Igauņiem patīk jaunie «Volkswagen Touareg» 3

 
29.aprīlis 2003 0:05

"Volkswagen" džips "Touareg", kurš tirdzniecībā parādījies tikai pirms dažiem mēnešiem, Igaunijā ir kļuvis par visvairāk pirkto automobili, neraugoties uz tā augsto cenu. Aprīlī katru dienu pārdota viena šāda automašīna.

"Burtiski divu mēnešu laikā mēs sasniedzām gadam prognozēto pārdošanas apjomu," avīzei "Eesti Paevaleht" pavēstīja "Volkswagen" dīlera "Saksa Auto" mārketinga direktors Reigo Kuivjegi.

Ap 15 "Touareg" automašīnu jau brauc pa Igaunijas ceļiem, vēl 26 mašīnas ir pasūtītas ražotājam un 10 automašīnu iegāde ir rezervēta.

Atkarībā no versijas "Volkswagen" jaunais džips maksā no 529 000 līdz 959 000 kronu (21 160 līdz 38 360 latu).

Kuivjegi sacīja, ka gandrīz puse no nopirktajām "Touareg" automašīnām ir ar piecu litru V10 turbo dīzeļdzinēju un lielu skaitu dažādu ekstru.

"Saksa Auto" valdes priekšsēdētājs Jusi Pernapū teica, ka džipi veido ap 14% no Igaunijas automašīnu tirgus. "Ja sadala džipus lētajos un dārgajos, dārgo īpatsvars ir neticami liels - 6%," klāstīja Pernapū.

Ja automašīnas varētu brīvi iegādāties no ražotāja, uzskata Pernapū, šogad Igaunijā būtu iespējams pārdot ap simt "Touareg" automobiļu. Saistībā ar pieprasījuma pieaugumu visā pasaulē "Volkswagen" džipu piegādes laiks ir pagarinājies līdz četriem mēnešiem.

Rindas pēc BMW X5 automašīnām, kuras ir vēl dārgākas nekā "Volkswagen Touareg", ir vēl garākas. BMW dīlera "United Motors" importa un attīstības nodaļas direktors Hanness Sārels pastāstīja, ka 2002. gadā šo automašīnu vajadzēja gaidīt 10-12 mēnešus, bet pašlaik šis laiks ir samazinājies līdz sešiem septiņiem mēnešiem.

TALLINA, APR 28, BNS

 
Visi komentāri
 
76065. viesis 29.aprīlis 2003 9:25
0 0 Atbildēt

Karstie EESTIPOISi

76127. viesis 29.aprīlis 2003 13:39
0 0 Atbildēt

esti izskatās ka driiz brauks tikai dzipos.

76167. viesis 29.aprīlis 2003 21:16
0 0 Atbildēt

te nu bija, vēl nesen tik ļoti daudzināja igauņu pareizo izvēli par labu mazlitrāžai un necilām firmām. Ir aizdomas, ka kārtējo reizi statistikas dati un realitāte nonāk pretrunās, jo pie vainas ir Lielais brālis kaimiņos, kuram tie auto iet dikti pie sirds...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti