Aizbrauksim uz Vāciju? 53

 
15.aprīlis 2003 1:07

Kā jau laikam ievērojāt, uz pavisam īsu laiku (vienu nedēļu) iAuto bija pārcēlies uz Vāciju, Berlīni. Tagad arī pastāstīšu, kā mums tur gāja...

Kaut arī brauciens notika ar autobusu, to pēc sava rakstura varētu pielīdzināt braucienam ar savu auto. Tiem, kas nekad nav šķērsojuši valsts robežu ar savu transporta līdzekli, varētu rasties nelielas problēmas – paskaidrojumu ir maz, tie parasti ir vietējās valodās, robežsargi īpaši necenšas, lai tos saprastu. Ceļā uz Berlīni visindīgākie izrādās poļi - viņi ir gatavi pat mašīnu izkratīt, ja rodas kādas aizdomas par braucējiem. Uz robežas var gadīties, ka nākas it kā bez iemesla "pagaidīt" dažas stundiņas.

Lietuva
Tai cauri mēs izlidojām (uz maģistrāles atļauts 130km/h) tikai ar apturēšanu uz robežas un vienā benzīntankā "uzpildīties". Lietuvieši ir draudzīgi, bet tikai viņiem nezin kāpēc nepatīk Eiro naudiņas.

Polija
Uz robežas sākās brīnumi... Poļu robežsargs ilgi blenza manā pasē un sejā, meklēdams "trīs atšķirības". Nenoticēja. Izrāva mani no autobusa un savā būdiņā meklēja atšķirības vēlreiz - šoreiz divatā ar priekšnieku. Neatrada. Nācās noticēt, ka es esmu es un priecīgs tiku atpakaļ autobusā.
Pa ceļam sāka snigt sniegs, iestājās ziema. Dažas pieturvietas benzīntankos. Uz ielām tikai sīki auto. It kā ar roku zīmētas ceļazīmes. Bieži brīdinājuma zīmes ar tekstu: vipadki (laikam izlecoši gājēji). Poļi Eiro pazīst un labprāt pieņem, tikai izdod gan zlotos (pēc nevienam nezināma kursa). Turpina snigt, reizēm līst. Šejienes iedzīvotājiem tā laikam ir stihija. Īsā ceļa posmā no līdz robežai - vismaz pieci "jumti" vai "grāvji". Cilvēki nespēj savaldīt savus braucamrīkus. Tas uz šaurā Polijas ceļa rada sastrēgumus.

Vācija

Uz robežas viss mierīgi. Pat pārāk. Poļi mierīgi izlaiž. Vācieši pieņem. Atkal mana pase robežsargam tā iepatīkas, kas tā tiek paņemta sev līdzi. Pēc nepilnām divām stundām mēs beidzot drīkstam turpināt ceļu. Nāk rīts. Lielākajā daļā ceļa maksimālais ātrums ir ierobežots uz 120 km/h. Tomēr citiem tas netraucē lidot ar daudz lielāku ātrumu. Zem vairākiem viaduktiem redzamas videoradara pazīmes. Tātad šeit viss tiek kontrolēts. Pirmo reizi Vācu policiju pamanīju tikai pie salūzuša auto, kas stāvēja šosejas malā.

Plkst. 9. Iebraucam Berlīnē. 24h uz riteņiem. Pievēršam uzmanību pamestām tribīnēm ceļa malā - ar skatu uz šoseju. Izrādās, ka šeit kādreiz sacentās Formula-1 braucēji. Kaut arī ceļš sadalīts 3-4 joslās, sastrēgums ir sasniegts. Daži kilometri un gandrīz stunda lēnas "stumšanās" un tuvojamies centram. Sastrēguma laikā no augstā autobusa skatpunkta bija lieliska izdevība ielūkoties, kas tad atrodams vāciešu mašīnu salonos. Hmm, tikai divas lietas – noteikti ēdamais un karte. Visi vadītāji, ieskaitot aizmugurē sēdošos, ir piesprādzējušies. Braukšanas kultūra? Ļoti līdzīga mūsējai – ir arī tādi, kam "tupēt sastrēgumos" liekas neinteresanti un tie, strauji mainot joslas, aizlido pa priekšu. Braucot pa Berlīni policistus var pamanīt ļoti reti. Krustojumus viņi neregulē – nav nepieciešamības.


5 dienu laikā redzēju tikai vienu gadījumu, kad policists sodīja vadītāju par nepareizi novietotu auto. Arī viņiem ir tādi paši busiņi, ar kuriem patrulēt – kā Rīgas PP. Reiz, braucot ārā no Berlīnes, redzēju amizantu skatu: policists stāv ceļa malā sev priekšā nolicis binokli uz statīva, un kaut ko pēta pretīmbraucošajos auto - tehnisko, apdrošināšanu vai jostas. Nezinu, nepajautāju. Starp citu, Vācijā ar policistu drīkst arī runāt. Un viņi pat atbild. Normāli. Mūsējos vajadzētu sūtīt nevis uz Kauguriem, bet gan tieši uz Eiropu mācīties... Ceļazīmju gamma ir ļoti plaša – nevācietim grūti saprotamas papildu plāksnītes, bet tas jau viņus neuztrauc. Savukārt, ja uz šosejas notiek remontdarbi – to nepamanīt nav iespējams, jo par to brīdina speciālas piekabes ar milzīgiem mirgojošiem norādījumiem. Pilsētas centrālajā daļā tā arī neredzēju nevienu vietu, kur drīkstētu bez maksas apstāties. Kases aparāti ir uz katra soļa. Interesanti, ka vācieši tik ļoti vēlas ekonomēt, ka kases aparātiem uzstādītas saules baterijas.

Bieži dzirdēti vietējo tūnētāju pārmetumi, ka Latvijā tie tiekot ierobežoti, jo Eiropā it kā braukājot supertūneti auto. Varu nomierināt. Piecu dienu laikā Berlīnē neredzēju nevienu tūnētu auto – ar tādiem vācietis pa ielu nebraukā. Arī lepno auto ir pamaz, lai neteiktu, ka ļoti maz. Manīju dažus X5 un vienu(!!) BMW 7. Arī skandināvi Vācijā nav cieņā - ļoti reti ir Volvo un Saab. Visbiežāk ekonomējošais vācietis ir novērojams smaidošajā Smartā vai Mini. Jāatzīmē, ka vispār BMW Berlīnē neizceļas - Volkswageni dažādās versijās ir vismaz 5x vairāk.

Patīkami, ka Berlīnē nesiro tā saucamie mikrobi. Tāda sabiedriskā transporta veida šeit neredzēju.

Cilvēki, kas bijuši Vācijā vēl feniņu laikos, atceras to, kā normālu zemi. Tagad viss ir mainījies. Vienīgais, kas patiesi atgādina par vāciešu izslavēto pedantismu – ideāli tīrie automobiļi. Neatradīsiet nevienu auto, kam pat logu tīrītāja pēdas uz stikla būtu redzamas. Bet. Pat elementāras lietas maksā apmēram 2 reizes dārgāk kā pie mums. Arī benzīns nav izņēmums - 1,10€ par litru. Ja nezināt vācu valodu, gatavojieties grūtībām. Vācietis (arī turks) ir gatavs drīzāk izraut kases aparātu un parādīt izsisto summu, nekā angliski pateikt, cik jāmaksā. Ēdot nerestorānā, neaizmirstiet novākt aiz sevis traukus. Tas nekas, ka par sīkām pusdienām būsiet samaksājuši kādus 10€.

Izmaksas. Kopā maršutā Rīga-Berlīne-Rīga tika noripoti 2500 kilometri. Nav grūti izrēķināt, ka tas ir vismaz 250€. Tad vēl viesnīcas. Ap 30km no Berlīnes (pie Berlīnes apvedceļa) 2-vietīgs numurs maksā 24€, bet ar katru kilometru tuvāk cenas aug. Pieberlīnes hotelis maksā sākot no 38€. Pusdienas gan sanāks tā padārgas - sākot no 5€ McDonaldā un beidzot ar 15€ samērā prastā ķīniešu restorānā. Ja vēlaties apmeklēt normālu tualeti, nāksies šķirties no 1,10€ (McDonaldā bez maksas). Pozitīvs piemērs: bārā skrūve ar 20g šnabja ~5€. Par alkoholiķi nekļūsi. Braukšana ar sabiedrisko transportu 6,10€ dienā.

Kopumā ceļojums bija labs, ja nebūtu jāpiedzīvo šis Vācijas cenu šoks.

No Berlīnes līdz Rīgai "atlidojām" jau ātrāk – nieka 20 stundās, šoferim laikam ļoti gribējās mājās. Pa ceļam noskatījāmies, kā uz Vācijas-Polijas robežas tika arestēts kāda lietuviešu golfiņa pasažieris - par narkotikām. Padoms: ja uz robežas jums vaicā par narkotikām, nav ieteicams jokot un teikt, ka kaut kur ir – tad jūsu auto turpat uz vietas tiks izjaukts līdz pēdējai skrūvītei. Robežsargi jokus nesaprot.

Ja arī jūs nolemjat izmēģināt šādu braucienu ar savu auto, neaizmirstiet paņemt līdzi savu ēdamo un dzeramo – nenāksies nožēlot. Alkoholu gan daudz ievest neizdosies, bet tas jau nav galvenais, vai ne? Reāli ar vieglo auto Berlīni var sasniegt 20 stundās. Ko redzēt tur ir daudz - Brandenburgas vārti, leģendārais Reihstāgs, muzeji, Berlīnes Zoo, Berlīnes mūra (sienas) fragmenti. Dažas fotogrāfijas varat apskatīt foto galerijā.

Ak jā, gandrīz aizmirsu. Berlīnē dzīvo tik superattīstīti cilvēki, ka Internets viņiem nav nepieciešams - tāpēc ceļojuma laikā arī neatradu normālu iespēju piedalīties iAuto dzīvē...

P.S. 1€ ~ 0,62Ls

iAuto redaktors.

 
Visi komentāri
 
74312. viesis 14.aprīlis 2003 22:13
0 0 Atbildēt

Foorshi !

74318. viesis 14.aprīlis 2003 23:36
0 0 Atbildēt

Nav laika lasit lidz galam, bet pirms 3ned lietuva uz baniem bija 110km/h, un eiro jau ieks lv ari diezko nenem, kapec lai lt butu labak? :)

74320. viesis 15.aprīlis 2003 0:22
0 0 Atbildēt

Eee... labais raxts. Kaa man patiik lasiit sveshas dienasgraamatas :)

74322. viesis 15.aprīlis 2003 1:45
0 0 Atbildēt

EEEEE, eiriki lietuvieshiem patiik labaak nekaa dolaari, pirms divaam nedeeljaam biju Viljnjaa uz tirgu.

74339. viesis 15.aprīlis 2003 9:03
0 0 Atbildēt

un tas ir viss raxts?

Redaktors 15.aprīlis 2003 9:07
0 0 Atbildēt

Ja es būtu turpinājis, tad virsraksts būtu Nebrauksim uz Vāciju un man zvanītu no Vācijas vēstniecības ar pārmetumiem par viņu valsts iedzīvotāju apvainošanu, jo es personīgi uz _turieni_ vairs negribu...

74349. viesis 15.aprīlis 2003 9:17
0 0 Atbildēt

Nu, nu, Redaktor - varētu padomāt, ka tev rūp Vācijas vēstniecības pārmetumi. Man arī likās pamaz (droši vien slinkums), bet nu anyway paldies par ekskursiju (tb, bildēm).

74373. viesis 15.aprīlis 2003 9:54
0 0 Atbildēt

Labs raksts! Bet par LT tiešām taisnība - 130 km/h tur no 1.maija, savukārt Polijā EUR tiešām pieņem ļoti labprāt, jo kursu viņi nekautrējas noteikt vismaz 10x labāku, kā normāli. Pases visiem ceļotājiem tiešām ieteiktu nomainīt, savādāk pārējiem jāgaida, kamēr šitādus ar vecām pasēm un bildēm atpazīst un ar vienu pirkstu ieklabina kompī (jauno pasi skenē un 3 sek laikā esi "ievadīts"). Par Vāciju gan man pārsteigums,- nezinu, pa kādiem rajoniem Redaktoru vadāja tā tūraģentūra, bet, kad mēs šogad lidojām pa štrāsi garām Drēsdenei uz Šveici, tad pa ceļu pārvietojās lielākoties vācu autiņi - BMW, MB, VW, pie tam nu ļoti labi un ļoti dārgi, pat pabrīnījāmies, ka laikam vāciešiem pazudusi taupīguma izjūta :D Acīmredzot Smartus tie lieto tikai pilsētās, lai varētu noparkoties, nevis pārvietoties :).

74375. viesis 15.aprīlis 2003 9:55
0 0 Atbildēt

Paldies Redam par ieskatu Berlīnē. Biju jau sācis domāt aizlaist uz nedēļu, bet, apskatot bildes, sapratu, ka pilsēta šobrīd pelēka un nīgra. Cancel.

74376. viesis 15.aprīlis 2003 9:56
0 0 Atbildēt

jaa, bet vaacijaa cenas nerullee!

74384. viesis 15.aprīlis 2003 10:12
0 0 Atbildēt

Nu tad ir ta musu ESa nakotne... galigi nerule :(

74387. viesis 15.aprīlis 2003 10:14
0 0 Atbildēt

Redaktor, raksts gana interesants, 10 ballju sisteemaa dotu 6:)

Nav briinums, shaados garos celjojumos, ka jau liidz Polijas robezjai ir seja mainiijusies, kam negadaass: "Alkoholu gan daudz ievest neizdosies....":)

74388. viesis 15.aprīlis 2003 10:15
0 0 Atbildēt

Priekš bāņiem viņiem ir normālas mašīnas,bet pa pilsētu viņi pārvietojas ar mazām kakām.Ko ta gribējāt redzēt bijušjā PSRS 16 republikā?Vajag aizšaut uz bijušo rietumvāciju,tā ir kā diena pret nakti ar austrumvāciju.Es DDR savā laikā služīju un varu pateikt ka Krievu armija tur bija vairāk kā Latvijā.

74389. viesis 15.aprīlis 2003 10:24
0 0 Atbildēt

Runājot par SAAB tad rietumvācijā tie ir samērā daudz. Tā saucamajā Austrumvācijā gan ļoti maz. Lai gan Leipcigā es redzēju 900 Aero. Polijā ar SAAB vispār praktiski neviens nebrauc.

74390. viesis 15.aprīlis 2003 10:26
0 0 Atbildēt

nuuu, nez nez, pa Vaaciju iipashi neesmu tuseejis, iznjemot Bavaarijas Alpus, paarsvaraa tikai caurbraucot, bet uz Austriju un Itaaliju nu jau vairaakus gadus vaaleeju 2-3 reizes gadaa, gan sleepot, gan kalnos palozhnjaat, gan taapataas pabaudiit vidi... Nedomaaju, ka starp shiiim valstiim buutu tik milziiga atshkjiriiba :) Shkjiet, ka god. Redaktors taa ljoooti reti tiek aarpus LV robezhaam :) sorry, nothing personal, bet Redaktora apraksts par braucienu, pareizaak sakot - par Vaaciju/Berliini shkjiet ljoti skeptisks, pavirsh un taads, nu kaa laia saka - visnotalj eeeee.... negatiivs... Red ! silti iesaku - aizvaalee vasaraa uz Bavaariju ! Nenozheelosi ! :) un redzeesi tur gan tjuuneetos auto, gan reaali straadaajoshus policistus u.c. likumsargus, gan 7 be em ve, gan milziigu daudzumu saab utt utjp :) un shausminaaties par cenaam - nevajag :) iestaajoties ES , LV uznjeemeeji gribees neatpalikt no ES uznjeemeejiem, un mees aatri, ljooooti aatri, 1.5-2 gadu laikaa sasniegism ES cenu liimeni :) tikai ar aptuveni 6-x - 10-x mazakaam algaam :)

74392. viesis 15.aprīlis 2003 10:31
0 0 Atbildēt

jaa, un veel, sviniigi apsolos peec nakamaa brauciena kaut kur pa Eiropu ielikt kaadu aprakstu ieksh iAuto :) kaa pretargumentu Redaktora staastam :) ir doma vasaraa aizshaut vai nu pa Sloveeniju/Horvaatiju, vai nu uz to pashu Vaaciju/Austriju :) may be arii uz ledaajiem - pasleepot :) tad nu arii buus reaals apraxc - kas notiek Vaacijaa :) savaadaak, man, godiigi sakot, bija diezgan beediigi lasiit Redaktora iespaidus par Vaaciju, kuri, manupraat, ir stipri paarspiileeti negatiivajaa plaaksnee :)

74393. viesis 15.aprīlis 2003 10:31
0 0 Atbildēt

Nu to interneta pieslēgumu vajadzēja meklēt viesnīcās tur, gan viņam bija jābūt.

74405. viesis 15.aprīlis 2003 10:50
0 0 Atbildēt

Raksts tieshaam vairaak domaats tiem kas nekad nav braukushi uz aarvalstiim. Vareeja veel piemineet par wc iespeejaam lietuvaa, polijaa. Respektiivi- Lietuvaa benziintankos (dazhos par velti dazhos par naudinju), Polijā paarsvaraa visos benziintankos par naudu. Par celju paziimeejumiem runaajot- kartee ir viens apziimeejumu tips, uz celja plaaksniiteem cits ( labaak tureet rezervee vairaakas kartes :)).

74429. viesis 15.aprīlis 2003 11:38
0 0 Atbildēt

uz Londonu, uz Londonu gribu!!!

74435. viesis 15.aprīlis 2003 11:48
0 0 Atbildēt

Njax...vacija varetu but forshi...vienigi jabrauc kad laix smukax, saulite vairak...

74445. viesis 15.aprīlis 2003 12:13
0 0 Atbildēt

ggg! Red, tu esi izveeleejies visnetiiraako un visnabadziigaako pilseetu Vaacijaa. :-) Buutu pabraucis vairaak uz bijushaas VFR pusi un buutu i tuuneeti auto i normaali auto. :-)

74471. viesis 15.aprīlis 2003 12:45
0 0 Atbildēt

Berliinee neeesmu bijis... peec raksta spriezhot galiigi peleeka lielpilseeta un nekaa interesanta... Lai gan taas pilseetas kur ir sanaacis pabuut bija stipri dziivaakas un vairaak ko redzeet...

74477. viesis 15.aprīlis 2003 13:04
0 0 Atbildēt

Naudu vēlams samainīt iepriekš, ja ne, tad uz katras robežas ir atrodami maiņas punkti, tad nevajadzēs žēloties, ka EUR neņem , vai maina pa nenormali zemu kursu.

74499. viesis 15.aprīlis 2003 13:40
0 0 Atbildēt

es arī īsti nepiekrītu reda rakstasm!! bet tas toč - pabraucot vairāk uz rietumvāijas pusi sajustu lielu atšķirību..

par cenām, cenas pēc pārs gadiem arī Latvijā būs tādas pašas - nevajag satruakties.. :) tikai algas..

mašīnas arī tur var redz''et pabiezas - gan MB, gan BMW pat arī Ferarri... un visos sēž pensionāri :)

īstenībā normāla pilsēta

74517. viesis 15.aprīlis 2003 14:26
0 0 Atbildēt

:))

nostaļģija pārņēma - raksts laimigo 90to gadu tipiskā stilā - kā pie viņiem tur tālajā Vācijā...

Man pēc pāris gadu padzīvošanas tur, liekas neizprotams autora izbrīns par Rietumeiropai elementārām lietām. Neesoši mikriņi, policisti=cilvēki, savstarpēja kultūra, korķi uz bāņiem, lielpilsētas ikdiena... kas tur tādu negāciju vērts?

Un jāvaicā - ar kādu mērķi autors šai braucienā devās? Pēc manas saprašanas šobrīd - galvenais bija pavizināties (šoreiz ar autobusu). pavirši pieminētas lietas, kas "būtu jāaapskata". Bet, ja mērķis patiešām bija citas valsts ielu/braukšanas kultūras/sadzīves aplūkošana, tad raksts neiztur nekādu kritijku - pamatojumi visai nekādi... :)

visu cieņu autoram, bet šoriez es patiesi esmu neizpratnē.

Redaktors 15.aprīlis 2003 14:39
0 0 Atbildēt

Šis bija tikai tūrisma ceļojums un man nebija iespējas stāvēt visu dienu uz krustojuma un ķert mirkļus... Un negācijas ir tikai par cenām, kas drīzumā sagaida arī mūs. Gatavojamies. Zinu tikai vienu – tādu Eiropas savienību es negribu!

74532. viesis 15.aprīlis 2003 14:56
0 0 Atbildēt

Redaktor, es negribu nekaadu ES vispaar :) ne ar ne bez cenaam :) tur ir labi, bet mums pashiem savs celjsh ejams :) Vieniigi - Berliine tieshaam nebija iistaa vieta kur iepaziities ar visiem "rietumu" labumiem :) ailzaid labaak rudenii atpuusties uz Francijas rivjeru - izjutiisi iisto eiropas sharmu :)

74534. viesis 15.aprīlis 2003 14:59
0 0 Atbildēt

ja runājam par ES tad tā pavērs plašākas iespējas un atvērtāku tirgu... :) man tas derēs

tikai pirmajā referendumā vajadzētu nobalsot PRET un tad noteikumi būtu daudz izdevīgāki un tikai ar otro reizi vajadzētu iestāties..

74538. viesis 15.aprīlis 2003 15:05
0 0 Atbildēt

Vot nevaru iebraukt, kaa tas ir ka iAuto bija vācijā, bez auto ...

P.S. Ceļot ar autobusu ir Suck. Tieši ar to var uz robežas nostāvēt ...

74559. viesis 15.aprīlis 2003 15:35
0 0 Atbildēt

Atļaušos piekomentēt: biju Vācijā ar atuo marta vidū, braucu pa maršrutu Varšava - Hanovere (t.i., gar Berlīni) - Frankfurte mie Mainas - Prāga - Varšava - mājās. Nobraucu ~3.2Kkm.

Pēc iebraukšanas Vācijā no Polijas - un tā ir lieta, par ko ķeru kaifu KATRU reizi, braucot uz Eiropu caur Vāciju - var iegremdēt labo pedālīti un rezultātā 90km pa bāni no Frankfurtes pie Oderas exita līdz Potsdamas exitam (caur kuru arī var braukt uz Berlīni) pat mans 98. gada Mondeo nolidoja 25 minūtēs. (Protams - pa brīžam jāpavācas ārā no trešās rindas, lai palaistu garām normālos braucējus, kam autiņi tomēr iet ātrāk par 215, uz kuriem mans Mondeo becerīgi iestrēgst...)

Runājot par cenām: OK - benzīns, paika un dzīvošana ir dārgāki, bet - ja gribi civilēzti apģērbties, tad to _tur_ var izdarīt stipri plašākā izvēlē un par normālākām naudiņām, nekā mūsu Molos u.c. tml vietās.

74583. viesis 15.aprīlis 2003 16:23
0 0 Atbildēt

eiro raksta ar mazo burtu, bet tas tā :)

74614. viesis 15.aprīlis 2003 22:59
0 0 Atbildēt

Tad, kad aizbrauksi uz citu valsti, tad laikam policistus sūtīsi uz turieni mācīties? Vai tiešām nevari iebraukt elementārās lietās- citur policistiem neprasa pārkāpējus un maksā normālu algu, tādēļ viņi ar laipnu seju runāsies ar jebkuru līdz darba laika beigām. Jā, starp citu daudzās valstīs ir kategoriski aizliegts filmēt policistus, un fotogrāfēt tos var tikai ar viņu atļauju pēc pašu ieskatiem, un ja kādā dzeltenajā parādīsies kāda bilde, tad uzreiz būs tiesas darbi ar zināmu iznākumu. Tur, tādi kā Jūs, neskraida policistiem apkārt pa viaduktiem ar fotokamerām, nebraukā piektdienas vakaros vācot kompru. Tur policisti strādā 3x mazāk, saņem 20x vairāk, un viņiem smadzenes neviens nečakarē.

74623. viesis 16.aprīlis 2003 3:04
0 0 Atbildēt

cenu shoks?? kaads shoks? aizbrauc uz Uk un tad redzeesi ko noziimee cenu shoks.

74642. viesis 16.aprīlis 2003 9:48
0 0 Atbildēt

NU tā. šitā nolikt fričus. Ai ai

Berlīnei gan vienmēr braucu garām, jo tik tuvu sociālismam nekas labs nevar būt. Tas tāds mazs padoms. :)

Tunētu auto Vācijā nu gan netrūkst. :)

74643. viesis 16.aprīlis 2003 9:52
0 0 Atbildēt

NATO-Jā ES-Nē Cenas būs kā 'Vācijā bet ienākumi kā Latvijā.

74661. viesis 16.aprīlis 2003 10:59
0 0 Atbildēt

eta toč, azibrauc uz UK vai Norvēģiju un būs Tev cenu šoks !!! Vācijā jau viss ok..

74702. viesis 16.aprīlis 2003 14:18
0 0 Atbildēt

Blin, kaadas cenas kaa Vaacijaa :-) Arii pashlaik ES daliibvalstiis cenas atshkjiras, vienaa otraa poziicijaa turklaat ne pa jokam. Unificeetu cenu tur vienkaarshi nav kaa shkjiras. labaak aizlaidiet uz taadu ne-ES valsti kaa Norveegjija un papeetiet cenas tur :-)

Taupiibas izjuutu reihaa nav zaudeejushi vis - autinju druvaa paarsteidz baisais diizelju daudzums, taada sajuuta, ka jaunus benziinauto vairs neviens negrib pirkt . Vienaa otraa placii bija labu labie benziinauto eksemplaari par pilniigi satriecoshaam cenaam, a diizelji arii tur ir "na rashvat" ...

74736. viesis 16.aprīlis 2003 16:22
0 0 Atbildēt

to Kolenvals, norvēģija jau nav ne-Es valsts

74782. viesis 17.aprīlis 2003 9:07
0 0 Atbildēt

Ar atgriešanos mājās!

74789. viesis 17.aprīlis 2003 9:46
0 0 Atbildēt

Viesim 16:22 - Norveegjija nav ES valsts, savu gigantisko resursu deelj vinji to var pagaidaam atljauties, kaut gan peedeejo referendumu ES pretinieki vinneeja taa paknapi. Principaa vidusmeera norveegjis ar savu algu (un nodokljiem :-( ) , aizbraucis uz , teiksim Franciju vai Beljgjiju ir baisi krutais, dikti turiigais. Aizko no "malas" ierodoties Norveegjijaa cenas vienkaarshi shokee ...

74794. viesis 17.aprīlis 2003 10:04
0 0 Atbildēt

raksts ir labs un ataino Vacijas situāciju, jo Vācija tiešām ir kļuvusi nabadzīgāka, gan pelēkāka un netīrāka. Īpaši visas tās pilsētās, kur katra trešā seja neizskatās pēc vācieša. Arī rietumvācijā. Biju nupat, pēc trīs gadu pārtraukum. Citādi viss it kā ir pa vecam, ja vien nebūtu mainījušās cenas apmēram 1dem:1eur daudzām preču grupām un pakalpojumiem. Parēķiniet paši cik dārgāk.

Par braukšnu caur Poljai - ja mīlat ātri braukt, tas var izvērsties par dārgu pāsākumu, pat ja esat "iesēdies "kādam polim "astē", jo apturēs tieši ārzemnieku - sodi un kukuļi ir līdzīgi mūsējiem, vienīgi pierobežā ir dārgāk un ar 10 eur cauri var netikt. pamanīt viņus ir grūtāk, jo pāši un auto ir tumšā krāsā, bet pierobežā izmanto arī netrafarētas automašīnas ar videoaparatūru.

Lai jums veicas labāk!

74895. viesis 19.aprīlis 2003 12:19
0 0 Atbildēt

Redaktor, piedod, bet spriest par Vaaciju peec Berliines apmekleeshanas ir nepareizi.

Cenas Vaacijaa ir normaalas. Vot, aizbrauc peec Kiskas aicinaajuma uz Londonu (peleeciiga un netiiriiga pilseeta, no Vaacijas pedantiskaas tiiriibas (iipashi mazajaas pilseetinjaas) nav ne veests..), tachu noteikti ir veerts apmekleet) vai, kaa jau te dazhi teica, uz Norveegjiju vai tml. valsti, tur cenas buus veel augstaakas.

74899. viesis 19.aprīlis 2003 13:44
0 0 Atbildēt

Es gan nebiju Berlīnē, bet gan Minhenē... , bet man jaasaka, ka tas, ko es tur redzeeju (tiesi saistiibā ar mašinām uz ielām) loti atšķiras no tā ko šajā rakstā apraksta redaktors. Masīnas tur tiesām visas bija ļoti tīras un es pa visām 4 dienām tur redzēju tikai vienu vecu auto. Tur bija visādi ļoti jauni un sportiski kāri (Brabus, Alpina, AMG) . BMW Z8 man liekas bija pārsvars!!! Takšus, tādi kā bija tajā blildē (vecie merši) arī es neredzēju..., tur bija tikai jaumie merši un 7tie bembji.

75082. viesis 22.aprīlis 2003 22:51
0 0 Atbildēt

Par tunetiem un sporta auto Berline: pagajushaja vasara dzerot kafiju pie Sony centra Berline garam pabrauca gan sedinats e36 ar megalietiem diskiem un auspuffu, gan mini cooper s ar analogiskaam fiicham, gan civics. Un pa ielu ejot tika redzeta gan tuneta Prelude, gan bmw z1.

Divaini gan, ka redaktors pa nedelju tur neieraudzija nevienu, mes kafiju dzeram kadu stundu, ne vairak :)

Redaktors 23.aprīlis 2003 8:44
0 0 Atbildēt

Laikam tūtētie tur izbrauc tikai totālā vasarā.

75219. viesis 23.aprīlis 2003 12:53
0 0 Atbildēt

pilnigs sviests, laikam braukusi kautkadus BMW skatities. mums te pasiem pils ar tadiem ***********, naesat jau atskatijusies lidz vemsanai.

75808. viesis 25.aprīlis 2003 17:07
0 0 Atbildēt

Ak jā, gandrīz aizmirsu. Berlīnē dzīvo tik superattīstīti cilvēki, ka Internets viņiem nav nepieciešams - tāpēc ceļojuma laikā arī neatradu normālu iespēju piedalīties iAuto dzīvē...

Atvainojos, bet tam nu gan es negribu piekrist. Vacija un Berline it ipasi praktiski visos Karstad un citos lielveikalos, kur tirgo datortehniku ir iespejams (vismaz bija 2002. gada) par kadu 1eiro

"pastaigaties" pa timekli (www) vai ari izmantojot telnet gan izlasit savas vestulites, gan atsutit laba velejumus kolegiem.

Varbut neierasti, bet ejiiet tik veikala un apjautajieties. Tad nezaudesiet sakarus ar majam.

76007. viesis 28.aprīlis 2003 17:01
0 0 Atbildēt

Kautkaa izskataas, ka redaktoram slikts garastaavoklis bijis. :) Nu nekas. Naakamreiz atlido, nebuus x stundas saagaida uz robezjaam.

Un par auto runaajot - logjiski, ka Berliinee (un visaas citaas lielpilseetaas) tiek izmantoti mazi auto. Ne jau katrs var atljauties maksaat par 3 staavvietaam vienlaiciigi kaa to var noveerot Riigaa. ;) Runaajot Ostapa Bendera vaardiem - Auto ir paarvietoshanaas liidzeklis, nevis greznuma priekshmets.

Un arii i-net's kaa redzam sheit ir.

Taa kaa, redaktor, naakamreiz panjem liidz labaaku garastaavokli, un nebrauc uz pilseetaam kur daudz turku.

84698. viesis 28.jūnijs 2003 17:04
0 0 Atbildēt

Nu un cik izmaksaaja apdrossinaassana un zallaa kartre?

93376. viesis 19.augusts 2003 11:23
0 0 Atbildēt

Mani izbriina shii redaktora attieksme pret citaam valstiim un to likumiem... Taa kaa Latvijaa buutu sazin kaada kaartiiba un paradiize. Polji slikti, krata uz robezhas, leishi, maitas, nenjem eiro, Vaacijaa viss daargs.. Ibio, brauc uz Latgali, ja negribi robezhas shkjeersot un daargu shnjabi liet veederaa.. Gruuti ir vienu el. karti pirms brauciena noformeet, ja tik ljoti nepatiik mainiit valuutu? Un cenjnjiki Vaacijaa nemaz nav tik brutaali, vajaga tikai atrast pareizos veikalus nevis spriest pee benziintanku vai centra kioskinju cenaam. Arii, kur sameeraa tuvu centram bez maksas noparkoties var atrast. Protams, ja nebrauc ar autobusu. Nu taa man kaut kaa nepatika redaktora skatiijums, lai shis man piedod..

101947. viesis 22.oktobris 2003 13:11
0 0 Atbildēt

Berlīne ir garlaiciigaakaa no visaam eiropas lielpilseetaam.

167008. viesis 9.maijs 2005 10:25
0 0 Atbildēt

Baigi forš raksts!!1a008

211432. viesis 16.septembris 2006 15:11
0 0 Atbildēt

diemzzeel aarpus berliines ielaam ir pilns ar tuuneetiem auto, nodziivojot paaaris nedeellu 100 km attaalumaa no berliines ieveeroju ka gandriiz katrs desmitais auto ir ulabots jeb tuuneets viens vairaak otrs mazaak, bet tuunings sseit ir lloti izplatiits

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti