu!

Pilnu auto diagnostiku vidēji servisā veic ~1/2stunu, ne mazāk, citādāk ir paviršība... Servisa stunda, vietā, kas maksā visus nodokļus maksā apmēram 25 latus... Tātad 12,5 lati jau vien tikai par laiku...

Un tas bremžu stends tak maksā tikai Lats divdesmit, un ar pirma klienta pārbaudi pa trīnīti uz stenda jau sevi ir atpelnījis?

Un kur ir ikgadējā sertifikācija visiem tiem verķiem uz drošību un mērījumu pareizību utt?

Autoservisā, ja pērk auto, pilnvērtīga pirmspirkšanas diagnostika maksās latus 35...

285003. viesis 5.janvāris 2012 15:03
0 0 Atbildēt

njāā - parādiet man to servisu, kuri par pusstundu KVALIFICĒTA darba gribēs mazāk par 10 latiem?

285007. viesis 5.janvāris 2012 17:13
0 0 Atbildēt

Auteko "pilnu diagnostiku" veic 15 minūtēs, no kurām pusi aizņem lampiņu pārbaude un papīru rakstīšana. Saskaņā ar taviem vārdiem tā ir PAVIRŠĪBA - piespiedu maksas paviršība, kuru cēli nosauc par satiksmes drošības garantēšanu.

Cilvēks, kurš tic sistēmai, pēc šadas pārbaudes piedalās satiksmē ar pārliecību, ka ar viņa auto viss ir kārtībā, lai arī patiesībā ir bīstami balstiekārtas defekti. Cilvēks, kurš neiet TA, apzinās, ka auto NAV kārtībā un brauc uzmanīgāk. Cilvēks, kas vēlas braukt droši - ir spiests apmaksāt valsts uzspiestu reketu, teŗēt vēl naudu auto saremontēšanai un uzmanīties no citiem satiksmes dalībniekiem, kuri pretēji realitātei ir pilnīgi legāli pārliecināti, ka viņu auto ir kārtībā.

Iepriekšminētais konflikts ar TA, starp citu, bija tieši par defektu, kas var novest pie pēdējā traģiskā negadījuma līdzinieka - pakaļējā tilta šķērsstabilizatora bukses tādā stāvoklī, ka to bojājums bija jūtams pat mierīgi braucot pilsētas satiksmē. Līkumā uz grunts ceļa - droša iespēja zaudēt saķeri pat pie relatīvi neliela ātruma.

"Pilnvērtīga pirmspirkšanas diagnostika" ietver daudz nopietnākas pārbaudes, nekā TA.

285008. viesis 5.janvāris 2012 17:38
0 0 Atbildēt

Nu, un tātad - vēlreiz vaicāju, kurš autoserviss vēlēsies un darīs KVALITATĪVU auto diagnostiku un izlems vai auto var/nevar piedalīties satiksmē 15 minūēs par 15 latiem?

Un tikko kāds uzzinās, kur par ne gluži 15 latiem veic apskati, bet čakarē par visu pēc kārtas (jo pārbauda skrupulozi), lietotājs parastais vairīsies kā no uguns un ies tur, kur var izvairīties no tik skrupulozas pārbaudes, jo diagnosticēts beigtais gultnis maksās neplānotus 40-80 latus, lai izietu skati... Bet naudas žēl, tapēc dosies turp, kur to nepamana... Rezultāts - skati saņem auto ar nediagnosticētu beigtu gultni. Un kur esam satiksmes drošībā? Tur pat, kur bijām! Jēga kaut ko mainīt, ja finālā iegūstam dārgāku pakalpojumu ar līdzīgu vai pat mazāku ieguvumu satiksmes drošībai...

Tik nesaprotu kāpēc vēl nav nosertificēts Seene kišmišķuff SIA un neveic kvalitatīvāku un lētāku apskati?

285009. viesis 5.janvāris 2012 18:08
0 0 Atbildēt

Kādēļ dārgāku? Provizorisku 15 min. aplūkošanu ar prieku daudzi servisi veiks par lētāku cenu. Un būsim nevis tur, kr bijām, bet lietotājam parastajam, iespējams atliks naudiņa arī kādam remotam.

Kādēļ vēl nav? Par valsts piešķirtām monopoltiesībām joprojām neko nezini? Kādēļ, piemēram, vēstules vari nosūtīt tikai ar Latvijas pasta starpniecību, jau arī droši vien nezini. Tas nekas, ka šī lieliskā iestāde cieš milzu zaudējumu, kas tiek kompensēti no valsts budžeta un brīvi pazaudē vēstules vai attaisa ienākošos sūtījumus, bet citi pasta pakalpojumu sniedzēji stāv rindā, gaidot brīdi, kad tiks atcelts monopols... Un tādi uzņēmumu, kā E-bay un Amazon gaida brīnumu, kad beidzot pirkumus uz Latviju droši varēs piegādāt ar pasta, ne tikai kurjerpasta starpniecību...

285010. viesis 5.janvāris 2012 19:36
0 0 Atbildēt

Sēne, man acīmredzot nav dzīvē nācies tik smagi ciest no valsts kriminalizētajiem monopoliem kā Tev...

pat tehniskajās apskatēs man līdz šim nav bijis jāsaskaras ar klaju sviestu.

Bet par monopoliem gan varu piekrist, ne CSDD ne Pasts nav tie labākie piemēri... Lai gan pirmais ir pelnošs un otrs nē...

ko tad Tu iesaki? Nevardarbīgu pretošanos? Nevarēsi, ja gribēsi ar auto braukt. Tiesāties par katru ne tā novietotu policijas auto? Resursu un nervu nepietiks ar tām vējdzirnavām cīnoties. Vēl ir variants iet politikā un taisīt vēl vienus Jaunos Laikus, bet kaut kā arī šis variants nešķiet reāls!

285011. viesis 5.janvāris 2012 20:09
0 0 Atbildēt

Palaidniex 1512 [?] pirms 5 stundām

njāā - parādiet man to servisu, kuri par pusstundu KVALIFICĒTA darba gribēs mazāk par 10 latiem?

Es domāju ka +/- jebkurš serviss kurš neatrodas Visuma Centrā un/vai nav kādas markas dīlerserviss. Nav dzirdēts ka Latvijā citi servisi kā dīlerservisi vispār atļautos ierubīt skaitītāju, kas savienots ar pulksteni. Visuma Centrā, kas latvija skaitās tikai vārda pēc, protams, ir daudz vairāk kosmiski domājošu cilvēku un tur tas ir iespējams.

Kad pāris gadus atpakaļ strādāju servisā, neatceros, vai tāds pasāciens, kur mehs ar 20-30-40 gadu pieredzi pa piekares un bremžu tēmām paceļ mašīnu uz pacēlāja un atbilstoši savai specialitātei izdara diagnostiku vispār kaut ko maksāja. Ja arī maksāja, tad max piecīti.

285012. viesis 5.janvāris 2012 20:10
0 0 Atbildēt

Protams, atgāzes un uzbrauciens uz bremžu stenda tajā pasācienā neietilpa.

285013. viesis 5.janvāris 2012 20:21
0 0 Atbildēt

Palaidniex 1512 [?] pirms 3 stundām

Un tikko kāds uzzinās, kur par ne gluži 15 latiem veic apskati, bet čakarē par visu pēc kārtas (jo pārbauda skrupulozi), lietotājs parastais vairīsies kā no uguns un ies tur, kur var izvairīties no tik skrupulozas pārbaudes, jo diagnosticēts beigtais gultnis maksās neplānotus 40-80 latus, lai izietu skati... Bet naudas žēl, tapēc dosies turp, kur to nepamana... Rezultāts - skati saņem auto ar nediagnosticētu beigtu gultni. Un kur esam satiksmes drošībā? Tur pat, kur bijām! Jēga kaut ko mainīt, ja finālā iegūstam dārgāku pakalpojumu ar līdzīgu vai pat mazāku ieguvumu satiksmes drošībai...

Stulbs vai kā? Finālā būs esošā situācija, tikai par kādiem 5 lašiem lētāk, jo patreizējais kantoris sava ķep ļep stila atbalstīšanai nāksies laist cenu nost.

Es, personīgi, protams, izvēlētos pirmo variantu, jo es zinu savas mašīnas stāvokli un nevēlos lai man bumbas karina.

Starp citu, man atausa atmiņā vēl viens piemērs kā tiek papildināta nepieciešamo izdrāzto procentu statistika. Vecais labais B2 quattro audī sedans ir bāzēts uz +/- tās pašas platformas, uz kādas B3 quattro [un attiecīgi B2 un B3 bezpiedziņas], B3 atkal sadalījās divos apakšmodeļos, vecais Typ89 sednas [manējo ieskaitot], kurš tehniski no B2 atšķirās tikai ar dažiem jauniem motoriem un kārbu, bet viss pārējais +/- neatšķiras, un Typ8A sedans, kas sākās no 1989. gada un kam bija nomainīti šādi tādi grabuļi, kurus ar skrūvēšanu var arī uzlikt Typ89 un lielākoties arī B2. Piemēram, dalītās stoikas [mazāks čakars tur kaut ko mainot] vai lielās bremzes. Kas notiek ja ar B2, kuram ir uzliktas tās B3 lielās bremzes, aizbrauc uz TA? Citos punktos izfiš, ķipa tā esot bremžu sistēmas modifikācija. Citos izlaiž, ej nu saproti, vai nepamana, vai nepievērš tam uzmanību :D Tāpat kā ir ar motoru maiņām. Ja ieliek 10vt, vai vēl labāk, slaveno 20vt, tad citur palaiž, citur izdrāž, esot neatļauta pārbūve. Lai arī vispār B2 bundžā ir no rūpnīcas nākuši gan 10vt, gan 20vt, tikai tādā bik krutākā kupejā, ko par urku sauc...

285017. viesis 5.janvāris 2012 20:50
0 0 Atbildēt

Smaidigais - "Tiesāties par katru ne tā novietotu policijas auto? Resursu un nervu nepietiks ar tām vējdzirnavām cīnoties."

Uz pareizo pusi ir. Ja katrs autovaditajs nepaslinkos un uzrakstis iesniegumu CP priekšniekam kaut tikai tad, kad tieši būs cietis no patvaļas, Zitiņam&Co nervu un resursu nepietiks, lai atrakstītos - labi zinot, ka kļūda atrakstoties jau var tiks sodīta pavisam sāpīgi. Nekorekts iesniegums sliktākajā gadījumā nonāks miskastē. Nekorekta amatpersonas atbilde - tiesā ;)

285024. viesis 7.janvāris 2012 19:53
0 0 Atbildēt

Šodien nejauši TA izmaksas tika paceltas runājot ar brālēnu. Lietuvā, tāpat kā latvijā, ar to nodarbojas viena firma. Bet tālāk tā izmaksu starpība - aizbraucot ar savu 1998. gada C5 A6 uz TA, viņš tur atstāj 50 litus... Tātad, salīdzinot ar latviju, uz pašu TA ekonomija 30 laši, bet vispār - kādi 220 laši. Sāku saprast tos, kas izvēlas čakarēties un braukt ar leišu numuriem... :D

285028. viesis 8.janvāris 2012 21:34
0 0 Atbildēt

5 liti - > viens lats...

50 liti - > desmit lati

pi emums skate dīzelim maksā aptuveni 20 lati (cenā ietverta uzlīme 1,5 lati un 2 lati - atļauja piedalīties satiksmē)

20 -10 lati - sanāk 30 lati... J ano rīgas jābrauc kaut līdz paņevežai - pa ceļam arī kāds litrs beņas klāt - neredzu to 30 lašu ekonomiju uz skati...

Ok - skate reizi divos gados - tātad ekonomija ~12 lati divos gados...

220 lati uz skati? khmm - interesanti zināt - tas dīnstwāgens vai privātmašīna?

Un otrkārt - leiši tr. līdzekļa ekspluatācijas nodokli nomaksā pērkot zupu - mus daļu nomaksā zupā, daļu ejot uz skati... pieņemu, ka skatē nodoklis ir 90 laši...

nu pa diviem gadiem kopā, sanāks ap 200 lašiem iefist...

285029. viesis 9.janvāris 2012 7:23
0 0 Atbildēt

Da velns lai jūs parauj tajā visuma centrā :D Nav tas visuma centrs vienīgā latvijas pilsēta :D Bet nu tā kā ir runa par C5 2.5 kuļmašīnu, nu tad visuma centra iedzīvotājs var rēķināt bonusā, teiksim, 12 litrus soļķa. Bet vispār es laikam esmu kļūdījies tajos 220 ls un sanāk vairāk - es rēķināju ka ar tādu A6 aizbraucot uz TA, tur noloka 93 latus katru gadu ceļa nodoklī - bet tad es atcerējos ka tādam vai tikai tas ceļa nodoklis nesanāk jau simt padsmit cik tur tie lati, jo viņam jau pašmasa bija 1,7 tonnas...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 32

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti