Lietuvieši rada zaudējumus 5

 
22.maijs 2003 13:30

Latvijas autopārvadātājiem lietuviešu zemnieku nemieri un robežpārejas punktu blokāde rada vismaz 75 tūkstošus eiro (apmēram 49,6 tūkstošus latu) lielus zaudējumus dienā, BNS pavēstīja Latvijas Starptautisko autopārvadātāju asociācijas "Latvijas Auto" prezidents Valdis Trēziņš.

Viņš paskaidroja, ka minētie aprēķini veikti, ņemot vērā, ka dienā Lietuvas un Latvijas robežu šķērso vismaz 250 kravas automašīnu no Latvijas. Turklāt aprēķinos ņemta vērā tikai automašīnu dīkstāve pie robežas, bet nav iekļauti zaudējumi, kas rodas tiem autopārvadātājiem, kuri pārvadā ātri bojājošās kravas, uzsvēra Trēziņš.

Pēc "Latvijas Auto" prezidenta teiktā, pašreiz situācija Grenctāles robežpārejas punktā ir nedaudz uzlabojusies, jo pa laikam caur robežpunktu tiek laists cauri noteikts automašīnu daudzums, bet tajā pašā laikā no Lietuvas izbraukt ir ļoti problemātiski, jo centrālais robežpārejas punkts uz Lietuvu Kalvarijos ir bloķēts pilnībā.

Trēziņš piebilda, ka visi aprēķini par nodarītajiem zaudējumiem autopārvadātājiem ir iesniegti arī Satiksmes ministrijai un pašreiz asociācija gaida valsts institūciju atbilstošu reakciju, cerot, ka jau ceturtdien tiks iesniegta nota Lietuvai. "Kaut kādai kārtībai taču ir jābūt, ņemot vērā to, ka arī Lietuva plāno iestāties Eiropas Savienībā," sašutis pauda Trēziņš.

Lietuvas zemnieki, pieprasot lielāku finansējumu lauksaimniecībai, ceļus sāka bloķēt jau trešdien un turpināja protestu visu nakti. Naktī protestētāji ļāva šķērsot Saloču/Grenctāles robežkontroles punktu desmit kravas automašīnām stundā. Pašreiz ir bloķēta arī automaģistrāle, kas savieno Viļņu un Klaipēdu. Tā kā daudzi autopārvadātāji, lai šķērsotu Lietuvas un Latvijas robežu, devās uz Kalvju/Meitenes robežpunktu, tad arī tur ir izveidojusies kravas automašīnu rinda.

RĪGA, MAI 22, BNS

 
Visi komentāri
 
79749. viesis 22.maijs 2003 15:00
0 0 Atbildēt

Man liekas, ka lietuvieši rada zaudējumus visiem..., varētu viņus iekarot (okupēt)!

79770. viesis 22.maijs 2003 15:24
0 0 Atbildēt

tikko paziistams vodjila no turienes tika laukaa... shonakt leishi pacentushies divas fuuras iebraukt pljavaa un apgaazt...

79774. viesis 22.maijs 2003 15:32
0 0 Atbildēt

Okupēt Lietuvu - laba doma, vismaz buutu kaads pielietojums Latvijas armijai.

Un pec okupacijas visiem lietuvieshiem likt iemaciities latvieshu valodu!

XLV

79839. viesis 23.maijs 2003 9:10
0 0 Atbildēt

vot vot!!! iemācīt valodu :) :) :) labs :)

82273. viesis 10.jūnijs 2003 22:06
0 0 Atbildēt

Lietuvieshus - Latvieshu valodu...?! Vai tas nebuus paaraak ilgi? Vinjiem savu vaardu ir gtruuti pusstundaa izrunaat.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 19

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti