Help: «Pamirkšķināsim» neuzmanīgajiem? 65

 
5.decembris 2003 0:00

Bieži vien, braucot pa Latvijas ielām un ceļiem, nākas sastapt pretīm braucošus auto, kuru vadītājiem ir piemirsies elementārs noteikums - tuvās gaismas ir jālieto visu diennakti.

lights150.jpg
Laukos šādu braukšanu piekopj apzināti (laikam ekonomē spuldzes), bet pilsētā visbiežāk tas notiek aizmāršības dēļ. Ko jūs darāt, ja redzat tādu "aklo" automašīnu braucam pretīm? Neko? Bet varat taču palīdzēt!

Viss ir atkarīgs no jūsu auto un situācijas. Ja jūsu pilotētajam automobilim gaismas ir izslēdzamas (nav pilnīgi automātiskas), tad es ieteiktu uz brīdi tās izslēgt, lai pretīm braucošais aizmārša pamanītu, ka kaut kas nav kārtībā. Ja to izdarīt nevarat, tad ieteiktu uz brīdi ieslēgt tālās gaismas (neapžilbinot) - arī tad aizmārša sāks domāt - "kas par vainu?". Iespējams, viņš nodomās, ka jūs brīdināt par "netālu bāzētiem" ceļu policistiem, bet arī šajā gadījumā ikviens uzmetīs aci panelim un pamanīs, ka nav ieslēgtas tuvās gaismas. Savukārt, ja tāds aizmārša brauc jums aiz muguras, uz brīdi ieslēdziet avārijas gaismas - arī tad, iespējams, vadītājs pievērsīs uzmanību savam auto un gaismām.

Nesen man bija tāds gadījums. Braucot pa Dzirciema ielu, spogulī pamanīju auto, kas brauca aiz manis un kuru pilotēja dāmīte, aizmirsusi, ka tuvās gaismas ir obligātas. Pa otru joslu šajā pašā virzienā brauca ceļu policijas auto. Uz brīdi ieslēdzu avārijas gaismas. Nekādas reakcijas. Meitene, iekrampējusies stūrē, turpināja ceļu, uzskatot, ka es ar viņu koķetēju. Pēc brīža atkārtoju "mirkšķināšanu". Nekā. Nu, ja nesaprot, tad neko darīt. Un tad ... pie darba ķērās minētā CP ekipāža. Piebrauca blakus un norādīja, ka dāmītei auto jāaptur. Iemesls - nepārprotams. Droši vien tad arī viņai tika paskaidrots, ko es no viņas gribēju un "cik tas maksā".

Esiet izpalīdzīgi - norādiet citiem uz viņu sīko aizmāršību, jo varbūt kādreiz arī tas atmaksāsies jums pašam!

P.S. Varbūt jums ir vēl citas idejas, kā palīdzēt tādos gadījumos?

iAuto redaktors

 
65 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
107324. viesis 5.decembris 2003 3:52
1 0 Atbildēt

ir liidzeejusi "mirksinaasana" un arii nav liidzeejusi.

peedeejo reizi pa Melidas ielu naktii naak pretii balts A6..protams bez ugunjiem-uzmirksinu...beigaas pat intensiivi.Pabrauc pretii blondiine iekrampeejusies stuuree(neapvainoju daamas vinja tiesjaam bij blondiine).

Kad mani palaizj krustojumaa..iesleedzu "avarijas sign"un apm trim cikliem-paldies.

Ja esmu palaidis..un taapat pasaka paldies..Pat ja rupji ieliidis man prieksjaa un esi dusmiigs-pateiks paldies..uzreiz nomierinies:)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti