Notriec sievieti, bez mātes paliek septiņi bērni 18

 
24.decembris 2003 0:00

Liepājas rajona Priekules pagastā kāds autovadītājs pirmdien notriecis sievieti un viņas meitu, pēc kā no notikuma vietas aizbēdzis. Sieviete no gūtajām traumām slimnīcā mirusi, un bez mātes palikušas septiņas nepilngadīgas meitenes.

27 gadus vecais vīrietis vēlāk aizturēts. Viņš bijis alkohola reibumā, taču apgalvo, ka dzēris pēc avārijas. Liepājas pilsētas un rajona policijas pārvaldē BNS informēja, ka pirmdienas vakarā Liepājas rajona Priekules pagasta autoceļa Priekule-Purmsāti-Kalēti 1. kilometrā kāds autovadītājs iebraucis pretējā braukšanas joslā un notriecis divas gājējas - Austru R. (1965) un viņas meitu Madaru M. (1991). Sieviete neilgi pēc notikušā no gūtajām traumām Priekules slimnīcā mira, savukārt viņas meitai mediķi konstatējuši sistas brūces pieres rajonā, muguras sasitumus un kreisās kājas lūzumu. Negadījuma brīdī klāt bijusi vēl viena Austras R. meita - Daiga M. (1988), kura par notikušo nekavējoties informējusi policiju. Neilgi pēc negadījuma aizturēts vainīgais autovadītājs - Ints Z. (1976), kurš gājējas notriecis ar "Audi 80". Vīrietis bijis alkohola reibumā, viņam konstatētas aptuveni divas promiles. Aizturētais gan apgalvojis, ka dzēris pēc negadījuma, taču policija to apšauba. Policija lemj par krimināllietas ierosināšanu. Bojāgājušajai sievietei palikušas septiņas nepilngadīgas meitas, no kurām vecākajai ir 16 gadu, savukārt jaunākajai - seši. Bojāgājusī sieviete dzīvojusi ar civilvīru, kurš esot bioloģiskais tēvs tikai diviem jaunākajiem bērniem. Vīrietis gan bieži vien lietojot alkoholu, tomēr šo ģimeni par nelabvēlīgu nevarot uzskatīt. "Bojāgājušās bērni un ģimene ir šokā. Piedāvājām meitenēm psihologa palīdzību, taču bērni atteicās," pastāstīja Priekules pagasta priekšsēdētāja Arta Brauna. Viņa BNS apliecināja, ka pagasts palīdzēšot segt bēru izdevumus. Savukārt par bez mātes palikušo bērnu likteni vēlāk lemšot pagasttiesa. LIEPĀJA, DEC 23, BNS
 
Visi komentāri
 
109591. viesis 24.decembris 2003 7:53
0 0 Atbildēt

Vai šajā stāstā ir svarīgi kas kam ir tēvs?

109593. viesis 24.decembris 2003 7:57
0 0 Atbildēt

Kaarteejais ''lauku eerglis'' kursh pats regulee aizedzi (sev par 40* iekshkiigi ) un bortee ''lisjon'' riepas , meerglis ibio .

109595. viesis 24.decembris 2003 8:02
0 0 Atbildēt

Nu pret shito mergli nekadas zjelastibas. Galvu nost. Bet ja nopietni tad tiesham galvu nost.

109596. viesis 24.decembris 2003 8:23
0 0 Atbildēt

Kāds sakars tam, kas ir bērnu tēvs un vai viņš lieto alkoholu? Sieviete nebija dzērusi, šoferis bija. Rezultātā līķis.

Viss skaidri un vienkārši. Kāda velna pēc tur iekšā labvēlīgas/nelabvēlīgas ģimenes un viss cits? Žurnālistam arī jāprot ne tikai atstāstīt kaut ko, bet no visa informācijas daudzuma atspoguļot būtisko.

109600. viesis 24.decembris 2003 9:42
0 0 Atbildēt

nez,iex 117.lv ir shaadi dati/:

Pēc šā negadījuma bez mātes palikušas septiņas meitas, kas dzimušas laikā no 1987. līdz 1997.gadam. Sieviete dzīvoja kopā ar civilvīru, kurš nav bioloģiskais tēvs nevienam bērnam.

shoferis jau kroplis tas veel,tur nav ko shaubiities,bet taada lieta kaa daudzbeernu gjimenes / maates mani arii vienmeer ir intereseejusi,it seviskji iex lv - te paarsvaraa tie beerni ir ne seviskji nodroshinaati,aiz kam rodas jautaajums - kamdeelj tik daudz jaataisa,ka nevar visiem normaalu dziivoshanu nodroshinaat...te nu ir tipiska atbilde...ar visiem peec kaartas,kaarteejais piedziivotaajs kautkaads alkaans,labi ka kaarteejo piepluudumu uztaisiit neuzspeeja...

109613. viesis 24.decembris 2003 11:12
0 0 Atbildēt

Ārprāc!!!

Jebkurā gadījumā, cilvēku, kurš aizbēdzis no avārijas vietas, par tādu saukt vairs nevar.

109616. viesis 24.decembris 2003 11:36
0 0 Atbildēt

toč jāpiekrīt Draco..

viena no neizskaidrojamajām lietām.. nafig taisīt tik daudz bērnu.. jo lv toč kādi 90% daudzbērnu ģimeņu ir nenodrošinātas.. liekas, ka mātes viņus (bērnus) ražo tikai prēmijas saņemšanai un bērnu naudai... pilnīgs bezpriģels..

109617. viesis 24.decembris 2003 11:44
0 0 Atbildēt

Nezinu gan, vadiitaaju sodiis par avaarijas izraisiishanu un aizbeegshanu. Nevaru iedomaaties, kaa vinjam shmigu var pieshuut, uz vietas ta protokolu nesastaadija.

Gan jau, ka maatuks ar meitukiem bija slikti saredzami pat nedzeerusham.

109619. viesis 24.decembris 2003 11:56
0 0 Atbildēt

Alkohols viņam jau ar likumu ir piesiets, kurā teikts, ka pēc avārijas nedrīkst lietot alkoholu līdz ekspertīzei, tā kā neko nepadarīsi.

109659. viesis 25.decembris 2003 15:11
0 0 Atbildēt

Draco, varbuut tomeer stingru uzskatu katolji... Vieniigaa kontracepcija - taa kuru nodroshina Dievs - kalendaaraa metode.. Te arii efektivitaates rezultaats.

Tachu shobriid tas nav svariigi. Taas sievietes vietaa vareeja buut jebkursh - saakot no bomzenes, beidzot ar VVF.... Vadiitaaja vainu tas nemazina...

109665. viesis 26.decembris 2003 0:35
0 0 Atbildēt

Sveiki!

Kartejais lauku idiots. Runajot par taam daudzbernu gjimenem, nezinu vai butu tagad pratigi apspriest sho jautajumu, cik un ko kursh ir darijis un kaalab. Kaa nekaa palikushi 7 berni bez mates. Un kada tam starpiba cik berniem Tas virietis ir bijis biologjiskais tevs? (P.S. Atsaucotos uz Draco komentaru, ko teiktu Vinjsh pats, ja vinja vecaki tiktu shada situacija? Vai teiktu shadus vardus?) Tieshaam galvu nost tam cilvekam kas to izdarija. Varu teikt par sevi, esmu uzravies par shmigu. Pirmo reizi tiku vala ar samaksashanu uz kjepas. Ar to nepietika, pec laika atkal. Tad gan tas viss bija oficiali...:(( Par to naudu vareja... septinjus bernus menesi pabarot, un ta labi ar komfortu. Tagad vairs ta nedaru, visi jau smejas, ko tu paris alus izdzeris nevari pabraukt? Ari krutie dzeki, ne? Protams kamer tas nav skaris vinjus. Varbuut drizaak tagad butu iemesls ierunaties par kada lata ieskaitishanu Priekules pagastam, lai kautkaa palidzetu shiem berniem. (valsts jau diez vai to dariis drizaak nee. Atceroties stastu par To LV zinatnieku, bija raxtc iAuto.

109670. viesis 26.decembris 2003 1:26
0 0 Atbildēt

Paklau, kaada at$kiriiba,kas kur mineec? Un kaada tev(draco) raznjica vai darii$ana cikiem, un kas kam ir biologiskais teevs. $eit runa iet par faktu-CSN. Kur savukaart ir cietushie un liikjis. Ko tu peries gar taam daudzbernu maateem?

109700. viesis 27.decembris 2003 10:09
0 0 Atbildēt

Nu labi, džeks ir kretīns. Šķiet, ka visi par to ir vienbalsīgi vienojušies. Aizstāvēt viņu negribu, to lai dara valsts nozīmēts advokāts. Un tomēr rodas divi jautājumi: 1) CSN ir teikts, ka gājējiem ir jāiet pa ceļa apmali pretī transporta kustībai. Kāpēc džekam bija jāpiepūlas un jāiebrauc pretējā joslā, lai nonestu tās gājējas? Maybe tāpēc, ka tās divas meitiņas gāja rotaļās visa ceļa platumā un džeks centās izvairīties, taču pārrēķinājās. 2) Vai uz gājējām bija atstarotājs, kaut vai viens, kaut vai santīma lielumā? Varu derēt, ka ne. Toties tumšas drēbes gan.

Tie visi ir mani minējumi, taču domāju, ka esmu trāpījis par 90%. Džeku ar to attaisnot nevar, taču tie, kam kaut reizi priekšā ir izlecis tumšs stāvs, mani sapratīs.

109724. viesis 28.decembris 2003 11:15
0 0 Atbildēt

Armis - Piekriitu enemigo, ir gadiijushaas situaacijas, bet paldies dievam esmu speejis peedeejaa mirklii tomeer izvairiities no sadursmes. Protams piekriitu ka puisis ir vainiigs, bet tikai par to, ka ir dzeeris, un aizmucis no negadiijuma vietas, savukaart notriekshanas gadiijums ir jaaizveertee speciaalistiem njemot veeraa visus apstaakljus. Bet ja taa dziljaak iedziljinaas par aizbraukshanu no CSN vietas, to pilniigi var norakstiit uz shoka staavokli ( domaaju jebkursh advokaats to vareetu pieraadiit ), un padomaajiet, vai jums arii butu viss kaartiibaa ar juusu emocionaalo staavokli, ja speejat izveerteet kjermenja atsitienu pret auto un izdomaat kas ar to cilveeku noticis????

Principaa man ljoti zheel sho vadiitaaju, jo kaarteejo reizi ir uztaisiita baigaa azhiotaazha par avaariju tikai taapeec ka gaaja bojaa daudzbeernu maate. Tieshi shii iemesla deelj shis puisis noteikti tiks ieseedinaats aiz resteem, nevis sanjems teiksim kaadu nosaciito ar visaadiem papildinaajumiem kaa tos sanjem paareejie indiviidi. Bet Latvijaa gandriiz katru nedeelju vai pat dienu tiek uz naavi notriekts kaads cilveeks. Kaapeec par tiem neko neraksta? Tur tachu arii kaads paliek bez apgaadnieka, bez tuvinieka, un tur arii kaads beerns noteikti raud. Stulbums!!!

Pilniigi neatbalstu shaadu preses interesi par shaadiem gadiijumiem, to tak var vienreiz pateikt un viss!!! Bet ticiet, veel rakstiis gan par tiesas procesu gan par " miiksto " sodu, kuru vinjsh sanjems, bet puisim 27gadi......

109727. viesis 28.decembris 2003 18:39
0 0 Atbildēt

Ja nemaldos taa bija viena no dienaam, kad bija piesalis un celji slideni. Te Riigaa arii itin biezhi vareeja redzeet auto, kas vairs negrib klausiit vadiitaajiem. Kur nu veel, ja negaidiits shkjeerslis iznirst no tumsas. Taa kaa ljoti pat ticams, ka puisis sadzeeraas peec avaarijas shoka iespaidaa. Nenjemos nevienu attaisnot, bet apriori vadiitaaju uztaisiit par bezatbildiigu briesmoni nav korekti. No otras puses - pirms ziemaa izbraukt uz celja jaabuut drosham gan par savu vadiitprasmi, gan auto tehnisko staavokli - jebkuraa gadiijumaa atbildiigs buus vadiitaajs

109803. viesis 29.decembris 2003 21:21
0 0 Atbildēt

...Neilgi pēc negadījuma aizturēts vainīgais autovadītājs... Cik intensīvi un daudz būtu jākož, lai sagādātu aptuveni divas promiles neilgi pēc negadījuma. Te čalis ir pieļāvis liktenīgi bezatbildīgu kļūdu, un ir vainīgs. Sadursme notika pretējā braukšanas virziena joslā... + pameta notikuma vietu... Par tādām lietām jāraksta vairāk, varbūt no tā citi ko mācīsies. Bezatbildība un vieglprātība uz ceļa ir pārāk liela. Labāk mācīties no citu kļūdām. BOBS.

109842. viesis 30.decembris 2003 12:44
0 0 Atbildēt

izsaku liidzjuutiibu beerniem

113785. viesis 5.februāris 2004 17:39
0 0 Atbildēt

SHAUSAS!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 6

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 19

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 3

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 2

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti