Latvijas čempioni rallijreidā noskaidroti

 
14.oktobris 2003 9:46

Uzvarot rallijreidā „Liepājas rudens”, kas sestdien notika Liepājā, par Latvijas čempioniem apvidus rallijā gan absolūtajā vērtējumā, gan T2 klasē šogad kļuva rīdzinieki Jānis Āzis un Valdis Purvinskis ar automobili Mitsubishi Pajero. T1 klasē par čempionāta uzvarētājiem kļuva Modris un Kristers Reinfeldi no Kuldīgas ar Nissan Terrano.

Liepājā virmo kaislības
Lai gan rallijreidā „Liepājas rudens” vairāku iemeslu dēļ startēja pieticīgs dalībnieku skaits, kaislību trasē un ārpus tās netrūka. Jau pirmajā desmit kilometrus garajā ātrumposmā efektīvu avāriju piedzīvoja Jāņa Mottes/Andra Erta ekipāža. Mottes vadītais Jeep Cherokee uz meža celiņa neierakstījās pagriezienā, aizķerot koku, izlidoja no trases un apmeta vairākus kūleņus. Par laimi braucēji traumas neguva, taču auto tika apskādēts pamatīgi.

Azis_P.jpg
Jānis Āzis

„Kopvērtējumā jau mums nekas nespīdēja, taču vizināties nav vērts. Ja esam atbraukuši uz sacensībām, tad cenšamies braukt ātri. Gājām uz labu rezultātu, taču tas pagrieziens izrādījās dikti viltīgs”, avāriju komentēja J. Motte. Jāatzīmē, ka rallijreidu braucēju aprindās Mottem jau izveidojusies „vāku”  meistara reputācija.

Tikmēr pirmajā dopā divas sekundes ātrāks nekā Jānis Āzis bija Andrejs Radzevičs, kurš vienīgais vēl varēja apdraudēt Āža uzvaru čempionātā. Trešo laiku negaidīti uzrādīja T1 klases braucējs Janis Auziņš ar Mercedes G-Class, bet tikai ceturtais bija Reinfelds un piektais Jānis Naglis.

Naglis.jpg
Jānis Naglis

Jāpiebilst, ka arī Naglis startēja ar Mercedes, jo viņa Pajero jau bija ceļā uz Arābu Emirātiem, kur 20. oktobrī sāksies Pasaules kausa izcīņas pēdējais rallijreids UAE Desert Challenge. Bez Nagļa Emirātos startēs vēl divas ekipāžas no Latvijas. Abus līdz šim uzbūvētos OSCar tuksneša apstākļos pirms gadumijā paredzētās dalības maratonā Dakar Rally izmēģinās Andris Lukstiņš un Māris Saukāns. Pasaules kausa dēļ Lukstiņš, Saukāns un arī Dambis uz Liepāju neatbrauca, neesot rezerves mašīnu.

Otrajā 22 kilometrus garajā dopā sāka iezīmēties Jāņa Āža pārsvars. Piemirkušajā trasē viņš tuvāko sekotāju Nagli apsteidza jau par divarpus minūtēm. Divpadsmit sekundes lēnāks nekā Naglis bija Reinfelds, bet Radzevičs bija tikai piektais, no līdera atpaliekot jau par bezcerīgām trīsarpus minūtēm. Atkal ātrs bija Auziņš, taču viņa izredzes uz labu vietu iznīcināja pārbraucienā saņemtās soda minūtes.

Trešajā dopā Jānis Āzis savu pārsvaru par visiem konkurentiem palielināja vēl vairāk, bet otro laiku visiem par pārsteigumu atkal uzrādīja Jānis Auziņš. Trešais bija Radzevičs un ceturtais Naglis, taču abu mašīnām jau bija bojātas ātrumkārbas. Naglim izdevās finišēt, bet Radzeviču auto galīgi pievīla ceturtajā ātrumposmā.

Līderis Āzis tikmēr turpināja būt ātrākais, lai gan viņa uzvaru neviens vairs neapdraudēja. Ceturtajā dopā otrais bija Reinfelds, trešais Auziņš, bet ceturtais Austris Gailītis.
Cīņas uz papīra

Jānis Āzis un Valdis Purvinskis finišēja tā arī īsti neapdraudēti un izcīnīja pirmo uzvaru šā gada čempionātā. Otrie bija Modris un Kristers Reinfeldi, apsteidzot Austri Gailīti gadrīz par četrām minūtēm, taču tieši finišā Reinfeldi bija zaudējiši modrību. Viņi finiša zonu šķērsoja ar apsteigumu un tika sodīti.

Reinfelds.jpg
Modris un Kristers Reinfeldi

Sekoja protests, taču to noraidīja. Tādējādi pirmo vietu sacensībā T1 klasē ieguva Austris Gailītis/Zintis Andersons ar Isuzu Trooper, taču kopvērtējumā zelta medaļas tomēr pelnīti saņems Reinfeldi, jo sezonas laikā viņi bija pārāki. Trešo vietu T1 klasē izcīnīja Valērija Lukašenoka ekipāža, tādējādi izcīnot arī bronzas medaļas kopvērtējumā.

Oficiālo rezultātu gaidīšanas laiks izvērtās visai drudžains jau pieminētā Reinfeldu protesta dēļ, bet vēl vairāk atmosfēru nokaitēja Andreja Radzeviča tiepšanās. Izmantojot rallijreidu vērtēšanas īpatnības un dažus nolikuma pantus, viņš uzstāja, ka ekipāžai punkti par rallijreidu „Liepājas rudens” jāieskaita kā par pilnu distances veikšanu, lai gan pēdējais ātrumposms netika veikts un pārbraucienā līdz finišam Radzeviča Ņiva  bija „šlipsē”.

Iespējams, ka jurists Radzevičs tiešām ir atklājis rallijreidu nolikuma nepilnības, taču stīvēšanās ap paša rezultātu šoreiz tomēr bija nevietā, jo cīņai par medaļām jāizšķiras trasē, bet tur trijos no pieciem sezonas rallijreidiem pārāki bija Dainis Zeltiņš un Viesturs Balodis. Arī Liepājā Zeltiņa ekipāža ar UAZ izcīnīja otro vietu klasē aiz Jāņa Āža.
Ainārs Zariņš

LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs (GSM: 6439409)

Sīkāka informācija un rezultāti www.crosscountry.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti