Māris Saukāns mājās sezonu sāk ar uzvaru 2

 
3.februāris 2004 6:43

Latvijas čempionāta pirmajā posmā apvidus karuseļrallijā, kas sestdien, 31. janvārī notika Tīreļu trasē netālu no Embūtes, uzvaru guva rallijreidu komandas „Rīga” pilots Māris Saukāns, kuru pirms mēneša Dakaras rallijā tehnika negaidīti pievīla jau pirmajā posmā.

Otro vietu Embūtē izcīnīja cits komandas „Rīga” pilots Jānis Āzis, bet trešajā vietā ierindojās ventspilnieks Igors Skoks.

Divkārtējais karuseļralliju čempions Jānis Naglis šoreiz bija spiests samierināties tikai ar piekto vietu. Ātrāko pilotu pirmais piecinieks startēja ar starptautiskās T2 grupas automobiļiem, bet septīto ieņēma uzvarētājs nacionālās N grupas ieskaitē Andris Gailis.

Pirmo 40 minūšu braucienu ļoti sparīgi sāka Jānis Āzis ar stūrmani Gundaru Liepiņu, bet brauciena vidusdaļā tempu strauji kāpināja Māris Saukāns/Didzis Zariņš. Viņi veica par vienu apli vairāk nekā konkurenti (kopā 11 apļus). Trešo rezultātu braucienā sasniedza Igors Skoks/Agris Piķis, bet ceturtie bija liepājnieki Guntars Laugalis/Armands Sanders (visi startēja ar Mitsubishi Pajero).

Jau pirmajos apļos manāmi lēnāk nekā ierasts brauca Modris Reinfelds/Kristers Reinfelds. Viņiem bija radušās problēmas ar Nissan Terrano stūres iekārtu un devītajā aplī ekipāža no tālākās sacensības izstājās. Vēl ātrāk – septītajā aplī pēc vairāku efektīgu lēcienu izpildīšanas tramplīnos ar salauztu Mercedes priekšējo tiltu trases malā bezpalīdzīgi stāvam palika Jānis Auziņš/Ilmārs Gibala.

Otrajā braucienā starp Saukānu un Āzi izvērtās īsts duelis. Abi piloti veica 11 apļus un katrs tikai vienreiz apļa veikšanai patērēja vairāk nekā četras minūtes. Saukānu iegāza sestais aplis, kurā viņš iekļuva incidentā un apskādēja Pajero priekšpusi. Rezultātā Āzis izrādījās par 16 sekundēm ātrāks.

Desmit apļus veica četras ekipāžas, bet labāks rezultāts trešajā vietā atkal izvirzīja Igoru Skoku. Aiz viņa ierindojās Andris Lukstiņš/Uldis Sproģis un Jānis Naglis/Krišjānis Caune. Vadošo braucēju grupu noslēdza Andris Gailis/Jānis Matulēns ar savu N grupas auto.

Otrais brauciens neveiksminiekiem piepulcēja titulētās Andreja Radzeviča/Aināra Šusta un Daiņa Zeltiņa/Viestura Baloža ekipāžas, kas bija spiestas izstāties. Radzevičam Ņivas savešanai kārtībā starplaiks starp braucieniem izrādījās pārāk īss, bet Baloža UAZ atteica dzinējs.

Saukāna un Āža divcīņa turpinājās arī trešajā braucienā un 11 apļos pirmais bija par 26 sekundēm ātrāks, taču par trasi norobežojošo apzīmējumu sabraukšanu saņēma 30 sekunžu sodu un brauciena kopvērtējumā atkrita uz otro pozīciju. Līdzīgu sodu saņēma arī trīs ekipāžas, kas veica 10 apļus. Tiesa, vienādais soda laiks neizmainīja vietu kārtību – trešais Lukstiņš, tālāk Naglis un Skoks.

Viens vairāk veiktais aplis pirmajā braucienā karuseļralliju 1. posma kopsummā uzvaru deva Saukānam/Zariņam (33 apļi). Āzim/Liepiņam (32 apļi) stabila otrā vieta, bet Skoks/Piķis, lai gan pēdējā braucienā viņu Pajero bija palicis tikai ar pakaļējo velkošo tiltu, spēja būt ātrāki par Lukstiņu/Sproģi.

Nākamais karuseļralliju čempionāta posms jau pēc divām nedēļām notiks Mūsas trasē Bauskā.

Ainārs Zariņš
LAF Cross Country komisijas
preses sekretārs

www.crosscountry.lv

 
Visi komentāri
 
113527. viesis 3.februāris 2004 17:01
0 0 Atbildēt

"Saukānu iegāza sestais aplis, kurā viņš iekļuva incidentā un apskādēja “Pajero” priekšpusi." --------- IEGĀZA??? Šis dēļ sava širmja tā pa rihtīgam ielika KOKĀ! Tāpēc ka ignorēja dzelteno karogu, netametās un tad ieraudzīja tupiku un nekas cits netalika kā braukt kokos!!! Paldies par šovu!

113693. viesis 4.februāris 2004 18:35
0 0 Atbildēt

Ja tas ir kruto ar T2 pieveikt UAZun Nivas.Vai motors atkal bija no Vaczemes.Seit vienigi nevareja braut pa celiem lai finisetu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti