Salīdzinoši maz satiksmes negadījumu reibumā 6

 
24.decembris 2003 0:00

Decembrī salīdzinoši ar citiem gada mēnešiem notiek relatīvi maz ceļu satiksmes negadījumi alkohola reibumā (CSNg). Vidēji - 178 CSNg.

Ziemassvētku un Jaungada laiks noteikti nav pielīdzināms Jāņiem, kad alkohola reibumā izraisīto CSNg skaits ir gandrīz dubultā liels – 256, tomēr Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina gan autovadītājus (kurus pastiprināti kontrolēs arī Ceļu policijas darbinieki), gan jo īpaši – gājējus - brīvajās dienās un svētku laikā nepiemirst par savu un līdzcilvēku drošību satiksmē.

Gājēji, kuri pēdējā laikā CSNg cieš arvien biežāk ir aicināti šķērsot ceļus tikai uz gājēju pārejām un pie luksoforiem. Tāpat svarīgi ir ne vien rūpēties par atstarotāju esamību savā apģērbā, ejot pa brauktuves malu ārpus pilsētas, bet izmantot atstarojošos materiālus arī pārvietojoties vakarā un krēslas laikā pa pilsētu, jo tumšajā diennakts laikā autovadītājiem gājēji ir slikti saskatāmi pat Rīgas centrā!

CSDD novēl Gaišus un sniegotus Ziemassvētkus un aicina satiksmes dalībniekus neaptumšot ne sev, ne citiem svētkus – ar nevajadzīgu risku!

CSDD

 
Visi komentāri
 
109645. viesis 24.decembris 2003 23:04
0 0 Atbildēt

Priecīgus Ziemassvētkus un dzeriet tik daudz, lai nevarētu braukt :))

109660. viesis 25.decembris 2003 15:14
0 0 Atbildēt

A man ir racionalizatorisks piedaavaajums - kraasot asfaltu baltu viscaur. Tad melnie gaajeeji uz taa buus lieliski pamanaami!!!!!

109667. viesis 26.decembris 2003 0:42
0 0 Atbildēt

Sho raxtu varetu daliit uz ielas gajejiem, ka visu cita veida reklamu. Domaju ka vinju to uztvertu ka kartejo reklamas lapinju. Jo doma doma ka mashina var apstaties, vinjai taksh ir bremzes. Liekas ka cilveeks uz divam kajaam esot ir vispaar aizmirsis kas macits skolaa (fizika). Pricigus un gaishus ziemassvetkus un laimigu jauni gadu. Kaa ari peec iepejas mazak negadijumu gan uz celjiem, gan citur, tas taksh tomeer nav patikami. Veiksmi visiem!:)

109680. viesis 26.decembris 2003 19:48
0 0 Atbildēt

Jaa, ar atstarotaajiem jakas ir lieliski pamanaamas, it sevishkji kad maisa slapjsh sniegs un uzkaisiitais saals uz celja (doma ir par shisejaam). Bet cilveekiem ir par maz informaacijas, iipashi jau laukos, tachu pastnieki gani ir labi informeeti, vismaz limbazju rajonaa, par to prieks :)

109713. viesis 27.decembris 2003 20:08
0 0 Atbildēt

Un neazmirstiet pakontroleet ari dzeerushos gajejus. Man ir tiesibas uzskatiit, ka ari citi CS dalibnieki, ari gajeji, ieveros CSN.

Shmiguljas saturaas!

109832. viesis 30.decembris 2003 10:58
0 0 Atbildēt

Tad jau CP specrotnieki un citi ministram tuvāk stāvējušie reidu laikos, var cerēt uz biezām prēmijām. Ziemassvētkos "tehniskie rezultāti" negadījumu un šmigotāju lietās visnotaļ atdzīstami. Manuprāt, vairāk tomēr tas sabiedriskās apziņas kapacitātes celšanās faktors, nevis CP latentās darbības rādītājs. Bet vēl jau Jaungada sagaidīšanas svētki ir priekšā, un šos svētkus atzīmē plašāks iedzīvotāju skaits. Tāpēc, cerēsim uz Jaunā gada sagaidītāju intelektuālā potenciāla pieaugumu, nevis

CP populistiskajām aktivitātēm. LAI LAIMĪGS JAUNAIS GADS visiem iauto lasītājiem, CP aktīvistus ieskaitot !!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti