Mihaēls Šūmahers uzvar ASV «Grand Prix» 7

 
29.septembris 2003 11:45

Mihaels Šūmahers svētdien Indianapolisā izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta priekšpēdējā posmā ASV "Grand Prix" izcīņā un nostiprinājās vadībā kopvērtējumā, pietuvojoties sestajam čempiona titulam.

Šūmaheram pasaules čempiona laurus pēc divām nedēļām Japānā garantēs viena punkta gūšana, kas atbilst finišam 8.vietā. F-1 pilota karjerā 70. uzvaru Šūmahers guva sarežģītā sacīkstē, kur viņa sīvā konkurenta "Williams" kolumbieša Huana Pablo Montoijas izredzes uz pirmo vietu kopvērtējumā zuda pēc saņemtā soda par avārijas izraisīšanu.

Šūmahera rēķinā ir 92 punkti, un viņš par deviņiem punktiem apsteidz "McLaren" somu pilotu Kimi Raikonenu, kurš Indianapolisā finišēja otrais. ASV līdzjutēju atbalstītais Montoija ir guvis 82 punktus, taču vairs nevar cīņā par pirmo vietu konkurēt ar Šūmaheru. Raikonenam vienīgās izredzes uz čempiona titulu saistās ar uzvaru 12. oktobrī Japānā un cerību, ka Šūmahers nefinišēs augstāk par 9.vietu.

Trešais ASV "Grand Prix" izcīņā mērķa līniju šķērsoja vācietis Haincs Haralds Frencens, pirmo reizi 2003. gada sezonā nodrošinot "Sauber" komandai vietu uz goda pjedestāla. Aiz viņa pirmajā sešiniekā iekļuva arī itālietis Jarno Trulli ("Renault"), vācu pilots Niks Haidfelds ("Sauber") un Montoija. Ieskaites punktus par vietām astoņniekā saņēma arī itālietis Džankarlo Fisikella ("Jordan") un Lielbritānijas pārstāvis Džastins Vilsons ("Jaguar").

"Ferrari" atguva vadību arī Konstruktoru kausa vērtējumā. "Ferrari" ir 147 punkti, bet "Williams" piloti ir savākuši 144 punktus.

Montoija cerību pacīnīties par pirmo vietu zaudēja jau trešajā aplī, kad par sadursmes izraisīšanu ar "Ferrari" brazīliešu pilotu Rubensu Baričello viņam piesprieda iebraukšanu tehniskajos boksos un 10 sekunžu sodu. Baričello pēc sadursmes izbrauca no trases grantētajā aizsargjoslā un vairs nespēja sacīksti turpināt. Taču "Ferrari" un "Williams" izredzes līdzsvarojās 20 apļus vēlāk, kad izstājās Montoijas komandas biedrs Ralfs Šūmahers.

Lai gan M. Šūmahers startēja no 7.pozīcijas, vairākas lietusgāzes sarežģīja sacīkstes gaitu, un 34 gadus vecais čempionāta līderis vēlreiz apliecināja savu meistarību. Vadībā Šūmahers izvirzījās 37 aplī, un sacīkstes beigu daļā viņa pozīcijas neviens nopietni neapdraudēja.

Līdz šim neviens pilots nav uzvarējis sešos F-1 čempionātos.


INDIANAPOLISA (INDIĀNA, ASV), SEP 28, BNS/AFP/REUTERS
 
Visi komentāri
 
98733. viesis 29.septembris 2003 11:48
0 0 Atbildēt

Vakardienas gonka bija vienkārši lieliska! Šumis bija pelnījis uzvaru un arī sesto pasaules čempiona titulu. Priekā!

98743. viesis 29.septembris 2003 11:55
0 0 Atbildēt

Sumināts! Tiešām pārmaiņās pēc interesanta sacīkste.

98749. viesis 29.septembris 2003 12:03
0 0 Atbildēt

Jāa, bija interesanti. Reiz pa ilgiem laikiem sacīkste, kuras laikā nenāca lūziens.

98776. viesis 29.septembris 2003 12:41
0 0 Atbildēt

NU gan beigaas uzraxtijushi, ta kaa kaut kaadi laukji, tipia neviens pilots nav uzvareejis 6 chimpionaatos !?!?!?! Pilniigs analfabeetisms, 6 chempionaatos ir gan uzvareejushi, arii peec kaartas, bet vot 6 F1 chempiona titulus neveins F1 veesturee vele nav ieguvis !!!!

WALA no li-ux kaarbas.

98786. viesis 29.septembris 2003 13:09
0 0 Atbildēt

WALA - neskaldi matus:)

98791. viesis 29.septembris 2003 13:18
0 0 Atbildēt

mūžigi apbižotie kautkā klusē.

veči kamdel nerakstat ka šumis lūzers u.t.t.

98875. viesis 29.septembris 2003 16:31
0 0 Atbildēt

KasparsF - aizej uz f1.lv, tur apbižoto papilnam. Tur saka, ka Šūmahers nejēdz braukt, paglāba tikai mašīna, riepas, Baričello, lietus, da jebkas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti