Beidzas derīguma termiņš 20000 vadītāja apliecībām 4

 
30.novembris 2003 0:00

Decembrī derīguma termiņš beidzas gandrīz 20 tūkstošiem Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) izsniegto vadītāja apliecību, tāpēc direkcija atgādina, ka līdz gada beigām tās jānomaina pret jaunām.

CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste Džoanna Eglīte aģentūrai BNS apliecināja, ka oktobrī un novembrī daudz aktīvāki bijuši tie, kas, ieklausoties direkcijas aicinājumā, autovadītāja apliecību mainīja laikus pirms tās derīguma termiņa beigām. Divu mēnešu laikā tās apmainījuši jau nepilni septiņi tūkstoši autovadītāju.

Novembrī derīguma termiņš beidzās 8408 pirms desmit gadiem Latvijā izdotajām vadītāja apliecībām. Lai arī šajā mēnesī apliecības Latvijā apmainījuši gandrīz 10 000 vadītāju, tomēr 2898 pirms desmit gadiem oktobrī izdotās apliecības nav apmainītas. Bet kopumā divos mēnešos šādu vadītāju skaits pārsniedz piecus tūkstošus.

Direkcija atgādina, ka apliecības ar beigušos derīguma termiņu nav derīgas dalībai ceļu satiksmē un ceļu policija šos braucējus var sodīt ar naudas sodu līdz 20 latiem.

Lai veiktu apmaiņu, līdzi jāņem pase, apmaināmā vadītāja apliecība, kā arī medicīniskā uzziņa, kuru var saņemt pie ģimenes ārsta vai ārstniecības iestādēs izveidotās ārstu komisijās. Ņemot vērā, ka CSDD nodaļās bijuši vairāki gadījumi, kad cilvēki ieradušies ar medicīniskām izziņām, kas paredzētas, piemēram, ieroču glabāšanai, CSDD aicina vērst uzmanību, ka vadītāja apliecības maiņai nepieciešama tieši šim mērķim izsniegta medicīniskā izziņa.

Lai saņemtu jaunu apliecību, eksāmeni nav jākārto, CSDD darbiniekiem vien jāuzrāda pase, medicīniskā izziņa un jāatdod vecā apliecība. Dokumenta apmaiņa maksā 7,67 latus.

Vadītāja apliecības ar beigušos derīguma termiņu var apmainīt pret jaunām CSDD nodaļās Liepājā, Ventspilī, Talsos, Jelgavā, Rīgā, Valmierā, Gulbenē, Rēzeknē, Daugavpilī un Jēkabpilī.

Vadītājiem, kas apliecības mainīs līdz nākamā gada 1.maijam, izsniegs Latvijā jau ierastā dizaina tiesības, bet tie, kas apliecības mainīs vēlāk, saņems tiesības ar Eiropas Savienības (ES) simboliku. Taču arī iepriekš saņemtās apliecības pēc Latvijas iestāšanās ES būs derīgas.

RĪGA, NOV 28 , BNS
 
Visi komentāri
 
106628. viesis 30.novembris 2003 11:00
0 0 Atbildēt

man tiesibas bus tikai pec 2gadiem!man nekas nav jaamaina!xe,xe...

106632. viesis 30.novembris 2003 12:59
0 0 Atbildēt

Es mainishu tiesibas aprilii, lai ari tas beigsies tikai rudenii. Bus kada pieminja par aizejosho godibu...

106669. viesis 30.novembris 2003 20:02
0 0 Atbildēt

A man zato nav jāmaina vēl 6 gadus un 10 mēnešus. Ko jūs par to teiksiet?

106825. viesis 1.decembris 2003 16:52
0 0 Atbildēt

To Audi

Skatie tā uzmanīgi to dari ka nesanāk likt (dabuut) pēc 5 gadiem....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti