Dakara aiz muguras, sākas Latvijas čempionāts 5

 
30.janvāris 2004 8:54

Ar karuseļrallija sacensībām Embūtes tuvumā izveidotajā Tīreļu autotrasē sestdien, 31. janvārī apvidus autosportisti aizsāks šā gada Latvijas čempionātu cīņas.

Tāpat kā pērn, arī 2004. gadā čempionāts notiks gan klasiskajā rallijreidā, gan karuseļrallijā, kas pēc būtības ir autokrosa paveids apvidus tipa mašīnām.

Kaut arī pēc atgriešanās no nogurdinošā Dakaras maratonrallija ir pagājušas tikai desmit dienas, uz sacensībām Embūtē solījušies ierasties gandrīz visi Āfrikas pārbaudījumu izturējušie. Tīreļu autotrasē neredzēsim vienīgi Andri Dambi, kuram nav rezerves mašīnas, bet Oskari ir vēl tikai ceļā uz mājām.

Jānim Āzim kaujas gatavībā ir pagājušās sezonas mašīna, ar kuru karuseļos tika izcīnīta sudraba godalga, bet rallijreidā plūkti Latvijas čempiona lauri. Rezerves auto ir radis arī Andris Lukstiņš, kuram aizvadītais gads pašmāju čempionātos diezko veiksmīgs nepadevās. Ar īrētu auto uz starta stāsies arī divkārtējais karuseļu čempions Jānis Naglis. Savu labāko mašīnu ir paspējuši saremontēt arī sāpīgu izstāšanos Dakaras pirmajā posmā piedzīvojušais Māris Saukāns.

Pēc iepriekšējas informācijas uz T2 jeb Superproduction ieskaites grupu šogad pārgājis abu 2003. gada čempionātu uzvarētājs T1 (Production) grupā Modris Reinfelds, kurš arī būs ierindā. Pieteicies sacensībām ir arī nacionālās N grupas čempions Dainis Zeltiņš.

Karuseļrallijā, kas atšķirībā no rallijreida ir skatītājiem labi baudāma autosporta izrāde, šogad paredzēti seši čempionāta posmi, bet rallijreidā pieci. Pagaidām grūti prognozēt vai salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieaugs vai nepieaugs kopējais čempionāta dalībnieku skaits, taču skaidrs, ka vismaz prestižākajā T2 grupā uzvaras atsevišķos posmos un čempionātu kopsummā izcīnīt nāksies ļoti smagā cīņā.

Tīreļu trases saimnieks Agris Siliņš ziņo, ka laika apstākļi ir labvēlīgi, proti, sniegs un sals, tamdēļ trases aplī bijis iespējams iekļaut gan skatītājiem interesantākās, gan braucējiem interesantākās vietas. Jāatzīmē, ka Tīreļu trase ir ātra un bagāta ar dabiskām reljefa izmaiņām, kas no braucējiem prasa lielu meistarību.

Sacensību braucieni Tīreļu trasē sāksies pulksten 11,00 un kopumā to būs trīs. Piekļūšana trasei no Rīgas – Liepājas šosejas, sekojot tālāk izliktajām norādēm.

Ainārs Zariņš
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs

www.crosscountry.lv

 
Visi komentāri
 
113038. viesis 30.janvāris 2004 11:31
0 0 Atbildēt

Samērā vēss laiks, bet jābrauc paskatīties ir!

113044. viesis 30.janvāris 2004 12:14
0 0 Atbildēt

Varētu būt baigi maz dalībnieku t1 un nac. kasēs spriežot pēc Aivara raksta- cik tad vispār nopirkuši licences?

113223. viesis 2.februāris 2004 12:44
0 0 Atbildēt

vai bildes no pasaakuma arii varees kaut kur redzeet?

113244. viesis 2.februāris 2004 13:26
0 0 Atbildēt

Nezinu

113306. viesis 2.februāris 2004 18:06
0 0 Atbildēt

Bildes rit vai parit vares apskatit www.crosscountry.lv

Ainars

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti