Ceļojumu apdrošināšana īsziņā 1

 
18.decembris 2012 23:56

Tā kā Ziemassvētku un Jaunā gada laikā būs garas brīvdienas, šogad daudz vairāk Latvijas iedzīvotāju svētkus pavadīs ārvalstīs – vadošā tūroperatora Tez Tour dati liecina, ka ceļotāju skaits pieaugs par 22%, salīdzinot ar pērno gadu.

 Taču Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības BALTA dati liecina, ka vairāk nekā puse jeb 53% no visiem atpūtniekiem neapdrošina savus ceļojumus. Tāpēc vadošais mobilo sakaru operators Tele2 sadarbībā ar BALTA sāk piedāvāt Latvijā līdz šim nebijušu pakalpojumu – apdrošināšanu īsziņā, atrodoties ārvalstīs, kas ļaus vēl pēdējā brīdī ceļojumā nodrošināties pret neparedzētiem izdevumiem.

Tele2 komercdirektors Jānis Spoģis: “Tele2 ir pirmais mobilo sakaru operators Latvijā, kas sāk piedāvāt apdrošināšanas pakalpojumus. Priecājamies, ka tagad sadarbībā ar BALTA mūsu klientiem – vairāk nekā miljonam iedzīvotāju – varēsim piedāvāt ērtāku un ātrāku ceļojuma apdrošināšanu tikai par 1,49 latiem dienā visā pasaulē! Jaunais pakalpojums ir unikāls ne tikai ar iespēju apdrošināties, sūtot īsziņu, bet arī ar to, ka pirmo reizi ceļojuma apdrošināšana būs pieejama pēc izbraukšanas no valsts.”

BALTA korporatīvo izplatītāju pārvaldes vadītājs Kaspars Lukačovs: “Neskatoties uz to, ka, Latvijas ekonomikai atgūstoties, iedzīvotāji šogad par 17% vairāk nekā pērn iegādājušies ceļojuma apdrošināšanu, joprojām katram otrajam mūsu valsts ceļotājam steidzīgajā dzīves ritmā vai kāda cita iemesla dēļ pirms brauciena nesanāk apdrošināties. Atlīdzību gadījumā vidējās summas, kuras samaksājam par zaudējumu ceļojuma laikā, sasniedz pat 429 latus, turklāt negadījumi bērniem atgadās četras reizes biežāk kā pieaugušajiem. Jaunais pakalpojums, kas varētu būt īpaši aktuāls šo svētku brīvdienu laikā, ļaus ceļotājam parūpēties par sevi un saviem ceļabiedriem, izmantojot pēdējo apdrošināšanās iespēju, lai ceļojumu nesabojātu neparedzēti izdevumi.”

Ierodoties ārvalstīs, Tele2 un priekšapmaksas kartes Zelta Zivtiņa klients īsziņā saņems ceļojuma apdrošināšanas piedāvājumu par 1,49 latiem dienā. Lēmumu par tās iegādi varēs pieņemt turpmāko 12 stundu laikā. Ja šis piedāvājums interesēs, klientam būs vien jānosūta atbildes īsziņa, norādot dienu skaitu, kuru plāno pavadīt konkrētajā valstī, savu personas kodu un vārdu un uzvārdu. Pēc tam klients saņems apstiprinājuma īsziņu ar polises numuru un informāciju, ka apdrošināšana stāsies spēkā pēc 4 stundām. Samaksa par ceļojuma apdrošināšanas polisi tiks pievienota Tele2 klientiem ikmēneša mobilo sakaru rēķinā, savukārt Zelta Zivtiņas klientiem maksa tiks uzreiz atrēķināta no priekšapmaksas kartes kredīta. Nosūtot atsevišķu īsziņu par katru personu, Tele2 un Zelta Zivtiņas klienti varēs apdrošināt arī savus līdzbraucējus, piemēram, draugus vai ģimenes locekļus. Tādējādi pakalpojums būs pieejams arī tiem, kuri nav Tele2 un Zelta Zivtiņas klienti.

Jaunais pakalpojums – ceļojuma apdrošināšana īsziņā – iekļauj plašu risku segumu. Tajā ietilpst medicīniskie un repatriācijas izdevumi līdz 100 000 eiro, pases un naudas nozaudēšanas atlīdzība līdz 300 eiro, bagāžas aizkavēšanās, bojāšanas vai nozaudēšanas izdevumi līdz 300 eiro, ceļojuma atcelšanas, pārtraukšanas vai aizkavēšanās atlīdzība līdz 300 eiro, nelaimes gadījumu apdrošināšana (tajā skaitā atpūtas sporta aktivitātēm) līdz 10 000 eiro, kā arī civiltiesiskā apdrošināšana līdz 20 000 eiro.

Kāds ir apdrošināta ceļotāja portrets?
BALTA dati liecina, ka, sākoties ekonomikas krīzei, 2009.gadā pieprasījums pēc ceļojumu apdrošināšanas kritās par 22%, bet 2010.gadā – vēl par 5%. Pārvarot zemāko krīzes punktu, jau pērn ceļošanas aktivitāte pieauga, kā rezultātā arī palielinājās apdrošināties gribošo skaits, proti, par 8% salīdzinājumā ar 2010.gadu. Savukārt šogad, pieaugot ceļotāju skaitam, ceļojuma apdrošināšanu iegādājās jau par 17% klientu vairāk nekā pērn.

Visbiežāk (80% gadījumu) ceļotāji dodas uz Eiropu, vidēji ārvalstīs pavadot 9 dienas. Savukārt BALTA apdrošināts tūrists, apceļojot pasauli, parasti izvēlas 12 līdz 13 dienu garu ceļojumu.

Apskatot iemeslus, kādēļ tūristi iegādājas ceļojuma apdrošināšanu, 76% gadījumos viņi to dara, lai ceļojuma laikā justos droši, 9% - paraduma dēļ, bet 3% tāpēc, ka mācījušies no negadījumu pieredzes. Taču visbiežāk negadījumi, ko tūristi piedzīvo ceļojot, ir akūtas saslimšanas Vācijā, Bulgārijā un Spānijā, kur vidējā atlīdzība ceļotājam ir 300 latu. Akūtas saslimšanas sastāda 51% no visām ceļojumu laikā izmaksātajām atlīdzībām. Problēmas ar bagāžu nereti piedzīvo Francijā un ASV, saņemot vidēji 100 latu atlīdzību, savukārt traumas visbiežāk tiek gūtas Itālijā, Zviedrijā un Grieķijā, kompensācijā saņemot 230 latus.

Apkopojot Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienu visbiežākos negadījumus, pirmajā vietā ierindojas traumas, īpaši slēpošanas un snovborda traumas. Otrajā vietā ir akūtas saslimšanas, piemēram, elpceļu infekcijas, saaukstēšanās, angīna. Kā trešā biežākā veselības problēma ir zobu sāpes, kam seko tādi negadījumi kā pases un naudas nozaudēšana. Savukārt mazliet retāk tūristi gada nogales ceļojumos piedzīvo problēmas ar bagāžu.

 
Visi komentāri
 
288706. viesis 19.decembris 2012 9:43
0 0 Atbildēt

tādu pašu cenu var dabūt arī www.polise24.lv/lv/travel-online/ ar atlaides kodu ZW9742 - BET uz DIVĀM dienām

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti