Toyota ar Prius cer kāpināt hibrīdauto pārdošanu 3

 
12.septembris 2003 9:40

Japānas autobūvētājs "Toyota Motor" sagaida, ka kompānijas hibrīdautomobiļa "Prius" uzlabotās versijas laišana tirgū ļaus strauji kāpināt šo videi mazāk kaitīgo automašīnu pārdošanas apjomu līdz 2004.gada beigām.

Autobūvētājs 2004.gadā iecerējis pārdot ap 36 tūkstošiem jauno "Pruis" automašīnu pretstatā 21 tūkstotim 2002. gadā, sacīja augsta ranga "Toyota" pārstāvis Ernests Bastjēns.

Jaunais 2004.gada "Prius" modelis ir jaudīgāks, tam ir piecas pasažieru vietas un mainīts virsbūves izskats, lai padarītu to pievilcīgāku arī plašākam pircēju lokam.

Pirmā "Prius" automašīna, kas pārdošanā parādījās 2000.gadā, tika kritizēta par savādu dizainu, tās lielumam neatbilstoši augstu cenu un nepietiekamu jaudu.

2004.gada izlaiduma "Prius" ir lielāks, ātrāks un patērē mazāk degvielas. Jaunās automašīnas bāzes cena saglabāsies tāda pati kā iepriekšējam modelim - apmēram 20 000 ASV dolāru (11 500 latu).

"Toyota" plāno veikt plašu reklāmas kampaņu, cerot ka jauno "Prius" modeli par savu automobili izvēlēsies tādas slavenības kā blondā Holivudas zvaigzne Kamerona Diasa. "Prius" automašīnas, kas ir mazāk kaitīgas videi nekā parastie auto, jau ir ieguvušas popularitāti Holivudas zvaigžņu vidū.

Tiek uzskatīts, ka "Prius" saražo par 90% nekaitīgākas izplūdes gāzes nekā parasts automobilis. Hibrīdautomašīnas darbina benzīns un elektrība, un tās automātiski pārslēdzas no viena degvielas veida izmantošanas uz otru atkarībā no braukšanas apstākļiem.

Bastjēns arī prognozē, ka "General Motors" un "Ford Motor" hibrīdautomašīnu laišana tirgū ļaus kāpināt hibrīdauto kopējo pārdošanu līdz 150 tūkstošiem gadā apmēram piecu gadu laikā. Pašlaik gadā tiek realizēti 33 tūkstoši hibrīdautomašīnu.

"Ford" plāno laist klajā savu hibrīdautomobili šoruden, bet "General Motors" - 2005. gadā.

Nākamvasar "Toyota" paredz ASV tirgū piedāvāt luksusa automašīnas "Lexus RX330" hibrīdautomobiļa versiju.

DETROITA, SEP 11, BNS/AFP

 
Visi komentāri
 
96433. viesis 12.septembris 2003 10:58
0 0 Atbildēt

a kapeec nav ieliktas taa kroplja bildes ?

96495. viesis 12.septembris 2003 12:38
0 0 Atbildēt

A man kāds var sakarīgi paskaidrot kā tas Prī(m)uss strādā?

Tipa viņam ir normāls benzīna bīdelis un akumulatori ko no 220 V jāuzlādē, jeb tie uzlādējas paši no autiņ ģeneratora? Varbūt ir vēl kautkā savādāk?

96654. viesis 15.septembris 2003 1:36
0 0 Atbildēt

Diazai ir gan vajadzigs tads auto ka lacim kedas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti