Ziemas autodaudzcīņas čempionāta gaidās 17

 
2.decembris 2003 8:57

Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) Standartauto komisija (SAK) apstiprinājusi 2003./2004.gada ziemas čempionāta standartauto daudzcīņā nolikumu. Paredzēts, ka čempionus trīs klasēs, kā arī komandu vērtējumā noskaidros pēc sešu posmu sacensībām.

Iepriekšējā sezonā ziemas autodaudzcīņas čempionāts bija masveidīgākais autosporta pasākums Latvijā, uz katrām sacensībam pulcējot aptuveni 100 dalībniekus.

Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ziemas čempionātu standartauto daudzcīņā skārušas dažas izmaiņas. Nozīmīgākais jauninājums neapšaubāmi ir atteikšanās no radžu riepām -- jaunajā sezonā meistarsacīkšu ieskaitē varēs startēt tikai ar  rūpnieciski ražotām bezradžu riepām.  Šāds lēmums pieņemts, jo iepriekšējo gadu pieredze parādīja, ka radžu atbilstību noteikumiem (garumu) ir prakstiski neiespējami izkontrolēt. Ja tehniskais komisārs pedantistiski mērītu katra braucēja radzes, kas nemaz nav iespējams ierobežotā laika dēļ, nāktos diskvalificēt divas trešdaļas dalībnieku…No tiem gan ļaunprātīgi pārkāpēji veidotu tikai mazu daļiņu – pārējie būtu vienkārši dabisko procesu (centrbēdzes spēki, ciets trases segums un tml) upuri. Sākotnēji lēmumam par bezradžu riepu ieviešanu bija  pretinieki, tomēr, jo tuvāk nāk sezona, jo mazāk ir dzirdamas skeptiķu iebildes.

Nepārtraukti pieaugot konkurencei, dalībnieku rezultāti ir kļuvuši tik  blīvi, ka rezultātu  noteikšanai talkā jāņem elektronika, jo ar rokas hronometra precizitāti vairs nepietiek. Tādēļ visos posmos rezultāti tiks fiksēti elektroniski .  Tāpat katrā posmā būs informators, kas skatītājiem un dalībniekiem stāstīs par trasē notiekošo.  Tas viss gan varētu paaugstināt dalības maksu, kas pietuvosies 10 latu atzīmei.

Paredzēts, ka čempionāts sastāvēs no sešiem posmiem, protams, ja vien ziema būs labvēlīga. Minimālais posmu skaits, lai meistarsacīkstes uzskatītu par notikušām, ir četri. Nosakot kopvērtējuma rezultātus, no katra braucēja punktu summas tiks atskaitīts sliktākā posma rezultāts. Sacensības notiks pēc slīdošā grafika svētdienās – teorētiski pirmais posms, ja vien atbilstoši laika apstākļi, varētu notikt jau 30.novembrī, tomēr, ņemot vērā sinoptiķu prognozes, izskatās, ka pirmais posms tiks aizvadīts ne ātrāk kā 21.decembrī. Pēdējais datums, kurā var notikt čempionāta etaps, ir 28.marts. Iecerēts, ka  posmi notiks “Auciema” paralēlajā trasē pie Cēsīm , “Brīvkalnu” aplī Rīgas-Liepājas šosejas 21.kilometrā,  Ērgļos un Katlakalnā trasē ‘’Ādiņas’’ ,bet čempionātā debitēs “Jaunnikšu” trase, kas atrodas pie Alojas.

Atgādināsim, ka ziemas standartauto daudzcīņas čempionātā var piedalīties jebkurš gribētājs, kurš, atbilstoši CSN, drīkst vadīt automašīnu. Tas nozīmē, ka sacensībās var piedalīties arī tie, kam vēl nav autovadītāja apliecības (ar mācību atļauju), kā arī jaunieši, kas jaunāki par 18 gadiem, izpildot papildus prasības. Lai cīnītos par čempionu titulu ir jābūt LAF  SAK licencētam sportistam. Tie, kas startēs ar vienreizējo licenci, netiks vērtēti meistarsacīkšu kopvērtējumā. Startēt drīkst ar jebkuru standarta vieglo automašīnu (turklāt ar vienu auto var piedalīties vairāki braucēji), kura reģistrēta CSDD, ir ar derīgu tehnisko apskati un atbilstoša LAF SAK tehniskajiem noteikumiem. Iedalījums klasēs palicis nemainīgs  - auto ar priekšas piedziņu, auto ar aizmugures piedziņu un auto ar visu riteņu piedziņu. Komandā, kuru veido trīs braucēji, jābūt pārstāvētām vismaz divam klasēm.

Veiksmīgus startus!

LAF Standartauto komisijas
preses sekretārs Normunds Orlovs

 
Visi komentāri
 
106938. viesis 2.decembris 2003 15:07
0 0 Atbildēt

Būs interesanti...

106964. viesis 2.decembris 2003 16:45
0 0 Atbildēt

hi tiesi bija rodenii doma ka vajadzeetu pameeginaat, domāju jau pirkt rādžotās riepas, bet nenopirkās, paskat, būtu nopircis pa velti.

par braukšanu ar bezradžu riepām:

vispār jau no savas pieredzes, pa pliku ledu (a dadzcīņā baigi daudzas trases pārtop par pliku ledu) diezko pabraukt nevar ar bezradzu riepām, vismaz ar pakaļ vai priekšpiedziņu, par quattro veidīgajiem nezinu. tā kā nu tur laikam būs baigā slidināšanās.

bet nu es tā pat nepiedalītos, savu lauzamo autinju pārdevu :( ar ar 525i daudzcīņā nav ko darīt....

106966. viesis 2.decembris 2003 16:56
0 0 Atbildēt

Tur tie suudi, ka nopirku ar radzeem riepas, tagad nevaru izlemt vai pirkt neradzjotaas.

106974. viesis 2.decembris 2003 17:47
0 0 Atbildēt

Es šoziem ar BMW 325ix...

106978. viesis 2.decembris 2003 17:57
0 0 Atbildēt

Varetu piedaliities, bet nekaa, riepas iepirktas ar radzem. Musu apkartne lielakos celus kaisa vienu reizi gadaa, sniegu tira nedaudz biiezak.

Lai veicas tiem kuri pērk bezradzu riepas un brauc pa asfaltu!

106984. viesis 2.decembris 2003 18:49
0 0 Atbildēt

var jau pirkt otro disku komplektu un bezradzenes tiem virsuu maukt :) nu tjip atbrauc sporcmeni ar shipotaam riepinjaam, pirms pasaaciena nomaina uz citaam bezradzu gumijaam un MOCHII :) a vispaar, ar sezonu brauktaam ziemeneem tajaas sacensiibaas nebuus ko dariit, vismaz ne lai ciiniitos par pirmajaam vietaam ... tojestj, buus vajadziiga meistariiba + labas, svaigas bezshipenes :)

106999. viesis 3.decembris 2003 1:51
0 0 Atbildēt

Nu ko SPIID 3 LAI TEV VEICAS NOVELU TEV VISU TO LABAKO!

107031. viesis 3.decembris 2003 10:11
0 0 Atbildēt

Baigi jau gribas, laikam buus jaaiekjer kaads komplekts ar bezradzeneem :)

107050. viesis 3.decembris 2003 11:16
0 0 Atbildēt

Nu, nu, Normund, vai tik Tu mazliet nepaarspiilee par taam 2 treshdaljaam, kas buutu jaadiskvalificee??? Nobraucu visu ieprieksheejo sezonu, un atceros tikai vienu reaalu kashkji par radzeem...

107116. viesis 3.decembris 2003 15:14
0 0 Atbildēt

Nepārspīlē, nepārspīlē. Pats vienu reizi baudīju naglas Auciemā vietējā sacensībā - nu bija tā kā bija. Par cik tas nebija čempis, tad nu skatījos, lai sākumā vismaz atbilst, un pēc tam gonkas laikā lai nu nebūtu kā rallija ziemas riepas. Bet tā trafarets tiem, kas brauca trešo un vēlākos braucienus (trase jau sāka palikt melna), ķērās itin regulāri.

Ar cieņu

Jānis

107405. viesis 5.decembris 2003 12:34
0 0 Atbildēt

Ziema ir mus aizmirsusi, tomer gan jau paradisies ari sniegs un ledus!Nevaru vien sagaidit gonku saksanos, redzesim ka mainas vietas. Patiesam bus interesanti! Cerams, ka 21. decembri vares ierasties Auciema trase un just lidzi savejiem un pazinam! Normunda raksta virsraksts ir precizs- skiet,ka tiesam visi ir ziemas daudzcinas cempionata gaidas! Ari es ka citiga lidzjuteja!!!!!!!

107560. viesis 7.decembris 2003 6:25
0 0 Atbildēt

ja 2/3 brauca ar neatljautaam radzju riepaam(peec juusu teiktaa), tad seko jautaajums

Vai gadiijumaa nebuus taa, ka shoziem uz gonku atbrauks kaadi 10-20 daliibnieki? un ka shis sportaveids izmirs?

108192. viesis 10.decembris 2003 21:48
0 0 Atbildēt

nu ko juus varat cakareeties??kam jaamirst tas mirs.pasi brauceeji to nosaka.lasiiju ka kaut kad atpakal ciiniijaaties ar Barum riepaam,kuras it kaa nav sporta,bet tomeer loti labi turas uz ledus.un ko dariit,ja kaadam vinjas aizkeerusaas?jaaliek lietaa un pareizi dara. un radzes lien pasas aaraa,ja nav iebrauktas.kaut nem aamuru rokaa un dzen atpakal. :) nu nebuus visiem labi,kaads vienmeer buus pirmais un kaads paliks aizpakalaa...logiski buutu ja atpaliceejs saaktu analizeet vispirms savu brauksanu nevis skrietu radzes meeriit. ir labi,ka ir taads pasaakums,kaadreiz kaut kas liidziigs notika Ikskilee Tobago X sporta kompleksaa.bija bez vainas.vareeja braukt gan radzotaam gan neradzotaam riepaam.

108195. viesis 10.decembris 2003 22:21
0 0 Atbildēt

Es ar savu richuku aizbraukshu un ar vasarenem jus visus izdarishu!

108259. viesis 11.decembris 2003 12:07
0 0 Atbildēt

Viesi tevi var arī bez ričuka izdrāzt...

108265. viesis 11.decembris 2003 13:23
0 0 Atbildēt

Luudzu paskaidrojiet - ko noziimee ka vienreizeejaa licence netiks skaitiita kopveerteejumaa ??? Tas ir kaa - es braucu katru gonku, peec katras gonkas ir rezultaats, bet beigaas sanaak, ka es nekur neuzraados un bezmaz vispaar neesmu braukusi ???

Ja kas es taisos shoziem debiteet pa zemes traseem :) ar rakheti - BMW e21 ! :-)

108476. viesis 12.decembris 2003 22:11
0 0 Atbildēt

varbuut dumjs jautaajums,bet-vai pastaav arii neruupnieciski razotas riepas???organizators var atbildeet uz so jautaajumu??

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti