UNIMOG* meklējumi un atradumi Vācijā 32

 
6.februāris 2004 7:03

Pajautājiet jebkuram off road braucējam, kuri ir vislabākie "tilti" īstam bezceļam. Atkarībā no gaumes, dzirdēsiet trīs atbildes variantus: UAZ reduktoru tilti (armijas); Volvo Laplader (armijas); MG UNIMOG 404 (armijas un civilais).

Tā sacīt, visu depespušu pārstāvji – austrumi, rietumi un ziemeļi.

unimog1.jpg
Gatavojotoies šī gada offroad sezonai, tika pieņemts lēmums braukt uz Vāciju, meklēt vēl uz pirkstiem saskaitāmos UNIMOGUS, kuri vēl pārdodas plačos.

Atradām vīru, kas nodarbojas ar armijas tehnikas izpārdošanu un apstaigājām viņa placi. Ko mēs tik neredzējām – Urālus (vienīgais PSRS mantojums), VW Iltis, MAN visurgājējus, Mercedes G klases armijas auto, un ... desmit UNIMOGUS.

unimog2.jpg
No sākuma pārdevējs mums uzmanību nepievērsa, viņiem tādi “profiņi” te katru otro dienu staigājot, bet pamazām mēs likām saprast, ka būs reāls bizness.

Vīrs ilgi turēja muti vaļā, kad letiņi paziņoja par ieceri pirkt 6 (!!!) UNIMOGUS un septīto uz rezerves daļām. Kad mazais šoks bija pārgājis, latvieši lika savu lielo trumpi galdā – septīto UNIMOGU mēs šodien un šeit pat izjauksim un sakrāmēsim pārējos autiņos!

unimog3.jpg

Vācietim tas bij kaut kas nedzirdēts - viņš bija gatavs derēt, ka mēs trijatā to nespēsim... Latviešiem ir tāda paruna: "lamatj, ni strojitj!"
 
Protams, derības mēs vinnējām - vēl vairāk - mēs vēl paspējām nokārtot dokumentus un nokomplektēt visus sešus autiņus.

unimog5.jpg
Mēs atstājām labu iespaidu uz vācieti, bet vēl lielāku iespaidu uz mums atstāja UNIMOGI 404 S – mašīnas, kuras tika būvētas pagājušā gadsimta 60-tajos gados, nokalpojušas Bundesfēram 40 gadus, un tagad pavadīs savas dienas pelnītā pensijā, Latvijas mežos.

unimog4.jpg
Par UNIMOGU klīst dažādas leģendas, viena no tām ir par UNIMOGA neapgāžamību. Mēs paši pārliecinājāmies, ka tas tiešām tā ir. Tas redzams šajā video »»

Un tā - Latvijā būs par 6 UNIMOGIEM vairāk...

 

Mans jaunais bezceļu auto

Mans jaunais auto, kas arī būvēts uz UNIMOGA tiltiem, ar Ford 2.9i Cosworth dzinēju, ar Toyota Corolla virsbūvi tiks prezentēts 28. – 29. februāra trofi reida ietvaros.

tigerNew.jpg

... bet mazu ieskatu, speciāli iauto portālam, es jau piedāvāju tagad... Šī ir pirmā mana jaunā bezceļu auto publiskā parādīšanās.

Arnis ala TIGER
________
* UNIMOG – kaut kas pa vidu starp traktoru un smago auto.

 
32 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
113844. viesis 6.februāris 2004 10:18
1 0 Atbildēt

patīkams raksts. protams, 4x4istiem nav jau bembistu krutums (tusos un moviez) m/ :-D ...

bet vienmēr jau kāds atradīsies, kurš visu apliek.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti