Deputāti bažījas par autoceļu remontiem nākamgad 5

 
15.oktobris 2003 9:08

Saeimas tautsaimniecības komisijas deputāti otrdien, uzklausot Finanšu ministrijas pārstāvju ziņojumu par nākamā gada valsts budžetu, pauda bažas par Latvijas autoceļu remontiem nākamgad.

Opozīcijā esošās Tautas partijas deputāts Aigars Kalvītis sacīja, ka līdz šim autoceļu remontiem tika piešķirt līdzekļi no Valsts autoceļu fonda, kas līdz šim katru gadu tika palielināts par 10-20%, augot akcīzes nodokļa ieņēmumiem. Taču nākamgad fonda līdzekļi tiks ieskaitīti pamatbudžetā, tādēļ nekāds palielinājums nav paredzēts.

Finanšu ministrijas pārstāvji gan pastāstīja, ka nākamgad paredzēts līdzšinējā autoceļu fonda naudu atvēlēt tikai autoceļu uzturēšanai, bet jaunu ceļu projektu veidošanai un kapitāliem remontiem piesaistīt Eiropas Savienības (ES) kohēzijas fonda līdzekļus, kam tiks piešķirts līdzfinansējums.

Kalvītis gan iebilda, ka ceļu remontdarbi parasti notiek vasarā, taču nav paredzams, ka Latvija no ES saņems līdzekļus jau vasarā, un tādējādi nākamgad naudas ceļu remontiem, visticamāk, nebūs.

Arī tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja biedre Anna Seile no apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK teica, ka autoceļu remontdarbos patiešām paredzama attīstības apstāšanās, jo nākamā gada budžetā paredzēti līdzekļi tikai līdzfinansējumam ES fondiem, nevis avansi reāliem darbiem, kam pēc tam varēs pieprasīt līdzekļus no ES.

Komisijas deputāti vienojās, ka tādēļ arī tautsaimniecības komisija iesaistīsies šī jautājuma risināšanā, jo tā ir ne tikai Satiksmes ministrijas, bet arī daudzu citu jomu problēma.

RĪGA, OCT 14, BNS

 
Visi komentāri
 
101088. viesis 15.oktobris 2003 9:48
0 0 Atbildēt

to naudu, kuru parasti teereeja celjiem tagad varees izteereet komandeejumiem un ekskluziivu auto iegaadei- labriit, eiropa!

to mees veel redzeesim, kursh izraadiijaas graabeklja kaapeejs :)

101100. viesis 15.oktobris 2003 10:10
0 0 Atbildēt

mani vismaz mierina doma ka deputaatu algas netiks samazinaatas, un jacer ka nakamgad deputati un ministri brauks ar eiropas liimenim atbilstosam masinam.

101107. viesis 15.oktobris 2003 10:19
0 0 Atbildēt

laipni luugtum ieksh ES :)

101165. viesis 15.oktobris 2003 12:01
0 0 Atbildēt

Labs naak ar gaidiishanu!

:)

101228. viesis 15.oktobris 2003 16:39
0 0 Atbildēt

Kādēļ degvielas akcīzi, kaut arī tā tiek ieskaitīta kopējā budžetā, nevarētu izmantot 100% ceļu remontam? Tam taču tā tika ieviesta, vai ne tā?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti