«Audi» atgriežas DTM sacensību apritē 3

 
3.decembris 2003 0:02

Pagājušajā sezonā AUDI AG autosporta politikas galvenais uzdevums bija balstīt Audi markas auto lietotāju un importieru komandas. Pašlaik uzņēmums ir nolēmis atgriezties sacensību trasēs ar savām rūpnīcas komandām.

Komandu rīcībā jau ir seši uz Audi A4 bāzes no jauna sagatavoti sporta automobiļi. 2004.gada DTM (Vācijas standarta klases auto sacensības) sacensībās piedalīsies divas Audi rūpnīcas komandas.

AudiA4DTMdesignstudy.jpg

AUDI AG atgriešanās DTM sacensību apritē iezīmē uzņēmuma veiksmīgo tradīciju turpinājumu standarta klases auto sacensībās. Ar sporta modeli V8 quattro Audi ir izcīnījis DTM sērijas uzvarētāja titulu divas reizes pēc kārtas 1990. un 1991.gadā. Laikā no 1995. līdz 1999. gadam, Audi modelis A4 quattro bija visveiksmīgākais standarta klases sporta automobilis. Kopš 2000. gada Abt Sportsline komanda piedalās “jaunajās” DTM sacensībās ar uz Audi TT bāzes izgatavotiem kupejas tipa sporta automobiļiem. Audi braucēju komanda izcīnīja sērijas uzvarētāja titulu 2002.gadā.

Audi sporta nodaļas vadītājs Dr. Volfgangs Ulrihs stāsta, ka DTM sacensības, kopš to atjaunošanas pirms 4 gadiem, ir daudz un veiksmīgi attīstījušās. Jau no paša “jauno” DTM sacensību sākuma, Audi marku sacensībās pārstāv Abt Sportsline komanda. Uzņēmuma plāns, iesaistot sacensībās rūpnīcas komandu, ir tikai loģisks solis attīstībā. Audi uzskata, ka Vācijas tirgus uzņēmumam ir ļoti nozīmīgs, bet DTM sacensības ir lieliska platforma panākumiem visā Eiropā.

Audi A4 DTM modelis ar dzinēja jaudu 460 ZS ir sagatavots Audi sporta nodaļas darbnīcās Ingolštatē un Nekarsulmā. Komandai Abt Sportsline ir piešķirts rūpnīcas komandas statuss, bet pilotu pienākumus ir uzņēmušies Kristians Abts, straujais Matiass Ekstroms, DTM sacensību jaunpienācējs Toms Kristensens un bijušais juniors Martins Tomčiks. Audi DTM vienību īpaši pastiprinās Reinholda Joesta komandas piloti, kuri pilotēs divus A4 automobiļus. Minētā komanda ar modeli Audi R8 ir trīs reizes pēc kārtas 2000., 2001. un 2002. gadā uzvarējusi Lemānas 24 stundu sacensībās. Audi komandas izcilo autopilotu galeriju noslēdz trīskārtējie Lemānas autosacensību uzvarētāji Franks Biela un Emanuēls Pirro.

Papildus dalībai DTM sacensībās, Audi turpinās aktīvu līdzdalību autosportā ar veiksmīgo Audi R8 modeli. 2004.gada sezonā Audi sporta nodaļa atbalsta Audi klientu un importieru komandas arī Lemānas 24 stundu sacensībās, Amerikas Lemānas posmos (ALMS), kā arī jaunajās Lemānas izturības sacensībās. Arī komandām Champion Racing (ASV), Goh (Japāna) un Veloqx (Lielbritānija) būs pieejami Audi labākie autobraucēji, Lemānas sacensību uzvarētāji Rinaldo Kapello un pašreizējais ALMS uzvarētājs Marko Verners. Jaunpienācējs Audi autosporta aprindās ir 27 gadus vecais vācu autobraucējs Pjērs Kāfers.

Īpaši svarīgs brīdis Audi 2004.gada sezonas autosporta kalendārā būs jūnija otrā nedēļas nogale, kad 12. un 13. jūnijā Audi komandas vienlaicīgi piedalīsies gan Lemānas 24 stundu sacensībās, gan Nirburgringas trasē DTM posmā.

www.Audi.lv

 
Visi komentāri
 
106998. viesis 3.decembris 2003 0:30
0 0 Atbildēt

kas ir "importieri"? :-P

107034. viesis 3.decembris 2003 10:29
0 0 Atbildēt

tas priece. Varbut audi atjaunos ari rallija tradicijas un uzbuves kadu WRC mobili, jo par audi S1 bija izcils auto.

107075. viesis 3.decembris 2003 12:49
0 0 Atbildēt

S1 bija aarpraataa jaudiigs, ar ko meegjinaaj kompenseet paareejos truukumus...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti