Par kūtru darbu autozādzības izmeklēšanā soda policistus 16

 
15.aprīlis 2003 8:41

Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) vadība pēc dienesta pārbaudes, kas bija ierosināta pēc rīdzinieka Ivara Upenieka sūdzības iekšlietu ministram Mārim Gulbim par policistu bezdarbību autozādzības atklāšanā, disciplināri sodījusi divus pārvaldes darbiniekus.

RGPP preses centrā BNS uzzināja, ka abiem vainīgajiem policistiem izteiktas piezīmes. Sodīta gan RGPP dežurante, kuras pārziņā bija informācijas par meklējamo auto ievadīšana policijas datu bāzē, bet otrs sodītais ir viens no RGPP 12. (autozādzību atklāšanas un novēršanas) nodaļas darbiniekiem, kura attieksmē pret Upenieku pārbaudes veicēji saskatījuši nekorektuma pazīmes. Iekšlietu ministra preses sekretāre Maija Celmiņa BNS skaidroja, ka ministra Māra Gulbja atbildē nozagtā auto īpašniekam Ivaram Upeniekam pausts - pa rāciju informācija par nozagto auto visām ceļu policijas ekipāžām nodota nekavējoties, tomēr pierādījies, ka policijas datu bāzē informācija ievadīta ar nokavēšanos. Tāpat dienesta pārbaudē daļēji pierādījies Upenieka paustais par RGPP 12.nodaļas darbinieku nekorekto attieksmi pret apmeklētāju. Ministrs uzdevis nodaļas policistiem rūpīgāk ievērot ētikas un saskarsmes kultūras normas. Gulbis arī atvainojies Upeniekam par RGPP darbinieku neprofesionālo rīcību. Upenieks BNS par policijas nekorekto rīcību informēja 21.martā, nākamajā dienā, pēc tam kad viņam Rīgā nozaga automašīnu "Volkswagen Passat". Pēc Upenieka vārdiem, viņam piederošais, māsai uzticētais auto nozagts naktī ap plkst.5 Rīgā pie nama Dainas ielā 6. Taču policijas meklējamo transportlīdzekļu datu bāzē Upeniekam piederošais 1989.gada izlaiduma "VW Passat" ar valsts numuru EB 618 nav bijis ievietots līdz pat trijiem pēcpusdienā. To cietušajam izdevies uzzināt no kāda paziņas, kurš strādā policijā. Vēlāk pēcpusdienā, no paziņas policista uzzinot, ka auto vēl nav iekļauts meklējamo transportlīdzekļu sarakstā, Upenieks devies uz 12.nodaļu, kur viņam, pēc paša vārdiem, ilgstoši nav pievērsta uzmanība. RGPP dienesta pārbaudi par šo gadījumu ierosināja 24.martā . RĪGA, APR 14, BNS
 
Visi komentāri
 
74340. viesis 15.aprīlis 2003 9:04
0 0 Atbildēt

vainīgajiem policistiem izteiktas piezīmes

Kā pamatskolā :-)

Kad es atvilkšu pa Vantenieku, man arī, lūdzu, piezīmi, un tikai tad, kad ministram par mani pažēlosies.

P.S. Gulbja k-gs., kur mūsu atbildes?

Redaktors 15.aprīlis 2003 9:05
0 0 Atbildēt

Pēdējā Gulbja atbilde bija – pēc Lieldienām.

74343. viesis 15.aprīlis 2003 9:09
0 0 Atbildēt

Aha, paldies!

74351. viesis 15.aprīlis 2003 9:19
0 0 Atbildēt

Pieziimes policistiem:)) Nez kaapeec ir taads nerakstiits fakts, ka caur mentiem var visaatraak un drošāk, un leetaak atpirkt autiņus? Un kaadēļ, kad pašiem mentiem - priekšnieciņiem nosper, vienmeer atrod un atrod arii kam vajag???

74403. viesis 15.aprīlis 2003 10:46
0 0 Atbildēt

Par Gulbja atbildēm - vajadzētu atgādināt, ka amatpersonām ir jāatbild 2 nedēļu laikā, bet ja nepieciešams iegūt papildus materiālus, tad atbildes jasniedz 30 dienu laikā.

Ir jau pagājušas arī 30 dienas :)

Bet likumi jau rakstīti tikai muļķiem, nevis ministriem (:

74431. viesis 15.aprīlis 2003 11:42
0 0 Atbildēt

Beidz piesieties, manuprāt, šī bija no ministra puses tā kā labas gribas akcija, jo ir atbildes un atbildes. Ja mēs gribam sagaidīt paša ministra domas, nevis kancelejas standartatbildi, tad taču varam arī nedaudz pagaidīt.

74446. viesis 15.aprīlis 2003 12:14
0 0 Atbildēt

Labi, ka bija pazinja policijaa, bet kas pateiks, ka autinsh datu baazee nav ielikts tiem, kam nav tur pazinju? Veelreiz pieraadaas, ka policijai nevar uzticeeties.

74500. viesis 15.aprīlis 2003 13:45
0 0 Atbildēt

Kā tad, vajag jau vajag tai policijai pa ausiim sadot. Muusu kasieriem arii vajag kaadu adrenaliina devu spraigaakai ikdienai. Kad man nonjeema tiesiibas bez zheelastiibas tad tas vienkaarshi saucaas,citēju "Nav ko rādīties neīstajā vietā, neīstajā laikā" normaals pamatojums,lai izchakareetu man visu dzīvi...zaudētu darbu...

74513. viesis 15.aprīlis 2003 14:17
0 0 Atbildēt

Njaa, sanaak nedriikst uzticeeties policijai. Jo es vairaak dzirdu par muusu policiju, jo man vairaak liekas, ka tur straadaa nelabojami bezatbildiigi slinjkji, un nenormaalie.

Veel piedevaam tie divi CP(vinji gan nebija darbaa), kuri apdzeerushies skraidiija pa krustojumu reguleejot satiksmi. Tie, kurus saduura.

74522. viesis 15.aprīlis 2003 14:35
0 0 Atbildēt

Process ir jākontrolē. Brīnos, kā autoīpašnieki nespēj saprast, ka šodienas apstākļos policijai ir "pie anusa" auto nozagšanas fakts kā tāds. Ja nu vēl auto nozog kādai augstai amatpersonai, tad vēl manāmas kādas aktivitātes. Kad pirms 2 gadiem auto nozaga man, vēl NĀKAMĀS dienas vakarā neviens CP postenis par to neko NEZINĀJA. Nelielas aktivitātes sākās tikai tad, kad sāku izmantot "sakarus" sistēmā. Bet tas arī nepalīdzēja. Biju spiests atcerēties savu ilggadējā izmeklētāja praksi - kura palīdzēja. Auto atradu ar saviem un "informatoru" - vietējo puišeļu spēkiem. Izmaksas - 1kg. labu konfekšu puišeļiem.

Ja kādreiz vasarā būs brīvāks laiks ,uzrakstīšu iauto sīkāku aprakstu par šo "lietu" - kā meklēju un atradu savu auto.

74599. viesis 15.aprīlis 2003 18:08
0 0 Atbildēt

74602. viesis 15.aprīlis 2003 18:28
0 0 Atbildēt

Tas ka kaadam sunja gabalam tiek izteikta piezime neko nemainiis !

Policijaa straadaa nekvalificeeti, bezatbildiigi cilveeki un tiem liidziigi radijumi ar sliktaam valsts valodas zinaashanaam :(

Tachu vienalga Gulbis darija ko vareeja, jo arii vinjam nav viegli izliist tai plicistu piesegshanas sisteemai !

Tur viens degeneraats piesed otru un treshais ceturto :(

74616. viesis 15.aprīlis 2003 23:16
0 0 Atbildēt

Žēl, neviens ministrs nav spējīgs ilgstoši uzturēt augstas koncentrēšanās spējas, salīdzinoši mazās lietās, pat ja viņš rīkotos atbilstoši labai gribai. Paldies arī par šo, cik var, tik Gulbi turi, un netaisi vairs lētas "ziepes".

74751. viesis 16.aprīlis 2003 20:54
0 0 Atbildēt

Peec shii raksta nopubliceeshanas vakardien mani apstaadinaaja menti ar baakuguniim un par patureeshanas iemeslu tika mineets ka mans autinsh ir tikaa zagts :) Srosijushies puikas :) Lika pat bagaazznieku veert valjaa mosh domaaja ka es imigrantus vedu ;))

74858. viesis 17.aprīlis 2003 17:20
0 0 Atbildēt

Tak gandriiz visi menti ir iesaistiiti auto zaadziibaas!

Visi arii zin ka menti taisa auto tehniskaaas pases, lai viegli vareetu auto aizdziit no valsts

74887. viesis 18.aprīlis 2003 19:02
0 0 Atbildēt

Ja iet runa par kriminaalpolicijas 12.nodalu,tad es no savas puses varu teikt,ka vinju darbiniekiem ir galiigi vienalga kas notiek ar nozaktaam automashiinaam-vinju uzdevums ir piefikseet notikusho un taalaakaas darbiibas ir pakaartotas apstaakliem.To varu apgalvot pats no savas pieredzes,jo par to vareetu uzrakstiit romaanu.Es naacu pie sleedziena,kaapec valstii ir taads staavoklis,kaads tas ir.Mans ieteikums buutu iekshlietu ministra kungam-reorganizeet sho te nodalu un ieviest ko jaunu,tikai ieprieksh visu paardomaajot.Ar lielaakoprieku par sho teemu vareetu padaliities,jo mana pieredze ir suura,ar cienhu pret citiem cietushajiem.Man veel daudz jaaciinaas lai jautaajumu atrisinaatu.Veelu veiksmi paarejiem cietushajiem. "A "

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti