Glābēji vai ...? 79

 
21.marts 2003 0:00

@Ilgi domāju, vai ir vērts publiski apspriest šo gadījumu, bet lasot citu cilvēku dzīves situācijas nolēmu uzrakstīt, lai citi cilvēki arī zin, kas viņus sagaidīs līdzīgās situācijās. Piektdienas vakars 14. marts, plkst. ~ 21:50.

Kopā ar sievu bijām noskatījušies filmu kinoteātrī un jaukā noskaņojumā devāmies uz māju pusi (braucām no centra uz pārdaugavu pāri Vanšu tiltam), kad tilta sākumā (aptuveni tajā vietā kur zem tilta atrodas Shell uzpildes stacija) pamanījām iereibušu kungu kurš streipuļodams lēnām kursēja pa braucamo daļu. Uzmanīgi apbraucot devāmies tālāk savā starpā apspriežot, ka viņš nekādi neizskatījās pēc alkoholiķa, par cik bija ģērbies labā uzvalkā (ar vestīti un kaklasaiti, bet bez virsdrēbēm), pie tam bija jau cienījamā vecumā (~60 gadi), vārdu sakot nu ne kādi neizskatījās pēc bomža, kuri parasti staigā pa braucamo daļu iereibušā stāvoklī. 

Par cik, kā jau es teicu, mums bija brīnišķīgs garastāvoklis un bija piektdienas vakars, plānu nekādu - nolēmām palīdzēt cilvēkam un aizvest uz mājām, vai kādi citādi palīdzēt, jo nu kam negadās iedzert. Apgriezušies pie t/c Olimpija, pēc tam vēlreiz centra pusē gar Shellu un bijām atkal sākuma pozīcijā (sk.augstāk), kur atkal pamanījām šo kungu (savādāk nosaukt mēle negriežas un pirksti nekustas), kurš nu jau gāja pa gājēju celiņu, brīžiem bīstami pārkaroties pāri tilta margām.

Apturējis savu auto, ieslēdzu avārijas gaismas un devos parunāt ar šo kungu, lai noskaidrotu kā varu palīdzēt. Pieejot tuvāk uzreiz pamanīju, ka šis cilvēks ir stipri piekauts (cik varēju pustumsā saskatīt deguns un lūpas bija pārsisti, seja stipri asiņoja), un spriežot pēc to, ka viņam nebija nedz jakas, nedz mēteļa neskatoties uz auksto laiku (a/m dators rādīja - 3), varēja izdarīt secinājumu, ka viņš ir ne tikai  piekauts, bet arī aplaupīts.  Sarunāties ar viņu bija praktiski neiespējami, par cik viņš neorientējās nedz kur atrodas, nedz kur dzīvo (uz jautājumu kur dzīvo saņēmu tikai - piecdesmit viens, a kas piecdesmit viens, kāda iela tā arī nevarēju uzzināt).  Uz jautājumu no kurienes viņš nāk, un kur ir viņa virsdrēbes tāpat nesaņēmu atbildi. Šādā veidā pamocījies minūtes piecas devos atpakaļ uz mašīnu, kur pēc īsas apsriešanās ar sievu nolēmām, ka tomēr vajadzētu pazvanīt policijai, lai savāc, par cik viņš bija bīstams satiksmei, kā arī pats sev (ne tik daudz dēļ aukstuma, baidījāmies, ka pārkritīs pāri tilta margām).

Plkst. ~ 22:10.
Zvanot no mobilā uz 112 tiku savienots ar Rīgas policiju.
Paskaidroju visu kā šeit uzrakstīju - cilvēks, sasists, aplaupīts, iet pa braucamo daļu u.t.t. Manu informāciju laipni pieņēma un solīja nosūtīt patruļas mašīnu.
Ar atvieglotu sirdi izkāpu no mašīnas un devos pie šī kunga, lai viņu pieskatītu. Diemžēl arī tas man neizdevās, par cik viņš mani saķēra aiz jakas un kliedza, ka mani atceroties, un ka es esot paņēmis viņa mēteli un hūti. Biju spiests atkāpties, par cik ar dūrēm aizstāvēties negribējās.

Plkst.~ 22:20.
Policiju joprojām gaidām. Kungam kaut kas ieslēdzās galvā un viņš sāka steidzīgi soļot pa gājēju celiņu uz pārdaugavas pusi. Mēs, jau uztraukti, ka kaut kas var notikt lēnām sekojām. Kungs veiksmīgi (un diezgan ātri) šķērsoja tiltu un pieturā Ķīpsalā iekāpa autobusā (ja nemaldos 53.maršruts). Nu mēs protams atviegloti uzelpojām, jo tur ir konduktors, vadītājs citi pasažieri, gan jau palīdzēs. Bet drošības pēc nolēmam vēl pasekot autobusam, lai pārliecinātos, ka viņu kā bezbiļetnieku neizmet ārā. Nu protams pieturā pie Kalnciema un Ventspils ielas krustojuma viņš tika izsēdināts.  Izkāpis viņš devās pa Lielirbes ielu (protams pa braucamo daļu).

Plkst. ~ 22:20.
Zvanu vēlreiz uz 112.
Pie telefona atkal tas pats laipnais policists, kurš nopriecājās, ka es piezvanīju, jo redz patruļa uz tilta nevienu neatrada. Iedevu jaunās koordinātes kurp jābrauc, atstāju savu mobilā numuru, un turpināju lēnām sekot šim kungam, kurš nu jau pārgājis uz pretējo braukšanas jolsu lēnām kursēja uz t/c Spice pusi.
Lēnām, par laimi bez starpgadījumiem nonācām līdz t/c Spice, kur arī apjukām, par cik tieši tur, tieši tajā laikā notika dragreisi!!!  Protams mūsu cietušais jau gāja tieši tur, kur laiku pa laikam mežonīgā ātrumā traucās mašīnas.

Plkst. ~ 22:35.
Zvanu 112.
Pie telefona jau cits policists, kurš neko par mani nezina un pieņem vēlreiz visu informāciju par to kas, kur, kad un kā solot palīdzēt.
Par laimi visu šo laiku šis kungs pavada staigājot apkārt boulingam Bowlero (no sākuma staigāja uz priekšu un atpakaļ, vēlāk sāka riņķot apkārt). Mana sieva devās ļēnām viņam pakaļ, lai pieskatītu viņu no dragreisiem (es netuvojos, par cik viņš mani uzskata par viņa aplaupītāju).

Plkst. ~ 22:45.
Zvana mans mobilais - traucētāji no 31.policijas nodaļas, patruļas mašīna esot Kalnciema un Ventspils ielas krustojumā jautā kurp doties tālāk. Ar prieku paskaidroju, ka es un cietušais esam pie Bowlero centrālas  ieejas, lai tik brauc uz t/c Spice pusi, es iziešu uz brauktuvi un viņus sagaidīšu, par cik kungu pieskata mana sieva.

Plkst. ~ 22:55.
Sāku jau dusmoties, jo attālumu no Kanlciema un Ventspils ielu krustojuma līdz t/c Spice  kungs ar kājām veica ~ 15 min.laikā, bet patruļas mašīna, nu jau 10.min nevar atbraukt.
Beidzot pamanu tuvojošos Ford busiņu policijas krāsās, ļoti nopriecājies (beidzot šis murgs beigsies un varēsim braukt mājās, kā nekā jau stundu nodarbojamies ar cilvēka glābšanu). Vicinot rokas izdodas pievērst sev uzmanību, busiņš apstājas, un es priecīgi stāstu - nu cik jauki, ka jūs atbraucāt, ejam ātrāk, viņš atkal tuvojas ceļam kur notiek dragreisi u.t.t.
Uz mani skatās ar lielām acīm un pēc nelielām pārdomām atbild - nu tad zvaniet uz 02, lai kādu atsūta. Attiecīgi man lielas acis - kā, es jau trīs reizes zvanīju, man vienu reizi zvanīja, cik tad var. Atbilde - mēs šeit esam dēļ dragreisiem, un mums nav laika. Durvis ciet un mašīna aizbrauc. Protams es saprotu, ka tur ir nenormāls cilvēku daudzums, visas stāvvietas pilnas ar mašīnām, cilvēku skaits tuvs rokkoncertu apmeklētāju skaitam, darba daudz u.t.t., nu bet varēja taču ar kādu sazināties un palīdzēt man.

Plkst. ~ 23:10.
Ieradies jau ievērojams policijas daudzums, dragreisi beigušies, cilvēki gan neizklīst. Sieva ar kungu regulāri kursē apkārt Bowlero. Pēkšņi kungs maina kursu un dodas uz t/c Spice tālo galu (kur atrodas Citymarket). Turp ar mašīnu nokļūt bija neiespējami, par cik viss pūlis tieši gar to Spices malu tusējās.  Apbraucām Spici no otras puses un nokļuvām uz mazas gruntētas ieliņas (paralēli Ulmaņa gatvei, sanāk Spices aizmugurē), kur arī atrodam mūsu kungu stāvam dziļās pārdomās.

Plkst. ~ 23:25.
Ļoti noskaities zvanu 112.
Atkal cits policists, kurš neko nezina. Jau paaugstinātos toņos, neiedziļinoties notikuma sīkumos uzstāju, lai nekavējoties ierodas patruļas mašīna, uz augstāk minēto ieliņu. Atgādinu, ka es jau zvanīju 3 reizes, man jau zvanīja 1 reizi, un ka laikam jau pietiek, ka es neatkāpšos u.t.t. Sarunas beigās man atbildēja, ka ja jau es esmu tāds labs, tad vajadzējis stāvēt tur kur es runāju pēdējo reizi (Bowlero ieeja), jo redz policija mani tur nav atradusi.
Šeit mans pacietības mērs bija pilns un es ļoti, ļoti dusmīgā balsī paaugstinātos toņos pateicu visu ko es domāju par policiju, par policijas mašīnu ātrumu, kuras 1 km attālumu nevar veikt 20 min laikā u.t.t. Rezultātā saņēmu īsu atbildi, labi gaidiet, mašīna jau brauc.
Tiešām pēc nepilnas minūtes pamanu Ford busiņu, kurš brauc pilnīgi pretējā virzienā nekā es biju norādījis. Noskaities, panācu šo busu un mēģināju apturēt. Metrus 200 es gan signalizēju, gan taurēju, gan veicu visādus manevrus policijas mašīnas aizmugurē - nekādas reakcijas. Es vēl saprastu, ja man būtu mašīna līdzīga dragreisu dalībniekiem, tad vēl varētu padomāt, ka kāds vienkārši muļķojas, bet man bija 2002.gada Toyota Avensis...
Beidzot policijas mašīna apstājās un sev par lielu izbrīnu es viņos atpazīstu tos pašus policistus, kuri man pusstundu atpakaļ ieteica zvanīt 02.
Viņi paši uzreiz atteica - jā, jā mums jau ziņoja ... nu un kur viņš ir? Es apgriezos, aizvedu policijas mašīnu līdz kungam un ...
Policisti izkāpa, aizlauza viņa rokas aiz muguras un diezgan rupji iegrūda busā.

Finišs... tālāk mēs neskatījāmies, jo bija skaidrs, ka neko vairāk palīdzēt mēs nevarēsim, un sekot policijas mašīnai, lai skatītos vai viņu neizsēdinās aiz tuvākā stūra vēlēšanās nebija.  Devāmies uz mājām pie sevis spriežot vai tas bija pareizi zvanīt policijai, jo nedomāju, ka ar šo cilvēku tur apgājās laipni (iespējams, ka viņš dabūja vēl vieglus miesas bojājumus uz laupīšanas rēķina).

Rezultāts - it kā palīdzējām iereibušam kungam, kurš bija kļuvis par laupīšanas upuri, un varēju kļūt par CSN upuri, no otras puses, varbūt kaitējām vēl vairāk, jo viņš varēja nokļūt atskurbtuvē vai tikt aizturēts vai ... nezinu kā tas beidzās.
Priekš mums tas bija jauks piektdienas vakars, kurš beidzās plkst. 23:36 (precīzi atceros) pie t/c Spice, jo garastāvoklis bija nekāds, vienkārši devāmies mājup.

Priekš policijas tas bija smags pārbaudījums, jo vienu cilvēku (neskatoties uz regulāriem norādījumiem, kur viņš atrodas) viņi nespēja atrast vairāk nekā pusotru stundu! Kā gan lai viņi meklē noziedzniekus, kuri slēpjas???

Beigās ieteikums citiem cilvēkiem:
1) divreiz apdomājiet, pirms izlemjat kādam palīdzēt, jo nekad nevar zināt ar ko tas beigsies;
2) ja izsaucat policiju, gatavojieties ilgi gaidīt un saņemt daudz savādāku rezultātu nekā bijāt gaidījuši.

iAuto lasītājs

 
Visi komentāri
 
71243. viesis 21.marts 2003 0:14
0 0 Atbildēt

Un pēc šitādiem gadījumiem visi brīnās ka uz piliciju neviens nepaļaujās

71244. viesis 21.marts 2003 0:18
0 0 Atbildēt

Vecīt man jau liekās, ka Tu darīji visu kā nākās, tikai moš vajadzēja uzzvanīt ātrajiem, jo ja jau tas kungs bija piekauts varbūt viņam vajadzēja kādu med. palīdzību. Nu, bet runājot par policiju, KĀRTĒJAIS ŽETONS jums veči, malači tā turpiniet, gan jums arī kāds izlauzīs rokas.

P.S. Es vēl neesmu aizmirsis vienu jauku ekipāžu ar Defenderi, kuriem patika rokas palaist tikai par to, ka mēģināju sevi aizstāvēt no kaut kādiem murmuļiem..... gan jau veči jūs savu arī kādreiz dabūsiet.................... RRRRRRRRRRRRRRRRRRR

71245. viesis 21.marts 2003 0:18
0 0 Atbildēt

Njaaa... :(

71246. viesis 21.marts 2003 0:31
0 0 Atbildēt

Es arii reiz liidziigaa situaacijaa gaidiiju menteni vismaz stundu - gadiijums ar narkomaanu pie stuures... Tieshi taa - septinreiz apdomaa pirms nolem kaadam vai sabiedriibai paliidzeet...

71248. viesis 21.marts 2003 0:36
0 0 Atbildēt

Liekas labaak bija pabraukt garaam, un neskatiities visaa shajaa jezgaa :(

71250. viesis 21.marts 2003 4:11
0 0 Atbildēt

Ja musu menti rulē, viereiz zvaniju uz menteni lai atbrauc narkomanu savakt kursh bezzsamanjā guleja, gadiju gaidiju apnika piezvaniju ātrajiem, tie ~ 15 min laika ieradas savaca to gandriz trupaku, pec ~ 2 stundam zvanija no mentenes parasiju kur tad mans narkomans aizgajis ? (loxi ko var patekt)

Nu viss krutakais jau ir Lubanas iela Chigani jau tur tapat ponta pec tusejas ;) , nu vismaz LV policija tā domā :DDD

71251. viesis 21.marts 2003 7:42
0 0 Atbildēt

Jaa, reizeem par to cilvekiem palidzeshanu esmu diezgan taalu aizdomajies. Kaut vai taja zinja, ka kadreiz tiesiibas atnjema smiga, aatrums, dzelzcelja parbauktuves utt. Bet viens no punktiem, kas bija LJOTI bargs ar tiesiibu atnjemshanu bija cilveka atstashana un palidzibas nesniegshana CSN. Jaa, shis jau nav tas gadijums, kad ir CSN, bet aizdomaties liek gan par palidzibas nesniegshanu un taas nopieniibu.

Shobriid ir tik daudz gadijumu, kad tie pashi narkomaani pardozeejushi un gulj nemenja. Nu kaa tu tadam palidzesi, ja vinjsh ir aiz stuura tev mashinai izsitis logu un nospeeris magjiiti. Pardevis to un tagad guljh 'pereborkaa' un tu tagad tam sniedz palidzibu.

Talak par tiem pashiem policistiem. Tas, ka neliidz to vinju izglitoshana kursos un apmaciibas ir sheit skaidri redzams. Cik reizju nav taa bijis, ka tas pats CP ir nolikts tur un tur, lai piemeeram vaktetu un sodiitu vaditajus par neizietaam tehniskaam apskateem. Vinjsh shauri skataas un taam uzliimitem logos un pilniba neredz (vai negrib redzet) citus parkapumus. Nu nebuus tik driiz tas ASV liimenis, kad policists ir 'universaals', kas labi apmaciits un spejiigs rikoties dazadas situacijas.

Bet varbuut tur vainiiga vadiibam, kas to visu taa nodefinee, ka ne pa labi, ne pa kreisi. Ja nosuuta uz dragreisu, tad cilvekam, palidzet nevajadzetu.

Nu tas tik taa...manas pardomas.

71256. viesis 21.marts 2003 8:46
0 0 Atbildēt

Latvijas Policiju vajag aizsuutiit uz Iraaku patreneeties Huseina mediibaas, Varbuut aklajiem mentiem paveiksies uz skorpiona uzkaapt vai varbuut kadu ccuusku nokkert , bet varbuut ,ja nospiides , iekllus smilssu veetra .

Kauns ka dziivoju LATVIJAA (nebuutu gimene sen jau buutu pametis so "super korupcijas" zemi)

71259. viesis 21.marts 2003 9:18
0 0 Atbildēt

Jaa tur toch jaabuut pacietiibai... Nu cepuri nost, ka ir veel taadi cilveeki, kas taisa sev probleemas, paliidzot citiem.

71260. viesis 21.marts 2003 9:18
0 0 Atbildēt

Ja ar man gadījies līdzīgā veidā "palīdzēt", ilgi igli bija jāgaida policija un gribēja man piesiet, ka esmu cilvēku piekāvis un aplaupījis

Nu drūmi ar to policiju izskatās!!!

71264. viesis 21.marts 2003 9:29
0 0 Atbildēt

nu ne pirmais ne peedeejais gadiijums kad policijai jaazvana n reizes lai taa atbrauktu ! man ir tieshi taapat gadiijies....reizes 3iis zvaniits uz policiju kameer jamie tomeer atbrauca... LOPI !

MaD

71265. viesis 21.marts 2003 9:30
0 0 Atbildēt

Man gan reiz gadijaas, ka braucot majaas ieraudziju cilveeku guljam uz braucamaas daljas (malaa). Pazvaniiju uz 112, bet peec ~10, 12 min man zvanija(!!!), ka esot savaakts.

71267. viesis 21.marts 2003 9:33
0 0 Atbildēt

njaaa...

71268. viesis 21.marts 2003 9:39
0 0 Atbildēt

Visu cienju autoram.

71272. viesis 21.marts 2003 9:51
0 0 Atbildēt

nu ko, gadaas dazhaadi... bija saskarsme ar policiju - no pieredzes varu pateikt ka neapskauzhu godpraatiigo sava darba izpildiitaajus... Bet LV situaacija ir taada, ka tiesiibsargaajoshaam instituucijaam vienkaarshaak ir nestraadaat - tad arii buus mazaak probmelu...

71273. viesis 21.marts 2003 9:54
0 0 Atbildēt

Toch prieks ka joprojaam ir taadi cilveeki kaa shii raksta autors, kas censhas paliidzeet nevis tikai uzmaniigi pabrauc garaam un tad dod gaazi lai aatraak tiktu prom

71275. viesis 21.marts 2003 10:00
0 0 Atbildēt

1) visu cieņu par izturību. Es diez vai būtu braucis līdzi autobusam ... :(

2) šis raksts vēlreizi apliecina manu pārliecību, ka ja iespējams (ir pamats), tad stipri jēdzīgāk ir lūgt, lai 112 savieno ar ātro palīdzību. Tie atbrauc daudz oeratīvāk, izturas daudz civilizētāk un arī sniedz medicīnisko palīdzību (šaubos, vai policija apstrādāja kunga brūces ar kādu medikamentu). Protams, ir situācijas, kad "ātrajiem" nav vērts zvanīt.

3) patiess prieks, ka mūsu valstī tomēr ir cilvēki, kurus neatstāj vienladzīga kāda cita nelaime.

71276. viesis 21.marts 2003 10:07
0 0 Atbildēt

Jaa, policija "uzdevumu augstumos". Bet raksta autors malacis - ja policijaa stradaatu taadi veci kaa vins, kaartiiba rulletu. Bet tur jau ir taa probleema, ka uz policiju iet straadaat galvenokaart luuzeri, kas neder nekam citam. Vismaz taads iespaids paliek.

71277. viesis 21.marts 2003 10:11
0 0 Atbildēt

Patīkams izņemums uz kopējā apkārtējo cilvēku vienaldzības fona.

Pašai reiz nācās nokļūt ne pārāk patīkamā un savā ziņā komiskā situācijā, kad metos aizstāvēt sievieti, kurāi vecis centās "izdaiļot " seju.

Saharova un Lubānas ielas krustojumā vēlējos izdarīt kreiso pagriezienu. Protams, no sākuma ir jāpalaiž tie, kas brauc taisni pa Saharova ielu. Otrajā joslā stāv 100-tais Audi, kuram pie stūres sieviete un blakus sēž vīrietis. Gaidu. Metru pabrauc , noslāpst. Mēģina vēlreiz. Atkal tas pats. Un tad tas cienījamais blakus sēdošais kungs brutālā veidā sāk dāmais zvetēt pa seju.

Dāmas seja asiņo un viņa lec ārā no mašīnas. Nometu es savu auto ar ar ieslēgtām avārijas ugunīm un kāpju laukā. Tanī brīdī protams nedomāju par to, ka tas tēviņš arī mani var pataisīt par tik pat "skaistu". Sākas vārdu apmaiņa. Un tad cienītais kungs pazi'ņo, ka jau es esot tik gudra, tad tūlīt būšot tik pat skaista, kā tā zoss, kas nemāk braukt.

Tālāk bija komēdijas cienīgs skats, kā tas vecis mani dzenāja apkārt manai mašīnai, kamēr beidzot man izdevās ietikt savā auto un aizslēgt durvis. Viņs gan vēl ārdījās un mazliet pabojāja arī auto.

N-tas mašīnas pabrauca garām. Neviens nestājās.Neskatoties uz to, ka tā sieviete stāvēja uz ceļa asiņojošu seju un bija diezgan problemātiski apbraukt mūsu mašīnas.

Beidzot apstājās džips no kura izkāpa trīs pietiekami iespaidīga paskata vīrieši ar skūtām galvām. Piecu minūšu saruna, atvainošanās man un sasistajai sievietei un viss tika noregulēts.

Pēc tam piezvanīju arī uz policiju, nosauca auto marku un numuru, lai pievērš uzmanību, jo vīrietis pats pēc tam piesēdās pie stūres, kaut arī bija manāmi iereibis.

Bailes iestājās pēv visa notikušā:))

Bet apkārtējo vienaldzība tiešām bija pārsteidzoša.

Ta ka autoram visu cieņu.

Cleera

71281. viesis 21.marts 2003 10:20
0 0 Atbildēt

Njaa, kur rodas taadi "muzhiki"?!?! Blins...

71282. viesis 21.marts 2003 10:21
0 0 Atbildēt

taapeec jau visi melkaugolovnjiki juutas tik droshi un vareni jo ne policija ne apkaarteejaa sabiedriiba parasti neiejaucas... pasakiet ka valstii nevalda anarhija...

71283. viesis 21.marts 2003 10:27
0 0 Atbildēt

Nu, ko tur piebilst ! Žēl, ka tā.

Es ar draugu braucu no Dreiliņiem pa Lubānas ielu un tieši pretī naktsklubam FARAONS (ir tur tāds mistisks), ielas pretējā pusē gulēja cilvēks, kuram kājas atradās uz braucamās daļas. Draugs pazvanīja uz 02 un pateica, tāda un tāda lieta, precīzu adresi pateikt nevar, bet tieši pretī nakstklubam uz Lubānas ielas. Tā kā tas bija ap pl. 00.00 daudz mašīnu nebija un mēs nospriedām, ka negaidīsim policistus. ~ pēc 15 min. draugam zvanīja zvanīja uz mobilo (nekas nebija jāsauc, jo viņiem uzrāda no kurienes tu zvani) un vēlreiz pārprasīja - kur tas esot ? Draugs vēlreiz pateica un viņi teica - jā, labi, pladies, ka viņi viņu ieraudzīja! Var jau bū, ka tas bija naivi cerēt, ka viņi tiešām ir piebraukuši un to cilvēku savākuši, bet viņi taču nezināja vai mēs tur esam un gaidām, vai esam tālēs zilajās, tādēļ es sliecos domāt, ka bija un savāca !

71285. viesis 21.marts 2003 10:29
0 0 Atbildēt

Sitados gadijumos tikai atrie var palidzet. Es pats divas reizes esmu sita, kadam palidzejis, jo ja kas tad atrie pasi izsauc policiju

71286. viesis 21.marts 2003 10:32
0 0 Atbildēt

cepuri nost autora priekshaa par uznjeemiibu!

71288. viesis 21.marts 2003 10:42
0 0 Atbildēt

Cleera,

Nu ja, jaatziist, ka "skuutie džipisti" nemaz tik sliki cilvēki nav.

71289. viesis 21.marts 2003 10:49
0 0 Atbildēt

Raksta autors - malacis!

Man ir gadījies līdzīgi, tik es nezvanīju policijai, zvanīju ātrajiem. Bij viens cilvēks, mazliet iereibis, itkā nekas, bet ārā bij ziem, staigā tāds nesakarīks un tad pamanīju ka onkam rokas ta nenormāli uzblīdushas- apsaldeetas! nebiju redzeejis neko taadu agraak, skats nevisai. A pats staigā un neko nevar izdarīt, ne ātrajiem pazvaniit ne parunāt spēja pats normāli, laikam apsaldētas ne tikai rokas bija. Aizgāju uz tuvāko telefona būdiņu un tad izsaucu ātros (nebija mobīlais), kādas min15-20 un tie bija klāt un paņēma onku savā apgādniecībā.

71290. viesis 21.marts 2003 10:52
0 0 Atbildēt

Wampirius, viņi vismaz ir pārliecināti par savu spēku un drosmes trūkumu nevar pārmest.

71291. viesis 21.marts 2003 10:53
0 0 Atbildēt

a par Policiju jāatzīst, ka tiešām ir tādi, kas tālāk par savu degunu neredz un vairāk par savu rāciju nesaprot. Ir ar tādiem arī saskarsme bijusi, Tu saki viņam, reku ir tā un tā, Policija palīdziet! a viņš- nu tad izsauc policiju, es neesu norīkots to darīt!

LOHI!

P.s.A pārējie policisti, kas tādi nav, atvainojiet, tas "LOHI" nav uz jums.

71293. viesis 21.marts 2003 10:56
0 0 Atbildēt

Arii man ir gadijies interesants atgadijums ar policiju:

Nu jau vairaakus gadu atpakalj, vakaraa ejot pa Ogres pilseetas tumshajaam ielaam, skatos, uz ietves meetaajas macinsh, neko ljaunu nedomaadams pacelju, ne jau iipashas naudaskaares dziits, zinkaares driizaak :) Iekshaa ieraugu vadiitaaja aplieciibu, veel paaris papiiri, viziitkartes, u.t.t.. Naudas nav, cik noprotu maks nozagts un izmests, labu gribeedams aizgaajis maajaas, zvanu policijai, saku, ka atradu maku ar tiesiibaam tajaa... bla bla bla... Peec pus stundas zvans pie durviim, policija. Neko lieki nerunaadami, saka: brauksim uz iecirkni un naudu panjem liidz. Vai varbuut jau izteereeji?

Taalaakais visiem apmeeram skaidrs - dabuuju rakstiit lieciibu, vai kaa to sauc, dabuuju arii mazliet fizisku iespaidoshanu, viss kaa naakas, paseedeeju 3 stundas kautkaadaa kambarii... Peec tam mani izlaida, un neko nepaskaidrojot, neatvainojoties, teica, ka es varot iet maajaas. Aaraa jau bija nakts, es t-kreklaa... shpariju maajaas... :) taa un taa...

71294. viesis 21.marts 2003 10:56
0 0 Atbildēt

Tu vecais esi super pacietīgs!

71295. viesis 21.marts 2003 10:57
0 0 Atbildēt

iisteniiba 112 ir glabshanas telefons un vai labaak izsaukt policiju vai aatros vajadzeeja izlemt vinjiem.... :(((((((((((

71296. viesis 21.marts 2003 10:58
0 0 Atbildēt

to viesis 21.03.2003 10:52 : Ja ir 3 pret vienu, tad kaada veel tur paarliecinaatiiba vajdziiiga un drosme?????? :)

71299. viesis 21.marts 2003 11:15
0 0 Atbildēt

nu jā, par skūtajiem, pārliecību un drosmi - skaidrs, ka tādiem tās netrūkst. Bet daudzi "neskūtie" uzskata "skūtos" par atsaldētiem āžiem, lai gan pašiem nepietiek drosmes palīdzēt nelāimē nonākušajiem ...

Lai gan latviešiem ir raksturīgi noskatīties, nošausmināties un izteikt līdzjūību, nevis palīdzēt.

71300. viesis 21.marts 2003 11:18
0 0 Atbildēt

Visu cienju autoram!!!

Taa raadaas, ka tieshaam praatiigaak ir saukt aatros, tie vismaz paliidzees cilveekam. Nebriiniishos, ja mineetais cietushais tika aizvests uz iecirkni un iemests buurii, lai "atskurbtu":EE (nesen tachu bija gadiijums, kad viens cilveeks polic. iecirknii nomira, jo vinjam netika sniegta paliidziiba).

un vispaar nebuutu par ljaunu uzrakstiit sho informaaciju uz policiju, lai shie paskataas, kursh pienjeema zvanus, kursh brauca. Taa jau nav, ka sliktaas atsauksmes un suudziibas pazuud, taas uzkraajas konkreeto cilveeku lietaas ...

JanisPuu

71301. viesis 21.marts 2003 11:20
0 0 Atbildēt

Ir ar vinji atsaldeeti aazhi... :D Smadzenju esamiibu vinjem piedeeveet nevar dizhi. :P Un drosmes paliidzeet man ar pietiek... Tik parasti negados nekur, kur kaadam vajg paliidziibu dizho... :P

Un par to latvieshiem ir raxturiigi utt. tas jau saak palikt nozheelojami, shito tik malj un malj, itkaa pats buutu labaax, taads pats vien latvietis esi, nekaads ar ne paareiropeiidisks paarcilveeks... :)

71302. viesis 21.marts 2003 11:20
0 0 Atbildēt

Nightwing, piedod, bet tajā brīdī garām pabrauca ne viena vien mašīna, kur arī bija trīs pret vienu, un ne tikai trīs. Bet nekas vairāk kā Wampa minētā noskatīšanās un nošausmināšanās nebija. Strausa princips pāri visam - neko neredzu, neko nedzirdu, ka tik netraujos pa seju.

71303. viesis 21.marts 2003 11:25
0 0 Atbildēt

Nightwing, ar skūtajiem savā ziņā ir tas pats , kas ar CP. Gadījies kāds izņēmums un tiek krasi noteikts - melns.

71306. viesis 21.marts 2003 11:36
0 0 Atbildēt

2 viesis 21.03.2003 10:56

Jauki .. cik sapratu no apraksta, laikam bija prātīgāk uzzvanīt uz kādu makā atrasto vizītkarti un pajautāt vai nepazīst maka īpašnieku un vai nezin vaiņa tel. Nr. (es tā vienreiz sameklēju piezīmju bloka īpašnieci)

Policijā griezties izrādās bezjēdzīgi :(

71307. viesis 21.marts 2003 11:39
0 0 Atbildēt

Jaa,nu paariitis malacom un taa kaa smukaa graamataa viss ir noticies....

Par skuutajiem tieshaam reti ir noveerots,ka shitaadi iistie fiziski attiistiitie persiki pashi kaadam kasiitos virsuu un taisiitu kashkjus uz katra stuura........vot taadi "skuutie" shakaaliishi,tie gan miil pariet uz katra stuura....:)

:) Policija atkal norulleeja :)

71308. viesis 21.marts 2003 11:43
0 0 Atbildēt

Autoram cepuri nost, bet mūsu policija atkāl atklāja sāvu "labvielīgo" attieksmi pret vienkaršiem cilvēkiem...

71309. viesis 21.marts 2003 11:43
0 0 Atbildēt

Nightwing,

tas txt par latviešiem - paanalizē pats. Man, pamatā palīgos (dažādās situācijas) ir nākuši krievi (nelatvieši).... Pats gan cenšos palīdzēt nelaimē nonākušajiem, taču zinu, ka lai to darītu, man nākas "pārkāpt pāri sev". agrāk es arī tikai pašausminājos, tagad cenšos palīdzēt, cik vien ir iespējams (laiks, reālās iespējas u.c.).

71310. viesis 21.marts 2003 11:45
0 0 Atbildēt

1) Cieņa autoram. Malacis.

2) Man bija liidziigs gadiijums pirms gada, tikai es izsaucu aatro. Aatraa atbrauca, ieraudziija, ka cilveeks reibumaa un pateica: "Mees ar vinju kauties negribam!" un aizbrauca prom.

3) Moja policija menja berezhot. Kaarteejo reizi paarliecinaajos, ka policijaa straadaa ljoti labi cilveeki, kurus es miilu stipraak un stipraak. Taa tureet, polichi! Atbalstu! Nehuj, mums, mudakiem, paliidzeet! Rokas aiz muguras un draazt muus visus liidz asinjoshanai!

71312. viesis 21.marts 2003 11:48
0 0 Atbildēt

Visu cienju autoram

71313. viesis 21.marts 2003 11:59
0 0 Atbildēt

Reiz man arī gadījās līdzīga situācija ar policiju. Bija piektdienas vakars sēžam pie draugiem. aptuveni 23:00. Atskan zvans pie durvīm, tur sabijusies kaimiņu meitene lūdz pēc palīdzības un jautā vai drīkst ienākt, viņas draugs viņu iekaustījis. Zvanu policijai uz 02, lai džentlmeni savāc. Tur man laipni paskaidroja, ka tas neietilpst viņu pienākumos, lai zvanot Municipālajai policijai (iedeva pat numuriņu). Zvanu, muņikiem fakss ieslēgts, kā nekā piektdienas vakars. Zvanu atkal 02, šie atbild (jau vairs ne saldajā tonī), ka viņi par to neatbild lai zvana muņikiem. Teicu, ka tur fakss ieslēgts vai nav kāds cits numurs, vai varbūt var savienot. Teica, ka savienot nevarot, lai zvana pēc minūtes atkal muņikiem, viss būšot kārtībā. Sazvanīju muņikus viņi atbrauca - policisti bija savu uzdevumu augstumos. Ar attieksmi viss bija kārtībā.

Toreiz mani mocīja jautājums cik operatīvi policija var sniegt palīdzību, ja patiesi notiek laupīšana vai slepkavība.

Sazvanīšanās ar policiju aizņēma aptuveni 4-5 minūtes. Vismaz man liekas ka reakcijai vajadzētu būt krietni ātrākai, lai apturētu likumpārkāpuma vai nozieguma izdarīšanu.

Neesmu speciālists, bet man jau liekas ka 5 minūtēs bez liekas steigas var cilvēku novākt.

Saņemot šadu attieksmi no policijas diez vai normālam cilvēkam vēlreiz gribēsies zvanīt uz šo iestādi.

Bet varbūt ģimenes strīdu gadījumi neietilpst policijas kompetencē līdz brīdim kamēr tie nav beigušies letāli vai ar smagiem miesas bojājumiem?

Es ceru un gribētu ticēt, ka tagadējais Iekšlietu ministrs spēs uzlabot situāciju policijā. Vismaz kopš stāšanās amatā pārvērtības ir acīm redzamas.

Šis komentārs visai maz attiecas uz tēmu auto (par to atvainojos).

71316. viesis 21.marts 2003 12:12
0 0 Atbildēt

vēl stāsts no manas mammas pieredzes :

Vien kungs (līdzīgi, kā rakstā, zolīgs, var redzēt ka nosvinējis svētkus, kārtīgi piedzēries, bet mētelī, uzvalkā un visādi citādi kopts) pie mājas naktī guļ uz trotuāra. Mamma ar suni staigājusi, piegāja pie šā, a šis nesaprot ne kur rīts ne vakars. Bija vēls rudens (tipa jau mīnusi). Māte saprata, ka atstāta ārā kungu neva un nolēma iedabūt viņu vismaz trepjtelpā. Šis pat "dāmu pa priekšu palaidis" :) Lai nu kā, bet viņa tur viņu arī atstāja. Pēc ~10 min viņa pa logu redz, ka onka iztuntulējas no kāpņutelpas un nogāžas, ar pakausi pret stabu. Vīņa izsauca policiju. Pēc ~5-10 min atbruaca policijas auto. Policisti (!!) kulturāli (!!) iesedinājuši onkuli un aizveduši nezināmā virzienā. :)

Liels bija mammas pārsteigums, kad nākamajā vakarā viņa ieraudzīja šo pašu kungu (skaidrā bez miesas bojājumiem) pie trepjtelpas. Viņš izrādījās kaimiņš, kas dzīvo pāris stāvus zemāk :)

71328. viesis 21.marts 2003 12:34
0 0 Atbildēt

NEKADS BRINUMS TAI GAIDISHANA NAV, JO KAD ES NOLIKU SAVU AUTINU UZ "VAKA". ES -25C 6,5h GAIDIJU POLICIJU LAI NOFORMETU NEGADIJUMU. A JA MAN NEBUTU SILTA VIETA KUR PALIKT ES PA 6,5h BUTU GARU IZLAIDIS, JO IELIKOS GRAVI KUR BIJA UDENS UN KAMER TIKU NO AUTINA ARA BIJU BISHKI IZMIRCIS. A MUSU DARGAJIEM POLICISTA KUNGIEM TAS VIENS PIPIS.

71330. viesis 21.marts 2003 12:36
0 0 Atbildēt

arī uz 112 zvanīt ir bezjēdzīgi, ir reāls gadījums ar ledū ielūzušu auto, ko varētu izvilkt ar pagarāku trosi - atbilde, nebrauksim, nav ar ko izvilkt (šeit palīdzēja paiņas kādā lielākā kantorī) ....

uz policiju zvanīt, tā ir loterija un kā jau loterijā ļoti liela varbūtība izvilkt tukšu lozi - lēnu un nelaipnu vai vispār nekādu reakciju; pagaidām man izskatās, ka nekas īpaši nav mainījies ...

71331. viesis 21.marts 2003 12:39
0 0 Atbildēt

Es jau ari varu padalities kada notikuma, kas risinajas pirms 2 gadiem.

Ar comu aizsedejamies Vecriga, ta ka sabiedriskais vairs nekurseja nolemam uz pardaugavu - ilguciemu doties kajam, bijam nedaudz iedzerusi, bet ne tik lai streipulotu. Laba noskanojuma par forso vakaru calodami devamies nospraustaja virziena. Te mums pretim nak krietni ierebis jauns cilveks un censas mus taranet, ta ka nav ne mazako velmju uz kaska, izvairamies un nepieversam tam uzmanibu, a sis laikam loti saniknots par musu attieksmi versas pie mums ar jautajumu "Shto vi ochenj krutie" un izvelk saujamo. (atkape. ta ka esmu zinos ierocos un ari draugam iroci nav svesi, tad pilnigi drozi varu apgalvot, ka ta bija kaujas *******ole TT) Atri noraegejam un slepjoties koku aizega taisam sprintu. Pec metrim 100 apstajamie (zinu, ka trapit ar *******oli tada attaluma ir praktiski nereali un vispar, ja butu gribejis, tad izsaut un trapit vinam iespeja jau bija). Nemu tel un zvanu uz policiju, izstastu visu, gan par ieroci, gan par atrasanas vietu, atstaju pat savu nr. Mes kadu laicinu vel tam cibrikam pasekojam, bet policija neparadijas tuvuma vel kadas 25 min. Metam ar roku un gajam majas

71332. viesis 21.marts 2003 12:40
0 0 Atbildēt

Raxta autooram. jums ar sievu gan diivainas izklaides dariit vairaak nav ko? aj....kaada man tur dalja izklaideejas katrs kaa maak.

71334. viesis 21.marts 2003 12:43
0 0 Atbildēt

Mjaa, muusu savstarpeejaa paliidziiba ielaas ir zem katras kritikas:) Prieks ka ir tik izpaliidziigi cilveeki!!! Autoram PIECI...

Paarliecinaajos pirms gadiem 2, pirms Vecgada nogalee....

....staaveeju krustojumaa, godiigi gaidot zaljo signaalu. No labaas puses,lai veiktu kreiso pagriezienu krustaa bija iebraucis Audi, kursh protams laida visus pretiim braucoshos. Kad man jau iedegaas sarkanais+dzeltenais signaals, respektiivi, audjikam jau sarkanais, jameejais pabeidza manevru (ko arii atljauj CSN), tai pashaa mirklii no kreisaas puses Audikaa ietriecaas MB ar bravuriiga rakstura jaunekli pie rulljiem, kursh skjiet bija pat veel palielinaajis aatrumu, lai paarspruktu paari. Skaidrs bija, ja nebuus liecinieku, tad MB izspruks sveikaa. Nobraucu savu auto malaa, audi vadiitaajs manaamaa shokaa sauca peec aatrajiem, kurus arii izsaucu, jo vinja pasazjiere bija cietusi, MB pirkstus veedeklii vicinot skraidiija ap abiem samiiciitajiem auto, *******ustoties, ka Audiks vainiigs. Me sagaidiija polichus un pieteicaas par liecinieku, jo bija pilniigi skaidrs, ka MB iebrauca krustaa pie sarkanaa, skjiet ka veel viena auto iipashnieks arii pieteicaas, bet tai briidii krustojumaa atradaas vismaz veel 5 auto, kuri vareetu liecinaat, bet nee, tie liidzjuutiigi noskatijaas un aizbrauca. Shaadaa situaacijaa skaidrs ir viens, ja nebuutu liecinieku, tad MB vadiitaajs izspruktu sveikaa. Nezinu kaa viis ir atrisinaajies, bet peec dazjaam nedeeljaam biju Gaujas ielaa liecinaat.

Shim krustam peec tam esmu pieveersis uzmaniibu, un konstateejis, ka ir briidis, kad visos virzienos deg sarkanais, secinaajums, MB vadiitaajs skjeersoja krustu jau pie kaadu 2 sek. degosha sarkanaa.....

Sory, ja biku ne pa teemu un tik gari...vienkaarshi arii shajaa gadiijumaa paareejo attieksme bija vienaldziiga.

71345. viesis 21.marts 2003 13:07
0 0 Atbildēt

Pirms kaada laika uz Bauskas shosejas jau Riigaa iebraucot (starp veikalu A7 un Statoilu) bija akas luuka valaa, jau otro dienu. Pareizaak ieprieksheja dienaa taa bija apgriezta uz otru pusi un kautkaadi asumi tai ir otrajaa pusee. Nu naakamajaa vakaraa maucaam sleepot un ak valaa un viens mersis (laikam 500 ne jaunais) peec kaadiem 300m maina riepu. :( Nu uzzvaniju 112. tad mani savienoja nepareizi uz Rigas raj. CP un dabuju mazu raajienu, ka es jau esmu Riigaa. Nu tad zvaniju veelreiz. Savienoja pareizi. Izstaastiiju probleemu un vini teica, ka nokaartos geelas. Nu naakamajaa dienaa aka bija ciet. Nezinu cik operatiivi tas tika izdariits, bet tomeer tika.

Destiny

71348. viesis 21.marts 2003 13:19
0 0 Atbildēt

Destiny

a kaada problēma pasjam aku aiztaisīt (ja vāks ir blakus) ??

71355. viesis 21.marts 2003 13:45
0 0 Atbildēt

Nu, ko - atkal jāsaka - *******s policisti!

71356. viesis 21.marts 2003 13:46
0 0 Atbildēt

Vaidieninj, zvaigzīšu vietā bija M-A-U-K-A-S...nu tie paši policisti. šitā izbojāt vienam normālam pilsonim vakaru...

71365. viesis 21.marts 2003 14:50
0 0 Atbildēt

Wamp, ne jau visiem ir duka, laiks un vēlme krāmēties ap netīru un smagu akas vāku.

71367. viesis 21.marts 2003 15:08
0 0 Atbildēt

Ziniet, kad es rakstīju šo gadījumu no savas dzīves, es nedomāju, ka būs šāda vētraina apspriešana. Gribētos tomēr mazliet pakomentēt dažas jūsu domas:

1) KĀPĒC jūs uzskatāt mani par skūto ??? Esmu normāls cilvēks!!! Mati ir uz galvas, nevienu bez vajadzības neesmu sitis, esmu parasts Latvijas uzņēmējs kādu ir daudz.

2) Tiem cilvēkiem kuri uzskata, ka mums nebija ko darīt - jā vēl tagad es nezinu kāpēc es to darīju. Vienkārši bija ļoti žēl to cilvēku, viņš tiešam izskatījās pēc sakarīga onkuļa kurš mazliet pārņēmis par daudz un nokļuvis nelaimē. A viss kas notika pēc tam bija spontāni, jo principā sajutu kaut kādu atbildību (nez kāpēc), laikam tapēc, ka pats dažreiz iedzeru. :))

3) Bija viena doma, ka es varēju paskatīties makā un atrast tur kādu norādi uz personību vai adresi - man bija bailes viņam tuvoties, par cik viņš tiešām domāja, ka es esmu vainīgs viņa mēteļa pazušanā. Nu un aizstāvēties, vai nedod dievs vēl vairāk viņu sasist patiešām negribējās. Tāpēc nevarēja būt pat domas pārmeklēt viņa kabatas.

4) Kas attiecas uz ātro palīdzību - bija tāda doma zvanīt uz ātrajiem, bet diemžēl ... arī ar tiem ir bijušas nepatīkamas situācijas (vēl vairākus stāstus varētu uzrakstīt). Kā piemērs bija mans dēls (tajā laikā 5.g.v.), kuram (kā vēlāk slimnīcā atklājās) bija smaga saindēšanās bērnudārzā (vēl kādus 3 stāstus varētu uzrakstīt). Zvanot uz ātro palīdzību un skaidrojot, ka bērns guļ praktiski bez samaņas ar "pārgrieztām" (bija redzami tikai acu baltumi) acīm, ar asarām acīs lūdzot palīdzību saņēmu jautājumu - a temperatūra ir, ja nav tad mēs nebrauksim. Par laimi zināju, ka viņu sarunas tiek ierakstītas, un ja zvanītājs uzstāj, ka viņiem ir jābrauc, tad ir arī jābrauc citādi sanāks ziepes. Un tas nav vienīgais gadījums. Protams ir arī sakarīgi cilvēki gan policijā, gan citās mazapmaksātās valsts struktūrās. Kaut gan jāatzīst, ka pārsvarā tie ir dzīves nomākti uz visiem apvainoti cilvēki.

Katrā gadījumā, ja ir interese varat man rakstīt: nmr@navigator.lv

71377. viesis 21.marts 2003 15:45
0 0 Atbildēt

71381. viesis 21.marts 2003 15:50
0 0 Atbildēt

Autoram nākošreiz padomā vai tavs jaukais vakars bija tik slikts lai tā to beigtu. Būtu tu piezvanijis 112 un devies mājup. Un būtu tev turpinājies jauks vakars ar visām no tā izrietošajām sekām. Uzvedies tu kā pāķis, kas pilsētu nezini vai?

71388. viesis 21.marts 2003 16:04
0 0 Atbildēt

raksta autors

mazliet esi pārpratis:) Skūto stāsts bija citā komentārā

71391. viesis 21.marts 2003 16:07
0 0 Atbildēt

Autoram,

Sorry, ja neskaidri izteicos - es neapgalvoju, ka Tu esi zem kategorijas "skūtais". Šis apzīmējums un tālākie txt par šiem tipiem bija par Cleeras gadiijumu pie tā krustojuma, kuru viņa aprakstīja.

Vēlreiz sorry, ja tas Tevi aizskāra, vai nebiju skaidri izteicies

ar cieņu

Wampirius

71393. viesis 21.marts 2003 16:16
0 0 Atbildēt

Starp citu, būtu ļoti interesanti, ja starp šī raksta lasītājiem būtu kāds uzņēmīgs žurnālists, kurš varētu uzzināt ar ko beidzās šis vakars cietušajam. :)

71406. viesis 21.marts 2003 17:35
0 0 Atbildēt

Reaali ja redzu kaut kaadas shaizes, zvanu aatrajiem. Tie lai savaac. Tie ir daudz laipnaaki. Un vinjiem arii taads darbs- savaakt cietushos

71423. viesis 21.marts 2003 20:36
0 0 Atbildēt

Jā, visu cieņu autoram!

Izlasīju visus komentārus. Gluži vai nelabi palika...

Man arī ir gadījies saķerties ar attiecīgajām instancēm. Secinājums - skumji. Ļoti maz tur ir sakarīgu cilvēku.

Gadījums, kad palīdzību lūdzošo vai mantas atradēju grib pārtaisīt par vainīgo nav vienīgais! Tāds, man liekas, ir katrs trešais! Priekš kam šiem tur ķēpāties, a?

Ne pa tēmu.

Liepājā dzīvoju 3 gadus. Vienu vakaru devos no spēles mājās tā pavēlāk. Dzīvoju Aldaru ielā. (Liepājnieki zinās.) Čoms aizveda mani līdz tankam, nopirku smēķus, ēdamo, dodos mājās. Gandrīz līdz savai sētai nonācis skatos - uz tālākā stūra pacani stāv - 4 gab. Ap 1:00 naktī, mēs vienīgie uz ielas - nu vienkārši sakot - Tirzā...

Pielieku soli un eju sētā (ieeja mājā no tās) A sētai no krustojuma vēlviena ieeja. Skatos - viens deso pie manis, tam pakaļ pārējie... Domāju - TIRZĀ, visa nauda, telefons, dz. atslēgas arī. Viss.

Ārdurvis kāpņu telpai slēdzamas, mēģinu tēlot zibeni, bet dēļ atslēgas čakarēšanās, durvis nepaspēju aizcirst - šie atrauj tās un izrauj mani ārā. Nu viss, lieku rokas uz galvas, dzirdu: "stop, Policija!!!"

Manējam ņepoņatka, es: "Policija? OK, OK! Es šeit dzīvoju, redz, kur atslēgas,"u.t.t nosaucu adresi.

Skatos, točna! trijiem formas, a viens - "pacans"

"Ko bēgi?"

"Es domāju, ka Jūs kautkādi krievi... no tāluma neredzēju, paši zināt kāds rajons..."

"Ā, no labi, labi, kā sauc, sodīts, esi..." Sazinājās ar "štābu" un atlaida.

Tā kā beigās viss bija OK, tikai es biju dabūjis pusgada normu bailes vienlaicīgi un nevarēju kādas 2 h aizmigt... :)

71424. viesis 21.marts 2003 20:37
0 0 Atbildēt

P.S.

Šis stāsts bija ar laimīgām beigām. Bet diemžēl tas ir vien no retajiem...

71435. viesis 22.marts 2003 10:58
0 0 Atbildēt

diemzeel taada nu ir muusu policija.

Nedomaaju, ka kaut kas mainiisies tuvaakajaa laikaa, jo cilveeki tad paliek tie passi.

kad naaks jaunie, varbuut tad...

71436. viesis 22.marts 2003 11:47
0 0 Atbildēt

Nu ja - policija ir pedejais, uz ko LR var palauties...Tas taa vissliktakajam gadijumam, ja netiek gala saviem spekiem.

71456. viesis 22.marts 2003 20:42
0 0 Atbildēt

Musu menti ir lohi

71466. viesis 23.marts 2003 9:36
0 0 Atbildēt

Ir dažādas situācijas,kas nomāc vēlmi palīdzēt.Esmu paņēmis

stopētāju,kurš man pievēma mašīnu.Vienreiz -skatos uz apmales

lauku ceļam-guļ divritenis,tam blakus pavecāka sieviete.Apstājos

izrādās galīgi pilnā.Tas tomēr nenozīmē,ka dažu šādu gadījumu

dēļ vajadzētu atturēties no palīdzēšanas!

71481. viesis 23.marts 2003 18:07
0 0 Atbildēt

Kapeec nevar ielaadeet visu textu???

71495. viesis 23.marts 2003 19:57
0 0 Atbildēt

njaa forsh staasc vairaak taadus ;)

71649. viesis 24.marts 2003 12:22
0 0 Atbildēt

Interesanta situaacija, muuzu dziivo muuzu maacies.

71662. viesis 24.marts 2003 12:50
0 0 Atbildēt

Bla,bla

71667. viesis 24.marts 2003 12:53
0 0 Atbildēt

Nu jā, ar stopētājiem patiesība ir jāuzmanās. Pazīstamam cilvēkam darba kolēģis tā iekrita uz "naudu". Paņēma ceļa malā balsojosū tantuku, bet šajos viens ietriecās. Tantuks protams arī cieta. Tantuks kopā ar radiniekiem pēc tam labdari pa tiesām vazāja.

Ta ka nav kaut kā īpašas vēlmes stopotājus vizināt...

71668. viesis 24.marts 2003 12:56
0 0 Atbildēt

Man gan nekas tāds ar stopotājiem nav atgadījies, bet pēdējā laikā ņemu viņus ļoti izvēlīgi...:)

71670. viesis 24.marts 2003 12:58
0 0 Atbildēt

Bla,bla

71694. viesis 24.marts 2003 13:53
0 0 Atbildēt

mjāa, no comments.

Par šādu atgadījumu vajadzētu pastāstīt TV5 raidījumam Rīga Online... lai tie nedaudz parakņājas

71703. viesis 24.marts 2003 14:22
0 0 Atbildēt

Respect tam cilvēkam kurš palīdzēja!

Policija patiešām ir briesmīga....trūkst vārdu

72174. viesis 26.marts 2003 13:05
0 0 Atbildēt

Jaa, vienreiz paliidzeeju cilveekam- vinjsh nokrita uz ielas un tur arii palika... Izskatiijaas, ka vinjsh ir bezpajumtnieks un nokritis bezspeekaa. izsaucu aatros- vinji atbrauca un aizveda vinju... Blakus bij avaarija un policists paluudza uzrakstiit paskaidrojumu, ka viirs nav bijis iesaistiits CSN. Peec nedeeljas piezvaniija no policijas un teica, ka tas viirietis ir noslepkavots- salauzta spranda... Man jaaaizejot uz iecirkni, lai izstaastiitu visu siikumus- kad ierados, man uzdeva aizdompilnus jautaajumus- kapeec es tur vispaar atradies, vai es vinju paziistu u.t.t. Diezgan neomuliigi...

Peec shaadiem gadiijumiem iipashi negribas paliidzeet nelaimee nokljuvushajiem...

78042. viesis 11.maijs 2003 16:26
0 0 Atbildēt

Nezinu kā Rīgā , bet Siguldā Policija un Zemessardze ļoti ātri reaģē.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti