Tomašs Kuhārs brauks rallijā “Latvija 2003”! 4

 
17.septembris 2003 9:57

Šīgada pēdējam Latvijas čempionāta autorallijā posmam – sacīkstei “Latvija 2003” – pieteicies arī slavenais poļu sportists Tomašs Kuhārs. 27 gadus vecais pagājušā gada “Hyundai World Rally Team” rūpnīcas pilots noteikti pēdējos gados ir lielākā rallija zvaigzne, kas apciemos Latvijas sacīkstes.

Tomašs Kuhārs ir stabils pasaules autorallija čempionāta otrā desmitnieka braucējs. Viņš startējis ar “Toyota Corolla WRC”, “Ford Focus WRC” un “Hyundai Accent WRC” automobiļiem un visaugstākais viņa sasniegums ir 11. vieta pērnā gada pasaules meistarsacīkšu posmā Jaunzēlandē.

Pērn Tomašs Kuhārs aizvadīja arī četrus posmus pasaules rallija čempionātā kā “Hyundai World Rally Team” rūpnīcas komandas pilots, bet šogad startēja kā privātbraucējs ar pērnā gada “Ford Focus WRC”. Šāgada jūlija sākumā “E.O.S.” rallijā Igaunijā Kuhārs 14 WRC mašīnu konkurencē izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai vienai no pasaules rallija spožākajām zvaigznēm – igaunim Marko Martinam.

“Domāju, ka tas ir liels pagodinājums Latvijas rallijam kopumā, ka šādi spēcīgi piloti piesakās braukt pie mums. Sportists ar 16 pasaules autorallija čempionāta posmu pieredzi –kas tāds kopš tālā 1994. gada Latvijā būs redzams pirmoreiz!,” saka rallija “Latvija 2003” rīkotāju s/k “Spice” pārstāvis Juris Sprūde.

Šoreiz gan Tomašs Kuhārs, kurš rallijam “Latvija 2003” pieteicies kopā ar stūrmani Macieju Vodu, nestartēs ar “WRC” klases automašīnu. Polijas sportists trasē dosies ar “Mitsubishi Lancer Evo 6”, kas ir sagatavota atbilstoši N4 grupas noteikumiem.

“Domāju, ka būs ļoti interesanti pavērot, kā pasaules rallija zvaigzne cīnīsies ar vadošajiem N4 pilotiem no Latvijas – Jāni Vorobjovu, Aivi Egli, Armandu Maspānu un citiem. Šī būs reāli pirmā reize, kad savās mājās mūsējie varēs salīdzināt spēkus ar tik augstas raudzes sportistu,” turpina Juris Sprūde.

“Kuhārs tiešām ir ļoti spēcīgs braucējs un trasē tāpēc dosies viens no pirmajiem,” saka rallija “Latvija 2003” sacensību vadītājs Jānis Krastiņš. “Patlaban mēs strādājam pie tā, lai uzaicinātu pie sevis vēl kādu spēcīgu N4 grupas braucēju no ārzemēm. Ceram, ka 4. un 5. oktobrī notiekošais rallijs būs īsts saldais ēdiens rallija līdzjutējiem!”

Rallija “Latvija 2003” preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis,
Tālr. 7037974 vai 6598888, e-mail
martins@traubergs.lv

 
Visi komentāri
 
97116. viesis 17.septembris 2003 10:09
0 0 Atbildēt

Vieteejie vechi dabuus truukties :)

97118. viesis 17.septembris 2003 10:13
0 0 Atbildēt

kaa teica Ervalds "lai tik brauc šurp, jo biezāka zāle jo vieglāk pļaut" :) hehe dabuus vechi miit griidaa reaali ! :)

MaD

97124. viesis 17.septembris 2003 10:32
0 0 Atbildēt

97134. viesis 17.septembris 2003 11:33
0 0 Atbildēt

Vismaz pagashnedeljas baumas ir apstiprinajushas!OK!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti