HGF Rīga –Ford Motor Company partneris

 
26.septembris 2012 16:00

Auto gumijas paklāju ražotājs HGF Rīga saņēmis Ford kvalitātes izcilības balvu, kas apliecina Latvijas uzņēmuma ražotnes un saražotās produkcijas atbilstību Ford kvalitātes kontroles un uzlabošanas sistēmas Q1 standartiem.

 Turpmāk pie HGF ražotnes Rīgā plīvos Ford Q1 karogs – vizuāls vēstījums par HGF Rīga un Ford Motor Company sadarbību un atpazīstamības zīme, kas vieno visus labākos Ford piegādātājus pasaulē.

Ford Motor Company pārstāvis Rafaels Polaczeks (Raphael Polaczek), paceļot mastā Ford Q1 karogu, uzsvēra: „ HGF Rīga mums un visai auto industrijai ir pierādījuši savu uzticību kvalitātei, kas ir kā kopīgs nebeidzams ceļojums, kura galamērķis ir apmierināti klienti.”
Produkcijas atbilstība Ford izstrādātās kvalitātes sistēmas rādītājiem nodrošina HGF Rīga iekļaušanu Ford prioritāro piegādātāju sarakstā un turpmāk no autoražotāja puses garantē lielākus produkcijas pasūtījumu apjomus.
HGF Rīga uzņēmuma izpilddirektore Ingūna Šmite: „Mēs esam ļoti lepni, ka esam pirmie piegādātāji Baltijas valstīs, kas ieguvuši šo augsto Ford novērtējumu un prioritārā piegādātāja statusu. Q1 sertifikācija ir apliecinājums HGF Rīga izcila, vienota komandas darba rezultātam, kas motivē turpināt iesākto arvien labākā kvalitātē, jo kvalitātes līmenis nekad nevar būt par augstu. ”
Uzņēmuma pārstāve atzīst, ka Q1 kvalitātes sistēmas prasību izpilde ir nopietns solis eksporta kāpināšanai un konkurētspējas stiprināšanai un, uzskata, ka veiksmes pamatā ir ražošanā uzsāktā lean pamatprincipu ieviešana, kas nodrošina jebkuru ražošanas resursu pareizu, optimālu pielietošanu, samazinot to nelietderīgu izmantošanu līdz minimumam.
Attiecīgā statusa iegūšana nozīmē, ka produkcijas ražotnes darbības plāns, ieviestās kvalitātes vadības sistēmas, loģistika, līdzšinējie saražotās produkcijas apjomi, kļūdu koeficients, ka arī klientu atsauksmes liecina par augstu kvalitāti un uzrāda uzņēmuma potenciālu turpmākai nepārtrauktai kvalitātes uzlabošanai un uzņēmuma izaugsmei.
Lai izpildītu Ford kvalitātes kritērijus un kvalificētos Q1 ražotāja statusam, uzņēmumam pirmkārt ir jādarbojas saskaņā ar vispārējiem un nozarē zināmiem starptautiskiem ISO14001 un ISO/TS16949 standartiem, un jābūt vismaz sešu mēnešu garai nepārtrauktai sadarbības vēsturei ar Ford Motor Company. Sadarbības periodā Ford pārstāvji sistemātiski seko līdzi, vai ražotni raksturojošie kvantitatīvie un kvalitatīvie Q1 normatīvi ir regulāri sasniegti, un kopvērtējumā uzņēmums ir ieguvis ne mazāk kā 800 kredītpunktus. Jebkuras nobīdes konkrētos laika posmos no Q1 sistēmas noteiktajiem rādītājiem paildzina termiņu, kurā var iegūt Q1 kvalitātes līmeņa ražotnes statusu.
HGF Rīga pusgada kopvērtējumā ieguva 1000 kredītpunktus, sūdzību skaits attiecībā pret pārdotās produkcijas apjomu pielīdzināms nullei, turklāt piegāžu precizitāte pēdējo 12 mēnešu periodā sasniedza 92%.
 
 
Par HFG Rīga
 
SIA HGF Rīga, kas dibināts 2000.gadā, ir Zviedrijas koncerna Halmstads Gummifabrik meitasuzņēmums, kas eksportam ražo vulkanizētus gumijas auto paklājus. Lielākie uzņēmuma eksporta tirgi – Zviedrija, Lielbritānija, Vācija un Beļģija. Uzņēmuma apgrozījums 2011. gada bija 4,8 milj. Ls, kas salīdzinājumā ar 2010.gadu ir audzis par 20%. Uzņēmuma klientu vidū ir tādi autoražotāji kā Land Rover, Volvo, Volvo Truck, Scania, Honda, Mitsubishi, Jaguar, Porsche, u.c.

SIA HGF Rīga, kas dibināts 2000.gadā, ir Zviedrijas koncerna Halmstads Gummifabrik meitasuzņēmums, kas eksportam ražo vulkanizētus gumijas auto paklājus. Lielākie uzņēmuma eksporta tirgi – Zviedrija, Lielbritānija, Vācija un Beļģija. Uzņēmuma apgrozījums 2011. gada bija 4,8 milj. Ls, kas salīdzinājumā ar 2010.gadu ir audzis par 20%. Uzņēmuma klientu vidū ir tādi autoražotāji kā Land Rover, Volvo, Volvo Truck, Scania, Honda, Mitsubishi, Jaguar, Porsche, u.c.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti