ES paredz degvielas standarta normu izmaiņas 4

 
8.janvāris 2004 9:50

Jau šajā gadā ES noteikumi paredz, ka turpmāk benzīnam un dīzeļdegvielai būs jāpiejauc bioloģiskas vielas kā etanols un rapšu eļļa. Līdz šim benzīns un dīzeļdegviela tika iegūti no naftas. Vienīgais izņēmums bija bio-dīzeļdegviela no rapša.

ES noteikumi paredz, ka līdz 2005.gada 31.decembrim Eiropā tirgotajai degvielai ir jāsatur vismaz 2% bioloģisko piemaisījumu. Ja bioloģiskie piemaisījumi pārsniedz 5%, tad pēc degvielas kvalitātes normām – benzīns nav benzīns un dīzeļdegviela nav dīzeļdegviela. Pašlaik šis politiskais lēmums tiek pārvērsts reālos skaitļos. Piemēram, Vācijā vienā gadā tiek pārdota degviela 53 miljonu tonnu daudzumā un 5% bioloģisko piemaisījumu nozīmētu – 2,65 miljonus tonnu bioloģisko piemaisījumu.

Rapšu eļļu šādā daudzumā priekš dīzeļdegvielas iegūt nav problēma, bet etanolu priekš benzīna – rada sarežģījumus. Tiek prognozēts, ka dīzeļdegviela būs pirmā, kura atbildīs jaunajām ES noteikumu prasībām.

Eiropa.lvwww.eiropa.lv

 
Visi komentāri
 
110281. viesis 8.janvāris 2004 9:54
0 0 Atbildēt

velcome tu ze jevropa sajuz!!! :) kursh te breeca, ka benja ir vieniigais rulziigais iekshaa lejamais ieksh auto??? brauksiet visi kaa miljinjkije ar etanolu baakaa .... hahaha :) kuda mir katjitsja??

110297. viesis 8.janvāris 2004 11:12
0 0 Atbildēt

Ko maina etanols bākā? Vai tas ir labi/slikti motoram?

110304. viesis 8.janvāris 2004 11:52
0 0 Atbildēt

Motoram tas nemaina neko, jau tagad benziinam tiek jaukts klaat etanols/metanols. Vieniigais miinuss - palielinaas degvielas pateerinjsh, jo spirtiem sadegshanas siltums ir mazaaks, kaa benziinam. Braziilji jau sensenis brauc ar spirtu un nesuudzas, taapat ieksh USA dazhiem shtatiem viss notiek. Nav vieniigi skaidrs, ko kamikadze te aardaas, piedzeeries jau no riita, vai?

BioFuel

114318. viesis 10.februāris 2004 16:04
0 0 Atbildēt

Var jau arī čurāt bākā. Galvenais, lai ir tie piemaisījumi. :))

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti