Policists nav supermens, bet ir parasts cilvēks? 41

 
10.decembris 2003 9:45

Mūsu lasītājs Vilnis laikrakstā "Zemgales Ziņas" izlasījis interesantu rakstu par policistiem - parastajiem cilvēkiem. Daudz kam šeit varētu piekrist, bet tomēr... Vai priekšniecība arī piekrīt viņu apgalvojumiem?

Pēdējā laikā Jelgavas policija nonākusi visas Latvijas redzeslokā (tajā Iekšlietu ministrijas pārbaudes atklājušas dažādus pārkāpumus), taču šoreiz par ko citu. Likuma sardzē ikdienā stāv tieši tādi paši cilvēki kā mēs, ar saviem plusiem un mīnusiem, un būtu nevietā iedomāties policistu kā kaut ko līdzīgu supermenam. Tāpēc «Ziņas» piedāvā nedaudz iepazīties ar dažiem policistiem, kas katru dienu nesūkstoties pilda savu pienākumu.


Ceļu policijas inspektori Dzintars (no kreisās) un Ainars noteikti soda tos braucējus, kas nepiesprādzējas, jo tā tiek apdraudēta cilvēka veselība un pat dzīvība.

Izvēloties policista profesiju, iespējams, daži nemaz neapzinās, ka darbs nebūs viegls, tāpēc pēc īsa laiciņa aiziet no policijas. Protams, daudzos gadījumos vilina arī labāk atalgots darbs kādā privātā struktūrā, jo likuma sargi ar milzu ieņēmumiem lielīties nevar. Ne viens vien policists «Ziņām» atzīst, ka policistam savā ziņā jābūt fanātiķim, pretējā gadījumā darbu labi paveikt neizdosies. Vieni slodzi iztur, citi noiet no distances agrāk, bet vēl citus darbs policijā grūž pretī pārmērīgai alkohola lietošanai un ģimeņu izjukšanai. Ne velti pasaulē policistu darbs ir pirmajā piecniekā stresa līmeņa ziņā. Taču šoreiz par tiem, kas iztur un, spītējot grūtībām, cenšas pienākumus veikt pēc labākās sirdsapziņas.

Pieredzējis bandīts nenobiedē
Gints policijā bija nostrādājis pavisam neilgu laiku un pildīja jaunākā iecirkņa inspektora pienākumus. Jau ar pirmajām dienām kolēģi pamanīja, ka jaunietis ļoti apzinīgi izturas pret saviem darba pienākumiem un cenšas, lai nekas nepaslīd garām nemanīts. Iespējams, tieši tāpēc, ieraugot Būriņu ceļā Ervīnu Prazdnicānu, kuru likuma sargi bija izsludinājuši meklēšanā par laupīšanu bārā, viņš atminējās, ka redzējis šā vīra attēlu meklējamo sarakstā.

Lai nekavētu laiku, gaidot papildspēkus, jaunais policists piegāja pie laupītāja un, stādījies priekšā, lika viņam sēsties automašīnā, lai pēc iespējas ātrāk meklējamo nogādātu policijā. Taču E.Prazdnicāns pretojās – vairākkārt iesita un iespēra Gintam, turklāt vēl saplēsa formas tērpu. Visbeidzot, ņemot talkā savu bikšu siksnu, policists likumpārkāpēju sasēja un nogādāja policijā.
Agrāk jau tiesātajam E.Prazdnicānam tiesa piesprieda divus gadus cietumsoda, bet Gints vairs nav jaunākais iecirkņa inspektors un jau kļuvis par kriminālpolicistu.

Valentīnu priecē rezultāts
Valentīns decembrī atskatās uz 22 gadu darbu policijā un pa šiem gadiem pieredzējis daudz ko. «Nekad nevienam neesmu ieteicis iet strādāt policijā, jo apzinos, ka darbs ir grūts un ne katrs var to izturēt. Jābūt sava veida fanātiķim,» atzīst Valentīns.

Viņa nonākšanu likumsargājošajā institūcijā var uzskatīt par nejaušību, jo pēc armijas Valentīns iestājās Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā hidromeliorācijas specialitātē, taču dažādu iemeslu dēļ ar laiku pārgāja uz neklātieni, un papildus bija nepieciešams darbs. «Reiz draugs, ar kuru kopā dienēju, bija aicinājis nākt strādāt uz miliciju, un es varbūt spīta dēļ, daudz nedomādams, piekritu,» piebilst Valentīns. Policists atzīst, ka bijuši brīži, kad pārsteidzīgā lēmuma dēļ pārņēmusi nožēla, taču, ķeroties pie kārtējā darba, tā ātri vien aizmirsusies.

Pa šiem gadiem Valentīns strādājis gan ar nepilngadīgiem likumpārkāpējiem, gan par izmeklētāju, bet pēdējos gados viņš nodarbojas ar bezvēsts pazudušo un noziedznieku meklēšanu. «Reizēm pārņem skumjas, kad policijā ierodas vecāki un ziņo par nepilngadīga bērna pazušanu, taču, veicot meklēšanas pasākumus un noskaidrojot apstākļus, kādos dzīvoja bērns, bieži vien nonākam pie secinājuma, ka lielākā vainas daļa par notikušo jāuzņemas vecākiem,» tā policists.

Raksturojot savu darbu operatīvo dežūru laikā, Valentīns neslēpj, ka daudzās nelaimēs vainojams alkohols. «Tautiņa pamazām nodzeras. Ne katru reizi, ja apreibušais lamā policistus un nepakļaujas viņu likumīgām prasībām, vainīgais tiek saukts pie atbildības, jo viņš adekvāti nespēj novērtēt savu rīcību. Amerikā tas būtu citādi – vainīgs un viss –, bet, ja mēs tā darītu, cietumi būtu pārpildīti,» uzskata Valentīns. «Es laikam esmu dīvainis, bet mani priecē rezultāts, un nav nemaz svarīgi, kas to sasniedzis.»

Nākotnē raugās bažīgi
Ceļu policisti nereti izpelnās autobraucēju kritiku, it sevišķi par «piecīšu» ņemšanu, taču būtībā viņi ir tādi paši ierindas pilsoņi kā mēs, tikai iespēju robežās cenšas rūpēties, lai apkārtējie ievērotu likumu. «Jā, es arī mēdzu pārkāpt Ceļu satiksmes noteikumus, bez tā nespēj iztikt neviens šoferis. Galvenais, lai pārkāpums neizraisa smagas sekas,» «Ziņām» uzsvēra Ceļu policijas inspektors Dzintars, piebilstot, ka ir pārkāpumi, par kuriem viņš apturētu autovadītāju brīdina, piemēram, dienā neieslēgtas tuvās gaismas, taču, piemēram, par nepiesprādzēšanos gan liek maksāt soda naudu, jo tas apdraud veselību un dzīvību.

Dzintara pārinieks Ainars Ceļu policijā strādā 11 gadu un nākotnē raugās ar nelielām bažām. «Jaunie noteikumi paredz, ka autovadītāju vairs nevarēsim aicināt laukā no automašīnas. Līdz ar to protokolu vajadzēs rakstīt, stāvot lietū vai sniegā pie apturētā transportlīdzekļa. Tas aizņems apmēram pusstundu, un nedomāju, ka daudzi [policisti] būs ar to apmierināti,» nākotnes vīzijas atklāj Ainars.

Gan Ainaram, gan Dzintaram ne vienu vien reizi pārkāpējus iznācis apturēt arī no darba brīvajā laikā.

Inga Karlinska
«Zemgales Ziņas» Nr. 3179., 2003-12-10.
www.zz.lv

Komentāri pie šī raksta atrodami šeit.

Interesanti zināt, ko par šādiem ceļu policistu izteicieniem (par pašu veiktajiem pārkāpumiem) domā viņu priekšnieks? Vai tad ceļu policistam nav jābūt ideālam - vismaz uz ielas?

Vilnis, iAuto lasītājs

 
Visi komentāri
 
108019. viesis 10.decembris 2003 9:56
0 0 Atbildēt

hehe, reku 2 komentaari par to rakstu Zemgalez Zinju saitaa:

Turpats 2003-12-10 08:53:22 rakstīja:

Ļoti skaists pasūtījuma raksts. Ja Jelgavas policijā notiek pārbaude, tad āži nav jāliek par dārzniekiem.Vienīgais labums ir tikai tas, ka šim ceļu policistam bija drosme atzīties savos pārkāpumos. Bet varbūt tā ir tikai uzspēlēta bravūra:,, Es redziet varu pārkāpt,lai tikai nav smagu seku,bet pamēģiniet pārkāpt Jūs, un tad es Jūs drāzīšu kā zīmuļus."

Interesanti zināt,ko par šo pārkāpēju domā viņa priekšnieks?

šoferīts 2003-12-10 09:00:55 rakstīja:

Kā var tik cēli stāvēt un taisī foto policisti, kuri uzvelkot privāto formu kļūst par vis parastākajiem alhokoliķiem!Saucamais Ainārs-labi tautā pazistams kā švarcs Sytymarket atklāšanas dienā vai arī īsi pēc tam piebrauca pie galvenās ieejas ar savu balto 80 adudi un izkāpa no tā pilnīgā pārpālī!Kā var būt policists, kurš pats pārkāpj likumu sodī citus šoferus!To piecīti, kuru mēs viņam maksājam(bez jebkādiem čekiem)viņš ņem un nākamajā dienā vienkārši nokož!Kur ir loģika!?

www.zz.lv/komentari.php...nt&raxts=14496

108022. viesis 10.decembris 2003 10:01
0 0 Atbildēt

kaut kaa skumiigi palikaas...par raksta autoru domaajot.

108024. viesis 10.decembris 2003 10:06
0 0 Atbildēt

Neesmu policists un arī baigais viņu aizstāvis, taču man sāk besīt pēdēja laika debīlie raksti par CP. Nu visu visu ko vien var mēģina uzgāzt un piečakarēties.

Davai uztaisam to par nacionālo sporta veidu, vai juriestiem LU par priekšmetu - "atrodi savu draņķīgāko policistu".

Poliči piecīšnieki mani vispār absolūti neuztrauc. Man pofig vai es sodu samaksāju šim vai man izraksta kvīti (daudzi starpcitu vairs kuli nemaz neņem) - Mani parasti uzvelk pa ātrumu ārpus pilsētas.

Ja paņem policis man nav pretenziju, jo tāpat tā nauda kas aiziet valsts kasē nenonāk uz ceļa normāla asfalta seguma vai citu braucēju labā. Takšto domājiet paši, kas ta jums plēš to pakaļju.

Piķi tāpat iekasē daudzi un visur un kā var. Algas valsts darbā tiešām ir parodija par izdzīvošanu. Privātā sektorā strādājošie to nesaprot. Es zinu abu sektoru starpību.

108027. viesis 10.decembris 2003 10:16
0 0 Atbildēt

Nu un tad, ka TU zini abu sektoru starpību...?

Redaktors 10.decembris 2003 10:16
0 0 Atbildēt

farias laikam kaut ko nesaprot, rakstot šādu tekstu Piķi tāpat iekasē daudzi un visur un kā var. Algas valsts darbā tiešām ir parodija par izdzīvošanu. Privātā sektorā strādājošie to nesaprot. Es zinu abu sektoru starpību.

Tas, ka algas ir parodija, nedod iemeslu "iekasēt" piķi savā kabatā.

108033. viesis 10.decembris 2003 10:22
0 0 Atbildēt

Varbut es kadu tagad specigi sapinashu, bet uzskatu ka jums tas ir jazina. Supermeni ir tikai filmas. Isteniba tadu nemaz nav. Ta ka lieciet to aiz auss. TADU SUPERMENU NAV. Piedodiet ka sapinaju...

108035. viesis 10.decembris 2003 10:27
0 0 Atbildēt

Redaktor !

Visu cieņu tev kā adminam (laikam tā), bet nu nevaig pāriet uz galejībām. Piemēram man salīdzinot 5cīsnieku ar kādu policistu kas izbeidz krimināllietu (saņemot kukuli) pret personu kas reibumā notriekusi kādu gājēju (atcerēsimies to Miss organizētāju, vai mūsu slaveno aktieri -kasdziedāja brauciet lēnāk pār tiltu utt), mani gan pārņem dusma un vēlme nobraukt to pašu ņēmēju...

Bet nu ok, tiesības nav, bet es nesodu viņus publiski un neperu. Labāk paņemsim citu sektoru kur iekasē lielākas summas, un kur valsts zaudējumi ir būtiskāki. Ažiotāžu taiša rada tikai tas, ka "esam kļuvuši kā gaiļi" - tipa gudri un gribam savas tiesības ...hehe

P.S. Vācijā vispār problēmu nav, jo tur braukšanas kultūra ir... khmmm...kā lai pasaka....mums gadus 30 līdz viņiem...

Redaktors 10.decembris 2003 10:30
0 0 Atbildēt

Atļaušos atgādināt, ka šis gan ir auto portāls un diez vai šeit kāds rakstīs par kuģniecības privatizācijas akmeņiem vai Saeimas bufetes cenām. Tāda nu ir realitāte.

Un Ceļu policija ir cieši saistīta ar auto tēmu...

108041. viesis 10.decembris 2003 10:40
0 0 Atbildēt

Mjaa droshi vien par to ka protakolu ir nepiecieshams rakstiit staavot lietuu, speej aizdomaaties vineiigi kaads ne paraak "ass" praats. Man domaat jebkursh normaals cilveeks aizietu uz savu mashiinu un tur sarakstiitu protokolu, un peec tam atnaaktu tikai peec paraksta. Taapat stipri shaubos ka kaac CP buutu liidis shaados apastaakljos aaraa labpraatiigi. Neesmu veel pamniijis, ka policija drausmiigi aktiivi staadinaatu kaadu sliktos laika apstaakljos !!!

108042. viesis 10.decembris 2003 10:40
0 0 Atbildēt

Kapēc ? Paņemam preparēšanai CSDD, un kas notiek ar viņu naudas plūsmām, kā tās tiek noviržītas un kāpēc joprojām es tehnisko varu iziet ar labi saplaisājušu stuklu (jo ņem kukuli tehn apsk stacijā). Vai vispār ja pameklē tad caur nto personu man var sarunāt, ka izlaiž cauri "nopuvušu sūdu"

108044. viesis 10.decembris 2003 10:46
0 0 Atbildēt

Farias

tu gan esi lohs, ja tu dod kaadam kukuli tad ir gluzji vienkaarshi jaaklusee par to . Bet ja tu kaut ko piiksti, tad laikam ar galvu tev kaut kas nav kartiibaa, jo kukuljdoshana taapat kaa njemshana ir kriminaali sodaama. Un ja tev ir pretenzijas pret kaadu konkreetu personu, tad ir vienkaarshi jaaiet uz policiju, vai pie CSDD vadiibas.

WALA

108052. viesis 10.decembris 2003 11:23
0 0 Atbildēt

*******...pamodos!

Sabiedrībā nihilismu pret likumu veido nevis poliči, bet gan tādi FARIASI, kas uzsauc tostu jebkurai no negācijām, lai tikai pats varētu justies "iekodis", nobaudot kādu gabaliņu no līdzcilvēka.

108058. viesis 10.decembris 2003 11:53
0 0 Atbildēt

haha, varoņi...... nod** un apd** mākat. Tikai anonīmi. Mizalas - tipiski sūdīgāka latviešu slāņa pārstāvji, kam mute ir zirga lielumā un idejas kā mājas tikai bez pamatiem.

Atbildu par saviem vārdiem !!! Ar galvu jums nav kārtībā.

Lai tektu ka es esmu vainīgs ir jāpierāda ka es esmu uzspiedis, ierosinājis kukuli dot. Varbūt mani piespieda to darīt !!!!!

108059. viesis 10.decembris 2003 11:54
0 0 Atbildēt

Vai zināt vispār no cik Ls skaitās kukulis? :)

108062. viesis 10.decembris 2003 12:05
0 0 Atbildēt

farias netēlo viszini un neplāties ar to, par ko manuprāt tev ir tikai nojausma. Un vēl, kāds gan tu esi idiots, lielīdamies ar to, ka esi kukuļdevējs. Nezinu, var jau būt ka tā nav, taču tu izklausies pēc īgna, jauna cilvēka, kas neko nespēj ne sasniegt, ne izdarīt un tava mīļākā nodarbe ir tēlot visgudru, zinošu cilvēku.

Par kukuļdošanu. Nav jāpierāda, ka tu būtu uzspiedis vai ierosinājis dot kukuli. Tu esi to iedevis un pats publiski to atdzinis. Tā lūk profesor. Ar to vien tu jau sevi esi parādījis.

108066. viesis 10.decembris 2003 12:15
0 0 Atbildēt

Mhm, kātad, var pateikt daudzko vai ne? Esmu lidojis kosmosā ar Gagarinu. Zini, esmu pamanījis to, ka jā kāds kauko pasaka te citādi, tad ir baigais atkritējs , lohs, profesors utt.

No tava teiktā UUPIZZ var saprast, ka arī korupcija , seksa un džeza mūsu valstī nav (ceru zemtekstu sapratīsi). Tas, ka es pasaku ,jā esmu devis un man pakaļu tas neplēš - tas vai es par to ņemu kvīti pretī vai nē.

Problēma tāda, ka tādi tipi kā tu kliedz pa visu rīkli esmu labs bet pats droši ētika principus savā dživē nemaz neievēro.

Apvainot tu mani protams vari kā vien vēlies, man tikai par tevi vairāk smiekli nāk - ja iedopmājos ka esi varbūt daudz gudrāks un vecāks par mani - nu līmenis līmenis

108067. viesis 10.decembris 2003 12:21
0 0 Atbildēt

mja, liekas tev ar uztveri kautkas nav kārtībā.....

108069. viesis 10.decembris 2003 12:30
0 0 Atbildēt

njaaa....cien. Redaktor...vai paties jums nav citas nodarbes??? varbuut saaksim arii iauto redakcijas paarkaapumu galeriju veidot??? kur ir taisniiba? Juus taisniibas ciiniitaaji! es veel ne reizi neesu redzeejis rakstu kur juus cieniitie taisniibas ciiniitaaji buutu savas kluudas aprakstiijushi:) taa kaa nesen bij labs piemeers Dzerinja kungs tiiraaa un skaistaa dveeseliitaa latvijas celju Robins un Huds,,,un kas izraadiijaas finaalaa:) taads pats kaa visi...:)))) ceru ka driiz speeshu palasiit arii par jums tik pat jauki un netiiri rakstiito:)

108070. viesis 10.decembris 2003 12:37
0 0 Atbildēt

Kritiku arī daudzi nemāk uztvert veselīgi !!!!, īpaši pāris augstākminētie cilvji :). Labi ka visiem citiem ir uztvere, lai mani var uztvert [img]www.smiliez.de/smilies/smiliez.de_1667.gif[/img]

108076. viesis 10.decembris 2003 12:55
0 0 Atbildēt

Zo farias. tagad beidzot nebija slinkums ielogoties.(Lai jau tev tiek tas prieks)

Neskatoties uz taviem " diivainajiem" argumentiem, peec manaam domaam tu taapat esi lohs (nothing personal). Un kaapeec es ta domju rakstiju jau ieprieksh.

108082. viesis 10.decembris 2003 13:05
0 0 Atbildēt

"Ceļu policijas inspektors Dzintars, piebilstot, ka ir pārkāpumi, par kuriem viņš apturētu autovadītāju brīdina, piemēram, dienā neieslēgtas tuvās gaismas, taču, piemēram, par nepiesprādzēšanos gan liek maksāt soda naudu, jo tas apdraud veselību un dzīvību."

kursh no siem paarkaapumiem ir biistamaaks? dunduks tas ments ir.

108086. viesis 10.decembris 2003 13:13
0 0 Atbildēt

> viesis 10.12.2003 11:23

tie kas strada ieks iAuto Zin savas tiesibas...

un loti labi apzinas, ka ja uz vinu mashinas

ir iAuto simbolika, tad tas vinus piespiezh ieverot

likumus gribot vai negribot.

Ja ir kadam zinami fakti par iAuto parkapumiem rakstiet

uz redakciju.

/Robchiks/

108108. viesis 10.decembris 2003 14:27
0 0 Atbildēt

cilveeks+policijas forma=varas un likuma paarstaavis - no taa izriet, ka vinjam kaa paraugam jaabuut likuma ieveerotaajam un citiem jaapaliidz ieveerot. Tikliidz tiek novilkta forma cilveeks =cilveeks un tam arii jaapiemeero visi likumi, nevis kaa tagad ir :(

108120. viesis 10.decembris 2003 14:55
0 0 Atbildēt

ja cpisti suudzaas par mazaam algaam lai iet straadaat kaut kur citur privaatajaa sektoraa. un tad lai dabuutu vinus atpakal valdiiba pacels algas lai vini naaktu atpakal :) bet kura normaala firma nems sev taadu darbinieku - neko negrib dariit, bet naudinu sanem

108121. viesis 10.decembris 2003 14:55
0 0 Atbildēt

A es gan ar savu richuku esmu paraks par visiem.

108133. viesis 10.decembris 2003 15:30
0 0 Atbildēt

Robchik: es nestraadaaju iAuto (cik nez officiaali bez redaktora skaitaas darbinieki ieksh iAuto...?), bet man ir iAuto uzliime... Un zini, kas vel ir? Es arii reizeem paarkaapju noteikumus: dazreiz sanaak paarbraukt paari dubultai sviitrai, reizeem naktii braucot nogriezhos neatlautaa vietaa un regulaari paarkaapju atlauto aatrumu liidz +9 km/h. Loti reti arii vairaak. Un ko man tagad dariit? Vai tagad man iet kaktaa pastaaveet? Vai kasiit uzliimi nost? Vai pieteikties CP? Pastaastiet luudzu, kaa iespeejams regulaari braucot pa Riigu visos diennakts laikos izvairiities no siikiem paarkaapumiem: neparaadiit pagriezienu, slalomeet pa joslaam, neiesleegt gaismas, nepalaist gaajeejus, paarskriet paari pie mirgojosha zaljaa (gandriiz dzeltenaa) nogriezties vai apstaaties zem ziimes u.t.t. Looooooti stipri saubos, ka te ir kaads, kurs liekot roku uz sirds (vai citiem orgaaniem) vareetu apgalvot, ka nu "ES NEKAD NEKO NEESMU PAARKAAPIS"... Labi - varbuut policistam (iipashi CP) ar saadiem darbiem nevaidzeetu lieliities, bet nu tak esiet reaalisti - nafig jaateelo paargudros un jaapliek vienam otru!? Kameer pashi buusim naidiigi noskanjoti viens pret otru, tikmeer nekas uz ielaam neuzlabosies!!!

P.S.

Visiem taisniibas breeceejiem velviens jautaajums: vai Juus nodoklus par darba algu maksaajat pilnaa apmeeraa? Vai vienmeer un visur uzvedaties saskanjaa ar likumu un normatiivajiem aktiem?

P.P.S.

BMW ruulz, Audi *******! Nu tas taa... Lai buutu arii turpmaak par ko runaat.

Prozit & hava nais dei!

108134. viesis 10.decembris 2003 15:33
0 0 Atbildēt

Cik zināms, bij. policistus privātfirmas darbā pieņem nelabprāt. Protams, pastāv izņēmumi, kas saistīti ar bij.policistu un firmaču kopējām "interesēm". Atiecībā uz Jelgavas CP, pēc infas presē un citos medijos, minētā CP struktūra ir viena no sliktākajām valstī. Atceros vinu aprakstītu, bēdīgu gadījumi, kad divi Jelgavas CP darbinieki bija zvērīgi piekāvuši Akadēmijas profesoru....par to, ka viņa Volgai nedega gabarītgaisma. Un netika par to izmesti nodarba.... /Ikdienas Viesis/

Lūgums Redaktora k-gam, atsūtīt man ieejas paroli iauto. Esmu to piemirsis.

108135. viesis 10.decembris 2003 15:34
0 0 Atbildēt

Nu tā - ar šo rakstu tika sagrautas ir manas ilūzijas par to, ka visi policisti ir SUPERMENI :). Tas ir vēl ļaunāk kā uzzināt ka nav Ziemassvētku vecīša!

108145. viesis 10.decembris 2003 16:21
0 0 Atbildēt

Jāāāā man jau patīk kā Jūs draugi viens otru slānat, tikai nevienam labuma no tā nav un nebūs. Katrā policijas pārvaldē notiek sviests un domājams kādu laiku notiks. Tiek runāts - kāda tauta tāds parlaments un valdība. MP aptīrija visu valsti taču tauta viņu mīl. Policija arī no tautas un kāda tauta tāda policija nedalāmi.

Personīgi es ateiktos no termina Ceļu policija un izveidotu vienotu struktūrvienību (policija vai PPV) lai nebūtu uz ko konkrēti ar pirkstu rādīt. Tad varētu teikt konkēi tas un tas izdarija to un to nevi to izdarīja ceļu policija.

Ceļu policists

108165. viesis 10.decembris 2003 18:14
0 0 Atbildēt

psc, šī viena teikuma dēļ man bija jālasa viss raksts? kaut kāds marazms! Lasu to nogurdinošo txt un priecājos, ka ir arī daži poliči, kuriem arī rūp savs darbs, a tur viens CP vaļsirdīgi atzīstas, ka pārkāpis CSN dažreiz... Nu un? Jebkurš kaut reizi tos ir pārkāpis - pat mācītājs! iauto 'rulz'

108169. viesis 10.decembris 2003 18:53
0 0 Atbildēt

tad jau noteikumos ir kas aplams, ja visi tos pārkāpj...

vai tad cilviņi iet bojā,

lai ar savām asinīm rakstītu noteikumos piezīmes citiem...?

vai noteikumi ir laika kavēklis izbraucienos, kas priecē, ja var tos neievērot?

vai noteikumus raksta, lai pelnītu naudu advokāti un varētu izsmiet valsti un tās noteikto kārtību?

ja tā, tad mūsu Valsts un kārtība tajā ir aplama!

108200. viesis 10.decembris 2003 23:03
0 0 Atbildēt

Riebiigaakais ir tas, ka LV CP meegjina kjert tur kur tas vinjiem ir izdeviigi nevis tur kur tas ir biistami. Vinji regulaari staav taadaas vietaas kur viegi nokjert ( 3 joslu celjsh a ziime 50 ) nevis pie biistamiem pavarotiem utt. Un lai sodiitu citus vispirms pac esi tiirs.

108201. viesis 10.decembris 2003 23:12
0 0 Atbildēt

Izlasīju rakstu secinājums:

iAuto lasītājs VIlnis ir pridurs...

otrs secinājums: vienīgais normālais komentētājs ir Farias..

a redaktors laikam piedzēries...

108204. viesis 11.decembris 2003 0:10
0 0 Atbildēt

man ar patīk kā mēs savā starpā plēšamies. stulbi kaut kā

108205. viesis 11.decembris 2003 0:20
0 0 Atbildēt

stulbi gan... tachu cik cilveeki, tik viedoklji..

108206. viesis 11.decembris 2003 0:20
0 0 Atbildēt

stulbi gan... tachu cik cilveeki, tik viedoklji..

biezhi kaadam principaa peec gribaas uzbraukt utt... :) taa nu tas iŗ.. :)

108214. viesis 11.decembris 2003 8:21
0 0 Atbildēt

Es ar savu richuku gan esu gandriz ka supermens!

108224. viesis 11.decembris 2003 9:51
0 0 Atbildēt

Hehee... Shitie CP nofokjeeti... ;DDDDD Joopcik... Katrs jelgavnieks par vinjiem vareetu mednieku staastus staastiit... ;DDDD Un tad vel tas vinju netrafareetais desmitais VAZnis ar melnajiem logiem... Ar to vinji naktiis reizeem "nemanaami" nostaajaas krustojumaa un tikliidz kaads brauc garaam, taa gandriiz zem ritenjiem metoties saak ar savu vaaliiti vicinaaties... ;) Par Jelgavas CP pieklaajiibas liimenja atkariibu no garastaavoklja un kungja piepildiijuma zinaatnisko darbu vareetu raxtiit.;D Ir jau taa, ka tas neattiecaas uz visiem CP - ir arii dazhi (nu 1 tieshaam gadiijaaas) ljoti pieklaajiigi un necenshaas iekaseet Ls5, bet pieklaajiigaa formaa aizraada. CP un alkohols - nu... to jau nu gruuti buutu neieveerot.... :PP

108373. viesis 11.decembris 2003 20:24
0 0 Atbildēt

CP ir vienkārši lohi, kuru mērķis ir nevis nodrošināt drošību uz ceļiem, bet kāst naudu. Vai tad, ja palielinātu teiksim atļauto ātrumu līdz 120km/h, būs vairāk avārijas? Ne sūda. Bet naudu nevarēs tik daudz nokāst. Jā, arī braucēju kultūra mazliet pieklibo, bet CP NEKO nedara, lai samazinātu negadījumus. Tikai paceļ soda naudas, kas principā neko nemaina. Un visi šitie sīkumi, par kuriem viņi piekasās, piemēram, pusnaktī braucot pa Brīvībeni Tevi soda par to, ka brauc 59 nevis 50 km/h? So what? Baigā satiksmes apdraudēšana. Un satiksmes organizācija Rīgā daudzviet pakārtota tam, lai nevis būtu ērtāk, bet lai būtu neērtāk, un tad viņi kaut kur nolien un Tu, teiksim, nogriezies nevienam netraucējot, kur nedrīkst, a Tevi izdrāž tā it kā Tu būtu pilsētā uz 100 km/h braucis. Tas pats ir ar stāvēšanas zīmēm. Rīgā netrūkst vietas, kur viņas nevajag, bet tad taču nevarēs tik daud lapiņas uz logiem lipināt. Ne tik lielās algas viņi kompensē ar to, ka var šoferus drāzt par visādiem sīkumiem un vairumā situāciju tu nevari viņam neko teikt pretī. Un tālāk par 20 m ap savu posteni viņi neredz. 50 m attālumā kāds izraisīs avārijas situāciju, bet viņi no vietas neizkustēsies, lai sodītu pārkāpēju, bet turpinās tupēt savā postenī, jo tas ir ienesīgāk. Visi šie apgalvojumi ir balstīti uz reāliem novērojumiem. Un diemžēl šāda CP "kultūra", manuprāt, būs vēl ilgi...

108829. viesis 17.decembris 2003 10:23
0 0 Atbildēt

CP neiesaitīšanās pārkāpuma reģistrēšanāun/vai avārijas risināšanā 50m no "posteņa" mani besī visvairāk!

109049. viesis 18.decembris 2003 22:33
0 0 Atbildēt

hren vinj zin kaa vajdzeetu buut iisteniibaa... esmu 6 gadus nolauzis Jelgavaa studeedams un varu teikt to, ka reta reize bij braucot caur centru netraapiit CP nagos, tobish dheki bij radiijushi iespaidu ka straadaa, ja kaadam nepatiik vaards straadam, kontrole bij pamatiiga, visi mani lielaakie paarkaapumi fikseeti Jelgavaa, nu mopzh ne visi, bet lielaakaa dalja, tas nenoziimee, ka paarkaapju retaak8-)

policists, novelkot formu mitr parasts cilveeks, kas nepiecieshamiibas gadiijumaa par tadu atkal kljuust, vai galvenais graamatvedis, kas vada uznjeemumu savu firmu vadot ne4akaree valstyi?? chakaree un bveel kaa!!!!!!!!!!!

jurists taapat

vilnis ir noruupeejies, dereetu pieaugt!

ja mees visi vareetu augt un neturpinaat dariit pretlikumiigas lietas, tobishs kaa tautaa saka groziiishanos, vertetsja, Red, Tu tak arii grozies, jo dziivot ta vgajag:-) ta mozh vareetu arii ko saciit, te dzheki pasaka, ka gadaas, bet siekalu gjiimji kluup baardaa, un naakoshajaa komentaa kaadaaa citaa zonaa sit pie kruuts par aatruma rekordu, nu zheel....

pats esmu neetalons csn noteikumiem, kaa jau noprataat, bet pieklaajiigs uz celja, man to neviens nevar paarmest!\

biz

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti