Opel uzlabo savu daudzpusīguma līderi «Meriva»

 
14.februāris 2012 15:02

Opel turpina uzlabot savu kompakto daudzpusīguma meistaru – Meriva modeli. Segmenta līderis Eiropā ar eņģēm aizmugurē esošajām FlexDoors nodrošina vieglu un komfortablu piekļuvi un ir ekipēts ar optimizētiem dzinējiem, kas ir vēl jaudīgāki un ekonomiskāki.

Šīs ir lieliskas ziņas pircējiem, kuriem izmaksas nav mazsvarīgas: jaunais 1,4 l LPG ecoFLEX dzinējs ir ekonomisks un izdala tikai 124 g/km CO2.

• Vēl jaudīgāki un mazāk degvielas patērējoši dzinēji
• Start/Stop tehnoloģija pieejama visiem 1,4 litru benzīna dzinējiem
• Videi draudzīga, efektīva 1,4 LPG ecoFLEX versija ar tikai 124 g/km CO2 izdali
• Jaunais 1,7 CDTI motors ar 81 kW/110 ZS lielu jaudu un 6 pārnesumu automātisko transmisiju

Degvielu efektīvi izmantojošā Start/Stop tehnoloģija tagad ir pieejama visām 1,4 litru benzīna dzinēja jaudas versijām. 88 kW/120 ZS variantam degvielas patēriņš ir samazināts vēl vairāk – no 6,1 litra līdz 5,7 litriem uz 100 kilometriem. Šie skaitļi reprezentē nozīmīgu 12 procentu samazinājumu. Inženieri radījuši arī 6 pārnesumu transmisijas versiju, kur griezes moments sasniedz 200 Nm jeb par 14 procentiem (25 Nm) vairāk kā 5 pārnesumu variantam. Tas ļauj Opel daudzpusīguma līderi vadīt vēl atbrīvotākā atmosfērā un bez nepieciešamības pēc biežas pārnesumu maiņas.

Opel dīzeļa dzinēju piekritējiem, kuriem svarīgs ir braukšanas komforts, tagad piedāvā 81 kW/110 ZS 1,7 CDTI (6 pārnesumu automātiskā transmisija) motoru. Dzinējspēks, kas tagad ir pieejams Meriva modelī, ir par 10 ZS jaudīgāks kā iepriekšējā ar automātisko transmisiju ekipētajā 1,7 CDTI versijā un izdala tikai 160 g/km CO2 – par astoņiem gramiem uz kilometru mazāk nekā tā priekšgājējs. Benzīna dzinējs kombinācijā ar automātisko transmisiju atrodas izstrādes procesā un būs pieejams drīzumā.

Pircēji, kuriem rūp izmaksas un ir videi draudzīgi noskaņoti, var lūkoties 88 kW/120 ZS jaudīgā 1,4 litru LPG dzinēja virzienā, kas viegli ar pogas nospiešanu var tikt pārslēgts no benzīna uz sašķidrinātās gāzes lietošanas režīmu. LPG režīmā Meriva 1,4 LPG ecoFLEX patērē tikai 7,6 litrus uz 100 kilometriem (kombinētajā ciklā) un izdala 124 g/km CO2 emisiju. Citiem vārdiem – CO2 emisiju daudzums ir par 15 procentiem mazāks nekā līdzīgiem benzīna dzinējiem. LPG lietotāji var ietaupīt līdz pat 40 procentiem no degvielas izmaksām. Meriva modelim tiek piedāvāti trīs jauni eksterjera toņi – īpašā Guacamole krāsa un metāliskās Sovereign Silver un Carbon Flash. Sēdvietu apdares paketes, kas jau iepriekš bijušas pieejamas kompaktajā Astra automašīnā, komplektā ar sešu veidu pielāgojamajām priekšējām sēdvietām un četru veidu pneimatisko atbalstu jostasvietai tagad ir pieejamas arī Meriva modelī.

Jaunais ‘Edition’ variants (ieteicamā mazumtirdzniecības cena Vācijā, ieskaitot PVN, sākot no 18,770 eiro) ietver bagātīgu standarta aprīkojumu. Tas ietver praktisko FlexRail centrālo konsoli, borta datoru, gaisa kondicionieri, CD-Radio, priekšējos un aizmugurējos elektriskos logus un kabatas priekšējo sēdvietu atzveltnēs, kā arī lasīšanas un vispārējo apgaismojumu vidus konsolē.

Meriva jubilejas versija „Opel – 150 gadi” (ieteicamā mazumtirdzniecības cena Vācijā, ieskaitot PVN, sākot no 19,290 eiro) ietver pārmaiņas par godu Opel svinībām. Ņemot vērā visu aprīkojumu, kas ir iekļauts šajā versijā, pircēji var ietaupīt līdz pat 1,850 eiro salīdzinājumā ar modeļa bāzes apdari. Par Meriva jubilejas modeļa valdzinājumu rūpējas 16” vieglmetāla diski, īpaši durvju sliekšņi, „150 Adam Opel” emblēma un hromētas izplūdes caurules. Interjers grezni savijas ar standarta aprīkojumu – gaisa kondicionieri, CD-Radio, adaptīvo kruīza kontroli, apsildāmajiem sēdekļiem un savam segmentam unikālu apsildāmo stūri, kā arī īpaša auduma un Morrocana materiāla kombinācijas apdari.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti