Tests: Kā man „nospēra” CD maģi 60

 
10.novembris 2003 0:05

Daudz dzirdēts un runāts par audio aparatūras zādzībām no automašīnām, uzlaušanu, apdrošināšanu, policiju utt. Tā ir realitāte. Bet ne katrs ar to ir saskāries. Arī man iepriekš nekādi starpgadījumi nebija notikuši.

Vienmēr esmu drusku smīkņājis par tiem auto īpašniekiem, kas, pat uz desmit minūtēm atstājot savu auto, piemēram, Rīgas centrā, pašā darbdienas viducī, velta vismaz pus minūti, lai cītīgi „deinstalētu” savu magnetolu, kas pēc tam tiek ieliktā maisiņā un stiepta līdzi. Vienmēr esmu uzskatījis, ka apzog tikai tos, kas ir paši bijuši īpaši nevīžīgi, teiksim, nenoņemot magnetolas panelīti, vai uz nakti atstājot auto šaubīgā vietā. Tāpat uzskatīju, ka auto magnetolu zagļiem ir beidzot pielecis, ka jaunās sistēmas darbojas tikai ar savu konkrēto „priekšiņu”, kurā „iešūtajam” kodam jāsakrīt ar magnetolā „iešūto”. Tomēr izrādās – nekā!

Tādēļ piedāvāju lasītājiem savu pieredzi, ko var uztvert, ka nelielu „testu”, balstītu uz reāliem notikumiem, lai tiem, kas vēl nav par šo problēmu aizdomājušies, būtu nojausma, kas un kā notiek šādās situācijās. „Testa”.

Piebildīšu, ka, piesardzīgs būdams, mašīnu šaubīgās vietās cenšos neatstāt Auto aprīkots ar signalizāciju, t.s. „sekretku” un dažām citām aizsardzības ierīcēm. Auto ir apdrošināts, audio sistēma apdrošināta papildus, visi noteikumi tiek ievēroti. Vārdu sakot esmu darījis visu, ko parasti var izdarīt. Tomēr...

Nejaušais Tests

Piektdienas vakars, pulkstenis ap 17:05. Kopā ar draugu pienāku pie sava auto, signalizācija man atbild ar 4 pīkstieniem, tātad prombūtnes laikā ir bijusi „kaukšana”. Pirmajā brīdī šķiet atkal kāds parkojoties būs manu autiņu pabakstījis. Bet nekā! Draugs pirmais pamana, ka Kenwood CD atskaņotāja vietā palicis vien vadu kumšķis. Uzmanīgi ieskatoties ievēroju, ka durvju slēdzene ir salauzta.

1. atziņa. Tas var gadīties arī ar Tevi.

2. atziņa. Tava signalizācija neko no auto aprīkojuma neglābs. Pat gaišā dienas laikā, pilsētas centrā, signalizācija nepasargās tavu audio vai citu aprīkojumu.

Mašīnai ir KASKO, pie kam audio sistēmu esmu apdrošinājis atsevišķi, kā papild aprīkojumu. Panikā nekrītu, nav arī tādas īpašas zaudējuma sajūtas, protams, daži desmiti latu aizies jūriņā, bet sistēmas panelītis ir pie manis, tādēļ apdrošināšana ir spēkā, bet zaglis „sūkā ledu”, jo mans Kenwood kā jau vairums jauno CD atskaņotāju darbojas tikai ar savu konkrēto panelīti.

3. atziņa. KASKO ar papild aprīkojuma apdrošināšanu (vismaz) taupa nervus.

4. atziņa Panelītis līdzi jāņem VIENMĒR, īpaši ja audio sistēma ir apdrošināta.

Īsti neatceros, kāds bija līgumā paredzētais darbības plāns, tādēļ nekavējoties mēģinu zvanīt apdrošinātājam (ERGO). Zvanu uz ERGO centrālo kantori, tur man atbild, ka „tālruņa numurs ir mainīts”. Zvanu uz jauno numuru, tur neviens neatbild. Starp citu, ERGO centrālā darba laiks līdz 17:30. Vēlreiz zvanu. Nekā! Caur 118 dabūju vienas lielas ERGO filiāles tālruņa numuru. Tur man uzreiz atbild un pasaka, ka jāizsauc policija un izstāsta, kas būs jādara tālāk.

No mobilā nevar izsaukt „02”, tāpēc zvanu uz „112”, lūdzu savienot ar policiju. Mani savieno, bet atbildes vietā dzirdu – „visi operatori aizņemti, lūdzu, gaidiet”. Gaidu, gaidu, nekā! Zvanu vēlreiz, šoreiz mani savieno ar centrālo policijas pārvaldi, kas savukārt savieno ar attiecīgo policijas nodaļu. Beidzot! Kopš konstatēju „nodarījumu” pagājušas 10 minūtes, no kurām vismaz 4 pagāja sazvanot policiju. Baigi forši sakari.

5. atziņa. Palīdzības dienestu sazvanīšana bieži vien ir „sāpes pakaļā”. Vienmēr vajadzētu turēt pie sevis visus nepieciešamos tālruņus, kā arī pārzināt rīcības plānu.

Pulkstenis ap 17:30. Atbrauc policija, precīzāk vienība no 28. policijas nodaļas. Esmu priecīgs, ka tik ātri. Visu cieņu! Jāatzīst, ka iepriekš es par policijas darbību biju zemākās domās, taču šis atgadījums manu viedokli mainīja. Policija ieradās pilnā sastāvā. Sakarīgi „džeki”. Kamēr es sēžu policijas mašīnā un laipna policijas darbiniece formē dokumentus, manu auto apskata eksperts un vāc pierādījumus, pat mēģina ņemt pirkstu nospiedumus. Tik tiešām, visu cieņu.

Dokumentos tiek oficiāli fiksēts zādzības fakts un es tieku oficiāli atzīts par „cietušo”, tādējādi man tagad ir pamats vērsties pie apdrošinātāja. Manā gadījumā tas būs jāizdara 3 darba dienu laikā.

6. atziņa. Ja konstatēta zādzība, nevajag daudz „gramstīties”, jo pastāv niecīga, bet tomēr iespēja kādam „piešūt lietu”, ja saglabājušies lietišķie pierādījumi.

7. atziņa. Dažreiz arī mūsu valstī policija tomēr strādā (vismaz cenšas) kā nākas.

Kamēr viss notiekas, pie policijas darbiniekiem pienāk liecinieks, kas redzējis notikušo. Viņš redzējis, kā tas izdzimtenis (atvainojos, garnadzis) dzīvojās pa manu mašīnu ar kaucošu signalizāciju un vēlāk skrien prom ar manu CD atskaņotāju, bet neko nav darījis. Sākumā pat gribējis „palīdzēt auto īpašniekam tikt galā ar signalizācijas problēmām” :-), bet par laimi nepaspējis, savādāk būtu vēl viens cietušais. Un nevar jau arī cilvēku vainot. Labi, ka vispār pieteicās.

8. atziņa. Gaišā dienas laikā, pilsētas centrā, Tavu mašīnu var demolēt, apzagt vai mēģināt aizdzīt, palīdzību no garāmgājējiem negaidi!

9. atziņa. Ja mašīnai „kauc” signalizācija, dažreiz tas tomēr nozīmē, ka kaut kas nav kārtībā.

Pulkstenis pēc 18:00. Viss nokārtots, policija aizbrauc, arī es dodos mājup ... klusās noskaņās. Skaidrs ir viens – kādu nedēļu vai divas es mp3 mašīnā neklausīšos :-(

Testa 1. daļas beigas.

Ja izdosies, tad turpinājumā, kas varētu sekot pēc kāda laiciņa, uzrakstīšu, kā man gāja pie ERGO apdrošinātājiem un vai vispār ir jēga ar viņiem sasieties.

Esmu izveidojis foruma topiku „Kā cīnīties pret audio sistēmu zādzībām?”, kur visi lasītāji tiek aicināti apmainīties ar pieredzi šī jautājuma risināšanā. Man pašam nav ne jausmas, vienīgais, kas nāk prātā – apsargāta maksas stāvvieta. Bet vai vienmēr un visur tādu izdodas atrast?

Nobeigumā novēlu visiem būt piesardzīgiem un lai jums tā negadās!

iAuto lasītājs

 
Visi komentāri
 
104008. viesis 10.novembris 2003 0:18
0 0 Atbildēt

A nafig durvīs slēdzene jaatstāj ja ir centrālā uz pulti?

Nav slēdzenes - nav ko sačakarēt.

Stikla izsišana tomēr vairāk pievērš uzmanību.

Pie tam man ar signalizāciju bloķējas centrālene - izsitot stiklu arī no iekšpuses nevar durvis attaisīt :) Jāstiepjas ir pie panelīša traki, lai līdz maģim aizsniegtos.

104013. viesis 10.novembris 2003 1:12
0 0 Atbildēt

Nu es nezinu - kaa var "blokjeeties centraalene"??? Tu gribi teikt, ka no iekshpuses durvis nevar atveert? Kaadam tad tur jaabuut motorinjam, lai pretotos rokas speekam? Cita lieta, ja tev ir MB, kur taas "pipkas" ielien dzilji durvju apshuvumaa... Bet tik un taa interesanti...

104014. viesis 10.novembris 2003 1:56
0 0 Atbildēt

Nedo dievs, iegāzties kaut kur Latgalē, zivis makšķerējot, ūdenī... kopā ar pulti...

104015. viesis 10.novembris 2003 2:00
0 0 Atbildēt

Kāpēc tieši Latgalē?

104016. viesis 10.novembris 2003 2:22
0 0 Atbildēt

incanc notikums.Jacer,ka viss beigsies labi. Ja runa par sledzenes iznemsanu-diez vai eiropa ko lidzigu praktize (ok,mums te citi apstakli),un ko sadi gudrinieki daris signalizacijas vai stravas bojajuma gadijuma?

104018. viesis 10.novembris 2003 3:39
0 0 Atbildēt

viesi - Nav jabut obligati MB, piemeram Volvo (S70 & uz augshu, iespejams ari uz leju) ir ta saucama dubulta blokeshanas, t.i., kad aizsledz mashinu (ar originalo signalizaciju vai atsegu (bet ne no iekshas ar podzinu) durvju pulkishi vienkarshi atsledzas, ja pat tos pavelk uz aru (it ka attaisita pozicija) tapat durvis nevar attaisit ne no iekshpuses, ne arpuses!

104019. viesis 10.novembris 2003 7:11
0 0 Atbildēt

Sht! Tikko nopeerku magji, uzreiz shitaads raksts :)

104021. viesis 10.novembris 2003 8:17
0 0 Atbildēt

labi, ka logu neizgaaza

104023. viesis 10.novembris 2003 8:35
0 0 Atbildēt

Kādu laiku atpakaļ darba darīšanās nācās tikties ar Gunāru Bindi [Lmt prezidentu] un uzdevu viņam jautājumu ''Kādēļ no LMT tālruņa nevar piezvanīt uz 02, bet no Tele2 var?'' Cienījamais šefs sāka izbrīnā raustīt plecus un atbildēja, ka tā nevarētu būt, bet nemaz negrasījās to pārbaudīt. Kad es viņam to nodemonstrēju no sava tālruņa, viņš atteica, ka noskaidrošot un ieteica zvanīt uz 112. Dīvaini, ka viņš pat nezināja, ka 02 no LMT var sazvanīt, zvanot uz 202. Starp citu, nekas nav mainījies, lai gan pagājis jau krietns pusgads, ja ne varāk. Ja kāds atceras, tad šī saruna notika uzreiz pēc traģiskā negadījuma Daugavā, kad no tilta upē ieleca cilvēks, bet meitene no LMT tālruņa nevarēja sazvanīt policiju, kā rezultātā glābēji atbrauca pārāk vēlu un tas noslīka burtiski viņu acu priekšā. Uzskatu, ka liela daļa vainas šī cilvēka nāvē bija jāuzņemas LMT personālam, kas man joprojām nesaprotamu iemeslu dēļ nevar nodrošināt zvanu uz 02.

P.S. Varbūt vēl kāds zin līdzīgu gadījumu ar traģiskām sekām, kas iestājušās augstāk minēto iemeslu dēļ.

104025. viesis 10.novembris 2003 9:16
0 0 Atbildēt

Nevis LMT ir probleema, bet telefona aparaataa! Jaunie aparaati 02 uztver kaa kodu, bet 112 ir "ieshuuts" kaa paliidziibas dienests. Taapeec, ja juusu aparaats neatbalsts 01...04, kas ir aktuaali tikai bijushaas cccp valstiis un mobilo razhotaajiem aciimredzot tas nav svariigi, tad lietojiet 112, kas straadaa diezgan labi (parasti nekas nav aiznjemts, sanaacis zvaniit diezgan biezhi). Njemiet veeraa to, ka zvanot no fikseetaa telefona nonaaksies attieciigaa rajona centraa, bet no mobilaa - riigaa, jo baazes stacijas spiid taalu un pashlaik nav iespeejams atrast juusu atrashanaas vietu, lai zinaatu, kurp zvanu virziit. 112 dienestaa tad vajag luugt juus savienot ar taa rajona policiju, kuraa juus esat.

Par magnetafoniem. Es esmu viens no tiem, kas vinju shtepselee aaraa un liek bagazhniekaa (sedanaa). Reiz biju no cauruma vadus atstaajis, jo bija doma, ka sieva brauks - lai vinjai vieglaak tos vadus atrast (nesen biju uztaisiijis iznjemamo variantu, jo saaku auto tureet pie maajas). Tai pashaa naktii stikls aaraa, neko nepanjeema, aciimredzot mekleeja tikai magjiiti. Un narikam ir pilniigi vienalga lomkas laikaa. Vinsh izsit stiklu, izrauj magji un iet uz lielaakaas ielas turpat ar magji rokaa stopee taksi, kas vinju atpeerk pa piechuku un pashu peec kvartaala izlaizh aaraa. Ljoti zheel, ka vairs nav pieejami magjiishi ar rokturi - paredzeeti liidz neesaashanai. Ljoti taadu gribeetu dabuut, lai nav jaachakareejas ar shtekeriem, bet laikam jau nereaali, it sevishkji CD ...

104026. viesis 10.novembris 2003 9:18
0 0 Atbildēt

Pirmamkārtām, lai zaglēniem negribētos paņemt tavu maģi, iesaku nezīmēties braukājot pa Rīgas ielām, tajās vietās kur taisies parkoties, un skaļi klausīties mūziku, kuru arī ārpusē var labi dzirdēt! Ja nebūsi pievērsis viņu uzmanību tad arī viņiem neradīsies interesa par tavu auto! Sargi pats sevi un Dievs tevi sargās!

104027. viesis 10.novembris 2003 9:21
0 0 Atbildēt

man magji bez panelja izraava uz Elizabetes ielas pretim K Sunim vakaraa tumsaa.

Magjus zags tik ilgi kameer buus zagto magju pirceeji, tad kad izaugsim liidz liimenim, ka shaadas aizdomiigas lietas nepirksim, tad taas arii neviens nepirks

104033. viesis 10.novembris 2003 9:40
0 0 Atbildēt

Vot tapec ari vajadzeja Latgaliti aizklapet ciet. Man izsita sofera stiklu un izcela magjiti dauddzivoklu majas pagalma

104034. viesis 10.novembris 2003 9:40
0 0 Atbildēt

a man gaishaa dienas laikaa pie LU galvenaas eekas gribeeja magji bez panelja izvilkt. nesanaaca, jo bija iestiprinaats stingri, bet sajaaja prieksheejo plastmasu magjim, kaa arii visu salonu un bagaznieku izardiija. un sledzeni sabojaaja.

104036. viesis 10.novembris 2003 9:45
0 0 Atbildēt

To Vilks.

Tā jau ir - "ka shaadas aizdomiigas lietas nepirksim, tad taas arii neviens nepirks" :)

104041. viesis 10.novembris 2003 10:20
0 0 Atbildēt

1 piebilde - no mobilā telefona var sazvanīt 01..03. Es vismaz esmu sazvanījis.

Mans maģītis ir atsiets ar trosi ;-) pie kuzova, tā ka novēlu veiksmi tiem/tam, kurš gribēs maģīti izvilkt :DDDDD

104042. viesis 10.novembris 2003 10:23
0 0 Atbildēt

Bezjedzigs raksts.

104044. viesis 10.novembris 2003 10:24
0 0 Atbildēt

Gaidi jaukus parsteigumus no Ergo , vilks gumiju lidz pedejam un beigas uzmetis tas nav pirmais un pedejai gadijums.

104045. viesis 10.novembris 2003 10:25
0 0 Atbildēt

sinn - piesiesyts , ne piesiets, bet stiklu izsitiis ... kapec par velti esma japievilina...

104046. viesis 10.novembris 2003 10:26
0 0 Atbildēt

a kas tev pa signalizaaciju ja ... tu pienaakot pie auto tev taa negaudoja .. bet sleedzot aaraa signalizeeja ar 4 signaaliem?? Vai ta atraujot durvis un peec tam aizceertot tev taa beidz kaukt ... kauk kas navlabi:(

104048. viesis 10.novembris 2003 10:29
0 0 Atbildēt

man gadiijaas, ka nozaga "magji" kamer pats guleeju automashiinaa :) diezgan drosmiigs zaglis gadiijaas. mani bija apsedzis ar jaku, laikam lai klusak. visus cd arii panjeema.

kad pamodos, shoks bija pamatigs. ilgi nevareeju attapties un domaaju, ka veel gulju.

104051. viesis 10.novembris 2003 10:42
0 0 Atbildēt

viesi, neviena signalizaacija negaudo muuzhiigi - jeega ta kaada?

Maneejaa arii, ja paaraak skalji kaads liekas garaam, tad bishku papukst, bet negaudo. A ja saak gaudot, tad peec tam, kad atsleedz, triis reizes nopiikst un atstaaj imobilaizeri ieslegtu.

104052. viesis 10.novembris 2003 10:44
0 0 Atbildēt

qazx: hi hi.. labais zaglis... Apsedza laikam no zjeeluma lai naf auksti!!!! :)

104053. viesis 10.novembris 2003 10:46
0 0 Atbildēt

Man 3 reizes ir izcelts maģits:

1) Exporta iela 12, naktī, izceļa maģīti un priekšējo stiklu

2) 11.novembra krastmalā, ap 18:00, izsita sānu stiklu, izvilka CD magiti bez priekšēja paneļa

3) Ropažu iela,nakts, pagalms - izsita sāna stiklu, izvilka magiti no sedekla apakšas

Pirmaja gadijuma mentus nesaucu, jo zinaju ka nav verts saukt - jo ta vai ta nepaliidzees.

Otrajā gadijuma diezgan atri atbrauca mentu businsh (nodalja uz Valdemara ielas-precici neatceros), savaca pieradijumus -pec pilnas progas. Aizbraucu uz iecirkni - un dzeki ieteica rakstiit tadu papireli(neoficals zadzibas iesniegums), tipa, ja ko atradisim - dosim zinju. (gan jau Gulbis zin šo sistēmu kā mākslīgi samazināt noziegumu skaitu valstī).

Trešajā gadījumā, maģi vairs neatastāju panelī, bet regulāri vilku ārā un liku zem sēdekļa, bet to vietējie laikam bija pamanījuši - un izcēlā. No rīta atbrauca ments ar tramvaju un mapīti rokas (no valsts puses pilnīgs debīlisms, ka mentam uz notikuma vietu jādodas ar tramvaju), iedzērām kafiju, uzraksījām neoficālo iesniegumu.

Kopsavilkums. Turpmāk maģīti vienmēr demonstratīvi ņemu līdz uz ofisu vai uz dzīvokli (čakars, bet dzīve piespiež). Mentus nav vērts saukt, bojāsiet viņiem statistiku un tērēsiet savu laiku.

ManInBlack

104055. viesis 10.novembris 2003 10:56
0 0 Atbildēt

bija tads jautajums, varbut kadam ir pieredze - ja stikli ir toneti, piemeram ar metalisko plevi, vai sanu stiklus ir tikpat viegli izdauzit ka netonetus stiklus, vai ari to var uzskatit ka aizsargajosu elementu.

Ivciks

104056. viesis 10.novembris 2003 11:04
0 0 Atbildēt

stiklus ir vieglāk izsist, ja plēve - mazāk riska sagriezties un nav tāda ķēpa :)

P.S. CSDD piedāvā maršrutniekiem aizliegt lietot tumšos stiklus :)

104058. viesis 10.novembris 2003 11:05
0 0 Atbildēt

ā un tonētajiem stikliem ir vēl viens liels "pluss" - zaglis neredz vai tur vispār kas ir tajā auto un dabon stiklu sist ārā pat ja maģa nav.

104062. viesis 10.novembris 2003 11:16
0 0 Atbildēt

tas, ka policija biezhi negrib regjistreet izdariitos noziegumus (lai nepasliktinaatu stastiku), tas toch fakc. ir gadiijies sastapties...

p.s. es arii tagad neesaaju magji liidzi, jo kaadi 4 jau nosperti!

uGiaS

104066. viesis 10.novembris 2003 11:31
0 0 Atbildēt

Signalizāciju nelaime ir tāda, ka 99% gadījumu jamās gaudo bez jebkāda iemesla, tādēļ arī parējie 1% gadījumu netiek ievēroti.

ps. pārņem neviltots prieks, kad braucot ar cauru izpūtēju gar autiņu rindu, puse sāka gaudot :DDD *līkroči*

104077. viesis 10.novembris 2003 12:39
0 0 Atbildēt

Labs raksts! Sakarīgs un gana pamācošs. Līdz šim (Pfu! Pfu! Pfu!) nav kas līdzīgs gadījies. Lai gan meloju, sen atpakaļ Krimuldas ielā pa nakti pie biroja atstātas vektras kāds bija mēģinājis atmūķēt blakus sēdētāja durvis, bija nedaudz pačakarējis slēdzeni, bet laikam ticis iztraucēts vai kā savādāk, jo auto iekšā nebija ticis.

Savukārt, Jelgavā manam labam draugam garāžu boksā kautkādi narkši, ar varbūt ar ne, bija uzlauzuši (it kā apsargājamā boksā) garāžu, uzlauzuši ar signalizāciju aprīkotu audi, izsituši fortočku, mierīgi izplēsuši CD atskaņotāju, CD čeindžeri un vēl šo to, aptīrījuši vēl pāris garāžas un mieriīgi aiztinušies. Kas man liek domāt, ka tie breki nebija gluži zaļi puišeļi ir tas, ka šie mēģināja atvienot imobilaizeri un savienot ko pa tiešo. Varbūt ar ko rubīja. Bet tas, ka viņi nebija draugos ar sportu, ir skaidrs 100%-gi, jo garāžā glabājās labi slaloma slēpju zābaki, slēpes u.c., kas noteikti nemaksātu maz, bet tie jefiņi ņēma tikai maģus, CD u.c. Ā, pats galvenais un neticamākais! Tos kretīnus pēc pāris mēnešiem noķēra un mans draugs dabūja gandrīz vai visu atpakaļ!!!!! Vienīgi nozagtie sīži bija saskrāpēti! Visa cieņa Jelgavas kriminālpolicijai!

Secinājums no raksta - agrāk gandrīz vienmēr CD panelīti noņēmu, bet iegumzīju kur apakšā auto panelī. Tagad gan stiepšu līdz!

104082. viesis 10.novembris 2003 12:54
0 0 Atbildēt

Man apsargaajamaa stajankaa pa nakti izceela magji un polichus gaidiiju 1,5 st. Diivaini,bet saaku domaat, ka tureet auto pie maajas-starpiibas nekaadas...

104085. viesis 10.novembris 2003 12:58
0 0 Atbildēt

Ar ERGO neiesaku ielaisties nevienam, ticiet man, jo ir ļoti bēdīga pieredze

104087. viesis 10.novembris 2003 13:09
0 0 Atbildēt

Tikai nesmejaties, man nesen naktī izspēra maģīti ko pirku T-marketā pa 5 Ls, tipa "Storm" :) (gribējās kautkādu skaņu bet uz sitienu nebija naudas), galvenais ka tumbas Kenwood kas bija priekšējās durvīs ar 2 skrūvēm pieskrūvētas nebija aiztiktas. Laikam nariki bija biku pa daudz sapīpējušies :)

104092. viesis 10.novembris 2003 13:26
0 0 Atbildēt

es arī senāk katru vakaru maģi ņēmu uz māju līdz :) bet pa dienu gan tikai panelīti rāvu nost...

104093. viesis 10.novembris 2003 13:26
0 0 Atbildēt

raksts tīri interesant s:)

104097. viesis 10.novembris 2003 13:41
0 0 Atbildēt

Nu, atzīstas, kurš pērk maģi Latgalītē un citur pa lēto!

104101. viesis 10.novembris 2003 14:07
0 0 Atbildēt

For: viesis 10.11.2003 13:41

Nu, es! Nopirku savam audim visu "jaunu" stereosistēmiņu pie breka, kurš tirgojas, laikam, Latgalītē. Teikšu godīgi, nopirku ļoti labu Sony CD atskaņotāju pa 60 Ls (kurš veikalā maksā ~150-it), nopirku labas tumbas par 40 Ls (kuras veikalā maksā ~80-90-it Ls). Neteikšu, ka pats būtu sajūsmā par šādu iespēju, bet to izmantoju un vēl ieteicu paziņām...

104103. viesis 10.novembris 2003 14:17
0 0 Atbildēt

Tā jau tā aparatūra cirkulē - no vienas mašīnas uz Latgalīti, pēc tam uz citu auto, tad atpakaļ... :/

104105. viesis 10.novembris 2003 14:37
0 0 Atbildēt

Jeega ir tikai no labas signalkas... Daudzi taupa naudu un peec tam paarmaksaa...

Ir tak signalkas ar piedzeri...

Ja auto nav paaraak taalu var paliidzeet...

104114. viesis 10.novembris 2003 15:03
0 0 Atbildēt

Man passaatam izblieza ssofera stiklu taccu nevareeja durvis dabuut vallaa(neorgginaalaa centraalaa atsleega).Raadzinnu nenospeera .Paneliits bija nonnemts bet atradaas durvju kabataa.Par cik durvis nevareeja attaisiit to neatrada.Cik caur izsisto logu vareeja sstruntus pie aatrumklokka pannent to arii panneema.Peec ssii gadiijumaa izskruuveeju visus pullkkus no durviim lai taas nevar atveert no ieksspuses.Bija arii lauzussi atsleegu taccu passatam tur kaut kaads plastmasas riccags kas noluuzt un nelauj to rokturi pavilkt.Taa kaa zaudeejumi stikls,pilns salons ar stikla drupaccam.Veel nesen viens ieteica praatiigu ideju :pie signalizaacijas piesleegt otru tauri ko novietot salonaa,lai puuss zaglim ggiimii varbuut dzirdi zaudees(bij taads airasols ko sunnus atbaidiit ar troksni varbuut arii uz narkiem tas iedarbojas),diez cik ilgi to trobeli iztureet diez vai varees.

art

art

104120. viesis 10.novembris 2003 15:19
0 0 Atbildēt

Vajag maģi pieskrūvēt no iekšas ta ka vismaz 30 min jāčakarējas lai atkal izvilktu bet tā svismaz manu maģīti aŗī bez noņemamā paņeļa ir paglābis veselas 5 reizes, slēdzeni gan visas piecas reizes mainīju.

104122. viesis 10.novembris 2003 15:28
0 0 Atbildēt

me ar magi ir pieskruvejis ta ka pasham ir janemas tocna vismaz 30 min. lai iznemtu, bet ja kads rauj lauka tad palidz tikai lomiks bet tani bridi jau ne pasham ne saham... tikai daudz sacakaretulietu litu ieksh auto:) vismaz mierinajums ka tam zaglim nekas netiek!

104131. viesis 10.novembris 2003 16:17
0 0 Atbildēt

vislabaakaa metode ir atstaat auto, sagaidiit, kad "kungs" atnaak un tad vinju taa kaartiigi atspaardiit...

104138. viesis 10.novembris 2003 16:35
0 0 Atbildēt

Vēl viens variants ir vispār mašīnā maģi neizmantot. Vismaz viena vieta, kur klusumā atpūsties no mūžīgā trokšņa visapkārt.

104146. viesis 10.novembris 2003 17:05
0 0 Atbildēt

viesis 10.11.2003 16:35 Pareizi -> un kad gribas muzonu... darīsim kā senajos laikos - dziedāsim paši ...

Narkomāniem, nebūs ko zagt=>nebūs naudinjas=>un nosprāgs!!!

Miers viņu pīšļiem.

XXX

104149. viesis 10.novembris 2003 17:18
0 0 Atbildēt

Man bija identisks gadiijums, diemzheel bez apdroshinaashanas. Polichiem tieshaam respect (starp citu taa pati 28.nodalja)!!!

104151. viesis 10.novembris 2003 17:20
0 0 Atbildēt

To:

viesis 10.11.2003 08:35

Kādu laiku atpakaļ darba darīšanās nācās tikties ar Gunāru Bindi [Lmt prezidentu] un uzdevu viņam jautājumu...

ai, ai, ai, bet cik es zinu LMT šefu veel vakar sauca par Juri Bindi nevis Gunāru Bindi :-)

104153. viesis 10.novembris 2003 17:59
0 0 Atbildēt

cik zinu tā panelīšun staipīšna neko nedod. Nospēra darbā auto, panelitis palika. Izdomāju pamēģināt savam pionierim vai der, secinājums DER - bez nekādas piekodēšanas. Tagad man ir 1 maģim divi panēlīši - viens ar zilu apgaismojumu otrs ar baltirm cipariem, kādu gribu tādu lieku. Maģu modeļi nebija vienādi, abi tikai bija CD

104172. viesis 10.novembris 2003 22:13
0 0 Atbildēt

to:viesis 10.11.2003 17:20

Es ļoti atvainojos, ja sajaucu cienījamā kunga vārdu, bet lietas būtību tas nemaina :-(

104178. viesis 11.novembris 2003 1:05
0 0 Atbildēt

Aha!!! Man liidziiga situaacija bija! Izsita stiklu, nospeera CD-atskanjotaaju... Smiekliigaakais, ka autinju biju atstaajis pretii policijas eekai, otrdienas riitaa, 6:00... Taa ka es neesmu optimisc attieciibaa uz policiju. Kad ienaacu iekshaa, tjipa - kas ko? A shie. Nu, jaa bija kaut kaads troksnis, tad sigjene gaudoja. Bet nu domaajaam - nekas... Un pasakiet paldies, ka peec pusstundas izgaajaam un avareikas jums iesleedzaam.... Prieksh kam, es gan taa arii nesapratu... A magjiiti dabuuju vietaa taas pashas firmas, no rokas, bet ar salauztu paneli - choms virsuu bija uzseedies - taa pats teica. Bet ar visiem papiiriem, gan... A maneejais arii dereeja bez nekaadas kodeeshanas... MAGJIM NAV VAJADZIIGS TAS PATS PANELIS!!!! UN TIEM RETAJIEM, KAM IR, ONKAS LATGALIITEE VIENS DIVI PAARKODEES TAADAM, KADS IR PIE ROKAS!!!!! Ja gadaas pilniigi neatkozhams (apmeeram 1% no magjiem), tad tas veixmiigi aiziet "na zapchasti"..... Taads ir magjiishu muuzhs. Taa ka tagad es arii saveejo lieku tikai uz garaakiem braucieniem, un arii kjimereeju katrreiz aaraa...

104186. viesis 11.novembris 2003 9:25
0 0 Atbildēt

Veel joprojaam nesaprotu, kaada starpiiba, vai tie vadi no panelja karaajas, vai ne???Un kaads prikols magi njemt laukaa un glabaat mashiinaa?Piedevaam parasti magiem ir dzelzs kaste, pie kuras skruuveejas visi vadi, taa ka iznjemot magi, neviens vads nav redzams. Un vispaar, normaalu muuziku ir jeega likt tikai maajaas vai Lexus'os, kur to var baudiit.

104193. viesis 11.novembris 2003 9:52
0 0 Atbildēt

Magim ar paneli un bez panela starpiiba ir nieciiga. Tie kas domaa, ka bez paneliisha magis neiet (tiesa ar dazhiem modeliem ir jaapanemas ilgaak, lai piedabuutu pie dziiviibas) - druumi maldaas. Prieksheejos panelus briivi var nopirkt, ja vajag piekodeet elektrodarbniicaas, tirgos ...

104219. viesis 11.novembris 2003 12:38
0 0 Atbildēt

nu re' - ir 2 cilvēku kategorijas - vieni pērk TIAKI jaunus maģus veikalā - un paldies dievam, ka tādi arī ir :) jo citādi nebūtu iespējas pārējiem interesentiem latgalītē iegādāties vecos :)

104245. viesis 11.novembris 2003 16:47
0 0 Atbildēt

Nē, ir vēl trešā kategorija - es ņemu no auto pārdzinējiem, šie no Vācijas atved kādus 15 gab., pusi izmetam, otru pusi sataisam, man par darbu 1 :)

Bet nozagts ir arī man, pats vainīgs, parasti ņēmu ārā, torweiz atstāju, aizskrēju uz 15 min., ar to pietika :(

Raksts derīgs, tā smuki savilka kopā visu, kas šādos gadījumos darāms.

104246. viesis 11.novembris 2003 16:54
0 0 Atbildēt

Ar magiishiem arii diezgan druma pieredze - tie nelieshi mospeerushi ir 5 magus - 3 no viena auto un 2 no otra.

Kas visprikoliigaakais - tie visi bioja kasetnieki un neviens no viniem nebija veertiigaaks par 50 Ls. Tomeer probleemu peec tam veel vairaak - jauna sleedzene, stikli un visnepatiikamakaa sajuuta ir taa ka kaads ir bijis tavaa auto BEZ tavas atlauja, klaatbuutnes... - izvarota sajuuta. :( Vienreiz tur pat centraa uz Dzirnavielas, starp Teerbatas un Barona magi nospeera 15 min laikaa - biju aimirsis nonemt paneli TAS BIJA DIENAA. Ar tiem mentiem keepaaties nekaada lielaa jeega NAV j ovini tieshaam NEGRIB lailai mees raxtaam tos protokolus un bojaajam vinu statistiku! . BET TO VAJAG DARIIT. Ja policija gribeetu, tad aatri vien vareetu nokert tos zaglus - jo cik reklaamaa ir ludinaajumu - paardod leeti lietotus magjus!? RISINAAJUMS _ IZKERT VISUS ZAGLUS UN NARIKUS. Sadot pa koko un ... aizsuutiit uz getliniem, lai straadaa!!! + veel vajadzeetu zagto magju portaalu - visiem pieejamu datu baazi par nozagtajiem magjiem - daudzi noraustiitos pirkt zagtu magji, ja zinaatu ka to var konfisceet

104251. viesis 11.novembris 2003 18:25
0 0 Atbildēt

__to viesis 16:47__

sarunajam, ka tu tos magishus, ko met ārā, atmet man, a?

abet raksta autoram - vispār jau tos pierādījumus sauc par lietisKajiem..

104264. viesis 12.novembris 2003 9:14
0 0 Atbildēt

Par to, vai vajag kārtīgi iestiprināt:

ja ir laiks zaglim, viņš reāli tev visu paneli izčakarēs, tikai lai būtu apmierināts, ka ja ne viņam, tad arī ne Tev paliks.

Man paziņām 3 reizes centrā pie Operas izcēla. Ōtro bija kārtīgi ieskrūvējis un pielicis, bet viņam visu paneli ar lomiku izstrādāja. Tā ka labāk neskrūvēt ļoti stipri klāt.

104434. viesis 12.novembris 2003 23:05
0 0 Atbildēt

Varu padalīties pieredzē:maģi vislabāk nostiprināt ar trosīti, kas jāizver cauri maģa korpusam un jāpiestiprina pie kuzova.Man bija Audis 90. kuram viss bija piesiets ar trosītēm, sākot ar maģi,beidzot ar migliniekiem un lukturiem.Zaglim gaudojot signalizācijai, ir ļoti maz laika paveikt iecerēto,taču izņemt maģi,kas piesiets iespējams tikai garāžas apstākļos, visticamāk viņš meklēs citu "upuri". P.S. Audim vajag apm.1 m troses,un noņemot paneli zem stūres, jānostiprina pie pedāļu kronšteiniem. Veiksmi darbā !

107378. viesis 5.decembris 2003 11:07
0 0 Atbildēt

TO antonspeizda 12.11.2003 23:05

Tagad zagļia arī zina...

107395. viesis 5.decembris 2003 12:04
0 0 Atbildēt

Ari esmu sho nelaimigo cilveku saraksta. Kopsh 5.12 nakts. Mans mp3 cd tika izcelts daudzstavu nama pagalma 5 no rita zem lampas. Mierigi izcela priekshejo stiklu un panjema manu 2 nedeljas veco cd Panjema ari visus lorinjus kas bija auto. Pat orbit un nagu skjerites!!! Ka es tos joberus gribetu sasist. Jasaka gan paldies ka stikls bija vesels nolikts zalite. Skade - gumija pa 4 Ls un protams cd pa 140 Ls. A panelis palika majas uz ledusskapja. Ta ka nevajag neko atstat mashina. A tos loshus noshaut!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti