Apvidus autotriāla kausi 2003. gadā sadalīti 2

 
15.oktobris 2003 9:30

Sestdien, 11. oktobrī Pļaviņās noslēdzās sporta kluba „Mazozoli 4reiz4” un „Wess Motors” Triāla kausa izcīņa apvidus autobraukšanā. Triāls „Pļaviņu dolomīts” izšķīra kopvērtējuma likteni visās trīs ieskaites grupās, jo iepriekšējos sacensību posmos nevienam no dalībniekiem nebija izdevies iegūt neaizsniedzamu pārsvaru.

Lai uzvarētu, pēc iespējas ātrāk un precīzāk vajadzēja veikt četras īsas šķēršļu trases.

Līderiem neveicas
Sacensībās „Pļaviņu dolomīts” nevienā automobiļu klasē neizdevās uzvarēt kausa izcīņas ieskaitē vadībā bijušajiem braucējiem. Ar neveiksmi sacensības sāka sporta automobiļu TR2 klases līderis Aivars Rutkis (VAZ Ņiva), jo pirmo triāla trasi viņam veikt neizdevās. Lēns trasē bija arī otrās pozīcijas īpašnieks Gints Šmits (UAZ), turpretim labu braukšanas tehniku un ātrumu dolomīta akmeņu labirintā demonstrēja Arnis Pušs (UAZ), kurš iepriekš ar labiem rezultātiem nebija izcēlies.

Nākamajās trīs trasēs gan veiklāks bija Gints Šmits, tomēr apsteigt Arni Pušu sacensības kopvērtējumā viņam vairs neizdevās. Turpretim Aivaram  Rutkim „Pļaviņu dolomīts” bija īsta melnā diena, jo uzrādīt labus laikus neizdevās arī turpinājumā. Sasniedzot labāko laiku trešajā trasē, Šmita un Puša duelī centās iejaukties Andris Kuzņecovs (Toyota Land Cruiser), tomēr augstāk par trešo vietu kopumā pacelties nespēja, bet Aivars Rutkis beigās palika tikai piektais. Vienādu punktu summu ar Kuzņecovu savāca arī Vitālijs Mateiko (Toyota LC 72), taču pieminētā uzvara trešajā trasē augstāku vietu deva pirmajam.

Neveiksmīga diena bija arī TR3 klases līderim Arnim Namajunam (UAZ). Otrajā trasē gan padevās otrs labākais laiks, taču divas pēdējās trases Arnim izrādījās lamatas – finišs palika nesasniegts. Pārliecinoši sacensību sāka Indulis Vīdušs (UAZ), taču otrajā un trešajā distancē krietni izveicīgāks un atrāks bija Edvīns Vansovičs (Nissan Patrol). Ceturto trasi veikt neizdevās nevienam TR3 klases dalībniekam un organizatori atzina, ka izveidotā trase izrādījusies nedaudz par sarežģītu. Triāla „Pļāviņu dolomīts” vērtējumā aiz Vansoviča un Vīduša trešajā vietā ierindojās Vladislavs Bergmanis (UAZ), bet Arnim Namajunam nācās samierināties ar piekto vietu.

Standartautomobiļu grupā uz Triāla kausa izcīņas pēdējo posmu nebija ieradies viens no favorītiem I. Amatnieks un konkurenti to steidza izmantot. Gatis Auziņš (Land Rover Discovery) četru braucienu summā izcīnīja uzvaru, aiz sevis atstādams Uldi Mesteru (Land Rover Defender) un Egilu Simanovski (Jeep Wrangler). Tikai ceturto vietu izcīnīja Jānis Lūkins (VW Iltis), kuram  kopā ar Amatnieku pirms pēdējā posma bija dalīta pirmā vieta kopvērtējumā.

Rutkis paliek, pārējie atkāpjas
Pēdējais posms diezgan būtiski iespaidoja Triāla kausa izcīņas kopvērtējumu. TR2 klasē pēc punktiem Gints Šmits panāca Aivaru Rutki (abiem 15 punkti), taču tā kā pēdējam bija labāki sasniegumi iepriekšējos posmos – divas uzvaras un viena otrā vieta, saskaņā ar gada nolikumu par kausa ieguvēju triāla sezonas kopvērtējumā tomēr kļuva Aivars Rutkis. Gan pēdējā sacensībā, gan sezonā trešo vietu ieguva Andris Kuzņecovs (11 punkti).

Pateicoties uzvarai, par Triāla kausa īpašnieku TR3 klasē kļuva Edvīns Vansovičs (13 punkti), kurš līdz triālam „Pļaviņu dolomīts” atradās tikai trešajā pozīcijā. Arnis Namajuns (12 punkti) bija spiests samierināties ar otro vietu, bet trešais ar 9 punktiem kopvērtējumā palika Andris Gailis (UAZ), kurš pēdējo posmu pameta, nestartējot pēdējā distancē un nenododot dalībnieka kontrolkarti.

Standartautomobiļu klasē ar uzvaru pēdējā posmā Triāla kausa lielo balvu savā īpašumā ieguva Gatis Auziņš (13 punkti), bet otro vietu spēja noturēt Jānis Lūkins (11 punkti). Trešo balvu saņēma Egils Simanovskis (10 punkti).

Pilnu sarakstu skatīt šeit.

Ainārs Zariņš
Latvijas Automobiļu federācijas
Cross Country komisijas
preses sekretārs (GSM: 6439409)

Informācija un rezultāti www.mazozoli.lv

 
Visi komentāri
 
101085. viesis 15.oktobris 2003 9:38
0 0 Atbildēt

ehhh, orgaanizaatoori vai tik nebuus par pamatiigu somu triaaltrasi papeetiijushi.... ;)

/kiska/

101094. viesis 15.oktobris 2003 9:55
0 0 Atbildēt

ILTIS rullee. Riktiigs fasistu autinjs. Sesks tulkojumaa no vaacu valodas

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti