iAuto gājiens (brauciens) Troļļu Sēlijā 2003 10

 
11.augusts 2003 10:08

Jau vairākus mēnešus pirms tam visi Saab' isti gatavojās gada svarīgākajam notikumam - Saab tūrisma rallijam - Troļļu gājienam Sēlijā 2003. Arī iAuto tika ielūgti piedalīties. Šo iespēju nolēmu izmantot.

Jāatzīmē, ka mūsu ekipāža bija daudznacionāla: pilots Volvoklubs, kā Volvo kluba pārstāvijs, stūrmanis - es, kā pārējā iAuto pārstāvis. Zinot to, ka šis būs pasākums „ar tūrisma rallija elementiem”, sākām gatavoties savlaicīgi. Dažas dienas pirms pasākuma nokalibrēju Sēlijas puses kartes, lai apmaldīšanās nebūtu iespējama. Sestdienas rītā mūsu ekipāžas Volvo burtiski tika piekrauts ar visāda veida moderno tehnoloģiju sasniegumiem – 400W 220V transformators, laptop dators, Garmin GPS, velosipēda „rallija kompjūters”, printeris un citiem sīkumiem.

!
Saabi lido iekarot Sēliju
Pirmā tikšanās notika pie A7 lielveikala, kur vēl varēja pēdējo reizi „kārtīgi uzpildīties” uz visām brīvdienām. Sapirkām minerālūdeņus un kopīgā Saab kolonnā devāmies ceļā. Pavisam varēja saskaitīt 26 Saabus. Braucot cauri sīkajām apdzīvotajām vietām bērni māja ar rokām, bet pieaugušie neizpratnē aizdomīgi noskatījās. Garāmbraucot dzirdēju pat frāzi: „ko tad tik daudz Saabi te darīs?”

Pēc samērā neilgas braukšanas nonācām Barona (tiem, kas nezina – pazīstams Saabistu personāžs) ieteiktajā Viesītes kempingā. Tad reģistrācija, iekārtošanās mājiņās. Citi cēla teltis ezera krastā... Sākām iepazīties ar pasākuma oficiālajiem dokumentiem, kas bija izlikti pie informācijas stendiem. Vidējais ātrums ~45km/h. Daudzi Saabisti smīkņā – sak’, kas tad tas par ātrumu... Bet jau pēc pieredzes varu teikt, kas tas nemaz nav tik maz... Mums par pārsteigumu, diviem laika kontroles punktiem un startam/finišam ir uzrādītas GPS koordinātes. Nekavējoties ievadām tās datorā un izrādās, ka starts atrodas 5km no Biržiem – Lietuvā. Arī viena laika kontrole atrodas nepiebraucamā vietā (vismaz ar Saabiem). Meklējam organizatoru un jautājam – ko tas nozīmē. Izrādās, ka tās esot speciāli saputrotas koordinātes, lai pārbaudītu mūsu modrību...

Tad pusdienas, neliela atpūta un mums jau 16:33 starts. 9 minūtes pirms starta mēs saņemam leģendu. Īsti iepazīties ar to arī nav laika – jādodas ceļā. Jāsaka, ka mēs esam pieraduši pie leģendām to klasiskajā izpratnē, bet šīs bija nedaudz savādākas. Attālumi starp orientieriem uzrādīti ar 100m precizitāti. Jau pie pirmā krustojuma saprotam, ka Saab kalibrētie spidometri no realitātes atšķiras par daudz, lai rēķinātos ar to, kas rakstīts leģendā – jābrauc nevis pēc kompjūtera, bet gan pēc izjūtas. Leģenda ir pārpildīta ar nevajadzīgiem, šķiet, stenogrammas elementiem (līkumi utt.) un pēc kāda laika tomēr „pielec”, ka tos vienkārši ir jāignorē. Kaut arī šķiet, ka leģendas lasīšana man nav sveša, tomēr divas reizes iebraucām tādās „auzās”, kur Saabiem jābrauc nebūtu. Likās, ka esmu kļuvis neuzmanīgs, bet tomēr nē – vienkārši leģendā krustojums ierakstīts kādus 200m par ātru.

1
Finišs - tiek pieprasīts alus...
Papildus braucienam pēc leģendas uz kontrolkartes bija jāiezīmē atrasto slēpto KP zīmējumi. Bet arī tas nebija viss – kontrolkartē bija jāieraksta arī atbildes uz dažādiem āķīgiem jautājumiem. Atbildi uz visāķīgāko jautājumu mēs mēģinājam atrast ar ZL HOTLINE palīdzību – Kad dibināta kompānija Saab? (Vai visi saabisti to zina?) Tomēr arī operatores nespēja atbildēt uz šo jautājumu. Un tad bija iespējā pārliecināties par mobilo tehnoloģiju noderīgumu. Dators, normāls mobilais tālrunis ar infrared portu, GPRS un mēs jau atveram www.google.com, ievadam meklējamo rindiņu „Saab history”. Dažas sekundes un atbilde ir saņemta. Uz jautājumu, cik stārķu ligzdas redzējām pa ceļam, atbildam „uz dullo” – 3. Izrādās, ka nepareizi, jo „oficiālais viedoklis” esot 5.

Dodamies uz finišu. Finišā saprotam, ka dažus kilometrus pirms finiša leģendā ierakstītā komanda „nopirkt alu izslāpušajam tiesnesim” nebija joks, jo apturot auto, pirmais bija jautājums – kur alus? Labi, ka bijām nopirkuši.

1
Saabisti dalās ar iespaidiem
Pēc brauciena sākās neoficiālā daļa – turpinājums. Dzīvā mūzika, alus, superīga pirts, ezers. Par to lai stāsta paši dalībnieki. Bet no rīta – brokastis un kuriozu pilna apbalvošana, kurā arī mums tika savs diploms – „godpilnā” IV. vieta kopvērtējumā.

Kaut arī pasākumam bija tikai „plezīra” raksturs, gribas uzsvērt, ka organizatori bija labi pastrādājuši, lai viss notiktu raiti un pēc grafika. Galvenais vērtētājs ir dalībnieks – tāpēc, dzirdot viņu atsauksmes, domāju, ka vērtējums ir ļoti augsts.

Fotogrāfijas skatīt šeit.

P.S. Spriežot pēc dalībnieku sarunām, daudziem šāda braukšana ļoti patika un tāpēc izmantošu izdevību un pateikšu, ka 6.-7. septembrī notiks iAuto rallija kausa 4. posms, kurā aicināti piedalīties arī Saabisti. Ceļi, kur jābrauc, nebūs sliktāki – tā kā arī Saabi izturēs. Sīkāka informācija „iAuto rallija kausa sadaļā” – www.iauto.lv/rallijs

Paldies par iespēju piedalīties,
iAuto redaktors

 
Visi komentāri
 
92084. viesis 11.augusts 2003 10:16
0 0 Atbildēt

Nopirkt alu izslāpušam tiesnesim :) - labs...

92086. viesis 11.augusts 2003 10:21
0 0 Atbildēt

Red

Pladies par forsho rakstu :)

Kr

P.S. Savu rakstinju mes ari pavisam driz uzdzemdesim :)

92087. viesis 11.augusts 2003 10:25
0 0 Atbildēt

Kapeec tik maz bilzhu?

Redaktors 11.augusts 2003 10:30
0 0 Atbildēt

Bija taču jāpiedalās... Bet ceru, ka vēl bildes kāds atsūtīs.

92101. viesis 11.augusts 2003 11:04
0 0 Atbildēt

Redam, paldies par raksu un organizatoriem, liels paldies par iespēju superīgi pavadīt brīvdienas. Šo pasākumu noteikti bija vērts gaidīt visu vasaru.

92125. viesis 11.augusts 2003 11:34
0 0 Atbildēt

1) Legendaa vienaa vietaa esot kljuudaini uzraadiiti "lieki" 100m... kuraa vietaa bija 200m?

2) jesli vi takie umnie - pochemu stroem ne hodite? ;)

92140. viesis 11.augusts 2003 12:34
0 0 Atbildēt

Redaktor:

ar kādu tačku Tu biji??? ar SAABu ?

Redaktors 11.augusts 2003 12:34
0 0 Atbildēt

Ar Volvo 244 Turbo :)

92258. viesis 11.augusts 2003 21:49
0 0 Atbildēt

Raksts tiešām jauks. Redaktor, starp citu, ir arī www.google.lv. :)

92264. viesis 11.augusts 2003 22:59
0 0 Atbildēt

Izmantots jau ari tika lv, tikai ierakstijies nezkapec com.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti