Ford piedzīvo peļņas kritumu un gaida zaudējumus

 
17.jūlijs 2003 8:32

Pasaulē otrais lielākais autobūvētājs "Ford Motor" trešdien paziņoja, ka tā peļņa šā gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar šo pašu periodu pērn, samazinājusies par 27% - līdz 417 miljoniem ASV dolāru (239 miljoniem latu).

Tomēr autobūvētājs sagaida, ka šajā ceturksnī tā zaudējumi sasniegs 15 ASV centus par akciju, kas ir vairāk nekā lēsa Volstrītas analītiķi. Kā iemeslu zaudējumu prognozei "Ford" min ražošanas apjomu samazinājumu.

2003.gada otrajā ceturksnī "Ford" ienākumi saruka par 3,5% - līdz 40,7 miljardiem ASV dolāru, "Ford" automašīnu pārdošanai pasaulē samazinoties par 7%.

"Ford" vadītājs Bils Fords paziņoja, ka kompānija turpina īstenot darbības restrukturizācijas plānu. Viņš arī norādīja, ka autobūvētājs aktīvi strādā pie jauniem automodeļiem, no kuriem pirmais "Ford" F-150 pikaps tuvākajā laikā nonāks pie dīleriem.

DĪRBONA, JUL 16, BNS/AFP
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti