«Rudens Leģenda 2003» ar Alfa Romeo 8

 
29.septembris 2003 13:19

Saule. Vējš. Rudens krāsas- mūsu sabiedrotie un galvenie Rudens Leģendas dalībnieki- bija ar ikvienu alfistu sestdien notikušajā pasākumā. Alfas karogam plīvojot, traucamies pa Rīgas pilnajām ielām. Ārā. Prom. Rudenī. Kurzemes virzienā.

Katram stūrmanim Leģenda rokā un smadzeņu šūnas saspringti darbojas, mēģinot atcerēties, vai tiešām laiks ir attāluma un ātruma attiecība vai varbūt tomēr laiks ir nākotnes un pagātnes attiecība, bet kur tad ātrums... Ātrums ir dots- 57km/h, veicamie kilometri zināmi, atliek vien dalīt un pierakstīt vai reizināt un nerakstīt.

Ai! Kāda gan tam nozīme, ja priekšā Alfa, aiz muguras Alfa, kilometru stabi skrien, degvielas rādītājbultiņa nošūpojas pie katras akseleratora pedāļa gremdes, kurai nekavējoties atbild motora dziesma. Pakrūtē kņud vēl nezināmā piedzīvojuma priekšnojauta.

Pie mežonīgā Abavas upes krituma, ko necili dēvējam par rumbu, dalībnieki izkārto savus automobiļus starta rindā un, cenšoties saturēt zirgspēkus un nenospolēt, lai jau sākumā nenojauktu odometra rādījumu, startē. Jāpiebilst, ka dažs labs bija aprīkojies ar kompasu debespušu noteikšanai nomaldīšanās gadījumā, cits datorizējies maksimāli precīziem aprēķiniem. Citam kanna ar šķidrumu, ko uzpildīt Alfu, kas kļuvusi par tvaikoni. 30 minūtes un visi 9 dalībnieki devušies ceļā, neko nezinot par vietu, kur Leģenda aizvedīs.

Un Leģenda kļūdas nepieļauj- nokļūdījies, brauc atpakaļ un sāc no gala. Un Leģenda ir leģenda, visiem zināma, mutu mutēs pārrunāta, taču ne vienmēr patiesa, nedaudz mistiska. Arī mūsu leģendā vienas krustceles bija mainījušas savu patieso krustleņķi, par ko lūdzam piedošanu. Taču slēptajiem tiesnešiem garām paskrien visi dalībnieki, daži pat ar kosmisku precizitāti. Arī noslēpumā turēto finišu sasniedz visas ekipāžas.

Un šoreiz Leģenda pa Kurzemes serpentīnu noved dalībniekus Zviedru Cepurē, kur uzvarētāji kā jau motorizētu spēkratu īpašnieki un fani tiek apbalvoti ar noderīgām Valvoline balvām. Nobrauciens ar rodeli vilina karstasinīgos latviešu puikas, padarīšana izrādās ātra, bet gaužām īsa, līkums pa labi, līkums pa kreisi un viss.

Nē, tas mums neder, pēc līkuma pa kreisi jāseko līkumam pa labi un vēl līkumam pa labi, un pa kreisi, un atkal pa kreisi un vēl un vēl, līkumam aiz līkuma. Siltas tējas, balzāmi, desas un karbonādes gaida vietējā ēstuvē. Vietas un izejvielas pietiek visiem, ar to arī mājiņa piepildīta, pilna alfistu, pie katra galda bariņš alfistu gremdējas sarunās par saviem motorizētajiem līdzekļiem un cenšas izprast viltīgo Leģendu.

Ar to arī pasākumu beidzam un vairs ne tik draudzīgā saimē kā turp dodamies atpakaļ, atpakaļ pilsētā.

Rezultāti ir šeit »»

Fotogrāfijas jāmeklē www.alfaclub.lv

Paldies dalībniekiem un uz tikšanos nākamajā Alfidojumā!

 
Visi komentāri
 
98803. viesis 29.septembris 2003 13:44
0 0 Atbildēt

Labs raksts, bet kāds komentāros varēja iemest šo tekstu ne-itāļu valodā, lai var arī izprast, kas tur īsti notika?:) Un kāpēc tikai 9 dalībnieki, kūtrie alfisti, jo pēc apraksta šķiet, ka pasākums bija ar autotūrisma elementiem?

98808. viesis 29.septembris 2003 13:58
0 0 Atbildēt

"pēc līkuma pa kreisi jāseko līkumam pa labi un vēl līkumam pa labi, un pa kreisi, un atkal pa kreisi un vēl un vēl, līkumam aiz līkuma."

shitas i labais :)

98818. viesis 29.septembris 2003 14:24
0 0 Atbildēt

Nu redz, nav jau tik daudz to Alfu tai muusu dzimtenee.

Sareekjinot potenciaalo aktiivistu procent nekas dizhs nesanaak. Daudziem piemetaas kaada neatliekama shtelle vai darbi, vai rudens klepus ar kjermenja paarkarsienu. Taapeec arii plaanoto 15-17 vietaa ienaacaas 9. Bet tas nemainiija spraigumu un pasaakuma norises intensitaati.

Jo sarunas peec finisha nerimaas ne uz briidi. Pat apbalvoshanas laikaa bija gruuti apklusinaat iekarsushos praatus...

Taakaa next time cereesim uz vairaak.

P.S. Truuka jau arii citu itaalju, ne Alfa Romeo... Skumji, jo tos arii gaidiijaam...

98833. viesis 29.septembris 2003 14:59
0 0 Atbildēt

nu paaaag. latvijaa regjistreetas ~500 Alfas, no taam ~300 izgaajushas TA. 6dien vienuviet sapulceejas 10 shii razhotaaja auto, kas jau ir 3.3% no reaalajiem Alfu brauceejiem. nemaz ar nav tik slikti :)

viesi 29.09.2003 13:44, paldies par "labo rakstu", censhamies, cik speejam ;) ne-italju valodaa: notika braukshana peec legjendas ar daljeeju regularitaati, sleeptu laikkontroli un nezinaamu finisha vietu. tas iisi un skaidri.

99004. viesis 30.septembris 2003 13:02
0 0 Atbildēt

Palaidniekam - nekur jau gan nebija teikts, ka gaidiiti arii citi itaalji. Pieod, bet nav korekti aizradiit, ka citi nav sapratusji zemtextus. :(((

99094. viesis 30.septembris 2003 15:44
0 0 Atbildēt

ATTN: viesis 30.09.2003 13:02

Ja tu esi uzmaniigi palasiijis pasaakuma pieteikuma atsauksmes un komentaarus, tad tur visai skaidri tika noraadiic, ka arii citi itaalju auto ir welcomeeti. Tur pat bija uzaicinaajums gribeetaajiem piezvaniit. Kam zvaniit ir raxtiic www.alfaclub.lv.

Manupraat uzmest tagadinjaas luupu un nostaaties pozaa ir beernishkjiigi.

Tik pat labi ir apvainoties, ka kaadu ar Passat neuznjem Golfa klubaa veel pirms ir sanjemc atteikums.

99130. viesis 30.septembris 2003 16:32
0 0 Atbildēt

kad buus naakamais pasaakums?

99140. viesis 30.septembris 2003 17:06
0 0 Atbildēt

ko nu njemaas..

pirms kaada gada, kad shtukojaam par kluba izveidi, diez gan skaidri izsijaajaas Alfu iipashnieki un fani, kas bija gatavi riikoties. un ar Toriino atbalstu Alfu klubu arii izveidojaam. dazhaas tikshanaas un pirmajaa pasaakumaa bija arii citi itaalju auto paarstaaveeti. domaaju, ka kluba nostaaja skaidra- esam Alfa Romeo iipashnieku klubs. viss, ko klubs dara, ir saistiits ar Alfa Romeo. bet nav jau nosleepums, ka visa itaalju autobuuve vairaak vai mazaak ir Fiat, un, njemot veeraa muusu valsts izmeerus, itaalju auto skaitu, ir pilniigi pieljaujami, ka Alfa kluba organizeetos pasaakumos piedalaas arii citi Fiat izstraadaajumi. ja citiem itaalju iipashniekiem ir veelme piedaliities pasaakumos, labi, naakamreiz noraadiisim, ka driikst piedaliities un tiek gaidiiti, bet tas nav muusu meerkjis- apvienot Fiat koncerna automobilistus. vai nee, palaidniex? :)

par naakamo pasaakumu zinaams tik tas, ka tas buus ziemaa, sniegaa.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 27

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 2

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti