Nākamgad paredzēti daudz stingrāki noteikumi 30

 
3.decembris 2003 12:13

Arī CSDD kopā ar mūsu likumdevējiem ir ķērušies pie darba. Nesen rīkotajā preses konferencē CSDD pārstāvji skaidroja izmaiņas likumdošanā, kas stāsies spēkā nākamā gada vidū.

Komerctransports tiks stingri kontrolēts
Lai arī viss process vēl nav skaidrs, zināms, ka CSDD pārstāvji kopā ar Ceļu policiju organizēs kaut ko līdzīgu reidiem. Šoreiz tas attieksies uz šobrīd vismazāk kontrolēto transportu - komerctransportu ar massu virs 3,5 tonnām. Sākot ar 2004. gada 1. maiju jebkurš komerctransporta līdzeklis varēs tikt apturēts, lai veiktu tā vizuālu un acīmredzamu tehnisko pārbaudi - gaismas, bremzes, izplūdes gāzes utt. Īpaša uzmanība tiks pievērsta ārvalstu komerctranportam.

Ja tiks konstatēti transporta bojājumi, kas atbilst "2" pēc CSDD Tehniskās Apskates protokola, transporta līdzeklis drīkstēs turpināt ceļu, bet tam mēneša laikā nāksies ierasties uz TA staciju, lai parādītu, ka atrastās problēmas ir novērstas. Iespējams, ka pie reizes nāksies samaksāt sodu par šāda transportlīdzekļa vadīšanu. Savukārt, ja CSDD sertificētie speciālisti konstatēs problēmas, kas parasti tiek atzīmētas ar atzīmi "3", transporta līdzeklim tālāku kustību pa ceļiem nāksies pārtraukt (ja vien defektus nevar salabot uz vietas), tālāk - tikai ar evakuatoru (par to transporta līdzekļa saimniekam nāksies rūpēties pašam). Šajā gadījumā no auto stikla tiks noņemtas derīgās TA uzlīmes un braukt tas varēs tikai pēc jaunas TA veikšanas un uzlīmes saņemšanas.

Vienas dienas braukšanas atļauja
No 2004. gada 1. maija auto transporta īpašniekiem būs iespēja saņemt vienas dienas atļauju braukt ar auto, kuram beidzies tehniskās apskates veikšanas termiņš. Šādas iespējas nebūs daudz - gada laikā tā darīt varēs tikai 3 reizes. Saņemot atļauju, auto saimnieks garantē, ka auto bez problēmām ne sev, ne citiem varēs aizbraukt līdz TA stacijai.

Agresīva braukšana un sods par to
No 2004. gada 1. jūlija spēkā stāsies jēdziens "Agresīva braukšana", kā arī sods par to. Par šo jēdzienu ir daudz diskutēts, bet Administratīvo pārkāpumu kodeksā definīcija ir pietiekami skaidra.

Par agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā:
1) vairāku tādu citu citam sekojošu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izdarīšana, kas saistīti ar ceļu satiksmei bīstamu vai traucējošu situāciju radīšanu;
2) transportlīdzekļa vadīšana tādā veidā, ka tiek izdarīts ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai vai tiek ignorētas pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses (vairākkārtēja braukšanas joslu maiņa apsteidzot, vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu vai apbraukšana pa sabiedriskā transporta joslu, ceļa nomali, ietvi, gājēju ceļu, velosipēdu ceļu vai citām vietām, kas nav paredzētas transportlīdzekļu braukšanai u.tml.), — uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no piecdesmit līdz divsimt latiem.

Agresīvas braukšanas konstatēšanai tiks izmantoti tehniskie līdzekļi - video. Līdz šim policija nevarēja piemērot sodu par vairāku pārkāpumu kopumu, nācās "iztikt "ar sodu par lielāko pārkāpumu. Tagad šī problēma ir labota - agresīva braukšana.

Turpmāk vēl.

iAuto redakcija

 
Visi komentāri
 
107065. viesis 3.decembris 2003 12:19
0 0 Atbildēt

PAREIZI ! AGRESĪVOS LUŅUS JAU SEN VAJAG PATRAMDĪT.

107067. viesis 3.decembris 2003 12:23
0 0 Atbildēt

Par to komerctransportu labs, sen jau vajadzeja:)

Par to agresiivo brauksanu nuuu nezinu kaa vini varees visu paspeet uzfimeet?

107072. viesis 3.decembris 2003 12:40
0 0 Atbildēt

Pilnīgs sviests tas termins - agresīva braukšana. Te ir kārtējā vieta korupcijai. Katrs sliktais ments tagad mēģinās ieskaidrot, ka tu brauci agresīvi (pēc viņa domām), un tad nu ej ziepējies. Kur likumā ir teikts, ka obligāti jāpierāda ar video. Mentam nepatiks tavs mūlis, un lūdzu - 50 Ls. Man arī vienreiz viens piesējās, ka es esot izraisījis avārijas situāciju (sods kautkādi 150), laikam gribēja izspiest piecīti. Tā kā es uz to neparakstījos, tad pēc 30 min. sarunas augstos toņos atlaida.

Es piekrītu, ka jāsoda pidāri, kas lien krustojumos, aizbrauc rindai garām un nostājās priekšā pie luksofora, lai uzsāktu pirmais. Bet ja es lavierēju stapr manšīnām pa 2 joslām, jo *******asi brauc uz 40, tad ko es esmu noziedzies (neiet runa par stāvēšanu korķī)?

Mr.T.

107073. viesis 3.decembris 2003 12:41
0 0 Atbildēt

man liekas ka vispirms vajadzeetu attieciigi veikt izmainjas CSN, jo tur nekas nav teikts par to ka 1 joslu var mainiit pieeram ne biezhaak kaa 1 minuutee.

autovadiitaajam ir jaabrauc saskanjaa ar CSN nevis administratiivo paarkaapumu protokolu !!!!!

107074. viesis 3.decembris 2003 12:46
0 0 Atbildēt

rēku sit... ko var piespriest par agresīvu braukšanu???

nav jau iespejams pierādit, ka esi agresīvi braucis... Tiesā video ieraksti nepalīdzēs..

107079. viesis 3.decembris 2003 12:51
0 0 Atbildēt

Administratīvo pārkāpumu kodeksā definīcija ir pietiekami skaidra

vairākkārtēja braukšanas joslu maiņa apsteidzot

Man gan nav skaidra. Var būt, godātā redakcija, ja jau viņai viss tik skaidrs, varētu man pastāstīt, CIK reizes minūtē vai kilometrā ir atļauts mainīt braukšanas joslu?

107082. viesis 3.decembris 2003 12:52
0 0 Atbildēt

"Saņemot atļauju, auto saimnieks garantē, ka auto bez problēmām ne sev, ne citiem varēs aizbraukt līdz TA stacijai."

Ar ko viņš garantē? Vai OCTA uz to parakstīsies? Daudz dzirdēts par pēdējā laika OCTA sabiedrību regresa prasībām uz pamata "varēja izvairīties no sadursmes, bet nedarīja to".

107083. viesis 3.decembris 2003 12:53
0 0 Atbildēt

DeaDMoroZZZ, manī nev nekādas agresivitātes, pat tad, kad es sānslīdītē izņemu krustojumu. Tad jau uz mani šie sodi neattiecas? :-)

107086. viesis 3.decembris 2003 12:59
0 0 Atbildēt

arī, ja pavidsam mierīgi, nosvērti un apdomīgi es, ar ātrumu 4km/h, lai iegrieztos savā pagalmā nedaudz pirmslaicīgi iebraucu pretējā joslā esmu reāli agresīvs un nelīdzsvarots psihs?? :D

107089. viesis 3.decembris 2003 12:59
0 0 Atbildēt

par to 3x gadaa braukshanu uz TA bez apskates arii pasaaciens rullee

107091. viesis 3.decembris 2003 13:02
0 0 Atbildēt

Kad beidzot sāks svērt smagās fūres un iekasēt soda naudas par svara pārsniegšanu???????? Tad nebūs katru pavasari jāvaimanā, ka lielas naudas iziet bedru aiztaisīšanai un vagu izlīdzināšanai. Normālās valstīs tā ir jau sen ieviesta prakse. Pie tam pārāk smaigais autiņš nedrīkst turpināt ceļu ar visu pilno kravu - jāsagaida kāds naparņiks, kas lieko svaru noņem.

107095. viesis 3.decembris 2003 13:12
0 0 Atbildēt

"vairāku tādu citu citam sekojošu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izdarīšana"

ja dazaadi csn paarkaapumi tiek veikti vienlaiciigi, nevis peec kaartas .... tad taa nav agresiiva brauksana

107104. viesis 3.decembris 2003 13:43
0 0 Atbildēt

Man domāt, ka vajag nedaudz mainīt formulējumu - nu "VAI" uz "UN" :

'transportlīdzekļa vadīšana tādā veidā, ka tiek izdarīts ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai UN tiek ignorētas pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses (apdzīšana utt.)'

Tad ok, ja kāds brauc un kaut ko piebuktē vai jūtami pārsniedz ātrumu, vēl ne1 neņemot pierē un traucē, lūdzu - agresīva braukšana. Bet ja es vienkārši bieži mainu joslas, tad tas tak nevienam nekrata! Pats muļķis, jo šitāda stumdīšanās tak nervus bendē!

107105. viesis 3.decembris 2003 13:46
0 0 Atbildēt

Par smagajiem - super, citaadi jau pieriebies smakt korkjos blakus vai aiz sranajiem diizeljiem (iipashi dzeltenajiem monstriem)

107107. viesis 3.decembris 2003 13:58
0 0 Atbildēt

Jā, gribu redzēt, ka par atgāzēm no trases ņems nost Ikarusu, par atgāzēm. Tas tik būs joks, pasažierus izsēdina un busu patriec uz parku remontēties.

107114. viesis 3.decembris 2003 14:47
0 0 Atbildēt

Agresīvo braukšanu visbiežāk (pēc definīcijas) piekopj paši CP vai policijas operatīvie transportlīdzekļi, kad tie lepni pabrauc garām visai kolonnai, kas gaida sastrēgumā, vai tamlīdzīgi, ar īslaicīgi ieslēgtām bākugunīm, piebrauc visiem priekšā un izslēdz bākugunis.

Definējums ir absolūti murgains!

107119. viesis 3.decembris 2003 15:34
0 0 Atbildēt

Pilnīgi skaidrs, ka mūs sagaida visai "interesanta" skaidrošanās ar ceļu policistiem, kas gribēs iemēģināt roku agresīvās braukšanas sodīšanā. 200 Ls jau ir summiņa par kuru vērts arī uz tiesu aizstaigāt! Pie izdevības jau tagad jāsāk konsultēties ar juristiem! Galvenais noteikums jau paliek tas pats vecais - neļauj sevi paķert uz muļķi!

107120. viesis 3.decembris 2003 15:37
0 0 Atbildēt

par smagajiem - atbalstu, svērt tos arī vajadzētu biežāk, savādāk visa ceļu nauda aiziet, lai salabotu tos viņu sačakarētos ceļus un atgāzes satiksmes ikarusiem (nu jau arī meršiem) arī ir zem katras kritikas!

Agresīvas braukšanas definīcija tiešām velk uz korupciju, jo ments būs ieinteresēts jebkurā gadījumā piešūt agresīvu braukšanu, pieprasot bankā nomaksāt Ls 50. Ja negribēsi maksāt, varēsi kā vienmēr ieslidināt šim kabatā cēnerīti, savukārt, Ls 200 gan neviens ments neprasīs, jo tad jebkurš normāls cilvēks to aizvilks uz tiesu un vinnēs kaut vai paņemot iepriekšējo komentētāju argumentus - tipa es braukšanas joslas mainīju 1x/minūtē, nevienam netraucēju (liecinieki) utt utjpr.

Vispār jau jancīgs nosaukums - agresīva braukšana,- velk uz psihologa piesaisti, tipa cilvēks brauca iekšējas agresijas vadīts jeb pilns saulaina prieka par izdevušos manevru? :DD

107124. viesis 3.decembris 2003 15:43
0 0 Atbildēt

Manas intereses tiek ignoreetas jau no riita, kad es gribu buut vieniigais brauceejs uz ielas!!!!! Ak juus paareejie visi - agresiivie brauceeji - cuuk.as!!! :)

107131. viesis 3.decembris 2003 15:53
0 0 Atbildēt

Par agredīvo braukšanu - sorry, veči, bet "piegriezt" skābekli pirdariem (es domāju "pumpainus tīņus" un "biezos džipistus") vajag. A to besī, ka viens stāv sastrēgumā, a otrs pilnīgā "PO" apbrauc pa pretējo , nogriežas zem zīmes, rada papildus sastrēgumus u.t.t.

Jautājums, Kas ir komerctransports ? Ja man ir 9-vietīgs busiņš, vai kravas auto līdz 3.5t, kas reģistrēts uz firmu, tas arī ir komerctransports ? a ja uz mani provāti? kādi ir kritēriji ? tiešām nezinu

107148. viesis 3.decembris 2003 17:25
0 0 Atbildēt

Bet kad beidzot sāx močīt tos/-ās bremzes, kas brauc ar saviem akurātajiem 40-50 km/h maximāli tuvu sadalošjai joslai un met pa kaucošiem ieraugot mirgojošu zaļo? Kļustu agresīvs tādus redzot vien. Kur nu vēl, ja tāds brauc pa priekšu. Aprobežoti naivs un samocīti nekonkrēts pārkāpuma raxturojums. Kā par ko tādu vispār drīxt naudu prasīt. Kas tad - kolonna pa vienai auto jāapdzen ja 3 km pretējās joslas pārskatāmi? Sviesta valsts ar šovmeni ministra amatā!!!...

107151. viesis 3.decembris 2003 18:37
0 0 Atbildēt

Par visiem tiem parkapumiem jau ir sodi. Tad kontrolejiet tos, nevis ieviest mistisku terminu un jaunu likumu. Korupcija rullz ari nakotnee.

107155. viesis 3.decembris 2003 19:35
0 0 Atbildēt

aprakstam neatbilst nosaukums "agresiiva braukshana". Ja es pilniigaa flegmaatiskaa pofigaa ignoreeju un trauceeju citus, staavot joslaa no kuras nedriikst griezties, kaads tam sakars ar agresiju?

107158. viesis 3.decembris 2003 20:17
0 0 Atbildēt

To Wamp.:

"biezos džipistus" ar agresīvu braukšanu nepaņemsi. Ja kādiem no viņiem nav jēgas, kā riepas autiņam griežas, tad ir jāsāk ar papildus apmācībām tiem vadītājiem, kuri vada transportlīdzekļus ar paaugstinātu sabiedriskās bīstamības pakāpi, nevis jameklē "biezie džipisti"...:-)

Tad var izdalīt verķus, kas šauj sāpīgāk par citiem, un noteikt to īpašniekus, kuri labi jūtas tādā rullzzeejot.

Nav jābūt agresīvam džipiņā, pietiek ar nesapratni, kad dzelzis ir uz trotuškas, kad tas rullzz pa nomali, jo iekšpusē sajūtas mainās tikai lidojumā esot un pēkšņi atduroties...

107175. viesis 4.decembris 2003 8:58
0 0 Atbildēt

Vai kontrolēs arī agresīvos trolejbusa vadītājus, kas pie mākslas muzeja lai apbrauktu sastrēgumu, velk pa zāli??? Vai tiem tāpat kā pērējiem Rīgas domē būs atļauja braukt zem zīmēm utt???

107220. viesis 4.decembris 2003 13:00
0 0 Atbildēt

Rēka... nabaga iAuto virtuālajiem džigitiem vairs neļaus ar 90+ pa Brīvībeni darbalaikā močīt..... vāāāāāāhhhh...... ak no nu ...

P.S. Ja mēs tā ietu kā mēs braucam - visi staigātu ar lauztām ribām un zilumiem.

107250. viesis 4.decembris 2003 14:45
0 0 Atbildēt

Kas tur neskaidrs, šorīt pat vienu agresīviķi uz Brīvībenes redzēju - posmā no Stabenes līdz Dzirnavu mainīja joslu kādas 7 reizes, uz Ģertrūdes krustojuma lecot pie sarkanā gandrīz vienu nonesa, utt. Kaut gan - neteikšu, ka šamais man vai satiksmei būtu īpaši traucējis (ja neskaita to aksidentu pie sarkanā). Vienīgi biki sakrita uz nerviem pie katra nākamā krustojuma atkal uz to atsaldēto viepli blakus joslā skatīties :)

L.divplāksnis

107260. viesis 4.decembris 2003 15:15
0 0 Atbildēt

Viss ir pareizi, jus superliberaalji. Visiem japakljaujas stulbakajam vairakumam. Tikai kaut ka nepalidz, vienalga ir liikji. Dzive paliek straujaka, bet dazi atpaliek... Nav svarigi vai Mr.Cirvis uz slidena celja pakjer koku ar 90 vai ar 120. Vinsh pakjer koku, jo vinsh ir labs gramatvedis, nevis shoferis. Es neprasu, lai man ljauj operet, tapec ka visiem jabut vienadam tiesibam.

107262. viesis 4.decembris 2003 15:26
0 0 Atbildēt

Stavi malaa, ja esi leens. Shii dzive ir parak aatra un dazreiz nepietiek speeka... Agresija BLJA.

107295. viesis 4.decembris 2003 18:48
0 0 Atbildēt

«vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu vai apbraukšana pa sabiedriskā transporta joslu» Kops kura laika nedriikst apdziit???? Stulbenji!!!

Mudaki raksta likumus lai mentiem buutu lielaaki ienaakumi!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti