Turcijas rallijreidā līderu maiņa, Dambis atkal piektais 5

 
14.augusts 2003 13:55

Pasaules kausa (PK) izcīņas sestā posma Rallye d’Orient Cappadoce 2003 trešajā etapā augstvērtīgu rezultātu atkal uzrādīja Andris Dambis/Ainārs Princis ar OSCar. Visgarākajā no rallijreida Cappadoce 2003 etapiem A. Dambja ekipāža uzvarētājam Žanam Luī Šlesēram (Schlesser Buggy) zaudēja tikai 18 minūtes un 40 sekundes.

Pēc otrdien piedzīvotās avārijas, startējot no neizdevīgas pozīcijas pašā brauciena astē, līdz astotajai vietai etapā pacēlās Māris Saukāns/Didzis Zariņš (Mitsubishi Pajero), taču kopvērtējumā tas viņu stāvokli uzlabot nespēja – M. Saukāna ekipāža joprojām ir pēdējā vietā.

Ar tehniskām problēmām ātrumposma otrajā daļā saskārās Jānis Naglis/Valdis Purvinskis. Viņu Mitsubishi Pajero radās aizmugures tilta bojājums, kamdēļ nācās samazināt ātrumu un ekipāža finišēja tikai 12. vietā. Bez piedzīvojumiem vakardien neiztika arī Andris Lukstiņš/Ivars Krauklis. Viņi pamanījās nobraukt no ceļa un trāpīja ūdenstilpnē. Tikai krievu Kamaz ekipāžas sniegtā palīdzība A. Lukstiņa OSCar atgrieza spēju pārvietoties un ļāva sasniegt etapa finišu.

Šlesērs apsteidz Souzu

Žans Luī Šlesērs spēja būt par četrām minūtēm ātrāks par savu galveno konkurentu Karlosu Souzu un izvirzījās rallijreida vadībā arī pēc triju dienu kopvērtējuma. „Šī mums bija veiksmīga diena un lieliska, krāšņa trase” priecīgs, bet mazrunīgs bija etapa uzvarētājs Ž. L. Šlesērs.

Savukārt portugālis Karloss Souza finišā jutās vīlies: „Šodien es pret Žanu Luī neko nespēju iesākt, varēju tikai sekot viņa pēdās.”

Trešais etapā un arī kopvērtējumā turas polis Lukāšs Komorņickis ar Pajero, bet vakar atkal labu sniegumu ar Honda bagiju uzrādīja krievs Sergejs Šmakovs, kurš startēja tikai desmitais, bet spēja apsteigt sešas ekipāžas.

Filips Gašē slavē Dambi

Tiesa, nevar zināt vai Andris Dambis tomēr nebūtu izrādījies priekšā krievu pilotam, ja nebūtu apstājies un palīdzējis no kļūmīgas situācijas tikt laukā Filipa Gašē Ford Protrack. Franču pilots neslēpa pateicību par latviešu izpalīdzību uz slavēja Andri Dambi arī rallijreida organizatoru izplatītajā preses paziņojumā Interneta portālā www.raid-live.com.

„Auto darbojās lieliski, taču nelaimīgā kārtā pie kāda tilta ar labo priekšējo riteni ieslīdējām grāvī. Ātri sameklējām virvi un mums sekojušais latviešu sāncensis Dambis mūs izpestīja no grāvja. Tas ir lieliski, ka rallijreidos pastāv šāda savstarpēja izpalīdzība”, stāstīja F. Gašē.

Pēc triju dienu sacensībām Andris Dambis kopvērtējumā ir pacēlies uz sesto vietu, taču no F. Gašē komandas biedra Ērika Vigorū vairs atpaliek mazāk par minūti. Jānis Naglis joprojām saglabā desmito pozīciju, bet Andris Lukstiņš pēc vakardienas nelielās neveiksmes ir noslīdējis vienu vietu zemāk – 11. vietā.

Apņēmīgi turpināt

Šodien sportistiem jāveic nedaudz īsāka distance – 488, 05 kilometri, arī atrumposms ir mazliet īsāks – 253,62 kolometri. Visas latviešu ekipāžas turpina sacensības.

„Šodien gāja ļoti labi, atkal iztikām bez ievērojamām tehniskām vai citāda rakstura problēmām. Ar katru dienu braukšana sanāk arvien vieglāk un sportiskāk. Ar jauno auto un tā uzvedību trasē esmu ļoti apmierināts,” stāstīja Andris Dambis. „OSCar ik pa laikam atnāk novērtēt gan Šlesērs, gan Souza, gan citi, bet Gašē un Garsins tagad ir gandrīz vai draugi un mūsu auto apjūsmotāji.”

Ainārs Zariņš
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs

Plašāka informācija un rezultāti www.crosscountry.lv

 
Visi komentāri
 
92792. viesis 14.augusts 2003 14:16
0 0 Atbildēt

Dambi par prezidentu!

92803. viesis 14.augusts 2003 14:50
0 0 Atbildēt

No Dambja puses ljoti labs maarketings, pasham ir labi jaanobrauc un jaaparaada ko taa mashiiniite var paveikt un tad var cereet uz labiem paardoshanas rezultaatiem. Prieks par Andri un labajiem rezultaatiem. Latvieshi saak rulleet pasaules elitee.

92856. viesis 14.augusts 2003 23:07
0 0 Atbildēt

Vislabāk es justos ja vieni mūsējie paņemtu kausu tuksnešos un citi savāktu visus kausus dubļos - tas būtu cool!

92874. viesis 15.augusts 2003 10:30
0 0 Atbildēt

Dambim jābūt pirmajā trijniekā, ja ne trijniekā tad krievs točna jāapčakarē!

92882. viesis 15.augusts 2003 10:55
0 0 Atbildēt

Visi nāk pie Dambja spiegot ;-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti