Peugeot jaunā seja

 
13.septembris 2012 14:01

Parīzē varēs iepazīties ar „Peugeot” jaunajiem modeļiem, sākot no unikālā Onyx koncepta automobiļa līdz desmit dažādām jaunām Peugeot 208 versijām.

 Peugeot 301, kas mūsu tirgū parādīsies 2013. gada sākumā, būs apskatāms visā savā krāšņumā. 4,44 m garajam automobilim ir plašs pasažieru salons un ietilpīgs 640 l bagāžas nodalījums. Lai gan savā kategorijā tam ir visplašākā aizmugures daļa, automobilis nav zaudējis Peugeot raksturīgo stila principu, un vienlaikus nav pārspīlējumu cenā.

 
“Vēl varēs apskatīt Pekinas automobiļu izstādē redzētā Urban Crossover Concept pēcteci – jauno krosoveru 2008 Concept. Nākotnes automobili, kas ir paredzēts arvien intensīvākas satiksmes pilsētu apstākļiem, kopīgiem spēkiem izstrādāja Eiropas, Ķīnas un Dienvidamerikas dizaineri, apvienojot Peugeot lielisko pieredzi ar prasmēm krosoveru jomā, kas jau iepriekš apliecinātas ar pilsētas automobiļa 3008 panākumiem. 2008 Concept ir 4,14 m garš kompakts un funkcionāls automobilis ar elegantu un uzkrītošu stilu, kas izstrādāts, ņemot vērā Sanpaulu, Šanhajas, Parīzes, Maskavas, Kualalumpuras, un kāpēc ne arī Rīgas un Jaunās pasaules jauniešu gaumi, kas dzīvo pilsētas dzīvi, bet dažreiz vēlās no tās arī aizbēgt”, stāsta Kerli Maro un vēl piebilst: “Saskaņā ar aerodinamisko un sportisko virsbūves formu radīto iespaidu zem 2008 Concept dzinēja pārsega ir paslēpies ekonomisks jaunās paaudzes 110 Zs 3 cilindru 1.2 l turbodzinējs”.
 
Taču visa sava iztēle izstādes viesiem būs jāliek lietā apskatot Peugeot jauno superautomobili Onyx. Radikālajā un muskuļotajā virsbūvē kopā ar 20 collu diskiem ir paslēpta Onyx Concept superauto sportiskā sirds: aizmugurē pa vidu atrodas pie oglekļa virsbūves piestiprinātais 600 Zs 3 litru V8 HDi hibrīda dzinējs, pārnesumu kārba ar 6 pēc kārtas pārslēdzamiem ātrumiem, un šasijas ziņā atkal ir izmantota Peugeot pirmklasīgā pieredze šajā jomā. Automobiļa spārniem un durvīm ir izmantots īsts varš, pārējiem virsbūves paneļiem – matēta melna oglekļa šķiedra. „Šajā modelī Peugeot mēģina iemiesot visu savu tehnisko prasīgumu un emocionalitāti,“ stāsta Kerli Maro.
 
Onyx modelī Peugeot turpina demonstrēt inovatīvu materiālu izmantošanu: mēraparatūras panelis un vidējā konsole ir izgatavota no „Newspaper Wood“ jeb presētām vecām avīzēm. Dubulti izliektais stikla jumts ar alumīnija lokiem atsedz oglekļa konstrukciju un inovatīvu salonu, kas atgādina ar filcu pārklātu kokonu. Indikatoru un vadības ierīču dizainā vispirms ir ņemta vērā intuitivitāte, kas izpaužas, piemēram, mazā stūrē un alumīnija slēdžu izvietojumā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO)

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 15

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 2

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 3

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti