Vai Āzis uz Dakaru dosies kā Latvijas čempions? 3

 
6.oktobris 2003 16:17

Šīs nedēļas nogalē, 11. un 12. oktobrī Liepājas apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pēdējais, piektais posms apvidus rallijā.

Rallijreidā „Liepājas rudens” tiks noskaidroti valsts čempioni gan T1, gan T2 automobiļu konkurencē. Priekšlaicīgi nevienai no ekipāžām nav izdevies nodrošināt uzvaru, tamdēļ intriga atrisināsies tikai sestdien un svētdien Liepājā.

T2 grupā labākās izredzes Jānim Āzim

Pirms izšķirošās sacensības labākās izredzes uz čempionu tituliem ir komandas Rīga ekipāžai Jānim Āzim/Valdim Purvinskim, kuri startē ar Mitsubishi Pajero. Tuvākie sekotāji Andrejs Radzevičs/Ainārs Šusts no komandas Ņiva Team atpaliek par 20 punktiem. Āzim/Purvinskim ir lielas iespējas gadumijā uz Āfrikas lielo maratonu doties Latvijas čempionu godā. Tiesa, ja Liepājā neizdosies izcīnīt pirmo vietu, viņi būs čempioni bez nevienas uzvaras kādā no čempionāta atsevišķiem posmiem.

Atcerēsimies – sniegiem pārbagātajā pirmajā posmā Balvos visus T2 klases favorītus uzveica Dainis Zeltiņš/Viesturs Balodis ar nacionālajai klasei atbilstošu UAZ 469, bet Āža ekipāža bija trešā. Trīs nākamajos posmos veicās labāk, taču uzvarēt arvien pamanījās kāds cits, Āzim atstājot tikai otro vietu. Rallijreidā „Maija nakts” Skrundā tas bija Radzevičs, jūnija beigās rallijreidā ”Amber Baja” uzvarēja Māris Saukāns/Didzis Zariņš, bet pirms dažām nedēļām Madonas pusē nepārspējami bija Andris Dambis/Ainārs Princis ar OSCar.

Salīdzinoši neveiksmīga šī sezona ir izvērtusies 2002. gada Latvijas čempioniem rallijreidā Saukānam ar Zariņu, kam pat uzvara Liepājā vairs neļaus iekļūt godalgoto trijniekā kopvērtējumā. Pajero defekta dēļ Balvos viņi nemaz netika līdz startam, bet divos posmos, startējot ar Jeep Wrangler, izrādījās nespējīgi konkurēt.

Visai pieticīgs sniegums mājas sacensībās ir padevies arī otram pērnā gada līderim no komandas RE Autoklubs Jānim Naglim. Kopā ar titulētākā ralliju pilota Ivara Caunes dēlu Krišjāni, kurš šogad kļuvis par Nagļa stabilu partneri Latvijā, izcīnīta tikai viena trešā vieta, bet kopējā punktu bagāža diezin vai ļauj cerēt vairāk kā uz bronzas godalgu.

Tādā pat situācijā ir pieredzējušie Andris Lukstiņš/Ivars Krauklis. Labākais sasniegums – trešā vieta – izcīnīta vēl pirms sēšanās pie pirmā Ogres Servisa Centrā izgatavotā OSCar stūres. Savukārt Dambis/Princis, kas ir piedalījušies tikai divos no četriem posmiem, savākuši gandrīz tikpat punktus. Dambis, turklāt, pirms dažām nedēļām ar OSCar uzvarēja pārliecinoši un būs ciets rieksts arī Liepājā.

Ja izturēs tehnika un kļūdas nepieļaus ekipāžas ar augstvērtīgāku tehniku, diemžēl, no čempionāta laureātu trijnieka visticamāk nāksies atvadīties Zeltiņam ar Balodi. Ja nu viņiem tomēr izdosies saglabāt pašreizējo trešo vietu, tā būs 2003. gada čempionāta lielākā nagla.

Reinfelda un Gailīša duelis turpināsies

Sportam sagatavoto standartautomobiļu T1 klasē Liepājā par uzvaru gan šajā posmā gan čempionātā kopumā galvenā cīņa ritēs starp kuldīdzniekiem Modri un Kristeru Reinfeldiem un ekipāžu no Alūksnes puses Austri Gailīti/Zinti Andersonu. Pārējie var cerēt vienīgi uz atlikušo bronzas godalgu.

Pašlaik par astoņiem punktiem vairāk ir Reinfeldiem, viņiem arī divas uzvaras un otrā vieta pret alūksniešu pirmo, otro un trešo vietu pirmajos čempionāta posmos. Izredzes Liepājā labākas ir Reinfeldam, jo viņa Nissan Terrano ir lielāka jauda nekā oponenta Isuzu Trooper, turklāt viņš Liepājā var atļauties finišēt aiz konkurenta. Turpretim Gailītim nepieciešama uzvara, jo tad iegūstamo punktu starpība par labu uzvarētājam ir lielāka. Cita matemātika sāksies, ja Reinfelds būs spiests izstāties.

Uz bronzas medaļām pretendē Māris un Arno Podiņi, Valērijs Lukašenoks/ Aleksandrs Smirnovs un Jānis Auziņš/Ilmārs Gibala. Māris Podiņš gan pēc nepielaišanas pie sacensībām par auto tehnisko lietu neatbilstību rallijreidā „Mētra” sacīja, ko šogad vairs nestartēs.

Ainārs Zariņš
Latvijas Automobiļu federācijas
Cross Country komisijas
preses sekretārs

Plašāka informācija pieejama www.crosscountry.lv

 
Visi komentāri
 
99824. viesis 6.oktobris 2003 21:09
0 0 Atbildēt

Sarauj, sarauj tikai bikses nepārauj!

99859. viesis 7.oktobris 2003 9:47
0 0 Atbildēt

Aazis nekur nedosies! Aazim jaapaliek! Zilonji jau aizbrauca, tagad arii aazis grib prom... :( ... :)

99889. viesis 7.oktobris 2003 10:54
0 0 Atbildēt

Kalnkazinjsh apdedzinaajies - Aazi pa daarznieku!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti