Kā ceļu policisti likumu sargāja 34

 
25.aprīlis 2003 0:03

... vai 9 iespējami pārkāpumi stundas laikā. Iznāca arī man pakontaktēties ar ne īpaši pieklājīgu Ceļu policijas ekipāžas, kura pēc divu likumu un Ceļu satiksmes noteikumu normu pārkāpšanas, galu galā apstādināja manu auto trešdienas, 2003. gada 23. aprīļa vakarā, locekli.

Diemžēl šī ekipāžas locekļa uzvārdu man noskaidrot neizdevās – policists likuma sargāšanas procesā, t.i. dokumentu un mašīnas pārbaudes gaitā – savu uzvārdu nosaukt atteicās, sakot, ka es to varēšu izlasīt protokolā.

Sākās viss no šī vakara notikuma Rīgā, Pārdaugavā uzreiz pēc Akmens tilta plkst. 22:53. Nobraucot no Akmens tilta no centra puses, mēs ar draudzeni ieraudzījām Latvijas Ceļu policijas automašīnu ar valsts Nr. DN4876 (man tas numurs pierakstījās atmiņā pēc iAuto publikācijām par šī auto nekaunībām), kura veica neatļauto manevru, turklāt bīstamā vietā – braucot pa Uzvaras bulvāri centra virzienā, uzreiz pēc nožogojuma, bet vēl pirms tilta, CP Ford Mondeo neieslēdzot pat pagrieziena radītāju (protams, bez zilām bākugunīm un skaņu signāla – iespējams, pārkāpums Nr. 1 – skat. CSN 47. punktu) apgriežas braukšanai pretējā virzienā. Es tā paskatījos... pateicu, ka līdz “jaunajiem laikiem” dzīvot un dzīvot un aizmirsu... (tas, iespējams, bija pārkāpums Nr. 2 – CSN 249. punkts aizliedz šķērsot 920. ceļa apzīmējuma līniju, kura atdala joslu, kas paredzēta noteiktu transportlīdzekļu, šajā gadījumā – tramvaju, braukšanai).

Braucot uz stāvvietu plkst. 23.43 nācās vēlreiz satikt šo CP ekipāžu. Man bija kauns par šiem ceļu policistiem. CP mašīna brauca pa Uzvaras bulvāri Bāriņu ielas virzienā, bet es – no Bāriņu ielas otras joslas veicu kreiso pagriezienu uz Uzvaras bulvāri. CP patruļa, ieraugot manu mašīnu, neieslēdzot pagrieziena radītāju (protams, bez zilām bākugunīm un skaņu signāla – iespējams, pārkāpums Nr. 3), krustojuma zonā apgriezās braukšanai pretēja virzienā un aiz mana auto nogriezās pa labi (atkal pagrieziena radītājs nebija ieslēgts – iespējams, pārkāpums Nr. 4) un iebrauca Ojāra Vācieša ielā.

Kad es no O.Vācieša ielas nogriežos pa kreisi savā stāvvietā, tad ieraudzīju, ka CP nolēmuši tālāk braukt pri polnom parade – ar ieslēgtām zilām un sarkanām bākugunīm. Policijas Ford Mondeo, jau kuro reizi, nerādot pagriezienu (iespējams, pārkāpums Nr. 5), iebrauca aiz mana auto stāvvietas teritorijā un pat pielietoja skaņas signālu. Pats smieklīgākais, ka ne speciālo, bet parasto – ķipa pobibikali, lai es apstātos (iespējams, pārkāpums Nr. 6 – CSN 136. punkts atļauj apdzīvotā vietā lietot skaņas signālu tikai, lai novērstu ceļu satiksmei bīstamas situācijas).

Ieraugot, ka es turpinu mierīgi un lēni braukt pa stāvvietas teritoriju, CP ar skaļruņa palīdzību nolēma mani likumīgi apstādināt. Es uzreiz apstājos.

Pirmais inspektors pienāca klāt, pat nesasveicinājās, bet tikai pieprasīja uzrādīt dokumentus (iespējams, pārkāpums Nr. 7 – 1999. gada 6. oktobra Ceļu policijas darba organizēšanas instrukcijas 44. punkts nosaka, ka “Pēc transportlīdzekļa apturēšanas inspektors bez kavēšanās pienāk pie vadītāja, sasveicinās, nosauc savu uzvārdu un ieņemamo amatu, un pieprasa attiecīgā transportlīdzekļa vadīšanai nepieciešamos dokumentus... Pēc nepieciešamo dokumentu saņemšanas, apturēšanas iemeslu vadītājam paziņo oficiālā formā, īsi un pieklājīgi”).

Pēc tam pateica, ka man jāpienāk pie patruļmašīnas. Pienācu. Tur sēdēja trīs vīri CP formā. Tālāk – kā parasti. Saruna ar otro inspektoru:
- Labvakar!
- Labvakar!
- Alkohols nav lietots?
- Protams, nav.
- Ir apdrošināšana?
- Jā.
- Vajadzēs 7 sekundes iepūst, ja...
- A protokolu noformēt?
- Noformēsim.
- Labāk noformēt, pēc tam pūst... Tāda kārtība.
- Pūtiet, mēs jums noformēsim protokolu!
- Uzreiz jums ir jānoformē, pēc tam es pūšu...
- Kas man ir jānoformē? Es zinu, kas man ir jānoformē!
- Varu uzzināt jūsu uzvārdu?
- Jā, protams, tur būs protokolā uzrakstīts mans uzvārds.
- Kad jūs ņemat manus dokumentus, man drīkst jūs pavaicāt jūsu. No tādas nelikumīgas pārbaudes es atsakos.
- Kuras nelikumīgas pārbaudes?
- Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem jums vispirms ir jāsastāda protokols (tagad – bez lieciniekiem) un pēc tam es pūšu.

Kā redzams no sarunas ar CP, kamēr policists pa rāciju pārbaudīja vai mana mašīna nav meklēšanā un it kā gatavoja aparātu pūšanai, es pieprasīju nosaukt viņa uzvārdu un uzrādīt dienesta apliecību – viņš uzvārdu nenosauca un apliecību neuzrādīja (tas, iespējams, bija pārkāpums Nr. 9 – likuma “Par policiju” 5. pants 4. daļa nosaka, ka “...pēc personu pieprasījuma policijas darbiniekam jānosauc savs uzvārds, amats un dienesta vieta, kā arī jāuzrāda dienesta apliecība”; Ceļu satiksmes likuma 26. panta 1. daļas 2. punkts nosaka, ka transportlīdzekļa vadītājam ir tiesības “uzzināt viņa vadītā transportlīdzekļa apstādināšanas iemeslu, kā arī uzzināt tās amatpersonas vārdu, uzvārdu un ieņemamo amatu, kura viņu apstādinājusi”).

Bet šajā operatīvas programmas iedaļā CP saprata, ka es neesmu dzēris un pasakot “A mož nevajag, labi, laimīgi!”, aizbrauca prom. Un man tajā momentā likās, ka šie vīri ir normālie saprotošie džeki, bet tikai disciplīna klibo...

Labāk, protams, kad CP vispār strādā, nevis nestrādā, bet es tikai gribu teikt veco labo „Viens likums – viena taisnība visiem!”

Vairāk es viņus neredzēju.

Tomēr paldies CP par viņu grūto un sarežģīto darbu (nejokoju!), bet man gribētos pilnā mērā lepoties ar savu policiju!

iAuto lasītājs T.P.

P.S. Vārdu “iespējams” es lietoju tāpēc, lai lasītāji paši nolemtu – bija pārkāpumi vai nē, man nav tiesību 100% apgalvot, ka šie vīri kaut ko pārkāpa. Varbūt tos pagriezienus CP radīja, bet viņiem lampiņas izdegušas?.. :) Ja kas, tad liecinieku – draudzenes un stāvvietas apsarga uzvārdi un sarunas ar CP diktofona ieraksts man ir... Visi iAuto lietotāji varētu izteikt arī savu viedokli komentāros.

 
Visi komentāri
 
75529. viesis 25.aprīlis 2003 0:10
0 0 Atbildēt

Visnotalj interesanta situaacija, bet var sabojaat garstaavokli uz visu vakaru(nakti)...

75531. viesis 25.aprīlis 2003 0:16
0 0 Atbildēt

Diktafona ieraksts, liecinieki, spēcīgi esi viņus paņēmis. Tagad, maybe, viņi neatsmērēsies.

75543. viesis 25.aprīlis 2003 1:33
0 0 Atbildēt

Ja kas, tad ar iespējamo pārkāpumu Nr.8 es domāju CP piedāvājumu iepūst trubiņā pirms protokola sastadīšanas...

75545. viesis 25.aprīlis 2003 1:53
0 0 Atbildēt

Šos te gan derētu kādu laiku norīkot darbā uz atskurbtuvi!

75546. viesis 25.aprīlis 2003 1:53
0 0 Atbildēt

Kur lai ņem šo Ceļu policijas darba organizēšanas instrukciju? Tā ir laba lieta, kas būtu jāpārzin katram autovadītājam, lai neiebāž kā kaķi maisā. Ja kādam ir - atsūtiet! Pateicība garantēta!

Džonis.

ozon@navigators.lv

75548. viesis 25.aprīlis 2003 8:10
0 0 Atbildēt

viņus neviens neņems ciet, ja stāsta autors nerakstīs sūdzību par šiem CP darbiniekiem, kuri rīkojās neatbilstoši savai uniformai.

un policijai gribētu atgādināt - autovadītāji ar katru dienu sāks vairāk pielietot savas tiesības un mazāk pakļausies nelikumīgām CP darbībām

75555. viesis 25.aprīlis 2003 8:41
0 0 Atbildēt

Pēdējais ģeniālākais apturēšanas iemesls kas ir dzirdēts bija:

"Man ir aizdomas, ka jums viss ir kārtībā" pēc šīs frāzes nācās iedot dokumentus, lai policists var pārliecinaties, ka aizdomas ir pamatotas :)

75566. viesis 25.aprīlis 2003 9:03
0 0 Atbildēt

a kaa buutu ar kaadu mp3 failinju ieksj iauto no taa diktafona? :D

75568. viesis 25.aprīlis 2003 9:09
0 0 Atbildēt

Jā, jā - pieprasam mp3!!!

Savadāk baigā basņa izklausās :)

75569. viesis 25.aprīlis 2003 9:10
0 0 Atbildēt

Pirms daudziem gadiem pērtiķis paņēma rokās nūju un nosauca sevi par cilvēku.Kas tik viss kopš tā laika nav pabijis cilvēka rokās-vijole un skaista sieviete,zobens un ota,lidmašīnas stūreun

datora tastatūra.....Tikai CP joprojām tur rokās nūju!

75593. viesis 25.aprīlis 2003 9:45
0 0 Atbildēt

MP3 !!!!! tauta prasa

75603. viesis 25.aprīlis 2003 9:59
0 0 Atbildēt

Vienkārši malacis(es domāju- autobraucējs), ka prasīja ceļu policistiem noformēt protokolu u.c.Tā visiem vajadzētu rīkoties, tad policisti neatļautos visādas visatļautības!!!

75626. viesis 25.aprīlis 2003 10:35
0 0 Atbildēt

Jaa viens MP3 failinsh ieksh iauto nemaz par sliktu nenaaktu.... Mans arii dikti grib dzirdeet....

75639. viesis 25.aprīlis 2003 10:50
0 0 Atbildēt

cool valsts...VALSTS,kuraa POLICIJA ( itka instituusija,kurai vajadzeetu sargaat likumu) pati izdara nelikumiigas darbiibas...un likumu,sanaak,jaasargaa autovadiitaajiem ./ valsts iedziivotaajiem...jaasargaa no valsts policijas! un veel eiropas savieniibaa grib staaties...mosh vaig augstaakaa liimenii paarrunaat,eiropas savieniibaa arii taa pienjemts,ka policija likumus paarkaapj,a pilsonji censhas likumu sargaat? :)

75649. viesis 25.aprīlis 2003 10:56
0 0 Atbildēt

tad kad bija iespēja ministram uzdot jautājumu, es pavaicāju arī to, kāpēc veicot alko pārbaudi netiek stādīts protokols, jo kā gan vispār policija var atskaitīties, ka pārbaides vispār veiktas, ja tam nav nekādu pierādījumu - protokolu - vai skaitot izlietotās trubiņas?? bet ja nu policistiem kāda aiznesās mājās?

Jautājiens Redaktoram - vai nav redzamas pie apvāršņa Gulbja atbiled uz godāto iAuto lasītāju jautājumiem?

75747. viesis 25.aprīlis 2003 14:13
0 0 Atbildēt

Cien. kolēģi!

Labprāt iesūtītu mp3 failu, bet, diemžēl, šoreiz izmantoju parasto kasešu diktofonu...

Paldies par atbalstu!

75749. viesis 25.aprīlis 2003 14:18
0 0 Atbildēt

un kaada probleema? skanjas kartei ieejas nav? ir problemaatiski sasleegt diktafonu are skanjas karti,paardziit ierakstu uz wav un saspiest ar mp3? a ministram po...nafig vinjam te pinkjeeties,par ministru vinsh jau ir kljuvis,kaaposts naak,ko ta tur veel saspringt? var atpuusties un baudiit dziivi :)

75753. viesis 25.aprīlis 2003 14:32
0 0 Atbildēt

:) daco... ministram varbuut arii nav po... tikai tie jautaajumi taadi ka atbildes nevar sniegt...vismaz ne reaalas...

75761. viesis 25.aprīlis 2003 14:41
0 0 Atbildēt

Labs, bet mp3 labpraat paklausiitos. Ehh, jaastaipa man ar buus diktafons, tik nav man taada moderna, laikam buus jaaiepeerk, lai taadus mudacinjus paaazeetu .

75762. viesis 25.aprīlis 2003 14:57
0 0 Atbildēt

People! Drīz to ierakstu dabūsiet... Paldies draugiem par palīdzību šajā jautājumā.

75777. viesis 25.aprīlis 2003 15:57
0 0 Atbildēt

var jau uzkompja no diktafona pārkopēt. nekas tur sarežģīts tur nav. varētu uzlikt vēl kādu fonu un nbūtu baigi labais hits.

75883. viesis 26.aprīlis 2003 15:08
0 0 Atbildēt

Vai jūs apjēdzat,ka tad,kad likumus perfekti sāks ievēro policisti,arī jums tie būs jāievēro?Pamēģini igaunijā kautko pārkāpt!Es pārkāpju un priecājos,ka var iedot ķepā un braukt tālāk un sūdi būs tad,kad tas beigsies.Domāt vajag!

75889. viesis 26.aprīlis 2003 18:34
0 0 Atbildēt

26 15:08...

Ir jau arī bez manis vēl kāds prātīgs vīrs Latvijā.

Vienmēr atceries, ja 10 Ls vietā samaksā 5 ls, tad tas nozīmē, ka dažu minūšu laikā esi nopelnījis piečuku, nevis samaksājis...relativitātes teorija...,nemt grib visi, bet ar CP satiekamies visbiežāk, tāpēc viņiem visvairāk tiek.

Parēķiniet, cik ilgi ir jādežūrē uz ielām, lai savāktu līdzvērtīgu summu piem. trīs miljonu skandālam...tos paķēzīja pa avīzēm mēnesi, bet CPolicistam, lai savāktu analogu summu mūžs ir par īsu, tāpēc arī visu mūžu viņus lamāsim.

Tikai kristāltīrs drīkstētu atļauties otru lamāt.

75974. viesis 28.aprīlis 2003 13:37
0 0 Atbildēt

Man ir tikai viens jautajums!Ko darit lai tadi idioti nevalkatu musu valsts policijas formas? ja kads zin ko, kur un kada seciba var darit tad ludzu atrakstiet man flashtm@excite.com

75975. viesis 28.aprīlis 2003 13:46
0 0 Atbildēt

moshka varetu uzbliezt kadu saitu kur jebkursh varetu publicet savus adgadijumus un klat pievienot neapstridamus pieradujumus! (foto un Video) piemeram man vakar izdevas nofotjet CP kas brauca ar izslegtam priekshejam gaismam pa chaka ielu! Es shaubos ka vinji kadam pichuku samaksas vai chiriku! ta luk! butu jauki ja par katru vinju parkapumu vinji dabutu trukties! tad saktu domat! ka jums tada ideja? ja ir kadi priekshilikumi, rakstiet flashtm@excite.com

76000. viesis 28.aprīlis 2003 15:59
0 0 Atbildēt

Bet varbuut vareetu padomaat par nokia 3510 lietotaajiem un iauto wap versijaa rakstu daliit taa lai fails ielaadei nebuutu par lielu? Jo piemeeram es nevaru sho raxtu izlasii

Redaktors 28.aprīlis 2003 16:15
0 0 Atbildēt

Šķiet, ka viesis nav pamaījis, ka katrs iAuto lasītajs var iesūtīt savu "noķerto" pārkāpumu un tas tiks publicēts. Augšējā menu ir tāda iespēja.

76073. viesis 29.aprīlis 2003 9:44
0 0 Atbildēt

Iesaku Jums, autor, kuplināt policijas rindas ar savu kļātbūtni un aktīvu darbību. Es ar lielāko prieku lūgšu Jums sastādīt visus likumā paredzētos protokolus.

76133. viesis 29.aprīlis 2003 14:20
0 0 Atbildēt

To:viesis 26.04.2003 15:08

Kjepaa Tu vari dot un njemt sev un citiem cik vien uziet! Schiet, ka pasham ar domaashanu ir pavaajaak. Ja reiz CP paarstaav likumu, tad ir nepiedodami sodiit autovadiitaajus, pashiem atljaujoties absoluuti klaju paarkaapumu praktizeeshanu! Schiet god. VIESI, ka pats esi vai nu nenormaals brauceejs, vai arii paarstaavi CP intereses...

76154. viesis 29.aprīlis 2003 17:07
0 0 Atbildēt

TO schwartz 29.04.2003 09:44

Vai es, neējot strādāt CP, nevaru gaidīt t.s. normālu servisu no valsts institūcijas?

76178. viesis 30.aprīlis 2003 0:46
0 0 Atbildēt

Sveiciens, Tengizam Popovam par veiktajiem pārkāpumu fiksējumiem, dari tā vienmēr ar savu AUDI, kuru jau tā puse Rīgas zin, MOLODJETS, īsts letiņš.

76349. viesis 30.aprīlis 2003 15:22
0 0 Atbildēt

Paldies viesim 30.04.2003 00:46 par atbalstu!!!

76353. viesis 30.aprīlis 2003 15:37
0 0 Atbildēt

Jā-a, jāiet pirkt diktofons, šķiet... Bieži pašam tā gadās.

A viesus neņem galvā, T.P., viesi sūkā.

76597. viesis 3.maijs 2003 14:55
0 0 Atbildēt

Eghhh tauta, tauta, nu kā jūs te nesaprotat, ka mūsu valstī POLICIJA likumu tiktiešām sargā ... no nolietošanās ... ieōmājaties, ja katrs tagad sāktu likumu ievērot (lietot), likums tik ātri nolietotos .. tāpēc policija to sargā (neievēro), lai vairāk paliek mirstīgajiem cilvēkiem ... :))

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti