Trofi-reida kausa ieguvēji var tikt noskaidoti Nītaurē 6

 
10.septembris 2003 13:23

Sestdien, 13. septembrī Cēsu rajona Nītaures pagastā tiks dots starts sporta kluba „Mazozoli 4reiz4” un „WESS Motors” Latvijas Trofi-reidu kausa izcīņas 5. posma sacensībām „Nītaure Trophy 2003”.

Ja uzvaras izcīnīs pašreizējie kausa izcīņas līderi, vismaz TR2 klases automobiļu konkurencē galveno balvu ieguvēji var noskaidroties jau pirms Trofi-reidu kausa izcīņas pēdējā, sestā posma, kas notiks oktobra beigās. Situācija TR3 klasē ir intriģējošāka.

TR2 klasē pašlaik vadībā ar 67 punktiem ir Andris Kuzņecocs/Didzis Blūms (Toyota). Uzvaras gadījumā, izcīnot 20 punktus, viņi pārējiem sāncenšiem vairs nebūs aizsniedzami. Tuvākie sekotāji ir Gundars Skudriņš/Ivars Paškovskis (UAZ) ar 50 un Gints Jātnieks/Alvis Pētersons (Mercedes) ar 43 punktiem. Cīņā par kausiem vēl var iejaukties arī Edgars Zaķis/Arnis Trūps (Range Rover), kuriem ir 34 punkti, kā arī Leonīds Pavlovs/Andris Nesaule (Toyota) ar 27 puktiem. A. Kuzņecova ekipāžas izredzes Nītaurē vairo fakts, ka savā klasē viņi ir uzvarējuši trīs pirmos no četriem notikušajiem trofireidu posmiem.

Arī TR3 klases līderi ar 53 punktiem Indulis un Vents Vīduši (UAZ) uzvaras gadījumā par kausa izcīņas uzvarētājiem teorētiski var kļūt priekšlaicīgi. Taču tikai pie nosacījuma, ka otro trešo vietu dalošās Arņa Namajuna (UAZ) un Māra Zvirbuļa (UAZ) ekipāžas (pa 43 punktiem) nespēs ierindoties augstāk par ceturto vietu. Tas gan ir maz ticams, jo, piemēram, Namajuns ir uzvarējis pēdējos divus trofireidus un noteikti centīsies Vīdušu līderību apstrīdēt arī ”Nītaure Trophy”. Cerības uz vietām kopvērtējuma trijniekā pagaidām saglabā arī Andris Užulis/Artūrs Melnis (Nissan) ar 33, Edvīns Vansovičs/Kaspars Kojalovičs (Nissan) ar 31 un Māris un Linda Krūmiņi (Daihatsu) ar 28 punktiem.

„Nītaure Trophy 2003” ir kļuvis par tradicionālu trofireidu un, veidojot sacensību distanci, daļēji izmantoti zināmi gleznaino Vidzemes bezceļu posmi. Taču, nav iemesla uzskatīt, ka pieredzējušiem braucējiem tas atvieglos braukšanu. Salīdzinajumā ar iepriekšējiem gadiem trase ir atšķirīga, turklāt lietainais augusts Nītaures un apkārtējo pagastu zemes ir krietni izmērcējis. Tamdēļ sacensību dalībniekus gaida grūti bezceļu pārbaudījumi – purvainas pļavas, dziļas mežu stigas un pārplūdušu grāvju pārvarēšana. Viens no speciālajiem posmiem noritēs Mores pagasta teritorijā esošajā motokrosa trasē.

Apvidus autobraukšanas interesenti var pulcēties Nītaurē – degvielas uzpildes stacijā, kur būs pieejamas skatītāju kartes ar sacensību distances shēmu un norādēm par piekļūšanu skatītajiem interesantākajam vietām.

Ainārs Zariņš
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs (GSM: 6439409)
plašāka informācija
www.mazozozoli.lv

 
Visi komentāri
 
96128. viesis 10.septembris 2003 19:11
0 0 Atbildēt

Lai veicas līderiem! :)

96137. viesis 10.septembris 2003 21:56
0 0 Atbildēt

Viesi19:11,pipars Tev uz mēles...

96141. viesis 10.septembris 2003 23:12
0 0 Atbildēt

nu kaa saka, ne pusasi...:D Sestdien jaabrauc skatiities.

96154. viesis 11.septembris 2003 9:41
0 0 Atbildēt

Intrigai jāsaglabājas līdz beidzamajam posmam.

Viesis19:11

96155. viesis 11.septembris 2003 9:46
0 0 Atbildēt

Un tā tā dzīve paiet!

96204. viesis 11.septembris 2003 13:17
0 0 Atbildēt

Man prieks ka Māris atkal pieskaitīts UAZu saimei. Laba mācība visiem monstru būvētājiem - sāc no kā gribi, auto ar milzu klīrensu galu galā sanāk par bobiku:))))))

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti